svar på spørsmål om russetid – del 1

Gikk du opp i vekt?
Eeeh, det sjekket jeg ikke haha. Jeg legger ikke på meg av å drikke alkohol egentlig, og jeg spiser egentlig ganske normalt dagen derpå. Er ikke sånn at jeg MÅ ha burger dagen derpå, liksom. Men på LS levde vi på pizza og junkfood, da. Da var det McDonalds til frokost, pizza til middag og pizza til nattmat.


Turte du å gå alene? Med tanke på voldtekt, for eksempel?
Jeg gikk aldri alene fordi det er kun en plass man henger i Førde i russetiden, og det er på et svært område som heter festplassen. Føler meg ganske trygg i Førde da, så egentlig var ikke det noe jeg tenkte over – men det er absolutt noe man burde ha i bakhodet. Når man er på de ulike treffene burde man i hvert fall sørge for å ha en venninne med seg i tilfelle noe skulle skje. Ikke bare med tanke på voldtekt, men om du for eksempel skulle bli for full til å ta vare på deg selv. Jeg var alene på LS noen ganger og det gikk helt fint, men da hadde jeg alltid dialog med en venninne på melding. Vær forsiktige og ta vare på hverandre!


Møtte du noen kjekke gutter som du likte under russetiden?
På LS, jaaaa!!! Så masse kjekke gutter der!

Tok du vaksine på forhånd?
Jeg tok vaksine mot hjernhinne-betennelse via skolen, og det anbefaler jeg virkelig ALLE å ta. Hjernhinne-betennelse er utrolig farlig, det tar ikke mange timer fra man blir smittet til livet står på spill. Mamma betalte den for meg, men hadde hun ikke gjort det hadde jeg faktisk kjøpt den selv. Så kan man føle seg trygg i russetiden!


Har du noen tips angående LS?
Drikk sakte og kontrollert. Det må være SÅÅÅ kjipt å bli dårlig/for full og ødelegge kvelden på grunn av det. Jeg var ganske beruset begge dagene på LS haha, men jeg hadde alltid 100% kontroll. Så stopp å drikke når du kjenner at du har fått nok, det har du alt å vinne på 🙂

Hvordan er dåpen hos dere i Førde? Og hva ble russenavnet ditt?
Jeg var ikke på dåpen, jeg var i Dubai på fotoshoot den dagen. Sååå, jeg vet ikke. Tror de kysset en gris eller noe. Russenavnet mitt skulle være blogghora.


Hvor mange dager drakk du?
Jeg drakk 14/17 dager. Var syk den ene dagen, og så hadde jeg en viktig jobb den andre dagen som gjorde at jeg måtte stå over.

Lurer på om du var mye full i russetiden?
Jeg var ikke så veldig full de vanlige dagene vi dro ut her i Førde, men på fylkestreffet og landstreffet var jeg en smule wasted, heheeee. De to sistenevnte var vel og merke de aller beste, da!! Jeg tror aldri jeg har vært så fin full som jeg var på LS, om man kan si det slik. Promillen min var bare helt perfekt gjennom hele landstreffet i Stavanger, haha? Hele helga var bare helt syyyyyk.

Hva drakk du mest av i russetida?
Jeg drakk bare Tik Tak blandet med funsaft og vann i en stor Pepsi Max-flaske. Utenom siste dagen, da drakk jeg en mini-prosecco for å feire at det hele var over. Med Tik Tak har jeg alltid kontroll, så det er derfor jeg bare drakk det.

Hvor bestilte dere genserene deres?
adimpact.no, der bestilte vi både genser, longsleeve og hodebånd. Det er veldig dyrt å bestille disse tingene via russedress/russeservice, så anbefaler dere å unngå det. ADimpact var flinke!

Ble du fyllesyk?
Man blir på en eller annen sær måte vant til å drikke hele tiden, så man blir ikke fyllesyk i like stor grad som man blir når man drar ut 1 gang i måneden. Jeg var lite dårlig, men slet litt med at jeg følte meg ganske nedstemt og selvfølgelig litt redusert dagen derpå. Synes alltid det var så fælt å våkne, ugh. Haha, erre rart a? Så mye alkohol er neppe bra for kroppen!

Er russedress eller russeservice best?
Jeg vet ikke, synes begge to er ubrukelige og snylter penger ut av russen fordi de vet de har monopol på oss.

Hvilken russedress hadde du?
Dressen min het “Heldress Jente Redline Skinny”, og jeg valgte XS. Kjøpte min via russedress.no. Den hadde knyting nede ved anklene og fin passform, så jeg likte den veldig godt.

Hva er best av dress og snekkerbukse? Er dress upraktisk?
Ingenting er bedre enn det andre, vil jeg si. Det kommer jo egentlig bare an på smak. Jeg synes dress er finest, derfor tok jeg det. Men det finnes jo mange fine snekkerbukser og, om man finner rett fasong 🙂 Synes ikke dress var noe upraktisk nei, å knyte den tok meg 10 sekunder så det var null stress.

Hva kostet russetiden deg totalt?
Jeg har fått MANGE spørsmål om dette, og jeg må dessverre si at jeg er feil person å spørre. Jeg har ikke oversikt over mye jeg har brukt, delvis fordi vi ikke vet hvor mye vi får solgt vanen våres for enda.


Hvordan klarte du å gjøre det bra på skolen gjennom RT?
Jeg hadde kun et par skoledager i hele RT, faktisk. Haha. Var heldig og hadde mange fridager og inneklemte dager, i tillegg til at det var heldagsprøver i mange av de fagene jeg ikke hadde. Ellers sørget lærerne våres for å ikke plassere skolearbeid i russetiden, så vi var veldig heldige der. Det eneste jeg hadde i RT var norsk heldagsprøve. Jeg drakk dagen før, men jeg sørget for å være hjemme før klokka 01:000 den dagen slik at jeg skulle være noenlunde opplagt.

Var alle i vanen enige i alt, eller oppstod det uenigheter?
Det oppstod naturligvis et par uenigheter underveis, men da gjaldt det bare å diskutere på en saklig måte. Ikke hisse seg opp, ikke være urelevant og så klart; være villig til å inngå kompromiss.


Er det viktig å få med seg alle konsertene på LS?
Jeg synes ikke det. Altså, jeg var på en del av dem, men jeg føler konsertene blir litt sånn “okei nå står vi bare her og danser og synger og ser på scena”. Det kan man gjøre når som helst ellers på en vanlig konsert. LS kan du ikke være på når som helst, liksom. Å være utenfor konsert-området med karusellene, bussene og alle folka synes jeg var myyyyye gøyere! Men det er jo selvfølgelig stas å få med seg de største artistene. Det er veldig mye bra der, så jeg ville valgt ut et par favoritter og sørget for å få med meg noen av dem. Ellers synes jeg definitivt det var gøyest å bare henge i Kongeparken 🙂

Hvordan er doene på LS?
Det er sånne festival-doer. Ikke veldig charmy nei haha, men jeg tenkte ikke over det.


Hva har man under russedressen?
Jeg hadde som oftest på meg ullundertøy-genser og hettegenser.


Ble du syk etter RT?
På 17. mai sov jeg i 19 timer i strekk, men så var jeg helt fin til skolen dagen etter. Var vel ikke før 2-3 uker senere at jeg ble syk, men det varte bare i et par dager. Ellers blir man naturligvis litt redusert og sliten i en periode etterpå. Det har jeg kjent en del på!

Er LS verdt pengene?
Det gikk mye penger sammenlagt for hele LS, men det var ABSOLUTT verdt det. Det var det beste i hele russetiden, uten tvil. Kanskje noe av det beste i hele mitt liv også, haha.


Følte du deg litt “kjendis” på LS?
Jeg føler meg aldri kjendis, haha. For meg er jeg fortsatt bare Kristine fra Førde, så det at folk kjenner meg igjen og vil ta bilde med meg er fortsatt litt sånn “wow” – selv om jeg er vant til det. På LS var det helt sinnsykt mange som kom bort og hilset, men jeg følte meg aldri som en kjendis av den grunn, for jeg vet jo at terskelen for å komme bort er lavere når man er beruset, haha. Men TUSEN takk til alle som kom bort!!! Det er alltid sååå koselig å møte dere!

Noe du angrer på?
Ingenting! Jeg hadde litt sånn gi-faen-modus i hele RT, og det tror jeg er viktig. Ikke stress deg ihjel med småting, bare ha det gøy og nyt tiden, for du får den aldri tilbake 🙂

Beste og verste med RT?
Beste:
LS. Verste: jeg har ingen negative minner fra RT, sett bort ifra at jeg fikk en sigar på øyet som gjorde at jeg fikk arr + mistet halve raden med øyevipper, og at jeg falt ned fra taket på russebilen som ga meg arr i panna. Ja ja, nå er jeg merket for livet i alle fall. RT for life.

Hvordan samlet dere inn penger til vanen?
Vi solgte dopapir, som vi tjente rundt 20 000 kr på. Jeg og Guro pantet en del flasker også. Ellers betalte vi resten selv.


Har du noen tips for å ikke bli fyllesyk?
1. Drikk MYE vann gjennom hele dagen. 2. Spis NOK og næringsrikt, aldri drikk på tom mage. 3. Ikke glem nattmat før du legger deg. 4. Kan også nevne allergitablett her, men da får jeg refs fra sinte blogglesere som mener jeg uttaler meg om ting jeg ikke har peiling på, haha. En allergitablett før jeg begynner å drikke gjør meg betraktelig mindre fyllesyk dagen etterpå, men om du er redd for at det ikke er bra for deg, ikke ta det 🙂 Jeg kan ikke stå innenfor at det er bra for deg, for jeg vet tross alt ikke hva det gjør med kroppen, derfor må du ta det på eget ansvar.

10 kommentarer
  1. Enig i det at man faktisk ikke blir så standard fyllesyk i russetida, rart det der haha :p eneste var at på LS så drakk jeg en vin litt for fort, endte med at jeg dro klokka ni!! hjem fra treffet fredag og sovna,spydde, våknet klokka 8 morgenen etter like fin <3 dagen var ødelagt, men fikk derfor en drit bra lørdag på LS haha.

  2. Er så enig i at landstreff var det beste med hele rt! Var på Lilly da, ikke Stavanger men likevel! 😀
   Så koselige bilder!

  3. Er russ i år, lurer på hvordan det sosiale er, er det forsatt litt feks klikkete osv? Burde man ha en spess gjeng selv om man ikke har russebuss? Har bare spredte venner håper ikke d blir stress … Blir man kjent med mange?

  4. Det er ingen bindestrek mellom “hjernehinne” og “betennelse”. Bare sånn FYI. “Hjernehinnebetennelse” skrives det. Ellers, kult å lese at du har hatt det gøy <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg