dobbeltmoralsk som bare detDere må høre disse sangene: One Of Us – Rebel og One Of Us (Radio Edit) – Bastian K. Den ene hørte jeg og Vetle da vi var på klesbutikken, og begge digget den, så vi måtte søke den opp, haha. Begge sangene handler om Gud, og her står jeg og poserer ved domkirken… Dobbeltmoralsk liten pike, huh? Jeg er jo ikke kristen på noe som helst sett, noe jeg virkelig har funnet ut det siste året. Lurer ofte på om jeg skal melde meg ut av kirken, men så er det noe som holder meg igjen hver gang. Jeg ble døpt i kriken, jeg konfirmerte meg i kirken og jeg går faktisk av og til i kirken med mamma og lillesøster på julaften. Men ingenting av dette gjør jeg fordi jeg tror på Gud, jeg gjør det fordi jeg synes det er koselig. Det er mer for tradisjonen sin skyld, om dere skjønner? Sånn sett er det jo ganske feil av meg å dra i kirken – det skal jo være og er et sted for de troende. Men ja… Jeg vil liksom ha et sted å dra til den dagen jeg mister noen som står meg nær. Begravelse i kirken er fint, synes jeg. Det føles betryggende å ha et sted å komme til.

Skal ikke være enkelt. Nå drar jeg til Gardermoen hvor jeg møter mamma. Ååh, jeg gleder meg! Både til å se henne og tilbringe en hel uke på en gresk øy. Skiathos, here we come!

 

22 kommentarer
  1. Kirken kan jo være bare et betryggende sted også. Hvertfall tenker jeg det. Jeg er jo kristen, men jeg går ikke ofte i kirken for det om. Men liker å gå dit i enkelte anledninger, som du (:
   Kos dere masse i Hellas!

  2. Du kan fint være utmeldt av kirken og fortsatt være velkommen der. Det er ingen som sjekker om du er innmeldt i kirken, liksom. Det du dog bør være obs på er at for hver person som melder seg ut av kirken gir starten mer penger til andre trossamfunn, som f.eks islam.

  3. Det er helt greit å være medlem av kirken og bare komme innom når man har lyst eller føler for det 🙂

  4. Vurderer å melde meg ut, men skal være fadder for tantebarnet snart, og det går vel ikke dersom jeg er utmeldt..?
   Btw digger genseren, hvor er den fra?

  5. Synes det er egoistisk at du egentlig bare vil dra til kirken når noe tragiskt skjer deg, som et dødsfall. Selv om mange ber til Gud, så glemmer folk å takke. Så der å dra til kirken pluttselig en gang når noe skjer blir det litt galt.

  6. Anonym: Vel, en fadder i kirka skal jo vel teknisk sett “oppdra barnet i en kristen tro” tradisjonelt sett, eller noe sånt? Eller kanskje det var gudmor/gudfar? Vurderer også å melde meg ut av kirka, men kunne gjerne tenkt meg å være en type gudmor/fadder for venners fremtidige barn etc. Lurer på om human-etisk forbund eller staten har noen form for fadderordninger etc. for human-etikere? Skal skjekke ut 🙂

  7. Når det gjelder begravelser i kirken, så syntes jeg det stikk motsatte. Du må ikke utelukke at begravelser kan arrangeres i regi av Human-Etisk forbund. Min bestemors begravelse var i et på en kirkegård i et kapell, men innholdet var helt religionsnøytralt.. Dette var mye hyggeligere enn andre begravelser jeg har vært i, og jeg følte at den avdøde ikke ble vanæret siden talspersonen (erstatter en prest)t leder begravelsen helt uten kristent innhold og den avdøde og de rund ikke er troende.
   Syntes du skal melde deg ut hvis du ikke er kristen selv på noen måte, jeg ville i hvert fall syntes det var veldig riktig selv. Som andre har skrevet så har er du velkommen i kirken selv om du ikke er medlem.

  8. Eva: Ja, alle trossamfunn får støtte per medlem. Derimot gagner utmelding av kirken andre trossamfunn ved at støtten per medlem økes.

  9. Vil selv ikke anse meg som kristen, og er både døpt, konfirmert og vil gjerne gifte meg der. Mitt forhold til kirken er kun det, og det er kanskje helt feil for de som virkelig tror. Men jeg liker å ha en religion dersom det noen gang skulle skje noe hvor jeg feks ble å søke trøst, da kan kirken være et fint sted å gå. Samtidig , dette er litt teit da og jeg ler av det når jeg tenker på det , så pleier jeg å be de gangene det skal skje noe, slik føt en stor eksamen osv osv, men aldri ellers. Og får litt større tro på meg selv dersom jeg gjør det, så jeg er vel litt egoistisk – kristen kan man si om det er noe som heter det 🙂 men tenkt tanken på å melde meg ut, men samtidig det påvirker meg ikke noe negativt å være en del av kirken , så jeg tror jeg bare beholder den selv om de som virkelig tror kan se på det som teit … Men men 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg