min ferie, deres arbeidsdag

Etter den ene morgenshooten på stranden i Dubai bestemte jeg meg for å utforske litt på hotellet. Jeg var egentlig ganske trøtt etter 3-4 timers søvn den natta, men jeg har aldri vært flink til å powernappe midt på dagen. (Selv om jeg gjerne skulle ønske det inni mellom….) Vel, så da pyntet jeg meg litt and went for a stroll… alene! Hotellområdet på Atlantis er gigantisk, så man kan gå rundt i evigheter om man vil. Det er vel varmen som stopper deg på denne tiden – det er jo rundt 44 grader på denne tiden så det er grense på hvor mye man orker å vandre rundt i noe som føles som en badstue.

Det får meg til å tenke på de som jobber i denne varmen… Det er umulig å i ikke tenke på det. De aller fleste arbeiderene i Dubai er gjestearbeidere fra verdens fattigste land, som jobber døgnet rundt for lave lønninger. Lutfattige, er de. De bor i brakker ute i ørkenen, uten noe form for privatliv hvor de deler rom med en haug av andre arbeidsmenn. Lønnen? Den sender de gjerne hjem til familien sin der de kommer fra. Og skader dem seg? Da blir de sendt med første fly ut av landet, uten noe form for legebehandling.

Jeg lurer sånn på hvordan det er å bygge opp verdens høyeste og dyreste bygninger med prislapper på 1,8 millioner dollar, i vitenhet om at man aldri skal få oppleve sitt eget mesterverk den dagen det står ferdig. Det gjør vondt å vite at min ferie er deres grufulle arbeidshverdag. Skal man være lykkelig uviten, eller opplyst og nedfor?


 

13 kommentarer
  1. føler jeg virker så jævla care og ufølsom nå siden du akkurat snakket om noe viktig og så kommer jeg med verdens mest overfladiske spørsmål…. hvor kjøpte du de bootsa? fytti grisen så fine!!

  2. Lurer på noe. Den siste setningen i innlegget, er dette en sånn klisjé-setning som er allment kjent? Leandra brukte akkurat denne setningen på bloggen sin forrige uke, og den festet seg i hodet, så la veldig merke til det i dette innlegget også. Så hvor kommer dette “utrykket” fra egentlig? Eller er det bare en god måte å uttrykke seg på?

  3. Også bruker du bilder av at du koser deg og tar bilder av skoene dine? Trodde først dette var et innlegg der du tar opp virkelige problemer og så kommer du med bilder der du koser deg og vil vise DEG fram… Helt greit det, men blir vel litt selvmotsigende?

  4. Anonym: Hva vil du at jeg skal ta bilde av? Arbeiderne som svetter og har det fælt? Poenget var jo å vise kontrasten. Jeg har vært på ferie og naturligvis tatt bilder av omgivelsene og meg selv, men med denne teksten prøvde jeg å vise at det er mer enn bare ferie – det er mennesker som jobber ræva av seg med dårlige levekår.

   Utifra kommentaren din er det ingenting jeg kan gjøre for at alle skal være fornøyde. Og nei, jeg er ikke selvmotsigende. Det kan du faktisk bare spare deg 🙂

  5. Hei! Dette har ikke noe med dette innlegget å gjøre, men hvor har du kjøpt Michael Kors klokken din og hvilken modell er det? 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg