9 ting dere ikke visste om meg

– Jeg HATER Pepsi Max på halvliters-flaske. Noe så grusomt? Jeg kjøpte det hver dag i kantina på videregående, men det var fordi jeg kjedet meg og ville ha noe å drikke på. Angrer på det. P-Max skal drikkes fra 1,5-litersflaske, boks eller glass. Helst fra en iskald 1,5-litersflaske.

– Jeg tenker veldig mye på hvordan bloggen min påvirker andre, selv om mange av dere kanskje ikke tror det. For noen år siden hadde jeg en jente som leste bloggen min og var veldig fan av meg. Hun pleide ofte å kommentere bloggen min med navn, så jeg visste godt hvem hun var etterhvert – jeg hadde sett bilder av henne og slikt. Det var helt tilfeldig at jeg søkte henne opp på Facebook en stund senere, og jeg kunne ikke unngå å legge merke til hvor tynn hun hadde blitt. Sånn… sykelig tynn. Da jeg leste i kommentarfeltet mitt at “du er min største inspirasjon, jeg elsker deg” begynte jeg å gråte. Jeg følte meg fæl, og jeg angret på alle gangene jeg hadde sagt i intervju at man leser en blogg på eget ansvar, og at jeg ikke kan stå ansvarlig for at en jente ender opp med spiseforstyrrelse. Ja, jeg var umoden. Umoden, kald og jævlig. Angrer fortsatt på det den dag i dag. Jeg skrev en lang melding til denne jenta på Facebook, og jeg hjalp henne. I en periode over flere måneder pratet vi sammen, og den dag i dag er hun faktisk frisk. Teit av meg å steppe inn å leke psykolog tenkte jeg i begynnelsen, men kanskje det var akkurat det hun trengte. Et menneske hun så opp til som kunne fortelle henne at hun er fin akkurat som hun er, i stedet for en random psykolog som får betalt for å ha samtaler med henne.


– Jeg er veldig skarp og “oppfatter” mye av det rundt meg. Synes det er vanskelig å sitte på t-banen uten å følge med på de som sitter rundt meg, for eksempel. Om noen bare ser diskret på meg så kaster jeg et lynraskt blikk på dem, det er ingenting som går øynene mine forbi liksom, haha. Litt slitsomt av og til.

– Jeg har aldri skjønt meg på de som ser på pizza som ekstremt usunt. Kjøper du deg pizza i USA med 5 kg smeltet ost per pizzastykke forstår jeg hva du mener, det er nok neppe sunt, men pizza på en generell basis er ikke SÅ usunt som folk skal ha det til. Greit, lyst brød og ost…? Jeg spiser ost på skiva hver dag, og lyst brød er ikke sunt nei – men det finnes mye der ute som er ti tusen ganger verre. Lager du pizza hjemme selv med egen bunn, karbonadekjøttdeig og grei mengde ost er det ikke en middag som skiller seg veldig ut. Da jeg bodde hjemme kunne vi ha pizza på en normal ukedag, og jeg tenkte aldri noe spesielt over det, haha.

– Tidlig morgen og sen kveld er mine favoritt-tider på døgnet. Jeg er ekstremt kreativ av meg spesielt når klokka passerer midnatt, og jeg sitter oppe flere ganger i uka og bare skriver med musikk på ørene. I går kveld skrev jeg to blogginnlegg før jeg la meg, men begge ble lagret som utkast i stedet for å bli publisert. Det skjer ofte, haha.. Noen ganger blir tekstene bare for personlige til at jeg tør å poste dem.


– Jeg klarer ikke å krangle med noen face to face uten å enten: 1. rope/skrike. 2: gråte. Det er helt forferdelig, haha! Ender ofte opp med at poengene mine drukner i alt annet.

– Jeg blir ekstremt ukomfortabel når folk står tett opptil meg og studerer ansiktet mitt på nært hold.

– Jeg setter meg aldri i senga mi med klær jeg har brukt ute av huset. Skifter ALLTID når jeg kommer hjem. Noe av det ekleste jeg vet er når folk setter seg i senga/på puta si med en bukse de har brukt på f.eks t-bane eller buss. Ugh, er du klar over mye bakterier og dritt du bærer med deg liksom? Verste er når folk gjør det hos meg og jeg holder på å dø litt innvendig, men så tør jeg ikke å si ifra i tilfelle jeg blir oppfattet som en freak.

– Min aller største usikkerhet som virkelig har revet ned mye av selvtilliten min har vært hud. Det er INGENTING som har ødelagt så mye for meg som nettopp dårlig hud og kviser.


Dere begynner jo å bli ganske godt kjent med meg etterhvert, hehe. Var det noe dere ikke visste? I hope so! God mandag til dere forresten, jeg skal straks i et telefonmøte og så blir det hjemmekontor et par timer før jeg skal ut i solfylte Oslo og møte en venninne. FOR en fin september vi har!

  1. Du virker så sinnsykt herlig!
   Helt min type person, sikker på at vi hadde blitt veldig gode venner om vi hadde møttes.
   Så det river i sjela mi at du bor 6 timer unna meg, for jeg vet at vi aldri blir å møtes!

  2. Det med å skifte klær før du setter deg i senga, det gjør jeg også! Liker virkelig ikke når andre setter seg i senga mi med klær de har hatt på seg når de for eksempel satt på bussen. Får helt angst av det. Tror jeg er litt for opptatt av at senga mi skal være ren til en hver tid, ehe

  3. Haha, den med senga har vi helt likt. Gud, det klør inni meg når det skjer.
   Hudproblemene du hadde, hvordan har du blitt bedre?
   Leser bloggen din jevnlig, men aldri lagt igjen kommentar før nå! Du er virkelig fin<3

  4. Hahah, er helt lik når det kommer til klær i senga! Har måtte roe meg litt ned fordi jeg har kjæreste! Men om han legger sekken/baggen sin eller har på sokker i senga, daaa

  5. Great post! It is so much fun getting to know you better♥
   Wow that story with the girl was very touching!!

  6. Hei. Ville bare si at bakterier legger seg svæært sjelden på “tørre” ting, som et klesplagg eller en stol eller whatever. Bakterier liker seg bare hvor det er fett/vått, som f.eks på kjøtt, og enkelte steder på kroppen (i håndflatene osv). Derfor man vasker hendene 🙂 Jeg har bakteriefobi og har gått til psykolog for dette lenge. Så har litt peiling haha!

  7. Gøy å lese 🙂 Likte godt punkt nummer 2, trist det med jenta men jeg synes det var utrolig bra av deg at du stilte opp for henne – sier mye om hvordan du er som person 🙂

  8. Det er så mange ungdommer som sliter med acne og urenheter i huden. Har du prøvd Jorg Obè peel off mask og scrub mask? Har ikke prøvd det selv, men er mange som sier det fungerer veldig bra. Leste også på Sophie Elise sin blogg at hun går på Skinrepair, noe jeg heller ikke har prøvd. Vurderer å prøve begge deler. Lite tips til deg siden det ødelegger så mye av selvtilliten din, slik den også gjør med min 🙂

  9. Det er veldig bra at du bryr deg om leserne dine og tok ansvar da du oppdaget at hun du hjalp ikke hadde det bra. Jeg synes også at du med det du skriver fremmer et sunt kroppsideal om at alle kan få se ut som de vil. Likevel synes jeg ikke at holdningene i det du skriver og bildene du legger ut gjenspeiler hverandre. Å legge ut lettkledde bilder av seg selv i bikini og undertøy skal man alltid være forsiktig med og i mine øyne signaliserer det at kropp og kroppens utseende er viktig. Fokuset burde ikke ligge på utseende og avbildning i det hele tatt, men på hva kroppen din er i stand til å gjøre. At den fungerer 🙂
   Jeg mener ikke at du skal slutte å legge ut bilder av deg selv, altså, men kanskje være litt mer varsom?
   At en jente begynner å slite med spising delvis på grunn av deg viser jo hvilket utrolig stort ansvar du har. Og det ansvaret synes jeg du skal ta på alvor.

  10. Helt enig med deg med klær du har brukt ute- det hører ikke hjemme i senga!!
   Når det kommer til urenheter i huden- jeg har hatt en del av det i det siste jeg og, men fikk en kur hos legen i dag for Acne. Har du prøvd noe sånt? det er en kur over 8 uker.

  11. Sara: Sophie brukte, i likhet med Kristine, isotretinoin før hun begynte å bruke skinrepair. Er derfor selv skeptisk til hennes “resultater” hva gjelder disse tablettene, da jeg føler hun gir skinrepair æren for sin nå problemfrie hud, som trolig er et resultat av kur med isotretinoin. Sliter man med uren hud er min erfaring at det er best å kontakte hudlege, selv hadde jeg spart mye penger på dyre produkter som ikke fungerer dersom jeg hadde gjort dette tidligere. 🙂

  12. Kjære Kristine.
   Å si at du har dårlig hud (noe som jeg mener du ikke har) på bloggen, kan ødlegge selvteliten til mange jenter og gutter. Nemlig de som har mye mer urenheter, og da mener jeg ikke kviser man ikke kan se før man står med et sterkt lys rett oppe i ansikte til noen. Da mener jeg de som ikke kan dekkes med sminke, de som ikke kan telles, de som dessverre ødelegger dagene til mange ungdommer. Selv vet jeg om mange som ser opp til deg, ink meg. Å “oppfordre” unge lesere til å bruke tabletter eller å bli mer bevisst på “feilene” i ansikte, kan fort bli feil. Så lite urenheter som du har (ivertfall som jeg ser det fra den andre siden av sjermen), noe du kaller “mye” , gjør meg og andre som har mye mer kviser mer usikker. Selv synes jeg du har en fantastisk vakker hud, den kan være vakker selv om man har urenheter. Alle har noe man kan pirke på ved huden. Ikke ta huden din forgitt Kristine. -W

  13. haha, takk gud for at jeg ikke er den eneste som freaker ut om noen sitter seg i sengen min med klær som er brukt ute! Jeg får helt panikk om noen jeg ikke kjenner så godt gjør det, fordi jeg ikke tørr å si ifra, og jeg sitter der bare å tenker på alle bakteriene i sengen min

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg