first day in miami!

i samarbeid med EF Språkkurs

First breakfast here in Miami! Jeg ankom Miami flyplass helt alene på søndag, og da jeg kom frem på campuset her i Collins Avenue ble jeg plassert på rom med 3 tilfeldige jenter fra Sveits og Island. Det gikk kjempefint, noe som fikk meg til å tenke på hva i alle dager jeg hadde stresset sånn med. Da jeg kom inn på rommet var hun ene fra Sveits der allerede, og vi fant tonen med en gang – så i 2 timer satt vi hver vår seng på rommet vårt og pratet om kjærlighet og livet. Slike øyeblikk lever jeg for, kjenner jeg. Det å bare sitte i et tilfeldig land, på et tilfeldig rom, med et tilfeldig menneske, og ha en dyp samtale om noe så simpelt som livet. Vi er jo bare mennesker, alle sammen, til syvende og sist. Bestevenner, familie, venner, bekjente, fremmede… whatever. Vi er alle mennesker, med så ufattelig mye til felles.

Hah, men jeg skal love dere at jeg har blitt puttet litt utenfor komfortsonen min det siste døgnet. Virkelig. Jeg har SÅ godt av det. Å reise alene på denne måten er noe man vokser utrolig mye på!! Og jeg er så glad for å være her! Ææ, Miami, dere.

Her er mine to nye venner! Min eneste bekymring da jeg ankom campuset på søndag var at jeg kanskje måtte spise frokost alene første dagen, men det slapp jeg, tjohei!! De fleste her skal være på campuset i flere måneder, så alle fikk sjokk når jeg sa at jeg kun skal være her i 10 dager, haha. Mange skal være ut året, faktisk. Det er modig, det! Digger at folk kommer hit uten å kjenne noen, det gjør miljøet så åpent og trivielt. Så og si alle er i samme situasjon som deg, så det faller seg liksom helt naturlig å bare gå bort til hverandre å prate.Vi meldte oss på City Tour i går, så i 5 timer kjørte vi rundt i buss her i Miami, med 3 ulike stopp. Det var utrolig gøy å se så mye av byen på en gang, og jeg innså med en gang at dette!! Dette er en by som har mye å by på.

(reklame for egen kolleksjon) Skinnjakka mi er på, så klart! Kristine 1 fra Jofama by Kristine Ullebø har blitt mye brukt den siste tiden, rett og slett fordi jeg har hatt en skikkelig “røff” periode når det kommer til klær den siste tiden. Haha. Jeg elsker den, og jeg elsker enda mer at navnet mitt står på lappen innvendig.

Fine, fine Miami!!


Det ene stoppet vårt var i Wynwood Art District. Her var det gate etter gate med forskjellige grafitti. SÅ kult!

På samme stopp gikk vi innom Freshii, en kul lunsj-sjappe med masse fancy, sunne smoothies, salater og wraps. Jeg endte opp med quinoa salat med fetaost og litt diverse greier, delvis ufrivillig siden det var en av få ting på menyen som var glutenfritt. Gah, den gluten-greia ass, jeg er like lei av det som dere sikkert er av å lese om det, haha. Til dere som har spurt om jeg har fått det sjekket; jeg viste positivt for glutenallergi på utvidet blodprøve jeg tok i sommer, men har ikke tatt gastroskopi enda. Jeg skal gjøre det når jeg kommer hjem fra Miami, tenkte jeg! WOHO, det skal bli deilig å få et svar på det.

Nå er det første skoledag for min del. Jeg har som mål å bli bedre i engelsk i løpet av disse 10 dagene, og det tror jeg virkelig at jeg kommer til å klare, for jeg har faktisk ikke sagt et ENESTE ord norsk siden jeg kom hit. Det er engelsk-treningen sin, det!

  1. Så bra du allerede har fått deg venner! det gjør jo det å være i en ukjent by litt enklere. Og som du sier, alle er jo i samme situasjon der, og jeg syntes du er veldig tøff som har reist helt alene (:
   Virker som en flott by også ^^

  2. Men da har du det jo, hvis det ble positivt på blodprøven 🙂 Gastrokopi må du ta for å ha skikkelig bevis på at tarmtottene er nedbrytt. Det gjør at du får grunnstønad. ca 2000,- i måned siden glutenfri mat er så dyrt
   Husk å spis masse gluten før du tar gastrokopi!!

  3. Har et lite spørsmål angående glutenfri mat siden du nå spiser det! Jeg har ikke glutenallergi, men har flere ganger vurdert å prøve å kutte ut gluten (muligens laktose også) fordi jeg sliter mye med oppblåsthet og jeg haater det. Har du merket noen forksjell på dette da du kuttet ut gluten? <3

  4. Bra du koser deg! Vil bare si fra om at du kanskje bruker ordet “triviell” litt feil, mulig du blander med “trivelig”?
   Triviell betyr ensformig, spak, langtekkelig. Kan feks brukes om en hverdagslig ting som ikke er så veldig stas.
   Trivelig derimot betyr koselig, hyggelig!
   Ville bare si fra! 🙂

  5. Slutt å bruke det nye ordet ditt (triviell) feil da. Med mindre det virkelig er “triviell” du mener da, og ikke feks “trivelig”?
   Trivielt og åpent miljø, trivielle ansatte.. Er ikke så veldig hyggelige ting å beskrive noe/noen som. Bare en liten heads up

  6. Du er SÅ flink til å blogge når du reiser! Gleder meg alltid til å titte innom og se om du har skrevet noe nytt. Så fint å høre at du koser deg i Miami 🙂

  7. Glutenallergi eller glutenintoleranse? Er forskjell 🙂
   Til de som lurer angående gluten og oppblåsthet; oppblåsthet han skyldes annet også. Google low food map 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg