what is happiness?

i samarbeid med EF Språkkurs

Jeg elsker mennesker jeg kan ha samtaler med om eksistensielle spørsmål. Mennesker som ser deg i øynene når du prater, og som du føler er på samme plan som deg når det gjelder tankegang. Jeg har møtt mange slike mennesker i det siste. Senest i dag, her på campus. Hva er definisjonen på å være lykkelig, egentlig? Det er et spørsmål som går igjen i hodet mitt hele tiden, og som jeg stadig finner nye svar på, desto flere samtaler jeg har med mennesker, og for hver dag jeg lever og legger hodet mitt på puta om kvelden. Er alle mennesker i utgangspunktet lykkelige, bare at enkelte dekker det til med problem og bekymringer slik at lykken ikke er like synlig? Eller er det å være lykkelig en tilstand man må oppnå?

I går var jeg lykkelig da jeg satt i bussen etter en lang dag og endelig kunne koble ut med ørepropper. Jeg satte på favoritt-sangen min (som for tiden er Free av Rudimental) mens bussen rullet forbi høye skyskrapere og hundrevis av palmer her i Miami. I dag kjente jeg på lykke da modellagenten min sendte meg melding og sa at hun hadde fikset 2 castings for meg her i Miami denne uken. Happiness is achieving goals leste jeg i boka til jenta som satt ved siden av meg på flyet fra NYC til Miami. Hun studerte psykologi, herregud så interessant det så ut. Lykke, dere. Hva er nå det, da? Og når folk sier at man ikke skal la lykken være avhengig av andre – mener de at vi som enkeltindivid har mulighet til å være lykkelig alene? Er det i det hele tatt mulig? Jeg lever egentlig litt etter den quoten, at man ikke skal være avhengig av andre for å være lykkelig, men hvorfor har det seg da slik at man er mest lykkelig når man er med andre? Hvorfor er man mest lykkelig når man ler med bestevenninna si, og når den du er forelsket i holder rundt deg?

Processed with VSCO with f2 preset

Kanskje det er spørsmål som rett og slett bare burde forbli spørsmål. Jeg vet ikke. Det plager meg litt at jeg ikke vet svaret. Tipper det er matematikk-hjernen min som kicker inn. Jeg elsker konkrete svar, jeg elsker det. Som jeg sa til Emma her om dagen: jeg savner å regne matte. Jeg savner det, oppriktig. Matten ga meg alltid svar på ting, selv om det kanskje tok litt tid noen ganger. Fasiten var der i alle fall alltid, haha.

Processed with VSCO with f2 preset
Noe av det jeg setter mest pris på ved å reise, er å treffe nye mennesker som jeg kan ha nye samtaler med. Høres cheesy ut, men jeg mener det.

13 kommentarer
  1. Hello Kristine!! First of all, you’re such a big inspiration to me! I have been following your blog for many years, and now I was wondering if you could help me out?
   I remember how you a long time ago wrote about a very good friend, who suddenly stabbed you in the back, and you haven’t been friends since. I am having some trouble with 3 of my absolute closest friends, who have talked behind my back calling me a bitch to some of our other friends. It’s really hurtful, cause I know I have changed a lot over the summer, but only to a person more confident in myself, and much happier – I have dreams and goals I wanna achieve, and ever since I started chasing these goals, my 3 “friends” have been acting up. I am so confused, and dont know what to do. If you could help me out I would appreciate it so much! Maybe I can contact you private on Instagram or somewhere else?
   Hope you have the time and energy to read my long ass pharagraph and help me out 🙂

  2. Åh, det ser helt fantastisk ut i Miami! Jeg elsker å møte nye mennesker selv, spesielt hvis man finner tonen sammen. Å finne et annet menneske som man kan snakke med om mer enn bare været og litt mer overfladiske ting er en veldig god følelse. Kos deg i Miami!

  3. DETTE!! Dette er det beste jeg at lest noen sinne! Du satt kvelden min og tankene mine i et helt nytt perspektiv og jeg elsker det. Du er den råeste jeg vet om – stå på! Digger alt du formidler!!

  4. Lurer på om du kan lage haul fra Miami eller room tour?elsker din tidligere norske haul video fra Florida!💗

  5. For meg er lykke å oppnå ting. Jeg har lenge tenkt at lykken var å være med noen som var glad i deg, men jeg tenker at det er kortvarig lykke, siden den forsvinner når man ikke er sammen med dem lenger. Hvis du har møtt en venninne til lunch, og så ser dere hverandre ikke på noen dager. Men når man oppnår ting, får man en mye mer langvarig lykke.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg