oppskrift: meat free pizza

Det siste året har jeg blitt ekstremt glad i pizza. Det jeg liker med pizza er at man får så mange ulike smaker på en gang om man bare er litt kreativ, og da kan jeg mikse sammen alle de råvarene jeg elsker… i en middag! Bunnen kan man også eksprimentere mye med. Du kan lage vanlig hvit bunn, grov bunn, havrebunn, søtpotet-bunn, tunfisk-bunn og kanskje det jeg liker best av alt: tacolompe som bunn. Eller pita! Haha, utvalget er STORT. Dessuten kan man lage mye god pizza uten kjøtt. 

Jeg har ikke spist pizza siden dagen før jeg dro til Miami (haha…), så jeg følte det var på tide nå. Laget det med en venn i går, og jammen ble det middagen i dag også. I dag gikk jeg for tacolefse som bunn, og den ble bare helt… perfekt. Elsker når smakene bare passer sååå bra sammen!! Denne må dere teste ut!


Du trenger:

♥ tacolefser (jeg bruker BFree Wraps, men hadde vanligvis bare brukt vanlig tacolefse)
♥ olivenolje
♥ salt, pepper, chilikrydder, oregano
♥ tomatpuré
♥ avocado
♥ svarte oliven
♥ mozzarella
♥ rødløk

Slik gjør du:

Bland sammen krydderet i en bolle med olivenolje – dette smører du tacolefsen med. Ha på ønsket mengde tomatpurè, og deretter danderer du resten av ingrediensene på lefsen din. Topp med enda litt oregano – det er så godt!!!

Før steking:

Etter steking:


Naaaaam!! Herregud, dette var faktisk sjukt godt! Det er ofte jeg bommer litt med ingrediensene faktisk, at smakene rett og slett ikke står så bra sammen eller at jeg mangler en spesifik smak – men dette var bare en nydelig kombo. Mozzarellaen, tomatpuréen, avokadoen og de svarte olivenene er must. Haha!!

Her er meg i nuet, med sminke fra gårsdagen. Hah, jeg sover ALDRI med sminke, omtrent. Synes det er så nasty, ugh. Men jeg har ikke på meg hudsminke, og da blir det plutselig ikke nasty lenger. Men still, jeg ser ganske jetlagged og slæta ut. Jeg har sovet 7 timer på 2 døgn, altfor lite… Vel, får ta det igjen siden. Jeg skal straks på besøk til Kristina, så jeg sitter her med ytterklærne på nå, haha. Standard meg. See you! Xx

15 kommentarer
  1. Great combination
   but little touch of italian peperoncino
   and french chèvre cheese: Voilà and Mamma Mia! 🙂
   Leo Pizza Lover

  2. Yum, what a great-looking vegan pizza! And you look great without any make-up, really 🙂
   And yes, please, make the post about school! Could be really helpful, not only for me 😀

  3. You look really good!
   OHHH so you mad ethe pizza with a tortilla base? Or is taco different from that?
   I’ve seen this pizza on snapchat and thought it was something profesionally made :,D

  4. Åå den så jo dødsdigg ut! Skal absolutt prøves i kveld. Lurer på grader og steketid? <3 Og fikk du sprø bunn? 😀

  5. Hei Kristine! Nå er det ikke min rett å blande seg inn i hva andre spiser, meen jeg studerer ernæring så jeg gjør det likevel haha… Ville bare nevne at når du legger om til vegetariansk kosthold, så må du lese deg opp en del. Viktig at du får i deg alle næringsstoffene du trenger. Når du kutter kjøtt/ evnt meieriprodukter utelater du viktige mineraler og næringsstoff som protein, fett, jern, sink, selen, vitamin A og B, kalsium osv… Alt dette er veldig viktig for deg på mange måter, noe jeg regner med du skjønner! Hvis du i tillegg skal spise glutenfritt, så er mye av de glutenfrie produktene faktisk mindre næringsrike enn “vanlige” produkter også. Gjerne mindre grove osv. DET jeg prøver å si (er like snakkesalig som deg..) er at du må lære deg hva du skal innføre i kosten din dersom du kutter noe ut. Det er egne kurs for de som skal spise glutenfritt, for at de ikke skal få noen mangler. Kjøttet må du erstatte med proteiner fra planteriket – bønner, kikerter osv. Likevel bør du som jente i fruktbar alder passe litt på med å kutte for mye. Jeg anbefaler deg å gjerne fortsette spise egg og fisk og slik, da du trenger fettet (beskytter hud og organer), jern (mister mye under mensen) og vitaminene du ikke får fra planteriket! Såå håper du fikk noe ut av dette, også er det kjekt om du gir en liten respons så jeg vet du har lest det haha..:-) Klem!

  6. Ingvild: Hei! Så klart 🙂 Jeg har lest mye om både glutenfri- og vegetarisk kost, og når jeg får vite om jeg evt. har cøliaki skal jeg prate med en kostholdsveileder slik at jeg vet at jeg dekker de næringsstoffene jeg mister ved å kutte ut gluten. Har faktisk en del bøker her hjemme om vegetarisme siden de jeg bor med heller ikke spiser kjøtt, så jeg leser meg godt opp på det også 🙂 Takk for nyttig og konstruktiv kommentar! Det setter jeg stor pris på, skal du vite 🙂

   Klem!

  7. Victoria: Over-under-varme på 210 grader bruker jeg, helt til jeg ser pizzaen er ferdig. 7-8 min kanskje? 😀 Haha, jeg tar bare på noe jeg! Burde sikkert være litt lavere varme og så heller lenger steketid, but I ain’t got time for that haha

  8. Kristine Ullebø: Så flott 🙂 Du er ei smart jente, så regner med du passer på!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg