mine 8 beste skoletips!

Jeg vet at mange har etterspurt dette innlegget. Det nærmer seg terminslutt, og for mange betyr det prøver, tentamener, heldagsprøver og eksamen i fleng. Her gjelder det å holde tunga beint i munnen! Det er ikke alltid like enkelt, så jeg tenkte jeg skulle prøve å hjelpe dere med å komme med noen tips som jeg selv synes funket sykt bra da jeg gikk på skole. (Lol, det høres ut som om det var sånn 15 år siden når jeg sier det på den måten. I gamle dager dere, da jeg gikk på skolen!! Haha, it’s been 4 months liksom) Skole er så ufattelig viktig, og det har jeg alltid vært opptatt av å formidle her på bloggen. Her kommer 8 tips til dere! Det er litt “utradisjonelle” tips om jeg kan si det slik, jeg mener, hvem vil høre “vær motivert”???? I know you want the real shit. So here it comes!


♥ Det er lov å ha et breakdown
Enkelte perioder (spesielt før jul og før sommeren) kan være sinnsykt stressende. Prøve her, fremføring der, enda en prøve, oi, der kom en tentamen også ja, nei vent… Har jeg egentlig SJANGS å komme gjennom pensum uten å måtte døgne 3 dager på rad??? Jeg vet hvordan det føles å ha så mye skolearbeid hengende over skuldrene at du ikke vet hvor du skal starte. Mitt tips til deg: gråt. Ha et breakdown. Hulk i armkroken til mammaen din. SLÅ i puta, tenk at det er læreren din, rektoren eller what so ever. Men så gjør du deg ferdig med det. Bruk deretter frustrasjonen til noe konstruktivt; motivasjon og konsentrasjon.

Dette var dagen jeg kom hjem fra Dubai midt i skoleuka og jeg innså at jeg ikke var så forberedt på matteprøven som jeg hadde sett for meg. Gråt i en halvtime, jobbet matte 5 timer resten av kvelden. Få det ut, bli ferdig med det.


Det er lov å ha breakdown på toalettet på skolen også. Dette tror jeg var under en tentamen hvor jeg bare måtte ha et fuck everything-moment alene på dassen. SLÆTA jente

♥ Bli læreren sin favoritt
SYKT cheezy punkt, men om jeg skal være ærlig er dette et av mine beste tips. Lærerne dine er de som setter standpunkt-karakterne dine og de er dermed med på å påvirke fremtiden din i relativt stor grad. Så KLART må du smiske med dem. Mattelæreren din er kanskje den personen du liker minst i verden, og historielæreren din er muligens kjip som bare det – men dette er lærerne dine og det er et faktum du ikke kan endre. Bli bestevenn med dem! Vær engasjert og tilstede i timene, still spørsmål som viser at du følger med og bryr deg, le av vitsene de forteller, henvend deg til dem på en respektfull og hyggelig måte, kanskje til og med ta en prat med han eller henne når timen er ferdig. Det er fullt mulig at du genuint ikke bryr deg så mye om faget, men LAT i alle fall som det, det krever nemlig veldig lite av deg. Still et spørsmål om leksen, eller bare gi et kompliment. “Jeg liker måten du underviste på i dag, det var lærerikt”. Det fortjener de også å høre i blant 🙂 Om medelevene dine synes det er teit at du smisker (det er så typisk), gi faen i det. Det er du som får de gode karakterene, så fuck dem da!

(Håper forresten ikke at noen av mine lærere leser dette og tror at jeg kun smisket med dem for å få gode karakterer, haha. Jeg DIGGET mange av lærerne mine, og enkelte av dem følte jeg faktisk at jeg fikk et personlig bånd til)

♥ Arranger leksekveld med vennene dine
Samle gjengen din og ta en skikkelig lekse-kveld sammen! Det er ofte vanskelig å få tid til å være sosial OG gjøre det bra på skolen, så hvorfor ikke bare slå to fluer i en smekk og jobbe sammen? Kjøp inn Pepsi Max og kutt opp noe deilig frukt, og så kan dere diskutere og hjelpe hverandre med skolearbeidet. Det er jo så koselig! Jeg og min firkløver i klassen (Emma, Guro og Synnøve og meg) jobbet alltid sammen da vi hadde gruppeoppgave, og det er noe jeg faktisk oppriktig savner. Vi var et skikkelig bra team, hvor hver av oss hadde noe å komme med. Sammen er vi sterkere, dere!

♥ Ikke ta sikte på å ta opp fag
Å ta opp fag koster penger og det koster deg også et helt skoleår ekstra. Mange ser på det som en trygghet og “enkel løsning” at de kan ta opp fag de har strøket i eller fått dårlig karakter i, men gjør deg selv en tjeneste og innstill deg på at du skal bestå i alle fag med en karakter du er fornøyd med. Det er så klart en fin mulighet å kunne ta opp et fag du var uheldig med på eksamen for eksempel, men ikke bruk det som en unnskyldning for å ikke gjøre det bra her og nå. Du forskyver kun arbeidet om så.

♥ Ikke klag
Jeg er mett på mennesker som bare klager. Det er så sinnsykt demoviterende og uattraktivt, og det fører deg ingen steder. Så når det kommer til skole, dere! Det er to ting jeg kan garantere dere ikke vil hjelpe: 1. å være stakkarslig. 2. å klage. Det ER ikke synd i deg, og det BLIR ikke mindre skolearbeid av å klage. Jeg vet er det tøffe ord å høre, men det er sannheten. Kom igjen, dette klarer du! I stedet for å sitte å klage med vennegjengen din hvor sykt mye arbeid det er, cheer each other up og motiver hverandre! En god innstilling har ALT å si, og jeg lover deg (kors på halsen) at det vil gjøre skoleåret ti tusen ganger enklere for deg.

♥ Treat yourself!
Ta vare på deg selv, snuppa. Du fortjener det. Pepsi Max var min lille guilty pleasure i løpet av en lang og tørr skoledag, og helt ærlig, om det ikke er mer enn det som skal til for at man føler seg litt bedre – WHY not?? Pakk med deg en god og næringsrik lunsj og kjøp deg en brus i kantina, treat yourself.


♥ Bruk fritimene for det de er verdt
Når du har fritime er du (mest sannsynlig) på skolen uansett, så hvorfor ikke bruke dem til noe fornuftig? Jeg satt meg ofte inn på lesesal i fritimene mine og fikk unnagjort matteleksene mine husker jeg, det var helt genialt – for da fikk jeg tid til å trene/blogge/være med venner etter skoletid.

♥ Husk at det bare er midlertidig
Det er bare temporary pain, folkens. Det som hele tiden holdt meg oppe var tanken på at når jeg var ferdig med videregående, kunne jeg gjøre HVA jeg ville. Friheten står og venter på dere! Den dagen du fullfører og står med vitnemålet i hånda? Da skal jeg LOVE deg at du kommer til å takke deg selv for at du jobbet hardt og aldri ga opp.

Her hadde jeg nettopp hatt IT eksamen og fullført 13 års skolegang. Fy faen, det var en helt ut-av-kroppen-opplevelse. Alle de sene kveldene og alle de endeløse timene med pugging var så SJUUUUKT verdt det!!!

18 kommentarer
  1. Hva fikk du egentlig i snitt etter vgs? med så
   mye pugging og hardt arbeid må vel resultatet være ganske bra? Gode
   tips🤗

  2. Har en stor geografi lekse jeg må få unnagjort til i morgen, tusentakk du hjalp veldig på motivasjonen!! <3

  3. Bra liste! Synes det var inspirerende at du var så opptatt av å gjøre det bra på skolen da du gikk på vgs! Jeg vil tro at du gjorde det ganske bra på skolen? Hva fikk du i snitt? Kunne du kanskje skrive om karakterene dine? Forstår om du ikke ønsker å dele det med alle altså, blir bare litt nysgjerrig 🙂

  4. Dette innlegget var så sykt motiverende for meg som går vg1, fyf tanken på i stå der med vitnemålet i hånda. Må bare si med hånden på hjerte at innleggene dine har aldri vært så bra som de er nå… Forsett med sånne type innlegg du har postet i det siste, you rock girl<33

  5. hei, vet dette ikke har noe med dette å gjøre men håper på svar:)
   gikk russedressen din mye ut? og vil du anbefale å “gå ned en str”?

  6. ELSKER innlegg som det her! Blir sjuukt motivert til å gi alt og ikke gi opp!
   Tusen takk, du eer god!

  7. Nå ringte hu Mary fra Nav. Og hu sa det, at jeg ville bli tvangsinnlagt på Blakstad sinnsykehus i dag.
   Og lege Johnsen der, sa at jeg ikke var funksjonsfrisk, da jeg var innlagt der, i fjor. Han sa det, at jeg led av schizotyp prompepsykose.
   Noe sånt.
   Kan det være at lege Johnsen er misunnelig på at jeg er etter fine familier som Gjedde,Adeler,Løvenbalk og Gyldenstjert? Jeg er også etter Odin,Bååt (som var varulv vel) og Farao.

  8. Kan du plis legge ut vitnemålet?
   Eller hvertfall hva du fikk på eksamen, norsk og sidemål som du var så fornøyd med? Evt legge ut norskesamen så vi kan lese den?

  9. Digger innlegget, hjelper kjempemasse på motivasjonen! skjønner ikke hvordan du klarte 3år på vidregående. Hvordan studie linje gikk du? går selv vg1 studiespesialiserende og er allerede skolelei og skjønner ikke hvordan prøven imorgen skal gå. Dette inlegget hjalp veldig på motivasjonen! Stå på Kristine, du e rå!!! Du e goals, livet du lever nå høres så spennende ut. du har et liv jeg bare kan drømme om.
   DU er mitt forbilde <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg