ukens spørsmål #91

Hei Kristine! Kunne du sagt litt om hvordan man kan få gode og støttende venner, og hvordan man kan avslutte vennskap som bare trekker deg ned? Jeg sliter veldig med dette, og skulle gjerne hatt noen tips.
Hei kjære deg! Hvordan man får gode og støttende venner har jeg ikke noe fasitsvar på, det gjelder bare å være åpen for å bli kjent med mange ulike mennesker, og så får du tar det derfra. Du vet aldri på forhånd om en person er bra for deg eller ikke, så det må du bare teste.

Hvordan avslutte et vennskap som bare trekker deg ned? Ugh, det er vondt, og det er jækla vanskelig. MEN; helt nødvendig for din egen lykke! Merker du at en av dine venner ikke tilføyer deg noe positivt, er det utrolig viktig at du gjør noe med det, og ikke bare lar det bli liggende der som et problem. Husk at det er kun en person som står ansvarlig for ditt liv og din egen lykke, og det er deg. Vel! Det første jeg ville gjort er å stille litt krav til vedkommende. Om venninna di ikke blir glad på dine vegne for eksempel? Spør henne rett ut. Ikke vær frekk, men vær målrettet – få frem budskapet. “Hvorfor er du ikke glad på mine vegne? Skal ikke bestevenner være glad på hverandre sine vegner?”. Det er et helt enkelt spørsmål som garantert vil stille han/henne til veggs, uten at de har noe å ta deg på. Om du prøver over lang tid og det ikke hjelper å si ifra om ting du ikke er fornøyd med i vennskapet, så ville jeg bare latt det gå. Son personen ut av livet ditt. Jeg vet det kan være vanskelig om dere for eksempel er i samme gjeng eller klasse, men du trenger ikke å være slem og du trenger ikke lage en svær krangel. Bare ikke bruk energi på et menneske som ikke tilføyer deg noe godt. Det skylder du ingen. Og jeg LOVER deg, kjære deg… Du kommer til å angre som pokker når du blir eldre, om du har brukt store deler av livet ditt på drittmennesker. Det finnes fantastisk mange gode mennesker der ute som heller fortjener tiden din, kjære deg. Jeg vet det ikke er enkelt å avslutte et vennskap, og ja, det krever mot, men det er så forbanna verdt det.

BY THE WAY: Si ifra om dere ønsker flere av “Kriss gir råd”-innleggene som jeg har gjort et par ganger tidligere. Altså, hvor dere sender inn spørsmål og ting dere lurer på om venner, kjærlighet, skole, selvtillit osv, og så svarer jeg i et eget innlegg. De innleggene var så gøy å lage!

Har du hatt hjemlengsel siden du flyttet?
Nei… Ikke et snev, haha. Jeg var veldig klar for å flytte, som dere sikkert da skjønner. Kunne aldri tenkt meg å vokst opp et annet sted enn Førde, men den byen ga meg ikke den inspirasjonen og motivasjonen jeg trengte etter 19 år.

PLIS fortell meg hvor chokeren er fra! Jeg har lett etter en slik i evigheter!
Jeg får sååå mange spørsmål om denne chokeren, og jeg må dessverre være så kjip og si at den er fra en random butikk i Miami.


Hvor gammel var du da du fikk ditt første kyss?
Jeg var vel 14 år, tror jeg ♥

Er nylig flyttet til Oslo selv, hvor er det du pleier å dra ut?
Jeg har kun vært ute en eller to ganger her, faktisk. Synes det er mye koseligere å bare drikke med venner, dra på hjemmefester og eventer. Jeg stod i køen til Johns en gang tidligere i høst, men jeg dro før jeg kom inn fordi det så så grusomt trasig ut der, haha. Uff, nei, jeg føler jeg bare mister en bit av sjelen min for hver gang jeg drar på dårlige utesteder. Better to avoid it!

Er det mye vi får vite i Bloggerne som du ikke har fortalt på bloggen?
Absolutt. Jeg tror dere vil se at det er ganske mye jeg har utelatt på bloggen… Dere kommer veldig tett innpå meg som person i denne sesongen. Spesielt når jeg er med Håkon, haha. Vi har filmet så mye sprøtt sammen! Null filter på denne jenta. Jeg er ikke redd for å være ærlig, for å si det sånn. Det føltes like naturlig å prate om angrepiller og graviditetstest som å prate om været, haha. Jeg håper dere liker den “ekte” meg, da!! Shit, jeg er faktisk skikkelig spent!


Har du like godt forhold til lillesøsteren din som broren din?
Ja! Men det handler litt om alder, da. Jeg ble ikke “bestevenn” med Håkon før vi kom opp i tenårene begge to. Jeg tror og håper Ingeborg kan komme til meg og få råd når hun går inn i ungdomstiden sin nå snart… For er det noe man trenger i den perioden, så er det en person som har kontroll og vet hva man skal gjøre. Håkon var den personen for meg. Håper jeg kan være det for lillesøsteren min.

Hvor er sengen og sengegavlen fra?
IKEA! 160 cm begge to. Alle som sier at sengene fra IKEA er dårlige lyver. Haha, denne sengen er i alle fall himmelsk. Jeg sover som en engel.


Hvordan er familien din?
Haha, det får dere nok også se litt av i Bloggerne. Jeg elsker familien min. Vi er en veldig sammenspleiset gjeng, samtidig veldig ulike. Pappa er 10 år eldre enn mamma. Mens pappa er den rolige og fornuftige og var den som hjalp meg med matteleksene, er mamma den som er sykt utadvent og den jeg alltid har kommet til når jeg har hatt personlige problemer. Tror vi ungene har fått en god kombinasjon av disse to motsetningene, haha.

Hvorfor er du så try hard i videoen fra kjendisgallaen?
Haha, jeg skjønner ikke hvorfor det ble en greie. Om du synes jeg ser usikker ut og at jeg prøver for hardt, så får du vel bare synes det. Jeg er bare veldig utadvent av meg og er en person som ler høyt og uttrykker seg mye, men det er slik jeg er. På kjendisgallaen var jeg blant annet sammen med Erica og Emilie, som jeg kjenner veldig godt nå og føler meg komfortabel med. Så da faller det seg vel bare naturlig å ha det gøy og slippe seg løs? Folk må ROE seg, haha.

Når du sier på Snapchat at “det handler om å gjøre livet enkelt”, at man kan kjøpe en push up BH i stedet for å ta silikon, hvorfor fylte du da leppene dine i stedet for å bare tegne dem?
Fordi jeg var 18 år, uvitende og usikker på meg selv. Hadde jeg valgt om igjen i dag hadde jeg ikke gjort det.

Hva ønsker du deg til jul? Kan du lage et innlegg, med tips til hva man kan ønske seg? Gjerne ting som ikke koster så altfor mye!
Notert! Det skal jeg få til 🙂 Jeg ønsker meg faktisk ganske mye i år, men stort sett bare småting. Bøker, blant annet. Er en hel haug av bøker jeg har lyst på… Jeg skal lage et innlegg til dere, jeg.

Hva heter boka du la ut på Snapchat?
It’s not how good you are, it’s how good you wanna be. SINNSYKT inspirerende bok, fullspekket med kunnskap vi aldri lærte på skolen. Damn.. Det er mange fag man skulle byttet ut, merker jeg. 


Legg igjen spørsmål til neste ukens spørsmål i dette innlegget, babes! Oh, nå er det forresten ikke så lenge til vi nærmer oss 100 slike innlegg, haha. Det er en del, det.

43 kommentarer
  1. Kanskje du ikke er klar helt enda, noe som jeg forstår. Men hva var hovedgrunnen til at vennskapet tok slutt?
   Hvordan går det på datefronten?

  2. Hei, det virker som det skjer såå mye i livet ditt, elsker det! Har lest bloggen din i kanskje 5 år og elsker både den og deg! <3
   Så lurte jeg da på om du kan ha vlogmas? at du legger ut en liten videobit på bloggen hver dag om hva du gjør i desember? Hadde vært kult! Om du ikke får til hver dag så kanskje annenhver?

  3. Heeei! Jeg har et innlegg-ønske! Generell julegaveguide! bare tips du kan komme på til foreldre, besteforeldre, søsken, venninner, kjæreste.. ol. Gjerne kule nettsider og rimelige gavetips!
   – hilsen student som sliter litt med kreativiteten for øyeblikket 🙂
   Ha en flott dag Kristine <3

  4. Skulle akkurat til å spørre om ukas spørsmål skulle komme snart, virka som du leste tankene mine hehe.
   Elsker hvor selvstendig du har blitt (hvis det gir noe mening). Virker som du har vokst en del de siste månedene! Stay fab!
   I forhold til det med å fylle leppene dine, så lurer jeg litt på om du da også angrer på at du ble sponsa/skrev om den klinikken, husker ikke akkurat hva det var? Husker det var en del negative kommentarer der.
   Men uansett, så synes jeg bloggen din har hevet så utrolig mye de siste månedene, og gleder meg alltid til å lese det du skriver <3

  5. I hope, you will make ‘Ukens sporsmal’ post everyweek like in the past 🙂 I really enjoy these posts :))

  6. Haha, hvis du angrer på at du begynte å ta det er det jo bare å slutte? Det går jo ut igjen så er jo meningsløst å fortsette å fylle på når du sier du ikke ville gjort det igjen

  7. Mulig at du er den typen som gjør mye ut av deg, ler høyt og trenger oppmerksomhet og det er jo i og for seg greit at du er som du er. Men det er dessverre veldig irriterende for andre med sånne mennesker.. det er veldig slitsomt for andre som er rundt deg.

  8. De siste ukene har du jo blitt veldig tryhard og kopierer annijor ekstremt, før hadde du din helt egen vei liksom

  9. du fyller jo fortsatt lepppene dine.. synes det er veldig merkelig at du vil fremstå som en naturlig vakker jente som ELSKER livet. du må slutte å sugar code alt – du fyller jo fortsatt leppene dine alt for mye og det ser ikke bra ut

  10. Hva heter den videoen du la ut en liten snutt av på my story i går? Den handlet om religion, og fortalte at religion er skapt av makt eller noe lignende. Virket spennende 🙂
   Hva ville du gjort om du lowkey var keen på en gutt i klassen din, og dere er ganske så gode venner fra før? Jeg er ekstremt sjenert hehe, og vet ikke hvordan jeg kan finne ut om han også er keen eller ikke(han viser noen tegn iblant) uten å røpe noe? Vil jo liksom ikke ødelegge vennskapet dersom han ikke er keen ved å røpe meg selv, men samtidig så vil jeg ikke stå her og miste sjansen dersom han faktisk ER keen tilbake. Og nå som jeg har innsett at jeg liker han veldig godt så blir jeg alltid nervøs når jeg er rundt han, og prøver iblant å unngå han i klasserommet, og det svekker jo naturligvis vennskapet vårt… Han er også litt sjenert når det kommer til jenter, så det er så vanskelig å vite hva han tenker. Ååh.. Noen tips??

  11. Kristine Ullebø: Kan du ser for deg å slutte med det etter hvert da? Har sykt kompleks over leppene mine jeg og, men er så redd for å aldri kunne være fornøyd med meg selv ‘naturlig’ igjen.

  12. Digger deg! 2 spm: du drikker en god del vin, når begynte det og Jar du alltid vært veldig glad i vin? Vill du si noe om vennskapet ditt med Ingrid hvilken retning det tok, Og hvorfor? 🙂

  13. Syntes du har hatt veldig mange kule antrekk i det siste, digger at du er så varierende:)
   Men et spørsmål angående lipfillersene dine; du svarer i dette innlegget at du var “18, uvitende og usikker” og ikke hadde gjort det igjen om du kunne velge på nytt. Allikevel reklamerte du for dette med sponsede innlegg for ikke mange uker siden, ovenfor en aldersgruppe hvor store deler gjerne er akkurat det, nemlig 18, usikker og uvitende. Hva er dine tanker om dette, er det ikke ganske selvmotsigende?
   Kun ment som en konstruktiv tilbakemelding, syntes du gjør en super jobb ellers og virker som en bra jente!

  14. Jeg syns du er helt rå! Du har en sånn type go-getter-personlighet som jeg blir så sykt inspirert av. Føler vi hører så mye negativt om vår generasjon, at vi er bortskjemte og usikre, så kommer du som omfavner livet og alle muligheter, og bare tørr være den du er.
   Alltid mye pirk i kommentarfeltet her, men vit at vi er mange som støtter deg og syns du er awesome.

  15. Hei! Har fulgt bloggen din en god stund, og jeg lurte bare på hva det var som har fått deg til å bli så åpent angående forhold, gutter etc her på bloggen? Det var veldig lite av det før, men har merket at du begynner å skrive litt smått om det. 🙂 + Vet ikke om Oslo er kilden til at du virker mer komfortabel og åpen men liker det veldig godt.

  16. Anonym: Det er en personlighet og jeg synes vanligvis det bare er hyggelig 🙂 Synes hun ser veldig åpen, glad og komfortabel ut på videoen. Men hun sier jo selv at hun prøver å bli “bedre” på det, ikke være så høyrøstet osv 🙂

  17. Dette liker jeg! Og bloggen din! Og deg! Gleder meg til aa se deg paa Bloggerne. Blir sykt inspirert av bloggen din og deg. Hva blir du inspirert av? Hvilke blogger leser du?

  18. Anonym: Da er det jo bare enklest for deg å slutte å være rundt de type menneskene da. 🙂 Hvorfor skal Kristine ikke være seg selv fordi du synes det er irriterende, bare fordi du ikke er sånn selv?

  19. – Hvordan er livet ditt om 10 år om du kunne bestemme fritt.
   – Har du noen gang hatt kjæreste?
   -ønsker du kjæreste nå?
   – Hva er det verste med å bo i oslo?
   – Hva er det beste med å bo i Oslo?
   – Hva angrer du mest på i livet ditt om du må velge en ting?
   – Fra en skala fra 1 til 10 hvor lykkelig er du akkurat når du svarer på dette spørsmålet?
   – Når gråt du sist og hvorfor?
   Ps. Jeg syns du er 1000 ganger vakrere når du smiler naturlig på bilder og når du ikke lager trutmunn haha❤du er fin uansett da😀

  20. Du vet vi lever i en alt for materiell verden når folk trenger tips om hva de skal ønske seg til jul!! Hvis man ikke vet hva man ønsker seg, så er vel ikke behovet så stort tenker jeg.. ? Synes dette er veldig trist, men er definitivt skyldig selv. Ønsker meg ting bare for å ha noe nytt, selv om jeg vet at jeg verken trenger det eller at det gjør meg lykkeligere, og det synes jeg er så forferdelig å tenke på :'(

  21. Okei, værsåsnill og anbefale meg en god vin!!! Jeg er litt nybeggyner og har holdt meg til en type, men er keen på å prøve noe nytt. Noe som ikke er så altfor over budsjettet<3

  22. Dette er ikke et spørsmål, men jeg vil bare si at jeg digger deg og at jeg håper du har det bra! Det hender jeg skroller ned på kommentarfeltet på innleggene dine, og ser hvor sinnssykt slemme folk kan være. Jeg vet at du er tøff og hever deg over smålige mennesker, men det er helt naturlig å bli lei seg av sånt. Så det jeg vil si er at det er OK å bli skuffa, sur og lei seg av slike kommentarer, men det er veldig viktig at man prater om det med noen når man blir det. Stå på, Kristine! Gleder meg masse til å se deg på Bloggerne 😀

  23. Anonym: Så fordi hun valgte å flytte til en annen by, er spontan, har jentekvelder med rødvin, ja listen er lang på hva Kristine driver med, så kopierer hun anniken? Da er det veldig mange som kopierer anniken, meg selv inkludert. Noen mennesker er veldig like, har de samme interressene, det betyr ikke at noen kopier noen. La nå Kristine gjøre hva hun vil, og ikke bry dere om hvem hun blir inspirert av eller ikke, det burde være likegyldig for dere.

  24. Anonym: Kan du hver så snill lese kommentarfeltet(1ste kommentaren) før du kommer med en så frekk kommentar

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg