å ikke ha nok venner til å feire bursdag

Processed with VSCO with f2 preset

Jeg elsker de dagene man vet man skal ut på kvelden, for da ligger disse forventningene latent i kroppen hele dagen. Haha, you know what I mean? Samme som med julaften. Du vet du har noe bra i vente. Jeg skrev en liste med ting jeg trengte, og så spaserte jeg mot butikken med dette vakre synet fremfor meg. Listene jeg skriver er alltid så sinnsykt tilfeldige. “En flaske vin, lilla neglelakk, kiwi, truse fra Lindex, fyrstikker”. Haha. Fredag, John Mayer på ørene, en himmel i de vakreste fargene du kan tenke deg. Oslo er lite når alt kommer til alt, spesielt for de som har vokst opp her, men jeg har blitt så utrolig glad i denne byen. Det kjennes riktig å være her, på alle mulige måter. Jeg er skikkelig spent på hvordan det blir å komme tilbake til Førde igjen i jula. Kommer jeg til å føle meg som den Kristine jeg var før jeg dro? For det gikk opp for meg hvor utrolig mye hodet mitt har forandret seg siden jeg flyttet… Og det er jeg så glad for.

Processed with VSCO with f2 preset

I går var i alle fall kjempegøy! Jeg var litt overalt, det er ofte de kveldene som viser seg å bli de beste spør du meg. Først vin og pizza hos meg, så på en bar for å vorse med noen kompiser, og så ut. Eller, ut og ut, jeg er enda ikke 20 så jeg ble stoppet i døren, så klart 🙂 (Og nei, jeg kommer aldri til å bruke fake leg, jeg gjorde det en gang da jeg var i Los Angeles og det var noe av det skumleste jeg har vært med på, holdt på å pisse på meg da jeg stod i køen og skulle vise et legg som ikke var mitt, haha) Det er så irriterende å bli invitert på event med gjesteliste så man tror man kommer inn, men så har de fortsatt aldersgrense. Da er det bedre å bare ikke bli invitert, haha… Heldigvis er jeg 20 om ikke mange dager!! Gjett om det skal feires!

Jeg har ikke feiret bursdagen min på mange år, har heller bare gjort noe koselig med bestevennene mine på dagen. Skal jeg være ærlig følte jeg aldri at jeg hadde nok venner til å lage en svær fest. Jeg hadde noen få bestevenner, og det er etter min mening tusen ganger mer verdt enn ha en jentegjeng på 20 stykk hvor alle egentlig bare har en overfladisk relasjon til hverandre og man føler seg ensom i mengden. Så selv om jeg har hatt få, har jeg aldri klaget, fordi jeg vet jeg fant ekte venner og det er ikke en selvfølge. Det eneste som sugde var den ene dagen i året hvor jeg hadde bursdag, fordi jeg ville gjerne lage en stor bursdagsfest jeg også… Haha. Følte alle rundt meg lagde store bursdager hele tiden, og alt jeg tenkte var: “shit, har man faktisk et nært forhold til så mange mennesker?“. Når jeg fyller 20 skal i alle fall jeg lage en stor bursdagsfest jeg også, jeg kjenner UTROLIG mange flere nå enn jeg gjorde for bare noen måneder siden.

Akkurat det med vennepress er noe jeg kunne skrevet sidevis om. Mer om det senere! Jeg vil gjerne prate mer om det. Nå skal jeg møte Frida, min tidligere roomie. Hihi, blir så koselig å se henne igjen, jeg har savnet å slække på sofaen med henne om kvelden! Vi skal på kafe og drikke kakao, og så skal jeg på P3 Gull i kveld 🙂

 

23 kommentarer
  1. Elsker måten du fremstiller livet på, du skriver så utrolig vakkert! Blir inspirert av deg og innleggene dine hver eneste dag, takk for at du minner meg på hvor fantastisk livet faktisk er!

  2. Kjenner meg så igjen. Var så lei meg på 18-årsdagen min for jeg hadde alltid sett for meg å ha stor fest da, men så følte jeg ikke jeg hadde nok venner til å ha det. Høres ut som en sykt teit problemstilling. Man burde jo egentlig bare sette pris på de man har, men det er vanskelig å ikke kjenne litt på det der! Skriv gjerne mer om det, forresten 🙂

  3. Enig med anonym over her! blir så GLAD og GIRA av å lese bloggen din om dagen. har lest den i flere år, men i det siste, etter du flyttet til Oslo, føler jeg at du har funnet deg selv, og viser oss mer av denne avslappede, morsomme og inspirerende Kristine på bloggen din. Tusentakk for at du er deg, og for at du deler tanker, ideer og filosofier med oss.
   Jeg tror maange har godt av å gi litt med f, gjøre mer av det som gjør en lykkelig, og fokusere mindre på negativitet og stressende faktorer i livet sitt. Og nettopp denne innstillingen er du så snill og fremmer gjennom bloggen din!!
   Ha en super lørdag <3

  4. Er så enig med deg om det med vennegjenger. Det høres jo ut som tidenes I-landsproblem i grunnen å ikke ha “nok” venner, men så er det så mange der ute som sikkert føler det sånn. Til tider spesielt på VGS tenkte jeg ofte på hvorfor jeg ikke hadde den store squaden på 20 stk. men så var jeg utrolig heldig som hadde en håndfull utrolig flotte venner rundt meg som er der for meg den dag i dag også! En sak jeg ønsker skal komme litt mer fram i lyset er at det ikke er viktig med mange venner, hvis de vennene du har er gode mot deg. (if u feel me)

  5. Jeg fikk ikke feiret bursdagen min i det hele tatt i år! Hadde ingen venner å invitere… gikk å gruet meg i flere uker i forveien og følte meg så utrolig ensom! så vær glad å takknemlig for at du i de hele tatt har hatt noen nære venner å tilbringe dagen med! 🙂

  6. Heisann! Vet ikke om du husker, men du hadde en annonse fra bladkiosken/bladkongen eller noe lignende der man fikk en svart toilet bag fra lulus dersom man bestilte et abbonnement fra dem, vet du hvor jeg finner denne annonsen igjen? Når jeg går på siden dems er det kun mulighet å få den i fargen gold, men jeg ønsker å gi bort en sort i julegave, er dette noe du kan hjelpe meg med?:-)

  7. Får man köpa vin i Norge som 19-åring? Och kommer man inte in på klubbar förrän man fyller 20? Blir förvånad isåfall, trodde det var samma gränser som i Sverige.

  8. Kan du være så snill å skrive mer om vennepress? Går på VGS nå og føler vennepresset veldig sterkt. Er veldig redd for at det kommer til å være slik for alltid…at jeg alltid føler meg utfryst og for ukul..

  9. Jonna: Man kan kjøpe alkohol under 22% når man fyller 18 og det er en del utsteder som er åpent for de under 18, men disse er ofte dårlige. Og når man fyller 20 kan man kjøpe all alkohol og komme inn på alle utesteder 🙂

  10. Utrolig bra innleg som jeg tror flere kjenner seg igjen i, men som få tørr å prate om. Jeg er helt enig med deg “quality before quantity” det er det viktig å huske på<3

  11. Hei, K! Jeg lurte på om du kunne linke til (helst det) eller fortelle meg hvilken F Scott F bok du leser på? Høres interessant ut, det du leser og snapper om. Hva slags sjanger er det?

  12. fint innlegg! kjenner meg veldig igjen der, har ikke venner i det hele tatt jeg. kunne ønske jeg hadde noen å ha jentekvelder med osv, og feire bursdager med :/ men slik er det bare..
   har heldigvis kjæresten min da, og det er jeg glad for <3

  13. Henriette: Så kommer du til et utested som har 23årsgrense og irriterer deg på det i 3 år, før de da har satt den til 25 år. Vi får faen aldri dratt på byen fordi de hever denne aldersgrensen så vanvittig ofte

  14. Jeg ville ta badstu på Tøyenbadet, (for det tror jeg hjelper, for å bli kvitt mageflesket og for å slappe av litt, liksom).
   Så jeg gikk til den største badstua, cirka klokka 19.10.
   Jeg satt meg, der det var minst folk.
   (For folk sitter nakne der, osv.).
   Og en naken neger, med semi-ståpikk, (må man vel si).
   Han stilte seg, sånn at pikken hans, var rett foran trynet mitt.
   Mens han sa, at det stod 60-70-grader, på termometeret.
   Og tre-fire pakkis-ungdommer gikk inn, (i den trange/fylte badstua).
   Han ene la seg, på den nederste benken, mens han sa: ‘Jeg snakker norsk’.
   Han som satt, ved siden av meg.
   Han vrengte så av trusa si, sånn at en del ‘truse-svette’, skvatt på meg.
   Og han her truse-skvetter typen gliste, da jeg sa at truse-svetta hans smakte deilig. Noe sånt.

  15. DINASEVERYDAY: Hey! Det er ikke en bok jeg leser, det er bare quotes jeg har funnet på nett 🙂 Søk på “scott fitzgerald quotes” på google, da kommer det opp mye fint!! Xx

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg