ensomhet

Hei dere! The blog bitch is back. Gårsdagen gikk i ETT. Jeg sliter litt med å vite hvor mye jeg skal ta på meg av arbeid og planer om dagen, så enkelte dager blir bare fullstendig fullbooket – men det er nettopp disse dagene som gir meg inspirasjon til å sette meg ned alene med Mac’en dagen etter, puste ut og skrive til dere.

Dere vet… Man trenger inntrykk og nye impulser for å kunne blogge bra. Det har jeg erfart, ettersom jeg har blogget i godt over 7 år nå. Sommeren til 9. klasse? Jeg var for meg selv nesten hele sommeren. Shit, det var en ensom tid. Jeg var heldig og hadde en bestevenninne (noe jeg var evig takkemlig for, det er ikke alle som har det), og vi fant så klart på mye, men det er ikke sunt å bare omgås et menneske heller, ikke sant. Husker det stakk sånn inni meg når jeg fikk spørsmål i kommentarfeltet på bloggen: “Har du ikke venner? Du er jo aldri sosial”. Jeg vet at de kommentarene ikke alltid et ment vondt, men lov meg at du som leser dette nå, aldri finner på å skrive det til en person, noensinne. For ensomhet er noe av det vondeste og såreste man kan oppleve, og vedkommende blir ikke mindre ensom av at du skal påpeke det. Jeg kan fortsatt kjenne smaken av ensomheten, følelsene jeg satt med og skammen jeg ikke burde hatt, men som jeg likevel følte så sterkt på. Nyttårsaften, da jeg tryglet broren min om å være hjemme med meg i stedet for å dra ut på fest med vennene sine. Jeg var vel 15-16. Alle på alderen min hadde begynt å drikke. Jeg hadde ikke smakt en dråpe alkohol, og det var heller ikke aktuelt for meg heller egentlig. Noe jeg i etterkant er utrolig glad for. Om du er i en slik situasjon nå, lov meg kjære deg, lov meg at du ikke gir opp. For det blir bedre. De som er kule nå, er ikke fullt så kule om et par år. Du finner din plass. Ungdomsskolen varer ikke for alltid, videregående varer heller ikke evig.

Wow, jeg hadde egentlig ikke tenkt å skrive så mye, haha. Men ah, ungdomstiden er pokker meg ikke enkel, det tror jeg flere kan signere på. Dere skal bare vite at det er så ufattelig mange ganger jeg har følt meg upopulær, at jeg er ikke er verdt en shit, at jeg er totalt mislykket. Men det er feil. Og ting blir bedre. MYE bedre.


I går var jeg på shoot i Sofienbergparken (jeg innså nettopp at jeg er tilnærmet HVIT i ansiktet, haha! for bare to år siden var jeg knæsj gul og hadde masse selvbruningsflekker i ansiktet…). Jeg var også en tur på VG-huset for å filme en video med Vegard Harm som dere får se i morgen. Og såååå! Og så ble jeg invitert på familiemiddag på Rodeløkka til en venn av meg, hvor vi fikk servert nydelig pad thai og drakk vin til klokka ble 02:00. Beste tirsdagen på lenge. Jeg er full av inspirasjon nå.

35 kommentarer
  1. Er så morsomt å se bilder fra Grünerløkka nå! Har lest bloggen din en del år, så er helt surrealistisk at du plutselig bor rett ved meg 😄 Bor faktisk i en av boligene som er med på bildet her! Flott å se at du trives så godt i området 😊

  2. Så enig med deg! Følt på ensomheten mange ganger, og føler fortsatt på det. Men det handler om å ikke gi opp, for en dag blir det bedre, man finner seg selv og som igjen gjør at man finner andre med samme interesser som deg. Selv med venner kan man føle seg ensom, at man ikke passer inn, at du bare er der som en person de er med, fordi dem må. Ungdomstiden er ikke like enkel for alle, og det er trist at ikke alle forstår det. Det å inkludere burde ikke være så forferdelig vanskelig. Gleder meg så til neste år,for da skal jeg starte å studere, og kanskje få meg noen venner for livet… og en jeg kan kalle bestevenn.

  3. Kjenner meg så sykt igjen i det du sier. Går gjennom akkurat det samme nå. Har en bestevenninne, men vi går ikke på samme skole. Eneste grunnen til at jeg ikke får venner er at jeg er så sjenert, men jeg skulle ønske jeg bare turte å prate med folk, fordi de fleste er jo faktisk sykt greie folk. Er bare jeg som overtenker. Hater det

  4. Hei. Hvor bruker du ordet bitch om deg selv. ?Det er nedsettende og vulgært. Bare lurer
   Synes det er dumt. Det er jo egentlig et engesk skjellsord for løsaktig og slem kvinne. Ikke dermed sagt at du er det. Synes bare språket blir så —– ja — dårlig

  5. Legger aldri igjen kommentarer, men syntes du fortjener å høre hvor bra blogger du er. Du virker så ærlig og ekte, det er noe man må lete lenge etter i 2016. Heldige de som har deg rundt seg.

  6. Har følt meg mye ensom jeg og. Når alle de kule var ute å festa hver helg, imens jeg satt hjemme og gjorde ingenting. Tror jeg drakk første gang da jeg var 16, men spydde som en gris etterpå. Angra lenge og var så flau, så er ikke så innmari kult.

  7. Jeg kjenner på den følelsen hele tiden. Kjenner ingen jeg går på skole med og har gått der i over 1 år! Det siste halve året har jeg truffet “venner” 2 ganger. Ellers er jeg bare hjemme når jeg ikke har skole. Ensomheten gjør så ubeskrivelig vondt!

  8. Takk, Kristine! Tusen takk. Jeg blir så utrolig glad av å lese slike innlegg, du setter så fint ord på ting. Jeg kommer aldri til å glemme den gangen du skrev at alt var midlertidig. Det er en tanke som har gitt meg mye trøst, og jeg bruker den veldig ofte:) Du er rå!

  9. Lurer på hvem denne hvem denne fyren du omgås så mye med er? Å når du blir invitert på familiemiddager i tillegg, må det begynne å bli seriøst? Når får vi ta en del av historien? Venter spent

  10. Utrolig fint at du deler slike tanker. Ensomhet er uten tvil et følsomt og ubehagelig tema for de fleste. Skriver sjeldent kommentarer på blogger, men nå må jeg nesten bare. Føler du bare utvikler deg til å bli en bedre og bedre blogger. Har lest bloggen din i flere år, men nå tar du kvaliteten på innholdet til nye høyder. Takk for at har selvtillit nok til å dele slike tanker- Vi trenger slike som deg!

  11. Huseier Greftegreff fortalte, at det skulle arrangeres noe slags prompekonkurranse, på Grunerløkka. Og han sa det, at jeg skulle slippe husleie i fem måneder, hvis jeg vant den her konkurransen da.
   Og han sa også det, at jeg måtte spise mye bønnesuppe, to dager før den her konkurransen da. For da blir prompene surere. Noe sånt.

  12. Det er virkelig så sant det med at det blir bedre. Følte meg helt lost på ungdomsskolen og deler av videregående (selv om det ble litt bedre på den tiden). Hadde alltid venner og har den faste gjengen fra ungdomsskolen ennå, men jeg var aldri av de kuleste eller i den populære gjengen. Nå som “voksen” er jeg SÅ glad for det, for jeg har hørt ganske mange historier fra livene til de populæreste i klassen og disse historiene skildrer ikke akkurat den beste familieidyllen. Det er også såå sant det med at de som er kule i ungdomsårene ikke har så mye å komme med i senere år. Nå er det plutselig den populære jenta fra barneskolen som kommenterer at jeg er pen på mitt profilbilde, mens jeg ikke har trang til å engang like hennes fordi vi har jo ikke kontakt lenger. U see?
   Dette er det _viktig_ at dagens 12-18-åringer husker tar med seg, og holder motet oppe!

  13. Er faktisk så enig med deg i at de som tror de er populære på ungdomsskolen og videregående ender opp med å ikke være det senere. Jeg likte dette innlegget godt!

  14. Føler akuratt det samme nå, veldig ensom. Går i 10. Klasse og har noen venner jeg er med, men føler meg veldig ensom… ingen av de jeg er med er det rette jeg bør være med. jeg er 15 år og har heller aldri blitt invitert på fest eller drukket alkohol

  15. Martha: Exactly! Ofte er de “populære” (jeg hater å bruke det uttrykket, vi er mennesker alle sammen og vi har ikke behov for å skille mellom populære og upopulære) de mest usikre og minst selvstendige, fordi de gjemmer seg i et skalkeskjul av en svær gjeng, ofte. Plutselig kommer det ordentlige livet i fleisen på oss, og da er det de som hadde litt motstand i ungdomstiden og som måtte være selvstendige som klarer seg best.

   Hold motet oppe, ja!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg