vegetarianer i sosiale settinger?

Her kommer litt bilder fra den store dagen! Jeg tok bilder frem til vi spiste, etter det la jeg bort kameraet fordi:

 1. jeg ville bruke tiden på familien min.
 2. rett etter middagen måtte jeg ta av meg kjolen fordi den var trang allerede før jeg begynte å spiste, og da kan dere jo tenke dere hvor trang den ble etter 2 porsjoner pinnekjøtt og 2 porsjoner riskrem. Lite bloggvennlig å sitte der med joggebuksa på allerede 20:00, haha.

Ah! Jeg synes det er slitsomt å skulle spise kjøttfritt i sosiale settinger. Er det flere som også finner det utfordrende? Nå som jeg har bodd for meg selv i snart et halvt år har det gått helt fint, jeg kjøper enkelt og greit ikke inn kjøtt til kjøleskapet mitt og det er null problem. Jeg tenker ikke over kjøtt engang. Men så kommer jeg hjem, og jeg føler jeg “må” spise det jeg får servert. Man MÅ jo ikke i den forstand, men jeg har i alle fall vokst opp med foreldre som forventer at man spiser det man får servert – og det har jeg alltid gjort. Det handler jo litt om høflighet også… Åh, det er vanskelig det der. Jeg hadde egentlig ikke spesielt lyst på kjøtt (det har jeg i grunn aldri), for jeg blir veldig sliten, tung i kroppen og dårlig når jeg spiser det. Men så vil jeg ikke være kravstor og få dem til å styre med kjøtterstatning, og jeg vet at mamma og pappa ikke lar meg bare spise potet og kålrotstappe heller. Jeg blir hele tiden dratt mellom det at jeg ikke vil være til bry, men hey, på samme tid er jo dette noe jeg står for! You feel me?

Kanskje jeg bare skulle fikset en erstatning for kjøtt selv, i forkant. Jeg kjenner i alle fall at jeg ikke er spesielt keen på mer kjøtt nå i jula. Altså, jeg var HELT ødelagt etter julemiddagen i går.

Det er godt å være tilbake med snuppa mi!! Jeg gikk på tur med mamma i går og da pratet vi om likskapstrekket vi har: nemlig at vi er veldig frempå som personer og gir en god faen i hva andre mener. Det er nok den beste egenskapen jeg har arvet av mamma. Jobber med at Ingeborg skal bli like robust nå!! Haha! Sistah fix!

Ellers fikk jeg kjempfine gaver i går. Jeg hadde null forventninger, men mamma hadde stelt i stand såå mye fint til oss søskene. Det er så gøy når man får de gavene man virkelig trenger, og spesielt når mamma har fanget opp disse småønskene mine, sånn som salt & pepper fra Nicolas Vahe. Jeg har ønsket meg det så lenge – og det er en sånn ting man ikke gidder å gå å kjøpe selv, haha. Nei, jeg er virkelig superfornøyd og takknemlig – jeg merker hvor stor pris jeg setter på alt jeg får nå som jeg har flyttet ut og vokst opp litt mer 🙂

Vel, dere! Nok en julaften krysset av listen. Det er litt deilig det også i grunn, nå sitter jeg med håret i dott og joggebuksa på, klar for å nyte romjulen med senkede skuldre. Jeg tror ikke jeg orker å dra så mye ut i julen heller, for jeg synes det er så sinnsykt deilig å bare slappe av, sitte oppe til 04:00, blogge, skrive, spise god mat, våkne uthvilt og være med familien.

31 kommentarer
  1. Hjemme hos oss spiser alle pinnekjøtt. Jeg lagde bare vegisterkaker selv og hadde samme tilbehøret som de andre 🙂 Kjempe lett og godt 🙂
   Det kan være vanskelig i sosiale sammenhenger å ikke spise kjøtt. I høst var jeg i bryllup hos familie på vestlandet der alle spiste hjortekjøtt. Da tok jeg med egen kjøtterstatning som minner om biffstrimler som jeg fikk servert 🙂
   De fleste er forståelsesfulle og møter deg på halvveien 🙂

  2. Føler med deg, har ikke spist kjøtt i et par måneder og syns det er kjipt å være til bry, men tok med noen gode soyapølser og grønnsaksbiffer på middag i går, og det endte med at alle ville smake og digget veggisvalget! Så stå på;)
   Forresten vil jeg anbefale deg et par sanger som jeg føler passer til din litt nye og inspirerende holdning til livet (som jeg digger<3) "Låst" og "Føkk lunsj" av bandet No.4! Hør på de og nyt at det er flere som skjønner viktigheten av å gi faen.

  3. Skjønner det kan være vanskelig om man ikke har bestemt seg 100 % for å leve som vegetarianer, for det er bedre om man bare bestemmer seg for det. Var slik med meg også i starten. Ble slik selv av kjøtt, så derfor jeg sluttet (som hovedgrunnen da). Om du vil se en veldig god julemiddag og la deg inspirere, så la jeg nettopp ut et bilde av vår vegetariske julemiddag på bloggen min. Det er nøttestek og vegisterkaker. Absolutt til å anbefale <3 God jul, Kristine!

  4. Bra at noen endelig tar opp dette! Jeg hadde lenge lyst til å bli vegetarianer, men kunne ikke bli det før jeg flyttet ut. Mange synes det var rart, men man må huske på at noen ikke har så fleksible og åpne familier. Det er vanskelig når ingen andre i familien er det, og jeg er nødt til å spise det som blir servert. Hvis ikke måtte jeg ha kjøpt og laget all maten selv, det er ikke så høflig. Gjør det selvfølgelig nå som jeg har flyttet ut, men i julen må jeg spise det jeg får her hjemme. Man må ta hensyn til andre ja 🙂

  5. Jeg tenker kanskje det blir litt lettere for deg om du heller har holdningen “jeg skal spise mye mindre kjøtt” enn “jeg skal aldri spise kjøtt” Alle monner drar, og du skal absolutt ikke føle på dårlig samvittighet eller lignende fordi du spiste pinnekjøtt med familien i jula 🙂 Alt med måte, er det ikke det man sier?

  6. I used to feel the same way as you about meat, but I eventually made it clear to my family that I didn’t want to eat meat anymore, because it was starting to really gross me out. I still get comments each time about that (nice ones, as jokes) but I don’t really care… I just eat like every one else at the table, minus the meat and everyone’s quite happy like that I think 🙂
   Lucie, xx
   http://thefrenchpier.blogspot.com/

  7. Hallo vi har skjønt at du har blitt mer voksen og at du har flyttet ut og bor i drømmebyen Oslo. Ikke vits å nevne det i hvert eneste innlegg:)

  8. Når du ikke kjøper kjøtt selv, så går du jo så mye imot industrien som du kan. Tenk hvor stor innsats det gjør. Er trist at det er så svart/hvitt med veganisme. Selv et lite kutt på forbruket, mye mindre enn hva du har gjort, vil gjøre en så enormt stor forskjell. Synes absolutt det burde være lov å skeie ut og kose seg på spesielle anledninger som jula, som tross alt er preget av spesielle tradisjoner. Ikke slit med dårlig samvittighet! Det du gjør er så bra, og jeg ser sånn opp til det.

  9. Jeg synes ikke du skal tenke at det er uetisk av deg å spise kjøtt en gang i blant. Jeg skjønner deg veldig godt på denne biten, synes selv det kan være vanskelig inni mellom å skulle spise vegetarisk når jeg er ute med venner/bekjente, rett og slett fordi ingen av vennene mine er vegetarianere selv, og dermed er det ikke alltid jeg føler deg er “passende” å ikke spise alt som er på bordet. Jeg selv var veldig heldig på julaften dette året fordi søskenbarnet mitt også er vegetarianer, så tanta mi hadde laget en nydelig nøttestek som til og med falt i smak hos de andre i familien.
   Og en annen ting; jeg liker hvordan bloggen din har utviklet seg dette halvåret! Din blogg er den eneste jeg fortsatt titter innom flere ganger hver dag, og det er rett og slett fordi jeg digger måten du skriver på. Du fascinerer meg, og jeg blir veldig inspirert av alle tankene dine. Ha en fortsatt god jul, nyt den med gode venner og familie

  10. Blir du mett av det lille du har på tallerkenen din?? Jeg pleier å stappe tallerkenen min med kålrotstappe, surkål, rødkål og saus og poteter

  11. Så utrolig fint at du spiser så lite kjøtt! <3
   Jeg spiste oumph! istedenfor pinnekjøtt på julaften, og det var utrolig godt! Er helt enig i det du skriver, er vanskelig i sosiale settinger, spesielt hvis du er på besøk hos noen du ikke kjenner så godt. Men jo flere som kutter ned på kjøtt, jo mer normalt blir det 🙂

  12. Jeg pleier heller ikke å kjøpe kjøtt selv, men om jeg får det servert spiser jeg det alltid. Det handler rett og slett om at jeg vil vise respekt til de som har tilberedt maten. Nå skal det jo sies at jeg ikke er vegetarianer, men ikke kjøper kjøtt for miljøet sin del. Og når kjøttet allerede er kjøpt er jo skaden allerede gjort. Siden du har helsemessige grunner til å ikke spiser kjøtt er jo kjøtterstatning supert. Håper du koser deg masse i jula, uansett mat!

  13. Du er ikke alene om dette, jeg sliter med det hver gang jeg skal i selskap, ut med venner eller bare på middagsbesøk hos foreldrene mine. Jeg hadde så vondt i magen i går etter maten. Og det samme i dag. Gruer meg nesten hver gang det skjer au.. 🙁

  14. Jeg tar med ingredienser til nøttestek og lager den selv når jeg har kommet hjem til mamma : ) ellers spiser jeg det samme tilbehøret som de andre. Dette funker veldig fint hos oss, og nøttestek er kjempe godt : )
   Ellers når jeg skal spise andre steder enn hjemme og på restaurant, så pleier jeg å tilby å ta med egen mat jeg kan spise, tror folk setter pris på det.
   Men stå på. Kjempe kult at du har kuttet ned på kjøtt. Det er ikke så svart/hvitt som mange skal ha det til, du gjør en kjempe innsats! : )
   Og lillesøsteren din er så nydelig, med så mange gode forbilder så kommer hun nok til å bli like badass selv!

  15. Jeg er også vegetarianer og spiser heller inte fisk. Men jeg synes at det nemt at undgå lysten til kjøtt i sociale sammenhænge. Jeg hader bare når folk stiller negative spørgsmål og ikke stopper.
   Jeg har været det i et år nå. Så kan du også Kristine! 🙂

  16. Er nok ikke vanskelig å være vegetarianer hvis du planlegger og forbereder på forhånd; vegisterkaker, nøttestek, oumph?, kikertprodukter, pannekaker (som du fyller med ønsket innhold) Du kan alltids spise tilbehøret utenom kålrabistappe da den ofte er laget på sjy fra kjøttet. Det er uansett noe man kan forhøre seg med kokken om 🙂

  17. Det er fint ar du vil lærer søsteren din å ikke bry seg om hva andre syntes, men det høres litt “drastisk” ut at du skal “fikse henne”. Som om det er noe galt med henne.
   Kanskje jeg misforstår formuleringen din. Og isåfall beklager jeg det.

  18. You looked soo pretty oh my!
   I don’t like meat at all never liked it.. but I eat it anyway when I got it served but ya ://

  19. Jeg har vært vegetarianer i 10år nå, jeg bestemte meg som 14åring og har aldri sett tilbake! I år dro jeg den helt ut og bestilte meg vegansk julekasse fra nettet, det var helt nydelig 🙂 jeg føler meg bedre for hvert vegansk måltid jeg konsumerer. Jeg gråt alltid litt inni meg når jeg spiste/drakk laktose, nå tar jeg steget hver dag for å ikke få i meg noe animalske melkeprodukter. Og det føles godt ❤
   Vil man så er det ikke vanskelig i det hele tatt! Du må finne noe som driver deg kristine, se de forferdelige videoene der ute!

  20. Føler veeeldig med deg! Er selv vegetarianer (spiser fisk da), og har vært det i snart ett år. I starten var det utrolig vanskelig med familieselskap og slikt, men etterhvert har det gått bedre. Rett og slett er løsningen å ta med litt mat selv, og forsyne seg med tilbehøret de har.
   Vær venner, ikke fiender 🙂 I år spiste jeg den vegetariske julemenyen til Green Kitchen Stories, du finner menyen her: http://www.greenkitchenstories.com/green-christmas-2015/. Elskerelskerelsker dette måltidet! Den resterende delen av familien min er kjøttetere, men digget maten min uansett!

  21. Har du blitt syk? Ser at du nesten ikke har svart noen som har apurt deg om forskjellige ting.
   God bedring!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg