smaker kjøtt egentlig godt?

Smaker kjøtt egentlig godt? Eller er det krydderet og alle smakene vi tilsetter som smaker godt?

Det er spørsmål man kanskje burde stille seg selv. Selv synes jeg kjøttdeig uten krydder er smakløst – det er jo selve Spice Mix’en som skaper  den velkjente taco-smaken. Så, bytt ut kjøttet med noe annet, da vel! Hva med bønner? Jeg har alltid ulike sorter av bønner stående i skapet mitt, favorittene er uten tvil kikerter, kidney-bønner. Mettende, proteinrikt og ikke minst… dødsgodt!! 🙂

Til dere som sier det er vanskelig å være vegetarianer? That’s a lie. Jeg trodde også det før. Før jeg faktisk begynte å se muligheter i stedet for hinder. Det finnes jo SÅ mye godt der ute!! Her om dagen hadde jeg ikke kjøpt inn noe til middag, så jeg måtte bare bruke det jeg hadde i kjøkkenskap og kjøleskap. Resultatet ble en deilig wok av grønnsaker og bønner, sammen med ris og soyasaus. Og for å toppe det; cashewnøtter! Det er perfekt om du trenger noe med mye energi, om jeg er på farten og ikke har rukket å spise tar jeg alltid med meg cashewnøtter i veska. Jeg garanterer deg at magen din blir fornøyd. 

Det som er så gøy – vet dere hva det er? Jeg føler aldri at jeg spiser “alternativt” når jeg ikke har kjøtt i maten. Aldri. Det er ikke slik at jeg tenker at det er noe som mangler.

Jeg mener, bare se på dette! Mange av mine faovoritt-ting å spise for tiden: rødkål (det er så undervurdert!), minimais, asparges, vannkastanje, sopp. Stekt i olje og kokosmelk.

Det er en hel verden av mat som venter på deg der ute! Dig in, folkens!

Nå skal jeg spille inn en video sammen med en venn, og så skal jeg lage vegetarianer-taco. Hell yes!

22 kommentarer
  1. Så herlig ut! Er så nysjerrig på den såkalte “vennen” din haha. Når det er venner nevner du navn som regel, men ikke i det siste. Gleder meg til videoen med “vennen” din, haha!

  2. Kan du slutte å prøve å prakke vegetarisme på alle leserne dine i annethvert innlegg? Vi orker ikke!!!

  3. Wow! dette må jeg prøve😍
   Det er en ting jeg må bare få sagt; Du skriver hele tiden at ting er så undervurderende f.eks. Pære er så undervurdert. Kan du slutte med det? Eller heller skrive du at DU har undervurdert det. Fordi det er jo ikke alle som undervurderer det? Haha håper du skjønner va jeg mener, for det er ikke meningen å være frekk eller noe!!
   Digger bloggen din fortiden og synes faktisk det er veldig gøy at du skriver mer personlige innlegg! Stå på videre – du kommer til å nå langt. Gleder meg til å se deg på tv-skjermen<3

  4. Er så enig med deg! Har gått uten rødt kjøtt (spiser fisk og kylling) i to uker nå, og tanken på om kjøtt _smaker_ godt har slått meg også. Det frister virkelig ikke på samme måte som før, og ved å erstatte feks kjøttdeig i pastasausen med grønnsaker, smaker den jo så myye mer enn den ville gjort med kjøtt. Bønner er jeg ikke så fan av, men hver sin smak og man må bare gjøre det som funker for seg. Men kjøtt smaker vel ikke stort, ikke kjøttdeig og svinekjøtt i alle fall. Det er rart hvordan kjøtt nesten blir “ekkelt” når man legger om vanene sine, altså. Hadde jeg aldri trodd haha

  5. Jeg har vært vegetarianer i en stund nå og jeg har ikke savna kjøtt i det hele tatt! Jeg føler ikke at kjøtt frister lenger. Det er utrolig bra at du “reklamerer” for vegetarianere og veganere! På ett år klarer en vegetarianer å redde 12 dyr fra å havne på slaktedisken! og kjøttproduksjon er det som forurenser mest. Så det er sykt bra hvis flere blir vegetarianere, pescetarianere eller veganere! Digger deg og bloggen din<33

  6. Synes kjøtt smaker godt ukrydret, elsker stekt kjøttdeig uten krydder+makaroni+ketsjup osv. Heldigvis for meg elsker jeg også bønner og egentlig absolutt alt annen mat. Bra at du skriver om dette, for det er sikker mange som føler det slikt, at kjøtt ikke smaker godt uten krydder, og viser dem alternativer, det er veldigveldig bra yay. Mennesker liker heller ikke rått kjøtt (noen gjør, ja, ihvertfall fisk osv.), det er ikke slik at man tilbereder en middag uten å steke baconet, pinnekjøttet, kyllingfileten, svinekjøttet. Hadde mennesker vært skapt for å spise kjøtt, hadde vi spist det rett fra dyret, rått, uten å streke/koke. Vi jakter ikke etter dyr, f.eks. en elg, rev, ekorn osv fordi vi ikke er skapt for å gjøre det, og klarer det ikke så bra. Med våpen, ja. Men det er ikke naturlig for oss å springe etter dyr, og dersom vi hadde klart det hadde vi stått på plassen og bitet i oss dyret, det er det andre rovdyr som gjør, de jakter og spiser rått kjøtt. Jeg sa jeg liker kjøtt ukrydret, men selv om jeg liker det uten krydder, og synes det er godt, har jeg latt være å spise det. Vet ikke om jeg er en av få, menmen. Spiser heller ikke meieriprodukter og egg, men liker alt annet plantebasert og kunne ikke vær mer glad når jeg vet at jeg ikke skader noen andre, som jeg tenker du er enig med. Liker å lese at du skriver om dette temaet, stå på Kristine du er good!

  7. Synes det er fantastisk at du fremmer vegetarmat så mye for tiden. Jeg er vegetarianer, men venninnene mine virker ikke som om de forstår hvorfor, og jeg vil ikke mase om det ved å snakke masse om det. MEN, de elsker din blogg, så jeg håper at det kommer til å inspirere dem etter hvert <3 Så fantastisk at dette blir en trend, for det er jo så bra for miljøet, dyrene og helsa. Digger deg bare enda mer jeg. De som føler at du blogger alt for mye om det er vel de som ikke helt tør å innse at det store kjøttinntaket vi har i dag ikke er noe bra, og da føler man seg "angrepet", før man tør å være åpen for å prøve vegetarmat selv. Det er i allefall det jeg tenker! Følte det sånn i begynnelsen, men 1 år senere savner jeg ikke kjøtt i det hele tatt, og det var så mye enklere enn jeg så for meg. Det er fantastisk, spiser så mye mer variert og mye jeg aldri har smakt før!

  8. Åå, nå ble jeg glad. Det ER ikke vanskelig å spise vegetarisk, og Gud så bra det er for kropp og sinn. At du fremmer dette er fantastisk!
   Lite tips som du kan serverer dine venner eller foreldre som mener de ikke klarer å slutte med kjøtt – er Santa Maria sitt vegetarpulver. Tilsett hakkede tomater og litt vann og pulveret vil “smuldre” og se og smake som kjøtt. Men er helt cruelty free 🙂

  9. Nåja, må si meg litt uenig her… Det å slutte å spise kjøtt er overkommelig for de som vil (!) men vil ikke akkurat si det er enkelt. Det vil bli dyrere for de aller fleste å kutte ut kjøtt- hvertfall viss en vil ha ferske grønnsaker. Det tar også tid å gjøre research rundt dette- man kan ikke bare legge om livsstilen uten å vite noe om det! Mange må nok også bruke mer tid til å lagemat fra bunn- ikke alle gjør det altså… Har vel også noe med livvsituasjon å gjøre- som en travel fulltisstudent og uten jobb med lite penger gjør det ganske vanskelig å kutte ut kjøtt.
   men! som noen som prøver å spise mindre kjøtt- kan du legge ut flere oppskrifter (helst de av den kjappere og billigere sorten hehe). eller ferdiggretter, gode vegetar-ressuranter her i oslo osvv… 🙂

  10. Jeg skulle gjerne vurdert et slikt kosthold, men på grunn av kresenheten min er det umulig. Liker ingenting av bønner og linser, og nesten ikke noen grønnsaker heller. Er ikke spesielt glad i oster, sauser og tåler ikke nøtter. Uten kjøtt hadde jeg garantert rast ned i vekt og fått mangelsykdommer. Vet dette er mange begrensninger, men er litt vrient å se mulighetene når jeg ikke kan like noe vegetarisk.
   All ære til deg som fronter et slikt kosthold. Jeg håper de som kan lar seg inspirere!

  11. Hei Kristine!
   Supert at du viser matretter i blant med vegetariske oppskrifter! Det er lett å være vegetarianer, og det er lettere når du viser hva du spiser. Vegetarisk mat er billig og godt! Keep up the good work 😀

  12. Synes det er bra du kommer med råd til de som ønsker å endre kostoholdet sitt til et mer vegetariansk kosthold. Må dessverre si meg uenig i det med at kjøtt er smakløst. Jeg er veldig sensitiv for sterke kryddere og spiser feks kjøttdeig uten noe krydder – og elsker det! Jeg vet at veldig mange som spiser kjøtt synes det er godt uten mye krydder. Er jo fettet i kjøttet som gir det en deilig og saftig smak + evt tilsatt salt.

  13. Jeg synes at når man oppfordrer/oppmuntrer til vegetarisk kosthold/kutte ut kjøtt/veganisme, bør komme med en del informasjon om hvordan sette sammen et fullverdig kosthold, altså linke til hvor man kan finne informasjon om dette. Selvfølgelig kan man få mangelsykdommer på et kosthold med kjøtt også, men det er en del næringsstoffer som er vanskeligere å få i seg, jern b12, d-vitamin, a-vitamin. Og så er det ikke ett fett om jernet kommer fra kjøtt eller korn, jern fra korn er i en form som er vanskeligere for kroppen å ta opp. Bønner, linser, nøtter, frø og korn inneholder i tillegg noen såkalte antinæringsstoffet (feks fytinsyre), som hindrer optimalt opptak av mineraler fra maten. Slik at om en spiser mye av disse matemnene faktisk bør sette seg inn i riktig tilberedning, og det inkluderer bløtlegging i vann med eddik (gjelder korn), eller salt (gjelder nøtter), før konsum. Dette finner du mye informasjon om hvis du googler det.

  14. Ja, så lenge en spiser fisk, så er en pescetarianer. Men om du har sluttet å spise fisk også, så kan vi begynne å snakke vegetarianer. Dette kan vel også kalles en ren vegansk rett.

  15. Wohoo! Takk for at du fremmer veggis mat. Har vært veggis i snart 4 år og jeg elsker det. Deilig når en kommer over “kneika” og funnet de gode erstatterne 🙂
   En annen ting er at du så helt rå ut på vixen. Du har liiiiitt av en utstråling og energi. Sexyyy, fortsett med det!!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg