derfor kjøper ikke jeg dyre klær

Forrige helg skulle jeg i to bursdager, og i den anledning dro jeg til byen for å kjøpe meg et fint antrekk. Jeg er den typen som handler basisklærne mine fra butikker med klær til normal pris, som for eksempel Zara og H&M, og så kjøper jeg heller kvalitetsplagg inni mellom. Denne dagen gikk jeg innom Høyer, en butikk jeg vanligvis ALDRI er innom fordi om jeg finner en kul t-shirt der, skal de ha 3000 kr av meg for den. Jeg har penger til det, men det føles bare så sinnsykt forkastelig? En ordentlig fet skinnjakke bruker investerer jeg gjerne et par tusen i, for den vet jeg at jeg kommer til å få bruk for i lang tid fremover. Men en t-shirt med et fargerikt Kenzo-print på bruker man liksom ikke hver dag???

Denne gangen tenkte jeg derimot at hey, det kan vel være en fin investering å bruke penger på en ordentlig elegant bukse. Så jeg går i kassen og betaler de 5000 kronene og tenker at dette er en bukse jeg vil få bruk for i mange anledninger fremover. Jeg er jo glad i kvalitetsplagg! “Kanskje jeg faktisk bare skal begynne å shoppe litt mindre klær, og heller satse på få, men ordentlige plagg?” tenker jeg.

Jeg trer de hvite buksene på de lange beinene mine, drar på denne festen og føler meg… tja, hakket bedre enn vanlig.

Helt til jeg greier å blø gjennom. Sånn SKIKKELIG. Hele underlivet av buksen er rødt. Klassisk.

Så da lurer jeg på… Burde jeg holde meg til basisplaggene på Zara og H&M? Eller burde jeg bare lære meg at man ikke bruker hvite bukser den dagen man blør mest i løpet av mensen-uka?

Bukse Høyer, solbriller Ray-Ban, belte NLY, genser Weekday, kåpe Zara

30 kommentarer
  1. fyflate for en fin bukse! Personlig liker jeg en god miks mellom dyrt og billig, og sparer gjerne til et mer pricy plagg jeg vet jeg får bruk for i lang tid fremover <3

  2. Hahaha, morsomt innlegg! En mix mellom dyrt og billig synes jeg er bra, invester i dyre ting som du vet du kommer til å bruke mye, men ‘trendplagg’ er kanskje greit å kjøpe billig. Jeg pleier alltid å sjekke hvilket stoff plagget er laget av, for det har mye å si for “levetiden” – hvis det er mye forskjellig(bomull, polyester, akryl, etc.) i ett plagg nupper det seg ofte raskt og blir stygt. Uansett er det viktigste at du liker det, uansett pris 🙂
   Må bare kommentere litt på bloggen din generelt også, for jeg leser her bare en sjelden gang siden vi er fra samme område. Har ikke kommentert så ofte, men nå må jeg bare. Du får så mye stygge kommentarer og det er helt hjerteskjærende å lese! Synes det er trist at så mange kan få seg til å skrive så mye stygt, spesielt etter at du fikk deg kjæreste, som er en så fin ting! Vil bare at du skal vite at du ikke trenger å bevise noe for noen, selv om du er en så stor blogger og har så mange følgere. Kjenner meg veldig godt igjen i innlegget “Å ikke bli invitert til ting” for dette har skjedd med meg, og jeg går på medisinstudiet i utlandet og er 23.år. Så uhyggelige mennesker kommer i alle fasonger – de skal til og med bli leger! Heldigvis er det alle disse menneskene som sitter med problemet til slutt, når du kan gå videre og vite at du ikke har behandlet andre mennesker på en uverdig måte. Fortsett med det du gjør, vær ydmyk og takknemlig, og ha en kjempe fin helg! 🙂

  3. jeg kjøper som regel klær på kjedebutikker, men så elsker jeg å investere i dyre vesker! tror det er veldig god ide å tenke på hvilken type plagg/sko/vesker det er snakk om når du kjøper noe som er dyrere. en crazy topp kan jo være veldig fint, men hvis den liksom bare passer til en spesiell anledning så er det jo kanskje litt bortkastet penger… selv om jeg elsker vesker så kunne jeg ikke funnet meg i å investere i f.eks. tre forskjellige skolevesker – for da vet jeg at to av de definitivt ikke kommer til å bli brukt.

  4. Unasett hvor du handler, så satt den buksa så ufattelig fint på deg!! Hvit er virkelig en farge du kler!

  5. Jeg kjøper basisplagg av kvalitet – ikke etter pris. De kan vare i flere år. Sesongens fashion handler jeg til billigere pris:)

  6. Kuule bukser, du kler slengbukser ekstra godt, Jeg elsker slengbukser og har flere i denim. Gir blaffen i om det er in el ut 🙂

  7. Har du tenkt på hvorfor de klærne er så billige som de er på butikker som H&M og Zara?
   Anbefaler å se nettserien Sweatshop!
   Mener ikke å komme med kritikk til deg personlig, følte bare at jeg måtte få sagt det. Du er tross alt et forbilde for veldig mange.

  8. Skjønner egentlig ikke heeelt hva poenget med dette innlegget var? :p men hvis det var at du blødde gjennom på en dyr bukse er det vel ikke så mye verre enn å sende den på rens eller vaske den? Akkurat som med alle andre klær!

  9. Please, make more outfit posts again, like you did in the past! 🙂 Always liked your colourful photos with fine clothes it was really inspiring 🙂
   Have a nice (sunny) Saturday!

  10. ja, hva var poenget med innlegget? “derfor kjøper ikke jeg dyre klær”, er konklusjon at du ikke kjøper dyre klær i tilfelle du skal blø igjennom? du hadde da vel blødd igjennom uavhengig av om buksa kosta 5000kr eller 500kr? så hva vil du fram til? da jeg så overskrifta så jeg for meg ett voksent og fint innlegg til hvorfor man ikke bør kjøpe dyre klær. men hey, ikke kjøp dyre klær folkens!! da kan dere blø igjennom!!!

  11. Den buksa kledde du skikkelig godt! Jeg kan ikke gå med slike bukser for jeg har former, så må liksom holde meg til sort og tettsittende…
   Uansett, sykt kjipt å blø gjennom, og så på ei ny hvit bukse og da! Jesus.

  12. Hei.
   Per dags dato er jeg student uten jobb og handler sjeldent klær i det hele tatt, jeg har rett og slett ikke råd. I fjor hadde jeg jobb, da hendte det at jeg kjøpte relativt dyre plagg og det er disse plaggene jeg elsker å bruke nå, de er like fine, de sitter bedre på kroppen og jeg føler meg bra i de.
   Klærne jeg kjøpte på butikker som HM og Cubus osv. for et år siden er jo ikke noe spesielt fine klær og mange av de er også slitt, og må byttes ut hele tiden. Jeg tror derfor i lengden og om du har råd, at det er lurt å kjøpe ordentlige klær. Jeg har et eksempel, hvor mange av dere har ikke kjøpt svarte bukser på Bik Bok og hvor lang tid tar det til de ikke er svarte lenger? hvorfor bruke 600 kroner på en bukse gjentatte ganger i løpet av et år, når du heller kan bruke, ja si 2000kr og at den forblir svart, ser bedre ut og den holder seg like stram. Krisssy, har du penger innvister i “rene” plagg som på en måte ikke går ut av moten eller som er en del av din stil.
   En annen ting er at mange av de dyrere merkekjedene vet hvor og hvem som har produsert plaggene (finnes helt sikkert mange av dem som ikke er helt etisk riktige også), men mange av billig kjedene bruker fabrikker i u-land hvordet er mye skjult barnearbeid, også noe å ta i betraktning.

  13. Hvorfor du ikke kjøper dyre klær? Fordi du tydeligvis driter i arbeidsforholdene til mennesker i Asia. Klærne på HM er billige for en grunn. Noe lider så jævlig for at du skal kunne kjøpe den t-skjorta til 199,-

  14. Veldig fin bukse! Jeg prøver å investere i litt dyrere plagg enn zara – synes feks zara har helt crappy kvalitet og hver gang jeg kjøper noe der blir det brukt et par ganger og kastet. Jeg liker klærne til H&M trend som er bittelitt dyrere men finere og ofte mer kvalitet og COS – sjekk de ut! Mye klassiske plagg.

  15. Hella cool! I think you should buy stuff at both – high end and low end stores, the high end are soo original and worth it from time to time

  16. Kjøper nesten bare klær i god kvalitet, men da blir det ett isteden for tre plagg om gangen, for å si det sånn. Kan kjøpe en stripete genser fra Zara liksom, men spesielt jeans og sko legger jeg mer penger i. Et par skikkelige jeans fra f.eks Acne blir jo bare finere og finere med tiden, mens det paret fra Bikbok mister formen sin helt. Trendplagg prøver jeg å slutte å kjøpe, orker ikke sånt som bare “varer” i én sesong..
   Vi er nødt til å slutte å kjøpe så mye klær som vi gjør nå, sånn er det bare.

  17. Jeg tenker litt slik at det ikke er vits å betale dyrt for basisplagg. Altså plaine, ensfargede topper, bukser, jakker etc som man egentlig ikke kan se hvor kommer fra. Klær som like gjerne kunne vært kjøpt på Cubus eller Gina Tricot som på en av de dyrere butikkene.
   Jeg har ingenting imot å betale dyrt for klær, men da skal det enten
   1) være noe som virkelig skiller seg ut, og som man ikke kan få billigere et annet sted. Som for eksempel denne kjolen fra Balmain for H&M https://blogs-images.forbes.com/kristintablang/files/2015/11/Balmain-x-HM-Beaded-Dress-Women.jpg
   eller
   2) ekstremt behagelig på. Jeg HAR faktisk betalt flere tusenlapper for relativt enkel, sortfarget paljettkjole en gang, som ved første øyenkast ikke egentlig er særlig annerledes enn de billigere versjonene man finner på fks Nelly. Men gud, så behagelig den er å gå i! Fôret med et slags silkelignende stoff, og holder attpåtil vinterkulden ute. DET er verd å betale for, når man tripper rundt i vinterklimaet på vei hjem fra fest.

  18. Til ANONYM,25.02.2017 KL. 13:53:
   det er ikke bare de billige klærne som er produsert i fattige land under bedritne forhold. Varner-gruppen (som omfatter kleskjedene Bik Bok, Carlings, Cubus, Dressmann, Urban, Volt, Vivikes, Wearhouse, WOW, Levis store, SOLO og A-Z) benytter seg av billig arbeidskraft fra Bangladesh. (kilde: http://www.aftenposten.no/verden/Her-kan-T-skjorten-din-vare-produsert-581604b.html)
   Nike, Disney, Gap, Levi’s og FILA benytter seg av tvangsarbeidere fra Malaysia. (kilde: http://www.etiskhandel.no/Artikler/2558.html)
   Arbeiderne på Converse-fabrikker i Indonesia blir både slått og sparket på jobb. (kilde: https://www.nrk.no/urix/converse-arbeidere-far-juling-1.7712746)
   Tommy Hilfiger og Ralph Lauren benytter seg av arbeidere fra Kina, hvor flere av de ansatte er under 14 år. (kilde: http://www.etiskhandel.no/Artikler/3318.html)
   Jeg kan fortsette i det uendelige, men jeg tror jeg har fått frem poenget.

  19. Heyy!
   Jeg pleide også å shoppe en del på H&M før jeg lærte hva de egentlig holder på med og hvorfor klærne er så billige. Du burde se Sweatshop. Det er 2 sesonger, men hver episode varer i 10 min så du ser lett alt på en kveld.
   Første sesong handler om de som lager klær i Kambodia, jeg gråt så jævelig i hver eneste episode.
   Andre sesong handler mye om H&M der de prøver å få tilgang til fabrikkene deres og det er bare så sykt sketchy og ekkelt.
   Tenkte du ville satt pris på å vite det. Jeg handler nesten bare vintage nå, og har ikke satt en fot inn i en H&M butikk siden jeg lærte om dette.
   http://www.aftenposten.no/webtv/#!/video/18679/sweatshop-ep-1-det-var-mye-verre-enn-jeg-trodde-det-skulle-vaere

  20. Er så fint og se at ande ikke bruker evig mye penger på klær. Når jeg ser på artikler på minmote og andre sider så blir jeg irritert pga de skal komme med kles tips som er klær som ingen normale mennesker har rå til. Så er fint og se at andre også ikke liker og bruke mye penger på klær. 3000 for en tipp, er forkastelig. Og et normalt menneske har ikke rå til det.
   http://www.josefine.blogg.no

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg