leger som ikke tar deg seriøst

Hey dere! Endelig torsdager. Jeg elsker torsdager – selv da jeg gikk på skole, haha 😃 I dag har jeg vært hos legen og tatt utvidede blodprøver for å se om jeg skal få henvisning til gastroskopi, eller om jeg skal legge ballen død. Takk for alle mail og tips jeg har fått i forhold til magen, forresten! Dere er gull. Digger den nye fastlegen min her i Oslo, han er skikkelig alright 🙂 Jeg er en person som så og si aldri er hos legen, altså, jeg kan ramse opp alle de gangene jeg har vært innom legesenteret i løpet av hele mitt liv. En gang da jeg var 5 år for å fryse en vorte under foten, i 2014 da jeg hadde kyssesyken (da ble jeg for så vidt lagt inn på sykehus, haha), og nå i fjor fordi jeg hadde helt syke mageproblemer som ikke ga seg. Noe av det mest irriterende jeg vet er derfor leger som ikke tar meg seriøst de få gangene jeg faktisk bestiller meg en legetime, ugggh. Feel me?! Jeg vet at alle leger har en viss prosedyre de må følge, men duuuh, jeg er lite keen på å måtte komme innom her og betale for time fire ganger før jeg får noe som faktisk funker.

Men ja, mitt første legebesøk her i Oslo har vært positivt, i alle fall. Hun dama på laboratoriet tappet meg for så mye blod at jeg nesten ble litt dizzy etterpå, haha. Det minner meg på at jeg må melde meg inn som blodgiver! Pappa og broren min har vært blodgivere i alle år jeg kan huske, og det er jo en veldig fin ting å gjøre, så jeg har lyst å gi blod jeg også.

Etterpå spiste jeg en sen og SINNSYKT god lunsj:

Fra Kamai, som jeg har skrevet så varmt om flere ganger tidligere. Dette måltidet eller innlegget er ikke sponset 🙂 Det er jo så rimelig her at det ikke gjør noe i det hele tatt. Sushien her er billigere enn takeaway-sjapper liksom – og her er den bedre og du får sitte i et sykt lunt og koselig lokale.

Se hvem som dukket opp da jeg stod og tok outfitbilder ute på gata! Fabian ❤️ Om dere vil se mer av hverdagen våres, følg han på snap @venjar. (Edit: Jeg skrev feil navn i sted) Jeg heter @kristineul, for dere som ikke har meg der enda. Hahahaha, han er den typen som er morsom på Snapchat, og som ikke bare legger ut sånne hey-jeg-er-kjekkas-snapper. I like that!

Vegetar-sushi med chilimayo, mmm. Og så klart; ekstra syltet ingefær. Det er så sykt munch!! Må skrive det på handlelisten min til neste handletur, for jeg kan seriøst bare gå og knaske det som snacks, haha.

23 kommentarer
  1. Liten fact å vite før du kan bli blodgiver: du må ha hatt samme sammenhengende sexpartner i minst 6 mnd, hvis du har hatt sex med en ny person innen de siste 6 mnd kan du ikke gi blod. Temmelig kjipt :/

  2. ^ Ikke være blodgiver hvis han er homofil? HAHAHA, er det 1820, eller er vi bare veeeeldig tøffe i trynet i dag?

  3. Vil bare påpeke at de feige anonyme mindrevitende personene som kommenterer her oppe tar feil.
   Det med å ha fått en ny sexpartner indenfor de siste 6 måneder er helt feil. Tror du bloddononerer lever i sølibat? Samleje med mennesker fra risikogruppe (stiknarkomane, prostituerte etc) er en annen sak.
   Flott at du blir bloddonor, jeg har nettopp meldt meg selv!

  4. Til deg som mener dette med homofili og blodgivining er en latterlig påstand – det er dessverre feil. Vi lever ikke i 1820, men det norske lovverket henger utrolig nok langt tilbake i tid når det gjelder akkurat dette. Homofile får ikke lov til å donere blod i Norge etter norsk lov. Sammenhengen er at homofile er i en særlig risikogruppe hva gjelder HIV og AIDS (såvidt jeg har forstått). Google det gjerne selv. Er etter min mening forferdelig trist at det er slik, men slik er det altså – også i 2017.
   Nå vet riktignok ikke jeg om broren til Kristine er homofil, så var ikke ment som noe svar/kommentar til akkurat det. Men slik er hvertfall lovverket, sjekk det gjerne opp selv!

  5. Kan egentlig bare legge ved denne linken:
   https://www.giblod.no/ÅGiBlod/Hvemkanikkegiblod.aspx
   6. Menn som har eller har hatt sex med menn. Kvinner som har eller har hatt seksuell kontakt med menn som har hatt sex med menn, får minimum 6 måneders karantene etter siste seksuelle kontakt.
   Vet ikke om det bør tolkes som bare seksuelt aktive menn som har hatt sex med menn, og ikke “homofile” generelt? Hmm

  6. Til Isabelle: Jeg er blodgiver og kan bekrefte at dersom man har fått ny sexpartner må man vente i 6 måneder før man kan gi blod igjen uansett hvilken person det er. Det er noe du må krysse av på at du ikke har hatt hver gang du gir blod. Ikke kall folk uvitende når du tydeligvis ikke vet selv engang. Men det finner du ut av selv om du melder deg opp, men bare dumt om mange går bomtur og bruker unødvendig tid på å forsøke pga dine påstander.

  7. Til de over her:
   På blodbanken sine nettsider står det følgende:
   “Seksualpartner: Ny partner gir 6 måneders karantene”.
   Det stemmer altså at man får karantene ved ny seksualpartner, det er for sikkerheten til de som skal motta blodet.
   Man kan selvsagt gi blod selv om man er homofil, men følgende personer kan ikke gi blod:
   “Menn som har eller har hatt sex med menn. Kvinner som har eller har hatt seksuell kontakt med menn som har hatt sex med menn, får minimum 6 måneders karantene etter siste seksuelle kontakt.”
   Dette henger først og fremst sammen med at denne gruppen (homofile) har høyere forekomst av HIV og andre seksuelt overførbare sykdommer. Selv om dette kan høre ekskluderende og strengt ut, er det utelukkende for å beskytte den som skal få blodet, noe som egentlig er veldig bra. Det er tross alt ingen menneskerett å få gi blod!
   Så sjekk fakta neste gang før dere kommenterer så bastant.

  8. Meld deg som blodgiver, kjør på! Og ta med deg Fabian, og alle vennene dine. Norge trenger så sårt nye blodgivere, også skriv om det på bloggen. Om du kan gi eller ikke, hvem som kan gi også videre, vil eg tro du får vite når du kommer opp og skal gi. Og i samme slengen, meld deg som beinmargsdonor, det er ofte snakk om å høste stamceller fra blodet, ikke nødvendigvis en benmargsbiopsi. Helt topp det altså!!

  9. Hei Kristine, jeg har sikkert samme problemet som deg med magen. Jeg har også tatt masse blodprøver og jeg har hatt undersøkelser på relativt private steder (:p). Etter å ha fått beskjeden om at de ikke kan finne noe feil har jeg selv begynt som deg, blant annet ved å prøve å følge low food-map dietten. Det har vist seg at det har hjulpet mye! Blant annet kan gluten og laktose forverre problemene, så jeg holder meg relativt mye unna de. I tillegg spiser jeg aldri avocado, sopp eller bønner hvis jeg skal sitte stille etterpå, det hjelper også. Og så er det viktig å drikke nok vann. 🙂 Håper dette kan hjelpe deg dersom blodprøvene ikke viser feil. Jeg vet selv hvor jævelig det kan være med den dustete irritable magen. (Jeg har forøvrig forsonet meg med at jeg har irritabel tarm og at den antageligvis ikke vil bedre seg)

  10. Hei! Bare lurte på en ting: Bruker du og F Happn lenger? Tenker angående reklameringen du hadde på videoblogg. Synes du det er innafor å bruke den når man har kjæreste?

  11. Og det var også sånn, at da jeg var på Blakstad, så tok ikke lege Johnsen meg seriøst, vil jeg si.
   Han sa det, at jeg hadde prompepsykose, og at jeg var utilregnelig.
   Noe sånt.
   Var dette her noe slags russergreier,lurer jeg nå.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg