derfor skal jeg gå til psykolog

En helt spontan video, bare. Jeg liker å dele det som foregår oppi hodet mitt med dere. Trykk på tannhjulet for best kvalitet 🙂

55 kommentarer
  1. Jeg er akkurat slik som det jeg og – blir en helt annen person når jeg krangler med noen eller diskuterer. Er verdens snilleste 70 % av tiden – helt det det kommer en konflikt også klikker det for meg – smeller med dørene, skriker og blir rett og slett aggresiv. Også etterpå hylgriner jeg før jeg blir meg selv igjen..

  2. Herre Gud som jeg kan relatere til alt du akkurat sa! Jeg trodde jeg var den eneste som hadde det sånn.. :/ Jeg har tenkt på å dra til psykolog kjempe lenge, men det å se videoen din gjorde at jeg faktisk innså at det hadde vært lurt å prøve det enn å bare vurdere det!

  3. Jeg blir også psykisk sliten av å være med andre og klarer bare å slappe helt av når jeg er alene,, og det er nok fordi vi tenker at den personen forventer noe av oss, f eks ha mye å finne på, snakke om osv. Meget slitsomt..

  4. Dette blir spennende å følge med på og jeg håper du vet at det å behøve alenetid er heeelt normalt 🙂 En kan ikke bestemme selv når og hvor en skal hente energi.

  5. At du er 20 år og enda ikke skjønner at 110% ikke er en reell ting å si. 100% er fullt ut kjære, du er ikke en paradise hotell deltager.

  6. Heier på deg. Du er flink ❤
   Ser deg på Snap nå og sier bare, hyl det ut girl og gå videre med hodet hevet!
   Du er SUPER!

  7. Så akkurat denne videoen i tillegg til Snapchat videoene. Hatten av for deg Kristine!! Du får virkelig satt ord på ting, og jeg antar at enormt mange kjenner seg igjen i veldig mye av det du skriver om. Jeg blir så glad hver gang jeg titter inn på bloggen din! Du får det virkelig til! Og Halo? Haters make u famous!! Heier på deg Kristine<3
   Og til du der oppe? 110% er fullt mulig 🙂 Google it.

  8. Har aldri klart å sette ord på følelsene mine selv, men det klarte du gjennom å fortelle om dine! Du skal vite at du ikke er alene om å ha det slik, og jeg tror det vil hjelpe deg masse bare å selv være klar over det, i tillegg til å få hjelp av en psykolog! Håper du finner ut av ting, lykke til! Ha en fin kveld videre, og keep up the good work med bloggen. Disse videoene vil hvertfall jeg se fler av!

  9. HERREgud jeg ble irritert av å se mystoryen din. De folka har ingen rettighet til å fortelle deg at du ikke liker kunst eller vin. Det at du har bynt å være så ærlig på bloggen er så inspirerende. Altså å se på de første episodene av bloggerne og deretter gå inn på bloggen din viser at man kan være jævlig forvirra å litt lost, men så ordner det seg uansett! Bruker aldri å kommentere på blogger, men nå måtte jeg bare. Du inspirerer meg virkelig til å prøve å ikke bry meg om hva andre mener og bare gjøre hva jeg selv vil. Du er helt rå kristine, fortsett med det!

  10. Du er så herlig ærlig. Viktig å få bort tabu rundt slike ting! Det virker som du har en veldig “i dont care”-attitude når det kommer til hva andre tenker og mener om deg. Beundrer deg for det <3
   Stå på videre, og håper alt ordner seg!

  11. Kjenner mennesker som er psykisk syke, og de hadde aldri laget en video med overskrift om at de skal til psykolog for klikk.. tror bare du er ung og usikker, tror de fleste unge kjenner seg igjen i det du sier. Samtidig fint at du snakker med noen hvis det er noe du føler for å gjøre. Men tror ikke det er noe galt med deg 🙂

  12. du vet at man ikke skal ta hele filteret på sigaretten i munnen eller? den snutten på storyen din når du tente en røyk fytti faen det var så ekkelt

  13. Du deler jo faktisk ekte problemer, ekte følelser og ekte tanker! Noe som mange faktisk kan relatere seg til! Det at du setter ord på det, er virkelig en trøst for mange som føler seg overvelvet av de store forandringene som faktisk skjer i de tidlige 20-årene! Så klapp på skulderen for det!

  14. Wow. Jeg kjenner meg så igjen i dette. Jeg blir kanskje ikke så sint i selve krangelen, men wow hvis noen har gjort meg noe galt, da kjenner sinnet og bitterheten min INGEN grenser. Hvis noen har gjort meg noe vondt så er jeg forbannet for alltid, jeg kjenner et intenst HAT mot dem, og det er mest av alt vondt for meg, fordi det er så fælt å kjenne på. Jeg kjenner på det nå til og med, bare jeg tenker på det. Et intenst sinne mot folk som jeg har kommet i ubehagelige krangler med. Jeg har gått til psykolog selv, og har det mye bedre nå, men akkurat det sinnet der må jeg nok bare leve med. Håper du klarer å gjøre noe med dine problemer, for det er virkelig ingen god følelse å kjenne på! Klem

  15. Ville bare si at jeg så mystoryen din nettopp, og har bare en ting å si: AMEN x 34234324!! Jeg er så enig med deg, og håper så inderlig du virkelig hever deg over de syke kommentarene du får. For ja, mange av de er faktisk syke. Er særlig enig med deg i den delen hvor du pratet om å kutte ut kjøtt. Er så lei av at folk ser så svart hvitt på det, det gjør jeg så forbanna og provosert haha. Stå på med det gode arbeidet med bloggen din Kristine, du er utrolig beundringsverdig. Er nok ikke barebare med alle tilbakemeldingene du får, du er sterk. Klem <3

  16. Fantastisk tiltak for eget velvære! Lite tips; snakk biiiittelitt saktere, i starten av videoen var det litt vanskelig å få med seg hva du sa! Vil gjerne ha med meg alt, for videoene dine er veldig interessante! Klem <3

  17. Jeg leser deg som en åpen bok. jeg veit nøyaktig åssen du har det og hvordan du er. vi er PRIKK like!!!! Jeg veit så godt hvordan det å være introvert men samtidig utadvendt og sosial er, og jeg skjønner akkurat åssen det er å miste fullstenig kontroll når det gjelder sinne. Dette skjønte jeg sirka 1 år etter jeg ble sammen med min første kjæreste. Det går ut over gjenstander tilslutt.. Glass går i veggen, og man hater seg selv etterpå. Jeg veeeeet og føler med deg så mye Kristine.. Jeg har skjønt lenge at du går igjennom det samme som meg. Nå har jeg vært med kjæresten min i over 5 år og vi elsker hverandre like høyt og ser på hverandre som sjelevenner. men det har vært tøft og mye motgang… jeg bare støtter deg fult ut og ser deg for den du er. Folk flest er uvitende dumme og firkanta, som du sikkert veit 😉 Lykke til hos psykolog! Du er en smart, oppegående jente. Du skjønner mer enn folk flest, værtfall hvis du er som meg, heheh. Vær stolt av den du er og intelektet dit, og ikke minst selvinnsikten og motet ditt. Du deler dette med hele verden altså. Det er tøft. Haters gonna hate, de er sjalue og drømmer om å være deg. Det er nesten mer synd på de som skriver dritt her enn deg.
   Ikke glem hvem du er. Jeg veit du mister deg selv helt til tider, men du henter deg inn igjen. Og vær forberedt på at når det ikke kan bli værre, så blir det mest sannsynlig det mange ganger før det snur. MEN det snur!! Det går i sykluser.. Jeg lover deg at med tid så vil du kunne se tilbake på dette og forstå at det var endel av det å bli voksen, oppleve en så intens kjærlighet du ikke trodde var mulig. Som ingen andre kan vite hva innebærer engang..
   Er så mye jeg vil skrive til deg men… vær sterk og lykke til! Aldri la noen fortelle deg hva som er riktig for deg for det veit bare du.
   Klem fra Marthine

  18. Jeg har et spørsmål angående den røykinga di. Hvorfor har du begynt å, ikke bare festrøyka, men også sitte ved vinduet og røyke til hverdags? Synes du det er kult og “kate moss-ish”?? Så bare storyen din også hvor du ikke en gang inhalere røyken og bare puffet, så skjønner liksom ikke vitsen hvis du røyker for effekt eller fordi du synes det er så himla kult. Bra forbilde.

  19. Okei takk for dette innlegget!! Har selv visst at jeg har et sinneproblem, men ulikt med “Angst- og depresjonspandemien” i Norge så er det få som sette ord på aggresjon. Jeg er skikkelig, skikkelig flau over å ha det og gjøre ting som ikke er meg selv, og har ikke turt å fortelle nære om dette. Eller profesjonelle. Kanskje jeg skal det nå. Takk.

  20. Helt urelevant for dette innlegget, men må bare si TAKK for at du klarte å sette ord på nøyaktig de tankene jeg har gått med så lenge ang kjøtt og veggiser osv. Var virkelig helt fantastisk å endelig høre det jeg har slitt med å sette ord på så lenge.
   THANK YOU ! <3

  21. UIO har fått meg tvangsinnlagt på Blakstad sykehus i tre uker nå.
   Lege Johnsen der prater om tvangsmedisinering og det som verre er.
   Han sier jeg ikke er funksjonsfrisk.
   Noe jeg ikke er enig i.
   Jeg har vært sperret inne der, (får bare lov å gå gåturer), i tre uker, i dag.
   Jeg vil klage på dette.
   De vil putte huet mitt inn i masse maskiner, (røntgen osv)., noe jeg
   ikke ønsker.
   Permisjon forrige helg som Johnsen hadde lovet meg, fikk jeg likevel
   ikke ha, etter at kontroll-kommisjonen avviste min klage.
   Dette er som i filmen Gjøkeredet med Jack Nicholson.
   Politi og en tysk lege ved navn Schneider hadde fått tak i koden til
   døra til hybelen min på Slependen for tre uker siden, og sendte meg
   med sykebil til Blakstad.
   En tysk lege tvangsinnlegger en Heimeverns-mann.
   Makan.
   Ei direktør ved UIO ved navn Brit Amundsen Hoel står bak dette sa
   overlege Jon Johnsen til meg på Blakstad i dag før han pratet om
   tvangsmedisinering.
   Og en sikkerhetssjef ved UIO med et pakistansk-klingende navn står
   også bak dette.
   Det er bare svada og ikke noe kjøtt på beina.
   Ingen dokumentasjon fra UIO, kun et generelt skriv.
   Og på bakgrunn av dette så vil Blakstad tvangsmedisinere meg.
   Men jeg er ikkke sinnsyk.
   Det er bare russisk mafia som får det til å se ut sånn.

  22. Du har ikke et aggresjonsproblem, du har en dyp frykt for avvisning, og en utrygg tilknytning. Søk opp fearful-avoidant attachment. Du er ikke unormal, og du er et godt menneske. Men du har noen sår. Alle mennesker har sår, og det er her ditt sår ligger.
   Det vil bli bedre, tro meg. Du er på god vei. Dersom man har en god, trygg relasjon som du kanskje har med kjæresten din, over lengre tid, og får hjelp av psykolog som du skal få, kan du bli trygg. Det viktigste er at du føler deg sett for den du er, med alle dine menneskelig feil, sårbarheter og behov, og opplever ubetinget aksept og kjærlighet.
   Been there. Lykke til!

  23. Angående snapstoryen din hvor du outer slemme kommentarer. Så utrolig kjedelig å skrive fine ting til deg, når du velger å gi oppmerksomhet til de stygge kommentarene istede. Masse folk syns fine ting om deg, hva med å vise at du har lest disse på samme måte? Så mye mer hyggelig..

  24. Så utrolig tøft og fint av deg å være åpen om følelsene og tankene dine. Jeg har vært sammen med kjæresten min i 9 måneder nå og jeg kjenner meg veldig igjen i det du skriver. Jeg kan gå fra å være en glad og rolig person, til en sint, passiv aggressiv og petty kjæreste innen minutter og det har tært på min egen psyke og også på forholdet mitt til andre mennesker. Jeg har det kjempefint med kjæresten min, men så blir jeg plutselig veldig destruktiv og dramatisk så fort det oppstår selv en bitteliten greie. Det er som du sier veldig bra å være bevisst på “problemet” man har og det er et stort steg! Jeg har troen på deg og har vurdert å gå å snakke med noen profesjonelle selv. Elsker bloggen din og liker åpenheten veldig godt, jeg tror det hjelper veldig mange, de hjelper i hvert fall meg 🙂 Stå på!

  25. Først en kommentar til “Psyk”: Du vet jo ingenting om hvilken type tilknytning hun hadde i oppveksten sin, så selv om du kanskje ser tegn til “ettervirkninger” av en sånn type tilknytning er det litt å ta i å slenge ut noe sånt syns jeg. “Been there” på slutten gjorde at jeg får inntrykk av at du projiserer dine egne opplevelser over på Kristine fordi du ser lignende tegn, og dette ble fjerndiagnostisering på megatynt grunnlag som kan føre til veldig mye forvirring. Bare dropp å gjøre sånt, please.
   Så til Kristine: Jeg syns det høres veldig fornuftig ut å ta tak i det du opplever som et aggresjonsproblem, og det å gå til en psykolog kan nok hjelpe deg med å takle det bedre i hverdagen. Meeen: Vil bare si at mye av det du snakker om til å begynne med om å være introvert/bli sliten av å være sosial osv. er godt innafor normalen! Å være introvert er som du jo vet et personlighetstrekk, og jeg tenker iallefall at man skal være litt forsiktig med å tenke at det er noe som burde “behandles” (med mindre det er i en mer ekstrem form, altså at det glir over i en personlighetsforstyrrelse, og tro meg, hadde det vært så ille hadde du og alle rundt deg merket at noe skurra veldig). Du sa jo at det ikke var derfor du går til psykolog nå, men tror det kan være greit å ha i bakhodet 🙂 Er det noe som plager deg veldig i hverdagen så skal du så klart “få lov” til å ta tak i det, men jeg ville bare få sagt at jeg syns det er synd at en av konsekvensene av at det snakkes mer om psykiske plager tydeligvis er at det fremstår som at man skal fikse og ordne på alt ved seg selv som ikke sklir 100% inn i det samfunnet vi lever i.

  26. Det høres utrolig mye ut som min 12 år gamle lillebrors problemer, og også hans personlighetstrekk. Jeg håper du finner en løsning som hjelper, og at du deler den, for jeg vil veldig gjerne kunne forstå min bror, og hva man kan gjøre for å hjelpe ham å unngå disse “sinneutbruddene”. Jeg er så uffattelig glad i ham, og vet at han også er glad i familien, men desverre ødelegger det mye at han får disse tåkene av sinne, hvor han blir en helt annen person. Han er en herlig, gledesspreder av en person, og det virker du også å være. Takk for at du er så åpen her på bloggen.

  27. Er viktig å huske at alle mennesker har ting ved seg selv som ikke er helt som andre- det er det som gjør deg til deg! Når din far sier det er “noe gærent med den jenta” betyr det absolutt ikke at det er noe galt med deg! Du er du! Har sjøl strevd mye med ting jeg har gått til psykolog for å fikse, jeg var redd det var noe galt med meg. Men fant fort ut at de tingene er ingen gal ting, er det som gjør deg til ett menneske. Og om det plager deg i hverdagen er det fantastisk å gå til psykolog! Da kan du reflektere og bli bevisst på det og vokse inn til det menneske du trives med å være. At du ikke er som andre betyr ikke at du er syk, men at du er ett menneske, og hvis det plager deg og du er bevisst på at du vil endre det er det en fantastisk begynnelse! Lykke til! Digger bloggen! <3

  28. Jeg har ikke sett video enda, men kan du seriøst si til Haakon at han er ett like fantastisk menneske som deg? Jeg digger dere to så jævlig mye og dere må ha fått med dere gode verdier hjemme fra. Akkurat som deg, han har utseende, personlighet, varme og humor. Synd han spiller for det andre laget:/ Håper dere to har det like amazing sammen som det ser ut til. Digger dere!!!!

  29. Du blir sint fordi du blir redd. En slags grunnleggende usikkerhet; redd for å ikke være bra nok. Derfor er det også at du slapper best av helt alene, for da ER du bra nok i dine egne øyne, og blir ikke “vurdert” av andre. Er vel frykten for å ikke være bra nok som gjør at du også har et sterkt eksponeringsbehov – som kommer til uttrykk gjennom bloggen. Flott at du skal til psykolog, å prate om det vil gjøre godt. Husk positiv fokus, positiv endringsfokus, ikke nedgraving.

  30. Virkelig elsker hvordan bloggen din har utviklet seg. Du virker som en helt fantastisk person. Takk for at du åpner deg opp og forteller om ting som er tabu og vanskelig for mange å snakke om. Du er virkelig en spire altså<3 stor takk til deg som hverdagslig gjør problemer og utfordringer!!!

  31. Til å ikke bry deg om at folk mener du fakeer at du er interessert i vin og kunst, og at du fordrer deg for Fabian, snakker du EKSTREMT mye om det, både på bloggen og på snap… just saying, som du ville ha sakt……..;););)

  32. Hva er greia med at du tror det er kult å drikke egentlig? Altså, du er ikke fjortis på smirnoff ice fylla. Du er tjue, våkn opp. Samme med snap storyen din, daglig alkoholinntak og røyking er virkelig ikke bra. Du sitter i et vindu med rødvinsglass og sigg, later som du filosoferer over livet, viser litt nippel fordi du tror du virker artsy og mystisk. Kult av deg å fremme røyking og alkoholisme, du er så innmari tøff! Storbyen har virkelig ødelagt deg Kristine

  33. Så bra at du tør å dele dette Kristine! Det viser at du er en ekte person og ikke kommer med overfladiske innlegg om at livet hele tiden er perfekt. Håper du finner ut av det og at det blir bedre:) synes forresten det er veldig kult at du begynner å finne ut hvem du virkelig er!

  34. Hei
   Kom over dette innlegget her om dagen på BT som handler om et innlegg du skrev en stund tilbake, og jeg er enig. Det kan godt hende du sliter med ting, men det blir formulert på en utroilg klønte måte. Jeg har lest kommentarene under innleggene dine som handler om psykisk helse, og det er så vanvittig mange som tror de er syke fordi de kjenner seg igjen i følelsene dine som du sier du trenger psykolog for å fikse. Ser også at flere har linket til Ida Wulff sitt innlegg, det forklarer akkurat det jeg mener.
   Igjen, det kan godt hende du har det vondt, og har behov for psykolog. Men utenifra er det utrolig uheldig formulert.
   Å være psykisk syk er helt jævelig.
   http://www.bt.no/btmeninger/debatt/Sykeliggjoring-av-normale-folelser-331161b.html

  35. Det kan hende du sliter litt, men det du beskriver er helt normalt. Du nevner at det er som å komme i en slags psykose. Jeg har hatt psykoseanfall og det er forferdelig og noe helt annet enn å ha et sinneanfall selv om det kan føles som man mister kontrollen. Selv om det bra å få ned stigmaet rundt det å gå til psykolog, betyr det ikke at alle skal gjøre det. Det er lange ventelister for å komme til psykolog. Mange som er alvorlig psyke må vente i måneder for å komme til. Som andre over her skriver, er det andre muligheter for å snakke med noen som f. eks. en helsesøster eller fastlegen din.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg