alt jeg ville var å være den kule jenta på trinnet

Morningene går så hensides fort. Jeg stod opp 07:00, og plutselig er klokka… 12?! Ja ja. Bedre det, enn at tiden går sakte. Jeg har vært der også. Telt minutter til jeg kan gå og legge meg. Telt dager til sommerferien, så jeg kunne være ensom uten at noen så det. For på skolen var det så synlig. Jeg pratet litt om ensomhet på God Morgen Norge. Av og til tar jeg meg selv i å fortsatt synes det er litt flaut å prate om det, for helt fra ungdomsskolen av ville jeg så inderlig bare… bli likt. Ha flere venner. Være en av de kule jentene på trinnet. Slik at jeg kunne slippe å grue meg til nyttårsaften fordi jeg ikke ble invitert på en eneste fest. Men så har jeg på en måte bare akseptert det, jeg var og er annerledes og det har vært min store svakhet frem til nå. Nå er det styrken min.

The greatest people are many times the loneliest…

Og psssst.. Ensomhet er det som gir deg tid og fred til å finne deg selv og hva du vil. Bare en liten note til deg om du sitter på skolebenken nå og var like loner som jeg var. Om du er stuck i et mønster med bare trygghet og mange mennesker rundt deg hele livet er ikke sjansen så altfor stor for at du klarer å utvikle deg på den måten du har potensiale til.

  1. Trøst deg med at du har blitt en av de kule, inspirerende og vakreste sjelene NÅ. <3
   Ta vare på deg! Du er Awesome! Ikke la noe (ikke en gang deg selv) få fortelle deg noe annet <3
   Klem fra Lunaen <3 Heier på deg !!!

  2. Jeg sitter med tårene i øynene. At man kan kjenne seg igjen i det du skriver er så skummelt. Det er godt å vite man ikke er helt alene i verden med å føle på denne ensomheten.

  3. Absolutely breathtakingly stunning. You are insanely beautiful in every way, and so inspirational! Xx thanks a million for spreading these vibes it’s what the modern world needs more of <3

  4. Fremstår du som et offer med vilje? Litt lei av å lese om hvor ensom du var, og lurer på hvordan historien er fra den andre siden, kanskje du kunne gjort noen grep der og da for å ikke være ensom? I steden for å si til leserne dine at det går over, er det vel mulig å gi noen tips til hvordan de kan takle det bedre sånn det er akkurat NÅ? Hva ville du gjort annerledes hvis du kunne?

  5. bare ellllsker dine åpne innlegg om spess ensomhet. Kjenner meg sykt igjen og det vet jeg flere gjør og. Stå på, du er serr bare helt fab!!!!!

  6. Morsomt at så mange tror du har tatt silikon. man ser jo at du har lagt på deg litt på armene, og fått mer former andre steder også, så da er det Jo bare naturlig at puppene vokser litt de og 😉 positivt ment forresten, du er og har alltid vært vakker Kristine!
   Har selv gått en del ned i vekt, og har måttet gått til innkjøp av mindre bher for å si det sånn..

  7. Kjenner meg veldig igjen. Er på siste året på vgs og føler meg utrolig ensom på flere måter. Har blitt utestengt flere ganger og jeg er så lei av falske venner. Gleder meg til å bli ferdig med vgs.

  8. You looks like a whore omg.. why are you doing that ? You want to change (style) but you’re ridiculous
   > go suicid yourself…

  9. Hei Kristine. Har aldri lest bloggen din (er litt eldre enn deg), men har sett noen episoder med Fabian på Bloggerne nå. Reagerer veldig på måten han nesten får tilfredstillelse av og gjøre deg sjalu og usikke på. Pass på at han ikke får et psykologisk overtak på deg. Du er en vakker og reflektert jente. Kjærlighet kan lett gjøre blind, ikke glem det! Du kjenner han naturligvis bedre enn vi som kun ser små klipp, men det vi ser er ikke veldig kult.

  10. Åhhh.. hvorfor så jeg ikke snappen din før nå :(:( Kunne møtt deg ved sentrum scene, for bor sånn seriøst 200 m unna.. MEN, kos deg (dere) masse i kveld <3 Håper vi kan sees en annen gang, fine du!!

  11. Virka som jeg ikke kunne på den forrige kommentaren min, men det kan jeg jo! Så, hvis ingen av de som var før meg kan; ta kontakt! 🙂

  12. “Om du er stuck i et mønster med bare trygghet og mange mennesker rundt deg hele livet er ikke sjansen så altfor stor for at du klarer å utvikle deg på den måten du har potensiale til.”
   100% BS

  13. Føler du smører veldig tykt på, og nesten OPPFORDRER til å være ensom og alene. Dette blir jo helt feil. Mennesker er skap for å være sammen med andre mennesker. Nærvær og aksept fra andre er psykologisk behov, enkelt og greit. Jeg vil mye heller være litt lost, men lykkelig, med mange gode venner, enn ensom og trist, men liksom ha “funnet meg selv”

  14. Bloggen din er favoritten min, men i det siste har jeg begynt å ta meg på en måte nær av det du skriver om ensomhet. Hvorfor skal du romantisere det å være ensom?
   Venninnene mine byttet skole uten å si ifra til meg over sommeren til 2 klasse på vgs. Jeg var alene i 2 år. Satt på do hvert friminutt og telte disse sakte minuttene som du snakker om. Jeg hadde ingen, ingen venner utenom skolen heller. Det var jævlig der og da, og det føles like jævlig nå 6 år senere. Jeg kunne aldri beskrevet følelsen på en så poetisk måte som det du gjør. Det var rett og slett bare forjævlig.
   Jeg vet ikke om du gjør det for at personer som ikke har opplevd det skal kunne forstå på en eller annen måte, men for meg som har vært der, så er det usmakelig å lese måten du formulerer deg på og se de lettkledde utfordrende bildene du velger å ta med i samme innlegg.
   Det ER ikke godt for noen å være alene, og du finner virkelig ikke deg selv i ensomheten heller.

  15. Syntes det er veldig, veldig bra at du snakker åpent om ensomheten din og gir fine ord til unge som kanskje kjenner på det andre, men føler nesten det blir gjort om til st det er negativt å ikke være ensom? Pass på å ikke jobb mot din hensikt, vær så snill. “Om du er stuck i et mønster med bare trygghet og mange mennesker rundt deg hele livet er ikke sjansen så altfor stor for at du klarer å utvikle deg på den måten du har potensiale til.” Er nok ikke noe bedre å høre dette for en ung, usikker jente med masse venner. Slik var jeg, masse gode venner men veldig usikker på meg selv. Jeg var ikke ensom, men lette etter meg selv. Hvis jeg tenker tilbake til den tiden, så er det vondt for meg å lese dette som om jeg var en slem person og at jeg aldri vil finne meg selv fordi jeg ikke er ensom. Og kjempebra og berolige med at ting blir bedre, men i noen tilfeller må man faktisk jobbe med meg selv. Ellers takk for et fint innlegg, vil bare ønske meg at fokuset ikke blir feil.
   Takk

  16. Jeg føler noen ganger du skriver om ensomhet fordi du har fått god respons på det før, og vil melke temaet. Hvor mange ganger kan du dra den liksom? Dette er tredje gangen du skriver om hvor ensom du har vært før og dette innlegget kommer ikke med noe nytt. Jeg får bare litt dårlig følelse av det fordi blogg nå er en kommersiell business og det virker nesten som du skjønner at det å være ensom er noe mange kan relatere og du utnytter det for egen vinning. Hadde vært annerledes om du faktisk prøvde å foreslå ting man kan gjøre for å komme seg ut og få seg flere venner (sånn som du helt klart har nå) istedenfor å romantisere ensomheten du gikk gjennom så mange år siden.

  17. Blir så stolt av deg og alle de det gjelder som kjenner seg igjen i dette. Det er maaaange der ute som løper fra seg selv og gjør alt for å bli likt og akseptert av andre..på bekostning av seg selv fordi de ikke klarer å akseptere den de er og ikke klarer å finne roen i seg selv. Dessverre. For det er helt sant det du sier, at man finner seg selv og blir sterkere på mange måter når man trenger og har sterkt behov for “loner-tid”. Du er klok og refleket Kristine, du kommer til å bli en visdomsfull dame med årene;) haha, det er bare fett. Kos deg så mye

  18. Tusen takk for innleggene dine om ensomhet. Jeg merker jeg kjenner meg mer og mer i gjen, i alt du skriver. Skrivingen din har også hjulpet meg å akseptere det på en måte fordi jeg merker at de personene som er mest ensomme er mer målrettet enn andre. Du har fått meg til å forstå at man ikke trenger folk som ikke trenger deg. Tusen takk for at du gjorde slik jeg følte at jeg ikke var den eneste som følte det slik.

  19. Til “Helene”, jeg skjønner at det du opplevde var helt jævlig! Men du opplevde ikke bare ensomhet, du ble skikkelig sviktet av mennesker du trodde var dine venner, og svik kan ødelegge selvfølelsen til de som opplever det, det kan forårsake mye vondt i. Kanskje du følte på flere følelser enn kun ensomhet. Dessuten har du misforstått fullstendig. For det er to helt forskjellige ting å være alene for seg selv kontra det å være ensom. Det er to forskjellige verdener. Ensomhet er faktisk ekstremt farlig over lang tid, det ødelegger livskvaliteten til svært mange mennesker verden over, det er forferdelig rett og slett. Men så er det de som kommer seg ut av det og “heales”, gir slipp på fortiden og ser på det som en lærepenge, og de som fortsatt bærer det inni seg etter lang tid. Mennesker er forskjellige, noen gjør ting eller er på en måte som du aldri klarer å relatere deg til, mens andre er mer lik som deg eller du har mer lett for å forstå. Sånn er det bare

  20. Rart du skriver om å være ensom og ikke ha noen og at du vil være alene og slik, når du er på fest med jenter hver helg og har flere jenter du sier du digger å henge med. På vgs kan du ikke ha vært helt venneløs, du var blant annet med på russebil.. selvmotsigende. Hypocrite to say it in your language

  21. Jeg synes det er rart at noen kritiserer innlegget for å ha feil fokus. Jeg ser at argumentet “du trenger relasjoner for å være lykkelig”, og det er jeg absolutt enig i. Men for å føle en ekte balanse må en finne fred med seg selv. Hvis du konstant omringer deg med nære og fjerne venner uten rom for å være alene er dette minst like usunt som total isolasjon. Når vi er med andre mennesker tilpasser vi oss. Ved å kun eksponeres for andres meninger og synspunkter, mister du kanskje innsikt i dine egne. Hvem er du uten alle andre? Hvilke meninger er det akkurat du står for? Ved å mestre det å være alene, opplever du en stor innsikt og ikke minst frihet. Her kommer også livserfaringer inn i bildet, for dette er noe de fleste mennesker blir nødt til å lære seg i møte med sorg, dødsfall osv. Vi er faktisk alene, enten vi liker det eller ikke.
   Innlegget til Kristine gir derfor et veldig sunt fokus. Usunt fokus derimot, er å påstå at vi er avhengig av mennesker rundt oss for å kunne ha det bra.
   Total isolasjon over lang(!!) tid er noe helt annet, og her er sykdom gjerne innblandet. Men det er trist hvis folk assosierer ensomhet med isolasjon og sykdom, da det er egentlig det motsatte som er tilfelle, nemlig frihet og utvikling.

  22. Jeg føler meg litt ensom selv om jeg har mange venner. Føler at jeg liksom ikke helt passer inn. Jeg er litt annerledes da. Blir invitert på mange fester og events men har ikke lyst å gå. Går bare fordi jeg føler jeg må, selv om jeg har mer lyst til å chille hjemme i eget selskap.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg