en setning som forandret livet mitt

I går fikk jeg være med på Lukas Graham Soundcheck Party med Universal, så jeg spurte Lukas… “Er teksten bak Happy Home sann? At du mistet faren din?”. Fordi jeg husker jeg hørte mye på den sangen med en venninne jeg hang mye med for et par år siden, og vi lurte alltid på det. Lukas mistet faren sin i 2012, og grunnen til at jeg skriver dette nå er fordi måten han svarte for seg satt livet mitt i et helt nytt perspektiv. Jeg satt i taxien på vei hjem i dag og plutselig kom setningen hans fra i går opp i hodet mitt: “Enhver situasjon er nøytral, og du velger selv om du vil gjøre den positiv eller negativ”. Jeg følte at livet plutselig ble så utrolig mye lettere. Brikkene falt på plass da han sa det. Plutselig følte jeg meg rustet for all smerte jeg kommer til å føle i løpet av livet. Jeg har hørt det samme mantraet ganske mange ganger og det har sikkert du også, men jeg har aldri hørt det på den måten. At alt er nøytralt… Damn…

Så jeg føler meg mye lettere til sinns i dag enn jeg har gjort på lenge. Det er deilig.

48 kommentarer
  1. 1. Hvorfor viser du at du røyker på bloggen? Helt OK at du skal gjøre det på privaten, men som forbilde for mange kan det være skadelig for de som ser opp til deg. Skjønner ikke at det er vanskelig å la være å vise bilder med sigg
   2. Helt uenig i at enhver situasjon er nøytral. Hvordan er et dødsfall i familien et nøytralt event som man selv kan velge om er positivt eller negativt? Er jo helt sjukt å si at om faren din hadde dødd så kunne du bare velge at det er sykt positivt?

  2. De siste årene har røyking gått fra å være kult til å bli helt ut, noe som er en fantastisk utvikling ettersom det er så skadelig! Synes det rett og slett er helt idiotisk og ekstremt lite gjennomtenkt av deg å legge ut bilder av at du røyker til enhver tid når du VET hvor mange unge og påvirkelige lesere du har. Du normaliserer noe samfunnet i mange år har jobbet for å få folk til å slutte med, og denne normaliseringen signaliserer du til unge mennesker som har deg som idol og som ønsker å være lik deg. Det er ikke kult å ende opp med lungekreft eller kols i en alder av 50 år, og det er ikke kult å røyke! Greit at du synes det, men ikke legg ut bilder som påvirker unge til å begynne å røyke! Ta litt samfunnsansvar og stå frem som et godt forbilde!

  3. Wow det er jo faktisk helt sant! Jeg har aldri sett det på den måten før.
   ^ og til deg over her. Det er helt OK at hun røyker, og det er også helt OK at hun viser det frem på bloggen. Bloggen er hennes “dagbok” og måte å uttrykke seg på, så hvorfor kan ikke hu være ærlig med oss å vise fram røyken. Vil si hun er ett bedre forbilde om hun er ærlig, enn om hun hadde endret hele livsstilen sin på bildene og innleggene sine for å fremstille som “bedre” enn hun er. Og hvordan vet vi om hun røyker eller ikke? Røyken er jo ikke tent.
   Selvfølgelig er det ikke positivt om faren din dør, men du kan heller snu på flisen å tenke at “han hadde ett fint liv” eller eventuelt “han har det bedre der han er nå”.

  4. Nora: Selvfølgelig OK at hun røyker, hun gjør akkurat som hun vil. Men ikke OK at hun legger det ut på bloggen! Tviler på at livsstilen til Kristine er så påvirket og avhengig av den røyken at hun må endre livsstilen for å unngå bilder av røyken på bloggen. Som du sier: den er ikke tent engang. Hun går ikke med røyken i munn 24/7, så er bare å ta et bilde uten den i. Hun tar den jo med på bildet siden hun synes det er kult, men dette gjør også at de som ser opp til henne synes det er kult, så hun er med på å påvirke fler til å røyke. Og det er ikke greit, så det er viktig at folk reagerer og tar ansvar når hun selv ikke er moden nok til det ansvaret.

  5. Du som trener og sånn, du er vel opptatt av å ha god helse og å ta vare på kroppen din osv, regner jeg med? Da blir det vel litt meningsløst å begynne å røyke nå, når vi vet så utrolig mye om hvor farlig det faktisk er, eller? Jeg synes det blir for dumt, at så mange gamle dør av lungekreft og har kols, fordi de ikke visste bedre før, også kommer du her og begynner nå? Du som liksom var så flink på skolen, hadde du ikke naturfag eller? Selvfølgelig får du røyke hvis du vil, men altså… Tenk deg litt om da, for svarte. Og tenk gjerne litt over hvor mange unge jenter som leser bloggen din, og hvor stor påvirkningskraft du faktisk har. Det er det som plager meg, det du fronter, ikke at du som privatperson røyker.

  6. Røyking dreper, men ta det med ro dødsfall er nøytralt så ta det med et smil.
   Ironisk at du har begge de elementene i innlegget, syns det er trist at du fremmer røyk og prøver å få det populært igjen med å lage “inspo” bilder av det.

  7. Hæ? Det stemmer jo ikke i det hele tatt. Dør moren din av kreft er jo ikke det akkurat nøytralt? Får du migreneanfall er vel ikke det nøytralt? Får du et frisk og etterlengtet barn er vel ikke det nøytralt? Skjønner ikke hva du mener.

  8. ^ Tror hun mener at enhver situasjon har positive og negative sider, men jeg er heller ikke enig /kan forståi at man kan si at enhver situasjon er nøytral.

  9. Skjønner nesten ikke hvordan du holder ut alle disse negative, usmakelige og rett og slett langt over grensen frekke kommentarene som renner inn i tide og utide på bloggen din. Jeg blir rett og slett lei meg når jeg ser hva folk får seg til å sende avgårde av kommentarer og minner meg på hvor mye jobb vi har å gjøre ift netthets og nettmobbing i Norge.
   Misunnelse og janteloven er roten til mye vondt. Vil dere at barna deres eller dagens unge skal vokse opp med dette?
   Jeg beundrer deg, Kristine. For at du fremdeles har åpent kommentarfelt og for at du står rak i ryggen og fremdeles viser hvem du er. Det gjør jobben min som mamma enda viktigere. Å lære dem nettvett, hva som ikke er riktig å utsette andre for og ikke si noe hvis man ikke har noe fint å si. Klare å glede seg på andres vegne. Akseptere at man er forskjellige. Ulik og unik ❤
   Stå på og tace care. Lytt til hjertet ditt.

  10. Drikk vin (alkohol) hver dag og røyk sigg. Gjør det for å opprettholde det nye og “care”- pretensiøse bilde du har skapt av deg selv.
   Men den treningen du putter inn gir ikke akkurat resultater med den livsstilen du synes det er så ‘kult’ å leve.
   Jeg synes det er kjempe fint at du har lagt på deg. For å være for tynn er ikke pent.
   Men det du har lagt på deg ser ikke ut som et sunnhetstegn.
   Mer som et tegn på den dårlige usunne livstilen din som du har tilegnet deg av kjæresten din.
   Ny opinion…
   Promote health. Not scientifically proven deadly habits.
   Have some social care & ethics when you know many of your readers are young.

  11. Ironisk at man ikke kan ha en formening om plastisk kirurgi, cannabis, sykelig overvekt ol. uten å få “la andre få gjøre som de vil” slengt i trynet. Men når det kommer til røyking derimot. Der skal alle få lov til å gjøre seg opp en mening. Synes røyking også budre gå under kategorien “la andre få gjøre som de vil”
   Ellers høres Graham ut som en ordentlig vis mann. Heldig som har møtt han.

  12. Vær så snill, ikke få/prøv å få røyk til å se kult ut. Røyk om du vil, ta kule inspo bilder av deg selv som røyker om du vil, men må du virkelig legge det ut på bloggen (eller insta for den saks skyld)? : ( Jeg er veldig for personlig ansvar, og at folk selv er ansvarlige for hva de gjør, som å røyke eller ikke. Men allikevel, er dette virkelig noe du må poste?
   On a more positive note: Liker ellers bloggen din veldig godt og har lest den i årevis : ) Synes du tar veldig fine bilder og liker stilen din godt! Kult at du skal være med i en ny sesong av bloggerne, blir spennende å følge med videre.
   Hilsen fast leser <3

  13. Kun idioter som ikke har opplevd noe virkelig negativt og har levd skjermet, kan si at alt i livet er nøytralt.

  14. Jeg ser at du har fått masse kommentarer om den røyken, og jeg er helt enig med alle over. Jeg skjønner at en sigg kan skape en viss vintage-stil i et bilde, men å kjøpe/posere med/tenne en røyk i dag blir for dumt. Det er stor forskjell på å se på gamle bilder av folk som røyker, før man visste at det var skadelig. Når man i dag sitter på den informasjonen om røyk som man gjør, er det bare negativt og lite attraktivt å posere med en røyk.
   Jeg syns du burde droppe den sigaretten, Kristine. Du som lager så mange innlegg om at huden din har vært fæl, og du som er så opptatt av å trene og spise sunt. Du som ellers er så klok. Jeg håper du skjønner at du ikke trenger den røyken for å se kul og bra ut <3

  15. Hei Kristine!
   Jeg synes du virker som ei så flott jente med mange gode holdninger, tanker og meninger. Tekstene du skriver er gode, så jeg titter innom bloggen din rett som det er. Takk!
   Jeg har også lyst til å be deg tenke på hvilket forbilde du er for mange unge mennesker. Det ansvaret man har som stor blogger synes jeg ikke du tar på alvor når du legger ut et bilde med en røyk i munnen. Jeg ser at du prøver å fremstille røyking som noe kult /stilig. Er det virkelig dette du ønsker å formidle til dine blogglesere?
   Lykke til videre!

  16. Du som skrive at røyking burde vere opp til kvar enkelt: Det burde ikkje vere opp til kvar enkelt når det er skattepengane til befolkninga og staten som må ta seg av utgiftene røykinga skapar, altså når det gjeld helseproblem. Burde rett og slett vore forbode.

  17. Han Fabian er en douch, du lar deg lure av sjarmen og åpenheten..
   Og han er sykt Harry! Annenhver setning er på engelsk..

  18. Du er kul som gjør hva du selv vil. Jeg ser at mange kommenterer på grunn av røyken, og jeg kan ærlig si at jeg ikke liker røyk selv, men altså bare fordi at jeg ikke liker røyk betyr ikke at jeg skal bry meg om at du røyker. Hvorfor skal andre bry seg om hva du gjør? Folk skal alltid rakke ned på andre på grunn av alt. Stå på!

  19. “Enhver situasjon er nøytral, og du velger selv om du vil gjøre den positiv eller negativ”.
   At du gidder å bruke tid på denne lettvekts-kommersielle filosofien.. Trodde du var eldre enn 14 år..

  20. Noen sangtips du muligens vil like:
   Petals – Bibio
   Bright Eyes – Art Garfunkel (tidløs! _sykt_ vakker hellepelle)
   Coffee – Sylvan Esso
   California Girls – NoMBe
   Crosses – José Gonzàles
   Oino – LA Priest
   Big Black Car – Gregory Alan Isakov
   Moonlight – Fejká
   Spectre – Bibio remix
   Klem 🙂

  21. hvorfor ser du ikke selv at temaene på denne bloggen er så sykt repetitive ? Du snakker jo bare om samme tema om og om igjen og bruker til og med de samme utrykkene på repeat.
   ” Åh , hjertet mitt danser og danser inn i kjærligheten…”

  22. Du har et bilde med en røyk, deretter nevner du dødsfall, og avslutter med å si at alt egentlig er nøytralt. What the fuck? For en sammenheng altså. Vil ikke si at det er mulig å se positive sider ved at jeg mistet moren min på grunn av kreft. Lite gjennomtenkt innlegg.

  23. Fra 97 til 97, fra jente til jente, fra klokt menneske til klokt menneske, fra ei som har opplevd mye til ei som også har opplevd mye: VÆR så snill å ikke promoter røyking på bloggen din. For Guds skyld, røyk så mye du vil (du vet jo selv at det ikke er bra..), men tenk på ansvaret du har overfor små jenter. Konsekvensene av røyking er så mye verre enn konsekvensene det har for deg å la være å legge ut bildet. Bare… plis. <3

  24. Hvis det er noe samfunnet vårt ikke trenger, så er det flere røykere. Hverken deg eller noen av leserne dine. Jeg jobber på Radiumhospitalet, og ser daglig hvordan kreftpasienter sitter i røykeskuret utenfor sykehuset og røyker, mens de håper at chemoen i kroppen dreper alle kreftcellene før de friske cellene. Dette er jo det mest ekstreme (men ikke urealistiske) scenarioet, og kanskje tenker du at det aldri kommer til å gå så langt for deg. Og kanskje ikke. Men kanskje det er fremtiden til en av leserne dine. Det er ikke helt urealistisk det? Unge jenter, mange usikre på seg selv, utgjør en stor del av leserne dine. Det er nesten ikke til å unngå at noen blir påvirket av å se deg posere med røyk som om det et oppskriften på “kulhet”. Uansett om den er tent eller ikke (hvis du faktisk ikke røyker, men bare har sigaretten for effektens skyld, er det nesten enda verre?) så bruker du den som et redskap for å virke kul. Men det er ikke kult, det er potensielt dødelig. Ikke gjør en leser til en av de som sitter utenfor Radiumhospitalet med en røyk i munnen og dropp i armen.

  25. Oppegående mennesker ser lett at du også er et oppegående menneske. På tross av at det røykebildet ikke er noe jeg synes var så smart av det å legge ut,( det er et slags kunstnerisk uttrykk),så synes jeg du leverer bra. Håper bare du kan klare å ikke la deg påvirke for mye av “stramme” miljøer.
   Dere som ikke forstår hva filosofien betyr bør prøve å tenke litt mer I dybden. Mange nevner dette med død og sykdom,- at det ikke kan snus til noe positivt. Tro meg,- det kan det. Det er noe man forstår når man har opplevd både å miste noen kjære og bli alvorlig syk. Det virker kanskje umulig å tenke slik, men det er mulig og det er avgjørende for livet! Takk for meg 😉

  26. Ha ha ha! Du Kristine: Fabian ser kul ut med sigaretten, det gjør ikke du! Ikke prøv å etterlikne han da.
   Hilsen en ex som var veldg sterkt knyttet til ham.
   Neida. Joda. Neida!

  27. Synst det er så trist at du må ha med røyk i så mange av bildene dine, ser for meg små jenter i 15-16års-alderen som er usikker på seg selv, og ser du har røyk og da får lyst å prøve selv. Jeg skjønner ikke poenget med å røyke. Selv har jeg vært syk, har sett folk på Haukeland med røyken i ene hånden og cellegiften i den andre. Har sett hvordan folk med kols sliter med å gå gjennom sykehusgangene. Selvfølgelig er dette ekstreme tilfeller, men det skjer. Og det skjer fordi de har røykt fra de var små og ikke visste bedre. Men du vet bedre. Du vet jo at røyking er ikke bra. Røyking hindrer også fremgang på trening, så om du vil ha bedre resultater der vil jeg også anbefale å slutte å røyke.

  28. Takk for at du delte dette. Det reddet meg. Jeg har også følt meg så tung den siste tiden, helt til jeg leste dette. Bloggen din er så fin, og gir meg så mye ro og inspirasjon. Har fulgt bloggen din lenge nå, aldri lagt igjen en kommentar, men nå er det på tide. Tusen tusen takk for at du skriver og holder på.

  29. Digger deg for at du fortsetter med ditt, til tross for alt det ufortjente hatet du får.
   De som ikke forstår hvor flott den setningen i innlegget er, sliter tydeligvis med å ha en dyp og reflektert tankegang.

  30. Kjære Kristine
   Håper du klarer å ikkje ta til deg vonde kommentarer og at du klarer å lese med eit åpent sinn. Når det kjem til røyk er eg den siste som skal snakke sjølv om eg endelig har klart å legge den vekk. Om det er greit at du deler det på bloggen? Der trur eg du har tatt diskusjonen med deg sjølv før du delte innlegget. Kanskje du valgte å dele bilde nettopp for å provosere dei som blir provosert. Som nevnt tidligare i kommentarer er det mange som ser opp til deg, men eg trur dei fleste oppegåande jenter veit at røyking ikkje er bra og at dei starter og røyke etter å ha sett ei bilde av deg, det tviler eg på. Viss dei gjer det så er det kanskje tegn på at dei har dårlig dømmekraft frå før?
   Når det kjem til nøytrale situasjoner så er eg einig med Sitatet, likevel om det tok meg år å finne det ut sjølv. Når eg mista mamma var det bare negativt og eg hata både verden og Gud og alt i mellom. I dag tenker eg litt på mottoet “what doesn’t kill you makes you stronger” og likevel om eg skulle hatt mamma tilbake så er eg den eg er i dag på grunn av det eg har opplevd. Man kan ikkje forandre noke som har skjedd, det er bedre å prøve å tenke positivt. Alle veit jo kor skadelig negativt tankegang kan være.
   Kjære Kristine, du er ei vakker, smart, oppegåande og nydelig jente. Ikkje la alt som er vondt og sårt trenge inn og gjere hjertet ditt tungt i sorg. Du har valgt å dele livet ditt og tankene dine med oss, det er tøft, det er sårbart og med verden i dag vil du alltid få drit slengt på bloggen eller i ansiktet. Hold hodet høyt 🙂
   Hilsen Naustedøling 😉

  31. dette er jo buddhismens visdomsord bare sagt annerledes:-) ingenting er positivt, ingenting er negativt; det bare er…

  32. Offfh… Du kommer til å bli så flau over alt dette kvasi-intellektuelle fjaset du lirer av deg, om en 5-10 år kommer du til å facepalm’e for hvert ord du leser av det du har skrevet.. Lykke til videre…

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg