jodel

Hvem i alle dager er det som har funnet opp Jodel, egentlig? Og hvem i alle dager kan stå innenfor at det er app som er OK å bruke til regelrett mobbing av enkeltindivider? Til dere som spør om jeg har sett hva som står om meg på Jodel/kjendisgossip (skjønner ikke hva kjendisgossip er engang?), så er svaret nei. Jeg slettet appen da jeg bodde i Førde, fordi da jeg satt i en norsktime for litt under et år siden snudde en gutt seg i klassen og spurte det klassiske spørsmålet som får magen min til å vrenge seg: “Hey, har du sett hva som står på Jodel om deg eller?”. Det skal ikke mer til enn en kveld på byen for min del før det ramler inn med vitser, rykter og ekle utsagn på den appen. Folk utga seg for å være vennene mine og skrev de mest grusomme tingene man kunne tenke seg, og jeg tror jeg aldri har vært så usikker på alle rundt meg før. Og jeg har heller aldri vært så usikker der jeg gikk i skolegangen. Jeg har følt meg mye utestengt og fryst ut, til tider også mobbet, i løpet av ungdomstiden min, men en frekk kommentar bak ryggen min på håndballtrening kan ikke måle seg med det folk spyr ut så fort de får muligheten til å være anonym. Og der har vi Jodel. Jeg slettet appen etter alt det som skjedde i Førde, og jeg kommer aldri til å laste den ned igjen heller. Det du ikke vet, har du ikke godt av – I guess? Jeg leser ikke Kvinneguiden, jeg leser ikke på Jodel, jeg holder meg unna rett og slett fordi jeg har erfaring har sett at det gjør meg mer vondt enn godt.

Over til noe helt annet. Nå har jeg nettopp vært og trent. DEILIG start på denne torsdagen! Jeg skjønner ikke hvor all denne treningsmotivasjonen kommer fra, men det er bare å kjøre på når den først er her. Det er liksom ikke ork å dra på treningssenteret lenger 🙂 Nå er jeg hjemom for å drikke litt P-Max og skifte antrekk før jeg skal avgårde til Nydalen for å bli… tankelest. Yes, du hørte riktig. Jeg tror jo ikke på slikt, så det kan bli spennende… Forteller mer!

26 kommentarer
  1. setter veldig pris på et svar!!
   Jeg lurte på noe ang fillers. Hvor ofte må du ta injeksjoner i leppene ? Er det ikke slitsomt å tenke på å skulle gjøre det ca årlig resten av livet ? Vil ta fillers i leppene og jevne ut nese,men virker så stress å måtte huske å opprettholde det + blir dyrt. Har du vurdert fett transplantasjon til lepper, er det noe folk gjør ? Er ikke det bedre i lengden egentlig ? Er det ekstremt å gjøre det? Har lyst på et permanent resultat..vet ikke hva jeg skal gjøre. hjelp..

  2. Imponert over din styrke!! Du lar deg ikke rive ned av destruktive mennesker, men blir bare mer motivert og kreativ er mitt intrykk. Heier på deg! Så kan de gråte sine bitre minunnelsestårer de som ikke unner deg noe fremgang eller godt.

  3. Jeg ville bare legge igjen en kommentar for å fortelle deg at du er helt amazing!! Er få bloggere jeg faktisk føler er ærlige og åpne med leserne lenger, og det følte jeg heller ikke du var før. Nå derimot er du min favoritt.
   Håper ikke du tar deg nær av hva folk skriver, uansett om det gjelder utseendet ditt, kjæresten din, bloggen din osv. At folk sier du har forandret deg synes jeg er helt tullete, alle kunne vel se at du ikke var hele deg på bloggen før? Da var jo bloggen din mye mer overfladisk, og jeg ihvertfall leste den ikke fordi jeg ikke følte jeg ble kjent med DEG.
   Keep up the good work!! Du er helt rå <3

  4. Trist at de ikke er bedre på å luke ut slikt av appen, det er jo egentlig ikke lov med uthenging! Men så er vel ikke folk raske nok til å rapportere det. Lei for å høre at folk holder på sånn med deg, men det sier mer om dem enn om deg 🙂 Stå på videre, du er tøff! <3

  5. Jeg er så enig, di som har skapt Jodel har liksom gitt alle norges nett troll et nytt sted å sitte å mobbe og slenge ut mye stygt om nære og kjære. Jeg forstår ikke hvordan denne siden ikke har blitt slettet? Her hjemme hos oss i lille Ulsteinvik har det blitt forbudt å bruke Jodel i skoletiden, og etter dette har det faktisk blitt bedre. Det er så trist å sitte å se hvor mye noen personen skal gå gjennom, mobbing er ikke greit å det gjør vondt langt inne i hjerteroten!
   Liker kjempe godt bloggen din, synest det er så kult at du er i fra Førde liksom! Er ikke så langt her i fra, okei 3timer men enda ikkje langt 😉

  6. Vet ikke helt om jeg tror på at du ikke har sett noe av det, men håper virkelig at det stemmer for det er seriøst flere innlegg om dagen som handler om hvor selvsentrert, usikker og wannabe du er, at det ser ut som du har downs, hvor ekkel typen din er med all engelsken og hersketeknikkene, at du fremstår dårlig på bloggerne osv. Skjønner ikke helt hvorfor det er ekstra mye om deg 🙁

  7. Vet du hva jeg tror ? At utenom barnslige miljøer på ungdomsskole og videregående institusjoner , så tror at alt det drittet folk sier og alle de såkalte “ryktene” faktisk er basert på sannhet..
   Er du et godt menneske generelt og voksen så er det svært sjeldent at rykter oppstår rundt deg:)
   Everything happens for a reason. Se deg selv i speilet før du hevder at alt som blir sagt om deg virkelig er totalt ut ifra nowhere.
   🙂

  8. ^ til anonym over: for et dårlig menneske du er? du sier du håper hun ikke har sett det, men ramser opp en haug av stygge ord de skriver om hun. Da vil du jo at hun skal se det. Skjerp deg

  9. Helt nydelig du var her, det er noe med denne looken som du passer sinnsykt, hudsminke, røde lepper, vide topper. Fiiint!
   Og må bare si dette anngående jodel og andre forum som folk bruker til å baksnakke deg, haterne dine forguder deg egentlig;) hehe!

  10. Blir helt oppgitt av alle nolifersene som sitter bak skjermen og spyr ut dritt rundt seg, som om livet deres blir noe bedre av det? Du er en fantastisk kvinne, Kristine!
   På samme måte som du ikke leser jodel eller kvinneguiden, håper jeg at du også velger å stenge kommentarfeltet på bloggen. Blir helt dårlig av å lese all den ufortjente hetsen du får, og det kommer desverre ikke til å stoppe nå når du er så høyt oppe på topplisten. Utrolig dumt at det ofte blir løsningen, men da får ikke disse triste menneskene mulighet til å dra deg ned lenger.
   Stå på med den fantastiske jobben du gjør! Du stråler, ikke la noen ta det ifra deg.

  11. De som har lagd appen har ikke lagd den til det den brukes til. Før ble den brukt av studenter ang. vitser, skolegang, tips etc. Er det den er til.

  12. Du er ei flott jente Kristine, men dessverre er det blitt sånn at har du et kjent fjes så får du “drittkommentarer”. Tenk stakkars om avsenderen, for de kommer enten av misunnelse, eller fra noen som har så kjipe liv at dagens høydepunkt blir å slenge dritt til noen i et kommentarfelt… 😉

  13. Vet du hva jeg tror ? At utenom barnslige miljøer på ungdomsskole og videregående institusjoner , så tror at alt det drittet folk sier og alle de såkalte “ryktene” faktisk er basert på sannhet..
   Er du et godt menneske generelt og voksen så er det svært sjeldent at rykter oppstår rundt deg:)
   Everything happens for a reason. Se deg selv i speilet før du hevder at alt som blir sagt om deg virkelig er totalt ut ifra nowhere.
   ^
   Jeg forstår det slik at du ikke har hatt noe sjalusi og misunnelse i livet ditt fra andre mennesker. Virker som du aldri har opplevd grov dritt og urettferdighet av den sort utifra det du har skrevet. Dessuten oser av hele kommentaren din at du nyter at andre slenges dritt om og henges ut. For en totalt sort og hvit verden du lever i som tror at visse folk ikke kan dikte opp falskheter og løgner om andre mennesker fra intet, for eeehjooo det skjer hele tiden hver eneste dag verden over, og mange har endt opp med å ta selvmord for det. Mobbing, som det kalles. Det er svært eksisterende og ikke minst et veldig alvorlig problem for de som rammes av det. Spesielt skjer det mye med de som skiller seg ut og dermed tiltrekker seg mye misunnelse og hat fra mennesker som føler seg små og mislykka innvendig. Hat kommer fra hat, kjærlighet kommer fra kjærlighet. Det du er innvendig og det forholdet du har med deg selv, det kommer ut! Sånn er det med den saken.
   Tro meg du er ikke alene om å være utsatt for falske rykter, eller å bli skikkelig grovt løyet om, fremstilt som dårligere enn hva du faktisk er. En oppegående, intelligent, reflekterende, positiv og god hjertet person. Folk prøver å svekke ditt vesen og din eksistens, og de kan ikke vinne for de har ikke en sånn makt. Det er det ingen som har over et annet menneske, men du har makt over deg selv. Det er flaut og absolutt helt tragisk at folk bruker hjernen sin til noe så destruktivt og negativt som å sladdre, lyve, slenge dritt og mobbe andre istedenfor å stimulere hjernen og intellektet til noe betydningsfullt og berikende for dem selv. Dette slår kun tilbake på dem senere i livet. Anyways, som sagt du er ikke den eneste, den første eller den siste, så bare chill og fokuser på de herlige sidene av livet og la de som drive med ondskap bare få holde på. Ikke gi dem noe satisfaction som oppmerksomhet eller en reaksjon. Du kommer til å vokse skikkelig på det her, så du vinner.

  14. Det jeg synes er mest trist er hvordan folk gidder å laga drama rundt andre personer. Hadde alle vært som meg hadde det verken fantes kjendiser, gossip eller usikre, bitchy vennegjenger. Alt hadde vært helt plain, likegyldig. Er jeg unormal som ikke bryr meg dritten om at også bloggerne beveger seg utenfor husets fire vegger? Jesus. Alt man skal lage drama om.
   Husker på vgs, jeg hadde byttet skole sisteåret. Bare fordi jeg hadde lyst. Var lei av å gå på samme skole i to år. Jeg liker å være i bakgrunnen og ikke gjøre så mye ut av meg, så det var ingenting noen kunne ta meg på. Men jeg hadde et godt øye til en gutt i parallellklassen, som jeg visste av fra før og som også var ny på skolen. Vi pratet i gangen og hang litt sammen i friminuttene. Så var det gjort. “Har du hørt det som blir sagt om deg??” “Alle vet det altså..” “Duu, jeg vet ikke om jeg vil fortelle deg, i tilfelle du blir lei deg, men…” Jeg tenkte bare “What is dis?” Mitt tilsynelatende normale, kjedelige liv, var nå blitt en svær sak som jeg selv ikke hadde fått med meg. At jeg brukte lunsjen til å knulle denne gutten og at siden vi begge hadde vært borte en dag, så måtte vi ha vært hjem og pult. Hele skolen (føltes slik) snakket om det. Og jeg visste ikke hva i alle dager de hadde dette fra, eller at det i det hele tatt interesserte dem. Ingen av delene var sant, og jeg måtte nesten bare le litt av det siden dette var jo en kjekk gutt og det var nok mange sjalu jenter omkring.
   Poenget er at folk lager historier ut av de minste ting, og fy faen som de historiene vandrer! Dette er gjerne blant folk som ikke blir likt så godt selv. Nei, folk er… gale.

  15. Hei, eg er og fra Førde. Vil berre sei at eg er enig i at den appen er fæl.. men tenker at det er dei samme personane som skrive dei samme oppstøtene. Det negative med å bu på ein så liten plass er at folk generelt har lite å snakke om. Lika meg bedre i storby, der er ein meir anonym.

  16. Helt ærlig har jeg kun sett én Jodel om deg her i Oslo og den var ikke slem.. Men uansett, imponert over styrken din! Stå på! 😀

  17. Advarsel! Ved hjelp av Google Trans her. Men folk som bruker sin tid på å skrive hatefulle ting om andre og vilje hisse opp problemer har absolutt ikke noe liv, og trives av slike drama, håper du vil “sette tennene” inn i den. Du har allerede synes å vite dette, slik at mine ord er ikke noe spesielt, men du gjør det riktige valget i å bo borte fra den. Laste den ned og lese det ville være akkurat det de ønsker.
   xo, Rebecca

  18. Vet ikke noe om Jodel,høres kjipt ut.
   Du er jo godt likt blant brukerne på kvinneguiden,du har ikke noe å være redd for der.
   Det er Fabian folk har problemer med.
   Lykke til,tommel opp.

  19. Hater Jodel! Er ikke en kjent person en gang. Blir i dårlig humør hver gang jeg går innpå, skjønner ikke hvorfor folk synes det er så gøy! Er bare stappet av barnselige og frekke mennesker.
   Bedre å leve i uvitenhet 🙂 Kan ikke bli likt av alle.

  20. Idag fikk jeg vite at jeg tydligvis er ei hore, i følge Jodel. Hore? Jeg er 7mnd gravid, med min samboer og kjæreste gjennom 2 år. Den personen som har skrevet det om meg, er tydlig en person som er redd for å utgi seg for hvem de er, og det skremmer meg litt. Ikke vet jeg hvem det er, men TENK om det er en person som faktisk kan skade meg og min sønn i magen? Skremmende at Jodel enda tilgjengelig. -J25

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg