noe som gjør meg sinnsykt glad!

I går var definisjonen på en nydelig søndag! Etter å ha hjulpet moren til Fabian med å flytte (det blir så vakkert!), ble vi invitert på middag. Jazz på høyttalerne, senkede skuldre, den deiligste middagslukten som sprer seg i hele huset… mens jeg sitter og småleser i boken min mellom samtalene. Boken jeg leser for tiden er Sapiens av Yuval Noah Harari, jeg anbefaler dere å lese den dersom dere er interessert i å vite historien om menneskene helt fra scratch. Stoffet er vanvittig interessant og ikke minst relevant, spesielt når forfatteren skriver at det er tvilsomt at vår art (altså homo sapiens) vil være her så lenge som 1000 år til. Litt sykt når du setter det i perspektiv med den tidligere arten Homo erectus, som har vært den mest utholdende mennskearten frem til nå. Den varte i 2 millioner år i de østlige delene av Asia!! 2 millioner år!!! Det er så lenge at jeg ikke klarer å forstå det engang.

Grønnkål-chips! SÅ utrolig godt, og så utrolig enkelt. Masser grønnkål med olivenolje, stek i ovnen, dryss over salt etter steking. Det skal jeg begynne å lage fremover når jeg er i humor for snacksing, hihi 🙂

Det ble grønnsaker med kikerter og gresk salat til ris. Helt himmelsk! I det siste har jeg virkelig merket at flere og flere velger å spise mindre kjøtt, og det gjør meg SÅ glad ♥ Jeg har faktisk blitt invitert på mange middager den siste tiden hvor det ikke er kjøtt i retten. Altså, HURRA! Det føles ikke lenger så rart å si til andre at man ikke spiser kjøtt, og det er jo AKKURAT den utviklingen vi ønsker. I går tenkte jeg også over hvor lett det faktisk er å lage kjøttfri mat som man blir mett av – jeg har nemlig hørt nettopp det argumentet mange ganger; “man blir jo ikke mett om man kutter ut kjøttet”. Jo! Man må bare tenke i litt andre baner. Bønner, linser, ost, nøtter, grønnsaker som avokado for eksempel – bare for å nevne noe. Jeg håper jeg klarer å kutte ut alt av animalske produkter til slutt, enn så lenge er det ost som holder meg igjen. Soyamelk og soyayoghurt er dødsgodt, så jeg spiser ikke vanlig yoghurt og melk lenger 🙂 Er det noen som har smakt vegansk ost? Og hvor kan jeg eventuelt få tak i det?

23 kommentarer
  1. Jeg spiser ofte vegansk ost, og vegansk kremost. Det er så digg! Du får kjøpt det på helsekostbutikker, jeg kjøper det f.eks på Life på frogner. Min favoritt er Violife kremost med urter, nam. Et tips er å smelte vegansk ost, da smaker det ekstra godt 🙂

  2. Du kan også finne vegansk ost i matbutikker med godt utvalg – som coop mega eller meny, men de aller fleste helsekostbutikker har i hvert fall det:)

  3. Du må be kjæresten din slette snappen av dama som drikker kaffe! Det er faktisk ikke greit å filme andre mens dere hånflirer!

  4. Har bare smakt Tofutti (?) sine veganske oster, IKKE kjøp de, de inneholder palmeolje- og det er faktisk verre å støtte en industri som hugger ned regnskog for å lage “ost”… Det finnes sikkert veganske oster som ikke inneholder palmeolje, men lese nøye bak på pakken før du kjøper. Er ikke sikkert alle ostene fra Tofutti har palmeolje i seg, men de jeg tittet på, på Meny hadde det i hvertfall…

  5. Kjære Kristine.
   Jeg heier på deg- men her er du nødt til å tenke deg om. Du bør lage en post med en ordentlig unnskyldning angående mobbing på snap. Du bør vise leserene dine at du er voksen og at du er en bedre person enn du fremstår som. Du fremstår som en person som syntes det er kult å røyke, henge ut andre mennesker og slik vet vi at du ikke er. Tenk smart- lag et ordentlig innlegg fra sjela.

  6. Julie: Kjøtt og meieri industrien huggerundt ned mer regnskog en palmeolje industrien, så man burde ikke få for dårlig samvittighet av å spise tofutti ost. Men det er bra du sier ifra så man kan se på andre alternativer:)

  7. Violife pizzaost mener jeg minner om ordinær ost – smak og konsistens. På løkka får du tak i den på enten helios hausmannsgate, Sunkost i markveien eller Sunkost Gunerius. De fleste matbutikker har wilmersbuger som og er OK.
   Legger ved en link på hjemmelaget vegansk ost basert på kokosmelk. Den kan og bestilles på nettet.
   http://pranava.no/fast-smeltbar-ost-av-kokosmelk-melkefri-nottefri-vegansk/
   PS: vegansk ost inneholder ofte kornvarianter eller stivelse på hvete/bygg – da gjerne næringsgjær.

  8. Hater at du er så kul og henger ut mennesker nå… Savner en ekte Kristine… Virker som du bare svever rundt å er usikker

  9. så gøy! de har en kjempegod ost på Life Foodstore Grünerløkka som heter Violife, prøv den med på pizzasmak eller mozarella på pizza; himmelsk! jeg savner ikke vanlig ost:)

  10. Du burde stikke til Røtter på St. Hanshaugen, de har masse vegansk og digg mat! Litt dyrt, men utvalget er stort. Anbefaler ostene fra violife og wilmersburger. Digger at du spiser mindre og mindre kjøtt – stå på! 🙂

  11. Har du smakt Oumph sitt soya-“kjøtt”? Det er sinnsykt godt!! Spesielt i barbequesmak! Kjøpes i matvarebutikker i fryseavdelingen! 🙂 Alle burde smake det, hehe!

  12. Til anonym over her: Det stemmer sikkert, men jeg vil ikke spise noe med palmeolje i uansett, selvom det kommer fra “vegan-industrien”, men det finnes sikkert alternativer uten der og:)

  13. meny selger også! 🙂 med det er dyrt :S de selger skived og revet!
   Men du som bor i oslo! ta turen til sandvika senteret, finn butikken kinsarvik, de har AMAZING utvalg at alt mulig vegansk osv. Det er min GO TO butikk når det kommer til utvalg av vegansk mat og faktisk husholdningsprodukter 😉

  14. Kjøp skikkelig digg ost, violife for eksempel. Aldri kjøp ost fra vanlig butikk, det er grusomt. Wilmersburger er greit, men alt annet er grusomt. Dra til røtter eller sunkost på generius, eller kjøp masse i Sverige, der koster det nesten ingenting sammenliknet med her. Astrid og aporna er også bra ost som fåes i Sverige.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg