et par tilståelser…

Ganske ofte angrer jeg på at jeg har avtalt å henge med noen, spesielt om vi har avtalt det et par dager i forveien. Derfor synes jeg sosiale happenings er vanskelig å planlegge, for jeg vet aldri i hvilket humør jeg er i den dagen det er snakk om. Sjansen for at jeg heller vil sitte hjemme med Mac’en og drikke Pepsi Max og chips uten å måtte prate med noen er veldig, veldig høy.

Når jeg er lei meg og nedfor foretrekker jeg å være alene. For noen uker siden var jeg nedfor og en venninne sa “du kan i alle fall ikke være alene når du er så lei deg” (utrolig snilt gjort♥♥), men hele kroppen min sier liksom nei. Jeg har ingenting å gi i et sosialt selskap når jeg er nede i kjelleren. I det siste har jeg også merket at jeg heller ikke har behov for å ringe noen. Før ringte jeg alltid en av de nærmeste for hver minste lille ting i livet mitt, nå føler jeg ikke at jeg trenger det. Jeg vet veldig godt selv hva jeg skal gjøre i de fleste situasjoner har jeg funnet ut av, kanskje fordi jeg stoler mer på meg selv nå enn før. I enkelte tilfeller kan det være godt å bare få et synspunkt utenifra på problemet mitt, men jeg ringer aldri noen for å spør “hva skal jeg gjøre?”. Dessuten er det veldig typisk mennesker å ringe de menneskene du vet du får det svaret du vil av, og det kan være farlig, for da får du ikke det svaret du bør få.

Jeg hører mye på rolig og trist/dyp musikk, ikke fordi jeg nødvendigvis er trist, men fordi jeg synes det er behagelig å høre på. Ofte blir jeg litt flau når jeg har besøk og vi spiller av min spilleliste, for plutselig kommer det en begravelses-sang på og jeg vil ikke at vedkommende skal tro at jeg bare sitter og depper. Jeg hører på triste sanger selv når jeg er i tipp topp humør, liksom.

Jeg er veldig…. veldig dramatisk av meg. Familien min har sagt det til meg i alle år, og jeg innså det først nå nylig. Jeg går ekstremt dypt i enkle situasjoner og spinner små greier opp til noe svært, haha. Det er nesten bare blitt morsomt, så jeg prøver å ha litt humor på det på samme tid som jeg prøver å legge det av meg. Dere skjønner hva jeg mener når dere ser den kommende sesongen av Bloggerne, haha…

Jeg irriterer meg over mennesker som irriterer seg over at man ikke svarer på meldinger med en gang. Eksempelvis når man er aktiv på Messenger og ikke åpner en melding. Hvorfor irriterer alle seg sånn over det? Jeg gidder da ikke å sløse bort hele dagen min på chatting. Noen ganger er jeg SYKT in the mood for it og jeg kan ligge i en hel time og bare skrive tull med en venninne, men som oftest bruker jeg Messenger for det praktiske og for kommunikasjonen sin skyld. Jeg vet ikke, kanskje jeg er litt rar på akkurat dette, men skal man svare på alle meldinger til enhver tid så blir man jo bare sittende og får ikke utgjort noe som helst…? Og helt ærlig ser jeg ikke alltid verdien i å bare sitte og chatte? Jeg tar det ikke personlig om jeg har sendt en venninne melding og hun ikke har svart, men likevel er aktiv nå. Like, who cares? Da er hun vel opptatt? Hun svarer meg når hun føler for det, I guess.

35 kommentarer
  1. JEG ER SÅ ENIG I DET SISTE AVSNITTET, altså hallo, jeg hater å sitte å chatte bare fordi jeg vil chatte. Dersom jeg kjeder meg og vil snakke med deg så greit nok, men ellers bruker jeg meste messenger til praktiske ting og spørmsål osv. Føler meg litt sær akkurat der, haha, og er også veldig dårlig til å svare ..

  2. Hvorfor trekker du inn magen? Ser så rart ut med ribbeina da, ser ut som to sett med pupper haha. Doesn’t look good, som du og F ville sagt.

  3. Kan du ikke lage en spilleliste? 🙂 Av typ trist/behagelig (kaller det behagelig og ikke trist, selv) musikk. Evt. om du allerede har en, dele den her. Hadde vært fint med litt ny musikk!

  4. Skulle ønske jeg klarte å høre på rolig musikk fordi det er jo så deilig, men jeg blir i så trist humør og blir rett og slett lei meg, Hahaha!
   Nyt siste dagen av ferien, digger deg!

  5. Veldig fint det du skriver!! En ting jeg lurer på, ser du har lest en del bøker i det siste som virker veldig inspirerende og interessante, du kunne ikke lagd et innlegg om bøkene ? Har lyst til å lese bøker med inspirerende innhold og virker som du har funnet et par gode bøker i det siste 🙂

  6. ahah jeg er så motsatt på siste avsnittet!! altså hvis det bare er en helt hverdagslig ting og tullete chatting er det ikke noe problem, men blir sååå sinna hvis du f.eks. spør noen om å henge også svarer de ikke selv om de er pålogget. greit om man ikke kan henge liksom, men la den andre personen vite det så de slipper å måtte vente på svaret. når du er pålogget og ikke opptatt, så er det ikke så vanskelig å gi et enkelt ja/nei svar.
   ellers er vi heeelt like når det kommer til de tre øverste avsnittene haha, verste jeg vet er å høre på min spilleliste fordi det alltid kommer en eller annen deprimerende sang selv om lista er typ “summer vibes”.

  7. Skulle til å spørre om det samme; hvorfor holder du inn magen? Du (og alle andre) er mye penere når ikke beina stikker rett ut.

  8. Synes det er så kult at du digger deg selv og synes du er så mye mer spesiell en alle oss andre «normale» mennesker.. fett at du er så unik, dyp, og dramatisk enn alle oss andre! Wow du er syykt unik da.

  9. Det er endel som skriver her at det er helt normalt det Kristine skriver om dårlige dager der hun ikke ønsker å være sammen med andre – og at det er normalt at man sliter med å gjøre avtaler fordi man ikke vet hvilket humør man er i den dagen. Eller at å ta en telefon til noen ikke lengre er noe man har lyst til.
   Vel, jeg ser ikke på det som normalt når det tydeligvis er blitt et problem ut av det.
   Jeg har bipolar lidelse og for meg er dette etter hvert blitt “normalen”. Det er et STORT problem og har endt opp med at jeg isolerer meg altfor mye.
   Jeg håper at du, Kristine, tar tak i det før det går for langt. Plutselig er det ikke bare en pikant hemmelighet å dele med bloggleserne, men blodig alvor. Og om noen tviler så skriver jeg det i beste mening.
   Synes bloggen din er den beste på topplisten for tiden, stå på 🙂

  10. Det er så tydelig at du har utviklet deg mye det siste halvåret! På noen negative måter synes jeg, men også mange positive. Jeg beundrer holdningen din til livet, at du prioriterer sunt og ting/mennesker som gjør deg godt blant annet 🙂 jeg likte det typiske “rosablogger”-preget, men jeg liker også det som er mer down to earth. Blir kanskje litt mye av det gode med vindrikking/pepsidrikking av krystallglass, bilder fra vinduskarmen og Kate Moss-preg og vintage i bilder… Uansett vil jeg gi stor tommel opp for at du er deg! Vil forresten også oppfordre til å sjekke forumet om deg og Fabian på kvinneguiden. Mange konstruktive tilbakemeldinger, og de som er useriøse trenger dere selvsagt ikke ta til dere 🙂 ha en fin kveld!

  11. Kan du lage eget innlegg om osloguide? Klesbutikker, interiørbutikker, butikker og restauranter som bør unngås osv?

  12. Hei, 17:04 la datteren min og noen venninner ut en veldig lite hyggelig kommentar her. Jeg beklager, nå skal vi sette oss ned og ta en alvorsprat om hvordan man oppfører seg på nettet. -sinna Mamma

  13. Føler akkurat det samme som deg, og til alle som sier at det er “normal” etc – det blir i alle fall ikke sett på som normalt i min vennegjeng, både fra videregående og universitetet. Jeg har alltid følt meg unormal, men det er helt greit – jeg liker at jeg er sånn for jeg føler jeg kjenner meg selv godt nok til å vite hva som er best for meg. Det er ikke noe galt å føle på noe av det vi føler på, det betyr ikke at vi er psykisk syke eller spesielle, bare at vi er vi og har en bestemt type personlighet. Jeg tror du er en “INFJ” slik som meg, du kan jo ta myers-briggs personlighetstest hvis du er nysgjerrig! Jeg er forresten nysgjerrig på hvilken type du er så gjerne skriv om det hvis du føler for det. Håper du ikke tar deg nær av alle de stygge kommentarene du får for tiden, det er helt utrolig ufortjent. Du er veldig sterk, spesielt som greier å dele så personlige ting på bloggen! Det gjør deg mer sårbar, men også lettere å relatere seg til og lettere å se på deg som en ekte person. <3

  14. Det er så irriterende at messenger har den “sett”-funksjonen der folk ser om du har sett meldingene de har sendt deg, for da er du liksom pliktig til å svare med en gang selv om du er opptatt eller trenger å tenke over hva du skal skrive tilbake.

  15. Det er som om jeg skulle ha skrevet det selv! Jeg ble nesten satt ut da jeg følte meg truffet av hvert eneste ord du skrev.. Du setter ord på tanker og følelser jeg har kjent på i det siste, ettersom jeg har opplevd en del motgang, og dermed trukket meg tilbake.
   De gangene jeg ikke føler meg helt på topp, føler jeg ikke at jeg har noe å by på når det kommer til sosiale situasjoner heller. Sosiale medier (det å konstant chatte, vise ansikt osv.) blir faktisk for mye for meg. Det hjelper ikke særlig at folk forventer at man skal være tilstede hele tiden.
   De gangene jeg føler meg nedfor, har jeg også blitt mindre og mindre kontaktsøkende. Jeg har funnet ut at disse gange, trives jeg egentlig i best selskap, og om jeg trenger noen å prate med, er mamma det eneste jeg trenger. Før ringte jeg bestevenninna min for den minste lille ting, men nå føler jeg rett og slett bare ikke behovet lengre. Ikke vet jeg om det er fordi jeg har vokst i fra noen av de nærmeste venninnene, eller om jeg bare plages med å finne noen jeg føler jeg passer skikkelig godt med. Jeg har liksom ingen jeg kan prate med alt om, for det føles som at folk ikke forstår, samtidig som at det er vanskelig å finne noen man faktisk kan stole helt på.
   Ting er fortsatt som så, men du aner ikke hvor godt det var å lese at jeg ikke er helt alene!

  16. Husker hvordan jeg digga bloggen din før ( Gjør det enda). Du har blitt så voksen og moden. Savner litt hvordan innlegg du skrev før når du bodde i førde. Men digger deg for det<33

  17. Til dere som kommenterer ribbeina til Kristine: Hun har utstikkende ribbein helt naturlig. Hun har nevnt det i et kommentarfelt for lenge siden. Jeg har også utstikkende ribbein, og de syntes uansett hvordan jeg står. Før hatet jeg dem, men nå bryr jeg meg ikke lenger. Alle er vakre uansett hvordan man ser ut, inkludert Kristine. Du er nydelig, Kristine <3

  18. håper du har det bra, Kristine 🙂 Du er vakker, og det er spennende å følge deg i reisen mot å finne deg selv! Du er vakker og det skinner tvers igjennom.

  19. Det virker stadig som du finner deg selv mer og tør å være deg selv og ikke slik andre vil du skal være. Det er nydelig å høre. Hør på magefølelsen din og ikke la deg presse, så går alt bra. Jeg gleder meg til å se fortsettelsen.

  20. Jeg har skrudd av på
   Messenger at folk kan se om jeg er online eller ikke. Ganske greit, for da slipper du å forholde deg til at folk skal se du er aktiv NÅ

  21. Jeg er veldig sånn selv, faktisk! Om jeg har planlagt noe med noen i noen dager i forveien, blir det ofte til at jeg avlyser. Dessverre. Gjelder planene samme dagen, så går det veldig fint! Vet akkurat hvordan det er.

  22. Jeg skjønner på en måte hva du mener om Messenger, men jeg blir lei meg og irritert når folk har sett meldingen og ikke svarer. Det betyr at de ikke har tid til meg. Tenk om noen kom bort til deg for å snakke og du bare så bort selv om de så at du så på dem først. Jeg har faktisk det problemet med kjæresten min at han ikke svarer og jeg har måtte forklare til mange at han ikke har noe imot dem, han bare er en sånn person som er dårlig på å svare. Synes det er litt rart at du aksepterer at vennene dine føler du ignorerer dem. Kanskje du har for mange 🙂

  23. Eli: Dette kan du ikke mene? Å ha dager hvor man ikke orker å sosialisere seg kalles å være menneskelig, og det å ha dårlige dager kalles LIVET. Å være smådeppa en dag for å så være i godt humør dagen etter er IKKE å være bipolar. Du som er bipolar burde vel vite dette veldig godt?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg