jeg har søkt på psykologi-studie!

Det har vært godt med ferie, men FY søren så deilig det er at hverdagen er tilbake igjen. Jeg elsker hverdagene… det vet dere vel etter alle disse årene. Selv da jeg gikk på skole. I dag har jeg bare jobbet hjemmefra, og det har vært en skikkelig effektiv og smooth dag. Fikk krysset av en haug av gjøremål som jeg har hatt hengende over meg en stund. Og jeg har aldri drukket så mye P-Max som jeg har i dag, tror jeg. Heldigvis har jeg laget meg en regel at jeg drikker et glass vann for hvert glass brus, så jeg slipper å bli dehydret og sliten.

Nå skal jeg lage meg nachos til middag, og så er det lalletid. Har fått heeeeelt sansen for å legge meg tidlig og lese i sengen en stund, det er så bra for meg kjenner jeg. Før kunne jeg sitte oppe til langt på natt i hverdager, men det ser ut til at jeg har endret meg litt på den biten. I alle fall for en periode. Dere vet, jeg er jo utroooolig glad i nattestimene… Men så er det fint å lese og berike hverdagen litt også, jeg merker jeg er mer interessert i å oppsøke kunnskap enn noen gang. Apropos! Jeg søkte faktisk studie til høsten. Selv om jeg føler jeg ikke har tid til det i hverdagen min så vet jeg at det bare handler om prioriteringer. Om jeg faktisk kommer til å takke ja derimot, er jeg enda ikke sikker på. Har psykologi på første (kun for å egentlig sjekke om jeg klarer å komme inn, haha), og så søkte jeg på følgende: matematikk og økonomi, engelsk, allmenn litteraturvitenskap, medievitenskap, filosofi og kriminologi.

Såååå… vi får sjå! Bloggingen fortsetter jeg i alle fall med 🙂

braletten min som så mange spør om er fra NA-KD, kjøpte den høst så mulig de fortsatt har den inne. den har egentlig blitt for liten nå, så jeg kan egentlig ikke bruke den i offentlighet lenger i fare for at en nippel faller ut, haha!

44 kommentarer
  1. Jeg synes at det er veldig dårlig gjort at du søker bare for å se om du kommer inn. Hva om du kommer inn? Hva med de andre som ønsker inderlig å komme inn, men ikke kommer inn for at du egentlig bare søkte for å se om du kom inn? Folk som jobber veldig hardt med å komme inn.

  2. Om hun ikke vil ha plassen takker hun jo bare nei da, så får jo noen andre plassen 🙂
   Men ja, helt klart et studie og yrke man VIRKELIG må ville (regner med du mener profesjonsstudiet?) tror jeg. Gode, motiverte psykologer som hovedsakelig er i jobben for å hjelpe andre er det vi trenger! Dette blir spennende 🙂

  3. Hei fine Kristine! Jeg er veldig nysgjerrig på en ting, nemlig om du tok realfag eller språk, samfunnsfag og økonomi på vidergående? Jeg har lurt på dette veldig lenge, rett og slett fordi jeg har alltid følt du er en god blanding av begge to.. stå på Kristine!

  4. Anbefaler deg virkelig å begynne å studere, det er veldig givende og gir mestringsfølelse! Over til noe helt annet; har du tatt fillers i kinnbenene eller kun leppene? Kom over noen gamle bilder og synes du så annerledes ut. Har så lyst til å gjøre dette selv, ettersom jeg er så smal i ansiktet.

  5. Hva slags psykologi studie? 🙂 Finnes flere forskjellig og de fleste er enkle å komme inn på så lenge man har studie eller realfagkompetanse.

  6. profesjonsstudiet psykologi ved UiO?
   høres kult ut!!! men vil du studere det fordi du er interessert og har et oppriktig ønske om å hjelpe andre og BLI psykolog og livnære deg av det, eller var det fordi du syns “tanker ogsånn” er spennende og du bare vil analysere egen psyke?

  7. Du kan omprioritere rekkefølgen helt til 1.juli (noe sånt), vare så du vet det:) så dersom du skulle ombestemme deg i hva du har mest lyst på, er det bare å endre enda!

  8. Du bør virkelig studere kunst, poesi(heheh;)) eller filosofi siden du er tydeligvis sååååååå opptatt av det. Tragiske deg, skal alltid være så vintagecoolsmartchick
   Du er egentlig bare tragisk 🙂 Og jeg VET at jeg ikke er den eneste som synes det
   Fabian og deg er noe av det kvalmeste sammen, foressten 🙂

  9. Du slår meg ikke som typen som kunne vært psykolog… Du klager jo alltid over hvor sliten du blir av andre! Hvordan skal du være en varm og profesjonell psykolog som skal hjelpe andre og høre på deres problemer?

  10. Fyfaen så stygg du over er.
   Kult du har søkt psykologi, Kristine, jeg går det selv og trives godt. Det er mulig å starte på årstudiet for deretter å søke seg videre så kan du se om det passer deg, samtidig som om du slutter vil du fortsatt få en grad- og det er lettere å kombinere lesing med hverdagen din nå.

  11. Har du søkt filosofi på UiO? 🙂
   For med mindre du DIGGER filosofi og Aristoteles, Kant, Smith, osv, er det egentlig ikke helt vits å gå der (du velger jo selv). Men på UiO har man Exphil og Exfac, og i exphil har man filosofi og etikk 🙂

  12. Det sjokkerer meg hvor utrolig mye vondt det finnes i noen mennesker. Jeg kjenner magen vrenge seg bare ved å lese noen av disse kommentarene som enkelte legger igjen. Jeg synes i hvert fall det er utrolig kult at du har søkt, og ikke minst at du har søkt noe som interesserer deg i så stor grad, det er jo det det handler om, hva som er viktig for en selv. Du viser tydelig at du er både klok, reflektert og dypttenkende. Jeg håper du finner noe som passer for deg! Lytt til menneskene som ønsker deg godt i livet, for det er det du fortjener. Jeg liker deg, din er en av de få bloggene jeg daglig er innom. Klem <3

  13. Jeg blir oppriktig lei meg av å se alle disse stygge kommentarene.. Du fortjener så mye mer! Har vært fast leser av bloggen din i mange år, og har alltid sett på deg som et forbilde. Du blir bare vakrere og vakrere, og det virker som om du holder på å finne deg selv. Ikke la noen stoppe deg i det! Ikke hør på noen av de ovenfor som kommer med så dumme og tankeløse kommentarer, og fokuser på alle de leserne som vil deg alt godt!

  14. Jeg fikk inntrykk av at du fikk ganske gode karakterer på videregående, så du kommer nok inn på det du ønsker 🙂 Angående å studere, så bør du være ganske motivert for å takke ja! Jeg begynte på bachelor i psykologi rett etter videregående, og overgangen var ganske stor for min del 😉 Brukte mange timer på å lese hver dag, i tillegg til at konkurransen fra medstudenter var ganske hard. Men studentlivet i seg selv var morsomt da, med nye mennesker og uteliv! Håper du finner noe du virkelig brenner for som du vil bruke tiden din på 🙂 Det virker enn så lenge som at det er bloggen din 🙂 Lykke til!

  15. banalt spm men hvor mye pepsi max drikker du på en dag hvor du drikker mye? Jeg er redd jeg overskrider statens helsetilsyn sine maksimaldoser. Kan liksom klemme ned to liter om dagen 🙁

  16. Du må være påpasselig med å søke studier innen det du interesserer deg for akkurat nå. Det er en blemme for mange, og man ender ofte opp med å droppe ut etter år, nettopp fordi man ikke interesserer seg for det lengre. Nå vet jeg ikke hvordan det er for deg, men jeg anbefaler deg å tenke fremtidsrettet, sette deg ned å fundere over om dette er noe du virkelig vil jobbe innen om 10-20-30 år.
   Jeg er fullt klar over at man alltids kan studere på ny, skifte jobb og lignende, men med de studiene du har søkt, er ikke jobbmulighetene de bredeste. Ønsker deg lykke til!

  17. Håper du søker til neste år (2018) og begynner etter neste sommer, hahah! Trenger din motivasjon når jeg skal begynne på høgskolen, ahah.. Hadde vært fint å ha dine “skolemotivasjons-innelegg” hvert fall det første året, hihi<33

  18. “.” Hahah er du seriøs?? Hvis Kristine kommer inn men bestemmer seg for å takke nei vil plassen gå til noen andre😂

  19. Det er forresten kjempevanlig å ‘bare søke for å se om man kommer inn’. Jeg har gjort det selv, selv om jeg vet at jeg ikke kommer til å takke ja. Jeg vil rett og slett se om jeg har sterkt nok snitt til å være med i konkurransen.

  20. Lykke til med eventuelle studier! Psykologi er gøy. Jeg studerer bachelor i psykologi. Vær obs på at det er sykt mye lesing hvis man skal ha gode karakterer.

  21. Hei Kristine! Har studert en del år og ulike ting selv, så tenkte å tipse deg litt med selve søknadsprosessen.Er i prinsippet KUN det du tar på første valg som har noe å si. Ser du har tatt kriminologi på siste, som har relativt høyst snitt, så hvis du virkelig vil inn der ville jeg tatt på 2. valg. Dersom du kommer inn på psykologi, men takker nei, og heller vil inn på 2. valget må du vente til alle som har fått tilbud om plass fra 1. valget har takket ja eller nei. Aka. du kan miste en plass du eller kunne fått 🙂 Ellers vil jeg legge til at det er lurt å tenke over jobb muligheter etter endt studie – såååå – økonomi er egentlig not a good idea. Med tanke på AI (artificial intelligence). Filosofi får alle som begynner på universitetet gjennom innføringsfaget Exphil.
   Haha. Nok om det. LYKKE TIL og STÅ PÅ VIDERE 🙂

  22. Anbefaler VIRKELIG psykologistudiet, uavhengig av om du har søkt profesjon eller bachelor. Jeg har en master i psykologi og selv vil jeg ikke bli psykolog, men jeg syns det er et så viktig og spennende fag som mange kunne hatt godt av å lære. Det er så mye gøy man kan gjøre med en psykologiutdanning i dag, så ikke ta deg nær av de som sier du ikke hadde passet som psykolog – du kan velge å bruke graden din til noe helt annet 🙂 Har du riktignok søkt profesjon må du være dedikert, psykologistudiet er HARDT, og ikke noe man tar ‘bare for gøy’. Men igjen, det er utrolig spennende og følelsen du sitter igjen med når du har fullført er ubeskrivelig.

  23. Hei,
   Jeg går nå 2. året på bachelor i matematikk og økonomi på UiO. Jeg visste ikke helt hva jeg gikk til, men jeg kan likevel si at studiet er noe helt annet enn hva jeg så for meg da jeg søkte. Hvis du for alvor begynner å vurdere det, svarer jeg gjerne på spørsmål du måtte ha 🙂

  24. Anonym: Haha, hva slags psykologistudier har du sett på? De fleste er ikke enkle å komme inn på, årsstudium er ganske greit, men profesjonsstudiene er av de med høyest snitt i hele landet.

  25. Anonym: Man trenger ikke å bli psykolog når man studerer psykologi. Det er forskjell på årsstudium, bachelor og profesjon.

  26. Hva var det du fikk i snitt etter videregående da? Er jo ikke noen skam å si det hvis det ble lavere enn det leserne dine trodde, det er jo uansett bra 😉

  27. .: Det at hun søker for å sjekke om hun faktisk kommer inn vil ikke si at hun tar noen andre sin plass, det vil bare si at hun må innen en viss tid takk “nei” til tilbudet. Takker hun nei, så får noen andre plassen. Systemet er ikke så dårlig at det ikke finnes ventelister.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg