vårlig salat med laks og quinoa

Jeg blir umiddelbart mer inspirert på kjøkkenet om våren. I går kjente jeg skikkelig på den matlagings-gleden jeg har tatt med meg hjemmefra. Jeg dro ut i den sene lørdagssolen, sminkefri men med glød i ansiktet etter en lang dag i byen, og fylte handlekurven med bare grønne greier. Mmm! Plutselig fikk jeg lyst på salat skjønner dere, jeg har helt glemt hvor mye man kan lage ut av det. På menyen stod det vårlig salat med stekt laks! Neste gang lager jeg uten laksen tror jeg, for jeg spiste omtrent ikke noe av fisken og likevel ble jeg god og mett 🙂 Jeg satte opp håret i en dott, fyrte opp jazz på anlegget, fylte opp glasset mitt med Pepsi Max og koste meg ihjel på kjøkkenet mens jeg laget denne retten.

Lov meg at dere prøver!

GLUTEN FREE AND LOW FODMAP

Dette trenger du:

 • Ruccola og babyleaf
 • Fetaost naturell
 • Agurk, paprika, tomat, røde druer
 • Evt. laks
 • Sitron
 • Crème fraîche​
 • Quinoa

Salat: Kutt opp agurk, paprika, cherrytomat og røde druer og bland sammen med ruccola og babyleaf i en skål

Dressing: Bland Crème fraîche sammen med salt, pepper og sitron

Kok opp quinoa, stek laksen og bland sammen salaten din slik du vil. Quinoa er noe jeg har hatt stående i kjøkkenskapet lenge, men det er ikke før nå at jeg faktisk har fått opp øynene for det. SÅ sinnsykt godt?! Det er fullt av proteiner og bra for magen, så fremover kommer jeg til å eksprimentere mye med disse frøene. Ja, det er faktisk frø! Det ble ansett som et hellig frø under inkatiden, faktisk. Smaken er nøtteaktig og det er bare sååå godt. Mm!!

Jeg kjøper alltid fetaost naturell, den er best synes jeg. Så slipper man oljen, hvitløken og alt krydderet som er tilsatt.

Nam! Spørs om dette kanskje ikke blir middag i dag også, hehe 🙂

10 kommentarer
  1. Ble så fristet da du la ut dette på Snap, så er kjempeglad for at du la ut dette på bloggen!! Blir soleklart dagens middag.

  2. En morsom ting: Skulle på konsert med kjæresten min i Oslo i går. Jeg sa til ham: “Åh, håper jeg ser krisssy, hadde vært så kult”. Tenkte jo egentlig at det var ganske usannsynlig. Men sånn ca. 4 min etter jeg hadde sagt det så jeg deg rett ved Mucho Mas på Olaf Ryes plass!! Haha, hadde aldri trodd det. Var bare litt morsomt siden det føltes ut som du bare dukka opp i det jeg sa navnet ditt. Haha.
   Du så forresten heeelt amazing ut! Digga de hvite buksene med de vinrøde skoa. Også er du jo så vakker og da. Du lyste opp hele gata! Utstråling på topp 🙂 Turte ikke gå bort til deg og spørre om bilde, du sto med 2-3 andre så følte det hadde vært litt flaut. Angrer litt nå da :/ Du er et av forbildene mine. Digger deg. Ha en fin dag videre! Hilsen fast leser <3

  3. Det er egentlig laktosefritt som er LAvFodMap, men når det er i så små mengder så skal det ikke ha så mye å si for de fleste. Men de som reagerer kraftig på laktose bør selvfølgelig ha laktosefritt 🙂 Takk for digg oppskrift, så kjempegodt ut <3

  4. Hei! Vil bare informere deg om at fetaost faktisk inneholder masse laktose! Kan være greit å rette opp og skrive dette så folk ikke blir dårlige, samt dette med creme fraiche. Men super med lav fodmap-mat, bare det blir riktig 😊

  5. Vil anbefale deg å faktisk lære deg hva lav fodmap dietten er, før du legger ut oppskrifter på bloggen som IKKE er LF. Det finnes en veldig god fb gruppe som heter ‘Low fodmap – norsk gruppe’. Les, lær, så kan du poste oppskrifter.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg