elsk litt for mye

say what you need to say, then say a little more. say too much. show too much. love too much
 

Jeg husker jeg sa for et år siden at jeg hadde lyst å kjenne på en kjærlighetssorg kun for å føle meg menneskelig, kun for å kjenne på ekte følelser. For en gangs skyld. For jeg var bare likegyldig, og driftet avgårde i takt med dagene. Følelsesløs. Ikke noe spesielt lei meg, men heller ikke noe spesielt glad. Nå lurer jeg på hva i all verden mennesker gjør når de får hjertet sitt knust. Hvor går man? Hva gjør man? Hva er første steget? Jeg har så stor respekt for de som har gått eller går gjennom en kjærlighetssorg, kanskje fordi jeg for første gang har kjent på kjærlighet selv og jeg vet hvor forbanna skjør den vasen er. Så klart skal man ikke la kjæresten sin være grunnmuren i livet, man skal ha andre bein å stå på også, men elsker man noen, så elsker man noen. Det i seg selv er en musefelle. En ganske stor en, også. Jeg husker da jeg gikk ut av døra til Fabian for første gang. Det var to ting jeg visste med sikkerhet: 1. vi kom til å møtes igjen. 2. dette kan gjøre meg vondt… For selv om kjærlighet er det fineste i verden, har det likevel sin pris. Men så har jeg innsett… man kan ikke gå rundt å være redd og hele tiden frykte. Man må elske med alt man har, og så heller la det være verdt den sorgen man kanskje vil føle, om den kjærligheten skulle vise seg å ikke være holdbar. For hva om den er det? Kjærlighet er det eneste som gjør oss lykkelige til syvende og sist, uansett. Så oppsøk det, sug det til deg og elsk. Elsk litt for mye.

  1. Jeg så det du skrev på snap i dag morges om kommentarfeltet ditt for tiden og humor. Først og fremst vil jeg bare si at jeg digger den “nye” Kristine! Du virker så engasjert og elsker det du gjør, og det skinner virkelig gjennom skjermen! Jeg fikk en skikkelig dårlig følelse da du skrev det på snap fordi jeg ikke hadde lagt igjen en hyggelig kommentar oppi alt det andre. For det andre så er jeg en 20 åring fra Oslo selv, og tro meg så er det svært få som såkalt “ikke liker deg” i Oslo. Skjønner ikke hva hun/han prøvde å få fram.
   Kjør på videre!!

  2. Hei Kristine!
   Jeg er ikke en fast leser så jeg håper at du tar deg tiden til å lese denne kommentaren. Jeg følger gruppa “bloggergossip” på jodel hvor ditt navn og ting rundt din blogg har kommet opp mye, og ut av ren nysgjerrighet har jeg derfor vært innom denne bloggen den siste uka-ish for å få med meg hva alt styret handler om. Jeg kjenner derfor ikke til denne “Førde-Kristine” som folk skriver om i kommentarfeltet og har derfor heller ikke peiling på om du har forandret deg “såååååå” mye som folk påstår eller ikke.
   Nettopp derfor håper jeg du leser kommentaren min, fordi jeg anser meg selv som litt mer nøytral fordi jeg ikke har innebygd hat mot deg fra lang tid tilbake, slik det virker som en del av de som kommenterer har. Jeg har dog et par ting jeg vil kommentere på, åpenbart.
   – I innlegget hvor du skrev at det kun er akseptabelt å vise kropp dersom man har strekkmerker osv. så skjønner jeg hvilket poeng du ønsker å få frem. Uheldigvis får du ikke helt frem poenget ditt, fordi det er dårlig formulert. Derfor blir du misforstått og horder av negativ tilbakemelding flyr din vei. Når du skal skrive om temaer som kan være sensitive (f.eks. kropp) så er det verdt å ta en samtale med en venn f.eks. om det først, for denne vennen kan hjelpe deg med å sette perspektiver, forbedre formuleringen og generelt sett gi deg bedre oversikt over hva det er du forsøker å få frem. Når man sitter foran pc´n og skriver skaper man fort et ekkokammer, hvor man selv skjønner akkurat hva det er man prøver å si, men det er ikke sikkert at andre forstår det. Dersom man tar en samtale muntlig om det først, blir det mye lettere å få det ned på papir/blogg etterpå. Dette er bare et tips for at du i fremtiden.
   – Tekst og bilde henger ikke sammen. Kropp er flott, kjør på! Men når annen hvert innlegg inneholder sexy bilder når man “kun” skriver om hva man har spist til frokost (dette er bare et eksempel) osv. så skaper det en veldig rar glipe. Derfor tror jeg mange klager over at du forsøker å fremstå så intellektuell siden du leser bøker, men bildene er av en sexy Kristine i undertøy. For all del, fyr på med sexy bilder! Men det at du poster sexy bilder uten en sammenheng med teksten du skriver tror jeg er med på å skape irritasjon. Jeg mener på ingen måte at du skal slutte å poste sexy bilder, bare tenkt på at uansett hva du poster så burde tekst og bilde sammenfalle naturlig.
   Dette er kun ment som et tips, og jeg håper ikke at du ser på meg som en hater pga dette. Håper dog at du kanskje tenker litt over dette, slik at innleggene dine får bedre kvalitet med tiden og at du slipper så mye hard nedbør som du får, for det fortjener du ikke. Lykke til videre på veien!

  3. That ass tho!!! Haha, måtte bare kommentere det. Ellers elsker jeg måten du formulerer deg på. Føler vi kunne vært veldig gode venner med dype og lærerike samtaler. Er enig i det meste du skriver og tenker ofte på samme ting. Yas girl

  4. Kjærlighetssorg, ja. Fikk vite i natt at kjæresten lå med en annen jente for noen uker siden. Fikk vite det av noen andre enn han. Faen, kjærlighet gjør vondt.

  5. Kunne du laget et innlegg om noen gode bøker du har lest i det siste? Føler du har lest mye bra og inspirerende den siste perioden, hadde vært gøy å se litt hva du leser:)

  6. Har du begynt å skriva bok? Såg dei greiene på snap som du hadde skreve, så eg begynte å lura! Det er jo så mange bloggarar som gjere det for tiden! Hadde våre kult!

  7. Åhh, kjærlighetssorg… Om du noen sinne finner ut hvor man skal gå, hva man skal gjøre og hvordan man kommer over det, del det med meg! Her sitter jeg 2 år etter et brudd med like mye smerte..

  8. du er en inspirasjon! jeg håper du aldri lar deg knekke av de stygge kommentarene som tikker inn av sjalu, usikre sjeler.. gjennom det jeg leser av deg føler jeg du er ekte tvers igjennom, og det er så viktig at du vet det. blir så irritert over alt hatet du får, men det er DERES problem – det handler jo i utgangspunktet ikke om deg <3 elsker bloggen din og de meningsfulle og dype innleggene du legger ut!

  9. Kjærlighetssorg er nok den værste sorgen man kan oppleve. Ble slutt med kjæresten min for snart ett halvt år siden. Han betydde alt, og vi gikk fra å være sammen nesten hver dag til å ikke møtes lengre. Jeg gikk ned nesten 10kg og sliter fortsatt med mat! Dette unner jeg virkelig ingen, for det gjør så jævla vondt. Hvertfall når man vet at man aldri kommer til å komme seg helt over han og alltid dessverre vil elske han! Håper kjærligheten din varer evig, for dette er ikke noe du vil kjenne på..

  10. Hei! Bare konstruktiv kritikk her! Ikke noe negativt eller vondt ment mot deg. Men synes innleggene dine blir litt tamme og kjedelige for tiden. Elsker bildene og du er dødsflink å skrive! Men jeg savner litt den der “Dagens antrekk”, videoer, tips/råd, dypere/personlige innlegg, spørsmål og svar, osv. De litt mer interessante innleggene som griper meg, hvis du skjønner. Føler det er mye om kjærlighet og sitater, osv.
   Som sagt, ikke vondt meg. Elsker bloggen din uansett!
   Håper du får det fint i Trondheim! Studerer her! Er en fantastisk by! 🙂

  11. Har nettopp lest igjennnom alle blogginnleggene dine fra de siste tre ukene, i og med at jeg ikke har fått tid før når. Herregud, så bra du skriver!! Du skulle bare visst hvor mye innleggene dine gir meg. Klarer ikke helt sette fingeren på hva det er, men bare elsker tankene dine og at du er så åpen, reflektert og jordnær <33 you go girl

  12. “It is a risk to love. What if it doesn’t work out?
   Ah, but what if it does.”
   – Peter McWilliams
   <3

  13. Skjedde meg også, 2 ganger.. helt jævlig hvordan et menneske kan få deg til å føle seg så idiotisk ubrukelig dum stygg alt

  14. Elsker måten du skriver på! Kjærlighetssorg gjør så vondt at man i begynnelsen virkelig ikke vet hvor man skal gjøre av seg… men nå når jeg er så utrolig over sorgen, exen og alt, ville jeg ikke vært erfaringen foruten. Jeg lærte så utrolig mye og tror egentlig jeg ble ett bedre menneske og samtalepartner også for etter det forsto jeg mer. Pluss at jeg jo etter en stund møtte min nåværende som virkelig er det beste som har skjedd meg. Jeg hadde aldri falt for han om ikke jeg hadde hatt erfaringen fra det første flyktige og utrygge forholdet.
   Og du… den dagen du virkelig møter den store kjærligheten slipper du å være redd for at det skal ta slutt… du føler deg trygg på at han elsker deg like mye som du elsker han, da er kjærlighet bare deilig og uten frykt. <3

  15. Wow for en ruuumpe!👌🏼👌🏼
   Kjærlighet er skummelt. Følte ikke jeg kom iver eksen min før jeg falt for min nåværende kjæreste. Er så vanskelig å vite hva man skal gjøre, og om man nå endelig er over h*n eller om man bare finner en ny for å ikke føle seg alene. Jeg vet helt ærlig ikke her jeg sitter.

  16. Kjærlighetssorg ja.. Har aldri følt meg så tom innvendig og likegyldig til livet, trodde aldri det skulle gå over. Heldigvis innser man at man er bedre enn det, kommer seg videre og ser at det finnes gutter som får deg til å føle deg 100x bedre. Jeg fikk det ekstremt bra med meg selv, tror det påvirket utstrålingen min for plutselig var eksen tilbake på knær og sa at han savna meg. Da hadde jeg allerede innsett at han ikke var så bra som jeg tidligere hadde følt, og ikke behandlet meg så bra som jeg fortjente å bli behandlet, what goes around comes back around.
   Jeg ville allikevel aldri vært uten den erfaringen, kom så sterkt ut av det.
   Håper alt går bra med deg, og at du nyter kjærligheten, den er helt fantastisk! Rumpa de var forresten smashing på bildet, det var det første jeg tenkte, hehe!

  17. Jeg har elsket litt for mye litt for lenge, og brent meg noe vanvittig. Men lærer jeg? Nope. Jeg elsker en gutt som ikke elsker meg, men som holder kontakten med meg likevel. På en måte hadde det vært enklere om han bare hadde sagt “vettu hva, jeg vil ikke ha noe med deg å gjøre” enn å holde meg på pinebenken. Så lenge det er uvisshet er det håp, liksom. Not.
   Håper kjærligheten mellom Fabian og deg er annerledes. Virkelig <3

  18. Fine bilder 🙂 Lurte på en ting, skulle ikke du og Erica flytte sammen? Eller er det forsatt planen? 🙂 Bor du forsatt med samme jenta? Du har jo ikke snakket om henne på en stund. Haha, dette ble jo ikke en ting da 😛

  19. Du kommer til å trekke tilbake dette den dagen du opplever kjærlighetssorg. Når du er nødt å grave frem den selvstendige Kristine igjen, som er helt forsømt, så er den kjærligheten du opplever nå fra et annet menneske ikke verdt det lenger. Da er det igjen deg selv du må elske litt for mye, samme hvor skummelt det føles.
   Og så kommer du til å elske noen andre igjen. For man lærer aldri. Man går bare rundt og håper og håper og håper, og bekymrer seg.

  20. Du er midlertidig blokkert fra å publisere innlegg. Denne midlertidige blokkeringen varer i 3 dager, og du kan ikke publisere innlegg på Facebook før blokkeringen er utløpt. Husk at folk som gjentatte ganger publiserer ting som ikke er tillatt på Facebook, kan få kontoene sine deaktivert permanent.

  21. Anonym: opplevde det samme.. hatt kjærlighetssorg i 4 mnd, det er ett sant helvete.

  22. Ville bare si at jeg syns det er flott at du er lykkelig. Det er så utrolig mange som fryder seg over andre sin motgang og nedturer. Det burde ikke være slik. Jeg har aldri hatt kjærlighetssorg, men jeg håper det er noe jeg slipper. Samtidig kan en jo heller ikke tørre å slippe noen innpå seg som du sier, fordi en er redd for å bli såret. Det er bedre å ha det fint en stund enn å gå glipp av noe bra som kanskje eller kanskje ikke varer så lenge.

  23. og akkurat så lang tid tok det før du også hoppet på “operer rompe”-trenden. SKUFFA. Din var jo flat, og det kledde resten av kroppen din

  24. mia: jenta gjer vel som ho vil? hvilken rett har du til å kommentere andre persona sitt utseendet? sjukt patetisk å kommentere slike ting heilt ute av kontekst til ka innlegget faktisk handla om. skuffa over korleis en anna person ser ut? håpe seriøst for din egen skyld at det berre e kødd

  25. Josefine: hvor finner man bloggergossip på jodel? Finner ingen gruppefunksjon på appen…

  26. Anonym: Gruppen eksisterer i Oslo, så hvis du ikke er her så vet jeg ikke hvordan det ligger an. Men hvis du poster en jodel med @bloggergossip så kan du trykke deg inn på den gruppen etterpå.

  27. Jeg har ikke opplevd kjærlighetssorg, men jeg har opplevd sorg da søsteren min døde plutselig, i en ulykke. Det var svart, skikkelig svart, selv om det kanskje ikke så sånn uten i fra. Jeg fikk gode karakterer traff venner og trente, men innerst inne lurte jeg på om livet var verdt å leve uten henne. Hun var bestevenninna mi, og den jeg delte alt med. Selv om jeg hadde venner og familie, var det på en måte bare hun likevel.
   Det verste er de gangene man glemmer at personen er borte. F.eks. hvis noe skikkelig morsomt skjer, er hun alltid den første jeg vil fortelle det til. Hun er den jeg har lyst til å tagge i morsomme memes, eller fortelle hvor håpløs foreldrene mine er til.
   Tanken på å leve et helt liv uten henne er utenkelig, så jeg prøver å unngå det. Jeg har for eksempel ikke lyst til å bli 22, samtidig som jeg vet jeg må. Hvem vil vel bli eldre enn storesøsteren sin? Tanken på at hun ikke skal være med i bryllupet mitt, eller møte i det hele tatt møte han jeg gifter meg med, eller de eventuelle barna mine er også forferdelig trist.
   Jeg tror sorg handler om å ta en dag av gangen. Det har gått 3 år, og innimellom skjønner jeg ikke hvordan, men tiden venter ikke på noen. Nå er det omtrent en måned til den dagen hun døde på for 3 år siden. I fjor klikka det helt for meg og jeg klarte ikke spise. Jeg gikk ned 8 kg. Jeg trodde jeg hadde det bra, og trodde at etter to år begynte ting å gå min veg, men tiden leger ikke alle sår. Det er bare tull, men man lærer seg å leve med selv de grusomste tap. Etter hvert sitter man igjen med en følelse av takknemlighet. Alle de fine stundene og minnene er noe jeg aldri vil glemme, og jeg er evig takknemlig for den stunden vi fikk. Jeg hadde verdens beste søster, og det kan ingen ta fra meg.
   Vet ikke om det var dette du var ute etter med innlegget, men dette var i hvert fall noen ord om hvordan man overlever sorg.
   Jeg, som deg, har kjæreste og jeg håper at vi begge slipper unna kjærlighetssorg.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg