glutenfri og kjøttfri hamburger

Har dere smakt halloumi? Mmmm! Da jeg var i Hellas med mamma i fjor bestilte vi så og si alltid halloumi som en siderett til middagen. Altså, det.er.så.godt. Jeg er jo ekstremt glad i ost generelt, både Jarlsberg (♥), mozzarella, fetaost, parmesan og så videre – jeg klarer ikke å skjønne at folk IKKE liker ost??? Haha, det er helt merkelig i min verden. Men! Vi er alle forskjellige.

Sommeren er i gang og grillsesongen har startet for fullt. Om man er på stranden med venner og fyrer opp en engangs-grill kan det kanskje være vanskelig å vite hva man skal slenge på dersom man ikke spiser kjøtt (eller prøver å kutte ned på inntaket), jeg har i alle fall vært der selv mange ganger… Alle spiser burger og pølse, what to do? Vel, jeg tenkte å komme med et helt genialt hamburger-tips til dere, som er UTEN kjøtt. (Og uten gluten til dere det er aktuelt for) Og det smaker SÅ innmari godt. Jeg prøvde det for første gang selv i går, og jeg ble sååå positivt overrasket over hvor enkelt og godt det var.

Halloumi-burger!

Du kjøper bare en pakke halloumi på butikken, jeg kjøpte en ganske rimelig en på Rema 1000, men du får kjøpt det i alle vanlige matbutikker. Slice osten opp i skiver, hiv på stekepannen (eller grillen) med olje, salt og pepper, og dander burgeren din slik du vanligvis ville gjort. Dette MÅ dere faktisk smake! Halloumi har en slags seig konsistens, og når du steker den blir den crispy rundt – og det er bare så syyyyykt godt. Pass på å ikke ta for mye salt på forresten, den er nemlig ganske salt fra før av 🙂

Om du ikke spiser gluten anbefaler jeg Schär sine hamburger-brød! Det er ingen tvil om at mye glutenfritt kan smake litt kjipt, men disse er en kjempegod erstatning.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg