kroatia var ikke slik vi så for oss

Etter 5 timer kom vi oss til denne lille perlen. Haha, for en dag. Jeg har funnet ut, eller jeg har vel visst ganske lenge, at jeg ikke liker å omgås turister. Ikke misforstå meg – jeg elsker mennesker! Jeg liker bare ikke å gjøre det alle andre mennesker gjør. Som å henge på Nox en fredagskveld med halve Oslo, eller ligge på en strand fylt med så og si kun turister. Det er bare ikke min arena, om jeg får lov å si det. Men! Vi er to positive sjeler, så vi finner så klart en løsning. Scootere kan man leie på hvert eneste hjørne i Split, så vi hopper på hver vår og fyller dem med frukt og snacks fra supermarkedet. Skal jeg være ærlig har jeg aldri kjørt en eneste meter med en scooter før, og jeg har heller ikke kjørt på motorvei. I alle fall ikke i Kroatia. Men det gikk fint. Utrolig nok! Jeg elsker jo utfordringer… Haha. Etter 30 minutter på veien blir strendene finere og finere, så vi camper på denne rullestein-stranden med en fredelig brygge på. Ingen mennesker, bare oss to, hver vår bok og druer, kjeks og noen Corona. Jeg kjenner det er lenge siden jeg har kjent sand mellom tærne.

Nå er vi i Zagreb hvor vi blir i 2 dager. Så langt? Vel, vi er ikke spesielt imponert. Haha. Vi er på hotellrommet og slapper av etter 3 timer søvn i natt på grunn av tidlig fly, så vi lurer litt på hvor vi skal ta turen ut i dag. Har noen av dere tips til hva man kan spise og gjøre i Zagreb, kanskje? Det er sikkert mye spennende som skjuler seg i hovedstaden, men enn så lenge er jeg ganske skuffa dessverre. Haha, sånn for å være helt ærlig bare. Tjekkoslovakia-feeling. Stille, triste gater, lite imøtekommende mennesker og dårlig mat. HVOR er det vi bør gå for å få det beste ut av denne byen?

54 kommentarer
  1. Har du lest blogger fra byen? Det er flere som skriver om dette området, blandt annet to studenter og et ungt par. Virker som de er ganske oppdatert på hva som er bra. Hvis du vil unngå turister krever det litt lesing og søking. Gallo og Bistro apetit pleide å være bra før, for middag og drink.

  2. Var en tur innom Zagreb forrige måned, og forstod heller ikke helt den store begeistringen av stedet som har vært litt overalt i det siste. Klarte ikke finne på stort å gjøre, annet enn å vandre litt rundt i gatene og spise billig mat.

  3. Dere burde jo ha gjort litt research og dratt til Hvar isteden. Der er det helt nydelig, masse liv og vakre strender. Skjønner ikke helt hvorfor dere dro til Zagreb, det virker mer som et familie/pensjoniststed.

  4. Skjønner hva du mener med turister, det gjelder p gjøre som dere har gjort – leie scooter eller bil og komme seg bort.
   Har ikke hørt mye bra om Zagreb. Er på innlandet og ikke veldig likt kystbyene. Jeg var selv i Dubrovnik som var overfylt av turister så vi leide bil og kjørte ned til Kotor i Montenegro som bare er en times kjøring. Veldig likt Kroatia men billigere og mindre turister.
   Vet ikke om dere har mulighet, men dra til Zadar eller Pula. En kompis fra Kroatia sier Zadar er det beste stedet å dra til da det er litt mindre turister, billigere enn Split/Dubrovnik og det har både strender, gamleby, nightlife, natur osv.
   Kom dere til kysten og kos dere! 🙂

  5. Split og storbyene er ikke så koselige og passer seg bedre til dagsturer. Jeg ville absolutt heller tatt turen til Brac (en øy utenfor split, hvor det går båt/ferge til). Der har man mange koselige mindre byer hvor folk er superhyggelige! Alle hilser og alle er bare koselige. Der er det heller ikke så mange turister, og jeg har vært overrasket når jeg har hørt noen snakke norsk når jeg har vært i de mindre byene. Brac er rett å slett en perle du ikke burde gå glipp av! Her kan du også leie bil eller scooter og dra på forskjellige steder på øya. Jeg vil anbefale Sutivan, som er en supersøt liten by. Det er ikke mye å gjøre der, men de har gode spiseplasser, fine strender og lite turister!

  6. Har selv vært i Dubrovnik og noen øyer utenfor der, og det var helt nydelig, ble veldig positivt overrasket 🙂 Selvfølgelig mye turister, men det må man bare regne med. Men skjønner ikke helt hva du mener med Tjekkoslovakia-feeling?

  7. Hvis dere ikke har bestemt dere for neste stopp etter Zagreb ville jeg ha reist til kysten – enten zadar eller rijeka. Begge byene er knutepunkt for ferger og katamaraner som vil ta dere ut til forskjellige øyer som ligger i den dele av kystlinjen. Om dere vil bli værende på fastlandet mener jeg zadar er beste alternativ.
   Hvis du ønsker tips&tips – let me know. Jeg skal tilbake for 12 (?) gang i sommer 😉
   Ikke gi opp croatia enda!

  8. Ååh, dete burde heller leid bil og kjørt til Bosnia fra split. Dere burde dratt til stari most og utforsket! spennende historie og et land som nylig kom ut av en tøff krig. Der har de også en perle av severdighet som heter takija blagaj, fantastiske bybroen, osv osv…. Herreguuud så vakkert. Skulle ønske dere heller gjorde dette!

  9. Det er Makarska rivieraen man må dra til, der er det nydelig natur, hyggelige mennesker og veldig god mat 🙂

  10. om du vil dra et fint sted i kroatia med god mat, ingen turister og bare helt nydelig og perfekt så er øya bol og hvar perfekt! var der for 2 år siden og skal dit i år igjen. nydelig der. sier litt om hvor fint det er der når beyonce drar til hvar hver sommer.

  11. Plis Kristine. Promillekjøring er ikke greit, enten det er snakk om scooter eller bil. Første gang jeg har blitt skuffet av noe du har skrevet her inne.

  12. Er fra Kroatia og må si jeg reagerte på at dere dro til Zagreb men antok dere hadde et mission der. Men blir litt som å dra til Oslo – hva faen er det å se der? Haha. Men dere kan dra til den botaniske hagen, dra til høyden rett over byen (der museum of broken relationships er) veldig fin sti i rundt med utsikt over hele byen. Og shoppe, de har feks Topshop, og finne noen gode restauranter, Zagreb er liksom bare en storby og det er det.

  13. The photos are heavenly♥ !! Croatia is beautiful, good idea with the scooters. We are going to spend summer vacation there again this year!

  14. Tsjekkoslovakia? Hva legger du i det? Nyt byen og utelivet.. den som leter finner! Typisk turiststeder sånn som Løkka i Oslo finnes det lite av. Snakk med folk og få tips.

  15. For å få den beste matopplevelsen kan det være lurt å spise lokal mat da de er mer rutinert på å lage den. Annen mat kan være mer “skittent” laget fordi de kanskje har feil eller gamle ingrdedienser osv. Bare et lite tips!

  16. så jævlig lite greit å promotere alkohol og kjøring Kristine. “vi drakk bare en da” I don’t care, alkohol er alkohol. Hva faen er galt med deg.

  17. Promillekjøring er så lite greit uansett hvordan kjøretøy det er, helt utrolig at ikke flere her har reagert på det. Promillegrensen er i tillegg på 0,0 i Kroatia for førere under 24 år, og her tar dere “noen corona” før dere setter dere på scooteren. Sykt

  18. Hvis man venter med å kjøre to – tre timer etter man har drukket corona har man faktisk null i promille og det er helt lovlig å kjøre.

  19. Skal ikke gratis turer merkes som sponset/reklame? Aner ingenting om stedet du befinner deg, men bruker Lonely planet som ofte finner noen perler. Skummet igjennom forslag til aktiviteter/severdigheter/coffeshops/marked/parker/museum osv akkurat nå og Zagreb har mye å by på. Legg bort bøkene og besøk Lonely planet en times tid i stedet. Enjoy and have fun 🙃 Her link: https://www.lonelyplanet.com/croatia/zagreb/top-things-to-do/a/poi/358800, jada værsegod 😀

  20. Anonym: For det første så er det langt ifra alle land som har samme promille regler/grense som norge. Jeg er ikke for promille kjøring og har null respekt for folk som driver med det. men f.eks i Hellas er promille grensen for bilkjøring mye slappere enn her i norge. For det andre så blir du fortere edru igjen (om de i de heletatt drakk nok til å merke noe, for du kan faktisk ta deg en øl her i norge også uten at det merkes/gir utslag på promillen) i varmere strøk da du svetter alt ut igjen like fort som du drakk det. 😉

  21. Anonym: For det første så er det langt ifra alle land som har samme promille regler/grense som norge. Jeg er ikke for promille kjøring og har null respekt for folk som driver med det. men f.eks i Hellas er promille grensen for bilkjøring mye slappere enn her i norge. For det andre så blir du fortere edru igjen (om de i de heletatt drakk nok til å merke noe, for du kan faktisk ta deg en øl her i norge også uten at det merkes/gir utslag på promillen) i varmere strøk da du svetter alt ut igjen like fort som du drakk det. 🙂

  22. Hvis dere skal få det meste ut av Kroatia, så bør dere leie bil og kjøre kystveien mot Makarska rivieraen. Split er ingen koselig ferieby og passer best om man bare skal ta seg en dagstur. I Makarska ligger det hostel som er billig, og man kan dra på utrolig flotte båtturer ut til både Brac og Hvar fra havnen. Makarska ligger ca halvannen time unna Split med bil, og utsikten ut mot havet kan ta pusten fra hvem som helst. Lei scooter i Makarska og kjør mot Podgora og Igrane om dere vil komme dere unna alle turistene. Ikke gi opp Kroatia helt enda 😉

  23. Når jeg var i Zagreb på interrail i fjor, ble jeg ikke så imponert. Så oppsøkte vi Escape room fox in a box, og det var så utrolig moro! Anbefaler virkelig at dere prøver det, mens dere er er der. For meg og kjæresten har det blitt en hobby vi prøver ut i alle byer som tilbyr det. Har dessverre ikke blitt så bra i Norge enda 🙁

  24. Janne M: NEI, du svetter ikke ut alkohol, du blir heller dehydrert og får dermed høyere promille

  25. Disse bildene var helt sinnsykt fine!! Synes det ser ut som de er tatt på shoot hos en profesjonell fotograf. Og ser at du er modell for å si det sånn. Du har virkelig utseende til det. Og ikke bare på disse bildene der du poserer og “gjør deg selv fin”, men ser det også godt på videoene til Fabian der du ikke alltid er klar over at du bli filmet med en gang. Det er liksom noe helt spesielt og supervakkert med hvordan du ser ut <3

  26. Hva mente du med “Tsjekkoslovakia-feeling” ? Fikk litt smårasistiske vibes av den konmentaren din. En såpass stor blogger som deg bør tenke litt før du skriver:)

  27. Det er øyene i Kroatia som er flotte! Burde ta turen til øyen Brac fra Split. Der er det en fantastisk fin strand som heter Zlatni rat som er kjent for å være veldig fin. Dubrovnik er også en super fin by. Anbefaler å ta båtturer ut til diverse øyer! 😊

  28. Hadde samme opplevelse i fjor sommer, dra heller til Hvar eller Brac, som ligger en kort fergetur unna!

  29. Janne M: Situasjonen er direkte omvendt når det gjelder alkohol og varme. Du blir mer og raskere påvirket av alkohol i varmere strøk, nettopp fordi du svetter ut alt av veske du har i kroppen. Man må dermed regne med at promillen blir høyere og at man blir påvirket lengre av alkohol. Det er derfor det advares mot å drikke mye alkohol i syden områder mens det er hetebølger. Folk klarer ikke å få i seg nok vann, og i verste fall leder det til heteslag.

  30. Korttenkt å si at du får “Tjekkoslovakia-feeling” av stedet. For det første kan du umulig vite hvordan Tsjekkoslovakia* opplevdes, da det ikke har eksistert i din levetid. Du vet slettes ikke om triste gater, dårlig mat og lite imøtekommende mennesker er en typisk Tsjekkoslovakisk ting. Du snubler og trør den ene foten etter den andre rett inn i munnen så alt for mange ganger i løpet av en uke. Det er mye interessant kultur og dyrebar viten du kunne ha godt av å berike din Tsjekkoslovakiske tilværelse med.

  31. Sommerferie i Zagreb? Nei takk! Reiser til Kroatia hver sommer og aldri til zagreb, du må reise til steder som Korcula, Split, Hvar, Dubrovnik, det er sommerferie

  32. Silje og alle andre: promille grensene er ihvertfall ikke så strenge som i norge! Hvem sa de drakk seg dritings liksom? Om de drakk 1 corona eller to så er det knapt til å få promille av enten det er her hjemme eller der. Det er så liten promille at de hadde til og med fått lov å kjøre med det innabords her hjemme mtp at det er mye strengere her. Slutt å heng dere opp i alt Kristine gjør og være moral politi her inne for henne.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg