jeg har mye å lære

Denne kroppen hadde godt av litt sol igjen, ass! Wow! Maten her er påklagelig må jeg si (hehe…), jeg bestilte en klassisk gresk salat til lunsj og all osten her smaker falsk?! Selv fetaosten… 🙁 Jeg vil absolutt ikke virke utakknemlig eller bortskjemt, vi fikk jo tross alt turen her gratis, men man har likevel en viss standard. Ja ja! En erfaring rikere tenker jeg. Jeg må bli flinkere å gjøre research på forhånd før jeg er ute og reiser, dere vet vel hvordan det er å gå rundt i varmen, skrubbsulten og ikke ane hvor man skal sette seg. De siste årene har jeg jo reist mye, men kanskje jeg begynner å innse at jeg har lent meg litt for mye på de rundt meg når jeg har vært på reisefot. Jeg har mye å lære når det kommer til å reise rundt i verden, ser jeg. Vi har vært sinnsykt heldige med været, i det minste. Dagen før vi kom regnet det, og helt siden vi kom har det vært sol på himmelen. Det var jo det vi kom for! Ansiktet er så klart smurt inn med SPF 50, men jeg ser likevel fargen komme, sakte men sikkert. Digggggg!

39 kommentarer
  1. Heluu!! As always luv u gurl.
   Dere må virkelig ta båten til Hvar!!! Det er helt fantastisk der. Har vært Kroatia flere ganger. E L S K E R det – men enig, man må finne de små perlene.
   Split er ikke den beste byen som du sier. Men Hvar, og Dubrovnik (dessverre lengre enn en dagstur) er virkelig verdt å besøke.
   Når det kommer til maten hadde jeg holdt meg mest til sjømat. Det er de virkelig flinke på (!) – men ikke særlig mye annet nei :’)
   Håper dere finner fram og trives bedre der etter verdt!

  2. Maten i Kroatia er ikke til å klage på, herregud. Du kan ikke forvente at all ost smaker klassisk norvegia som du er vant til? Av alle feriestedene jeg har besøkt så har Kroatia desidert den beste maten. Ikke vær så kresen og negativ bare fordi mat smaker annerledes enn det du vanligvis spiser:)

  3. Hei! I fjord sommer var jeg og familien min på øyhopping i Kroatia. Foreldrene mine er veldig matglade (lite glad i dyre restauranter). Vi så heller etter mer lokale restauranter med lange køer. Dette ga kun positive resultater! Håper dette tipset kommer til nytte❤

  4. Jeg reiste rundt Øst Europa får to år siden og da var jeg innom Kroatsia og hadde det helt fantastisk! Vi dro til en by som heter Rijeka og så ikke en eneste turist på veien! Var selvfølgelig ikke en luksus plass, var en helt vanlig Europeisk handels by og hadde ikke akkurat trope utsikt, men igjen var det ikke det vi dro får! Hvis du leter litt i nabolagene kan du finne fantastiske lokale restauranter med god mat, om du bestiller lokal mat som de er kjente for å lage! Eller tror jeg dere bare må gjøre det beste ut av det dere har og ikke ha sky-høye “Miami beach” forventninger. De har også driiit billig alkohol så å prøve litt ulike drinker slår aldri feil 😉 Vi reiste også til ett sted som heter lake Plitvitce og det er desidert noe av det vakreste jeg har sett i hele mitt liv! forelsket meg skikkelig! problemet er at det er en del turister der.
   Men beste reisetipset jeg har er å ta turen som den kommer, ikke slå dere helt vrange om ting ikke går som planlagt- ta det med ett smil! ikke ha får høye forventninger, og ikke ha en altfor strukturert plan- ta heller ting som det kommer, vær spontane og gjør hva dere føler får når dere føler får det! Kroatsia er absolutt ikke en glamorøs ferie destinasjon, men landet har masse å by på! Det viktigste er å kose seg med den du reiser med, og det klarer man alltid når man liker denne personens selskap 😉 <3

  5. Nå må dere skjerpe dere. Kristine så aldri at hun visste at osten var falsk, hun så hun følte at den smakte falsk. Og til dere som sier at hun skal slutte å klage osv, dette var bare noe hun nevnte kjapt og enkelt etter sin første opplevelse. Folk har forskjellige smak og sanser med mat, så da hvis Kristine syntes dette smakte annerledes enn det huk trodde det kol til å gjøre, skal hun få lov til å dele dette med oss uten at dere må slenge dritt. Uansett hva hun sier, Må noen av dere slenge dritt. Skjerp dere !!
   Til deg Kristine ønsker jeg deg en fantastisk tur med Fabian, koos dere.

  6. Fetaost i balkan-landene er ikke som den man er vandt med i f.eks Hellas – det er en annen hvit ost som ligner bare i utseende, men forskjellig smak. Beste tips er å bruke tripadvisor og lignende tjenester for å oppdage gode spisesteder 🙂

  7. Fastlandet kan være like fint som øyene, men du må snakke med lokale og lese på nett. Ser kanskje ut som dere er mest det turistene er.. det lureste er å reise bort fra turistene til de lokale restaurantene og barene. Slik er det uansett om du er i NY eller Tokyo eller hvor du ønsker å dra..Det er der opplevelsene ligger. Jeg opplever dere som kreative og alternative mennesker, bruk de egenskapene til å skape ferien.. ikke gå etter andre. Det er fort å havne i “Løkka-fella” hvis du ikke leser deg opp på forhånd. Du tror du har funnet noe spesielt men så er det bare som Løkka, alle er der og tror de er spesielle..

  8. Dere må dra til Hvar! tidenes diggeste øy, med masse god mat, after beach og verdens koseligste torg <3

  9. Mia: For det første så heter det Kroatia, for det andre er landet i Sør-Europa og ikke Øst-Europa.

  10. Jeg vet ikke hvor du har reist tidligere, men på bakgrunn av den standarden du har blitt vant til i løpet av ditt korte liv så vil jeg fraråde deg å reise utenfor de store vestlige hovedstadene, for du virker totalt ignorant. For det første så gjør man research før man besøker et sted, før man velger å reise til en storby så undersøker man om man vil på shopping, museer eller lære noe historisk, ikke reiser dit og forventer å bli underholdt. F.eks. var Kroatia del av en kommunistisk republikk inntil 1991 da borgerkrigen brøt ut, en historie verdt å få med seg. For det andre så sjekker man opp spisesteder og finner ut hva landet er kjent for av matretter, ikke setter seg på et random sted og deretter bedømmer maten i hele landet basert på det. Og grunnen til at folk ikke er så hyggelige mot dere, har kanskje noe med at du reiser med tidenes dra-til-trynet som oppfører seg som en partysvenske?

  11. Nå virker du max ut som typen som drar til London – New York – LA – Paris og kaller deg kulturert. Kroatia (og Zagreb) har fantastisk mye vakker kultur og historie å by på, hvis du hadde gravd litt dypere enn overflaten. Bare fordi du er vant til andre standarer betyr det ikke at du ikke kan gå litt utenfor komfort-sonen din?
   Håper du finner noe du kan like på turen, litt kjipt å lese om hvor “kjipt” du har det i et så vakkert land

  12. Haha det blir ikke bedre av skrive “ikke at jeg er utakknemlig” når du oppfører deg som en bortskjemt drittunge

  13. Synes det er så bra at du er ærlig! Alle har egne meninger når det kommer til steder man liker å være, det må man heller respektere enn å se på som klaging. Synes det er skikkelig digg at du heller er ærlig om at du ikke likte det så mye, enn å være falsk og juge slik som det virker de aller fleste bloggere gjør. Heia deg!!

  14. Dere bør virkelig ta turen til øya Hvar, så utrolig fint der. Har vært på ferie der flere ganger og synes også maten der er rimelig god! Det er som oftest som de over her sier, de lokale resturantene som gjerne er litt bortgjemt som er de beste i Kroatia! Kos dere på tur

  15. Anonym : Landet er et slavisk land med slavisk kultur. Det er ikke feil å kalle det for øst-europa, du kan selv søke øst-europs på nettet og kroatia, bosnia, makedonia, montenegro og serbia vil blant annet komme opp. Sørøst-Europa passer mye bedre med Albania og Hellas som ikke har noe til felles med disse slaviske landene.

  16. Ingen reiser blir bedre enn man gjør dem til! En god ferietur er avhengig av bra folk å reise med, og ens egen innstilling.
   Håper du klarer å snu holdningen din til denne ferien! Blir så fint atte😗

  17. Bortskjemt fordi hun ikke liker osten? Tror dere som kommenterer har en del å jobbe med selv. Når det kommer til mat anbefaler jeg deg å sjekke restauranter på tripadvisor, det kan man se både hva dem serverer og ratingen de har fått. Kos deg videre!

  18. Hei! Helt siden jeg var 15-16 år har jeg reist veldig mye rundt i verden på egen hånd, både på de typiske “turiststedene” og steder som ikke er helt typiske reisemål for nordmenn. Jeg har også vært i både Montenegro, Bosnia og Kroatia, og må da si at jeg synes det er utrolig kult at dere er i Zagreb! Kroatia er vel først og fremst kjent for idylliske småbyer ved Adriaterhavet som i dag går under typiske “sydenmål”, så Zagreb og Hvar kan oppleves som natt og dag. Jeg synes det er kjedelig å lese at du har fått et negativt inntrykk av Kroatia, men samtidig er det forståelig da det høres ut som om dere ikke helt visste hva dere skulle forvente. Har derfor tenkt til å skrive ned noen tips til deg basert på min erfaring med “utypiske reisemål for nordmenn” <3
   1. LES MYE OM BYEN DU SKAL TIL PÅ FORHÅND. Da unngår du å bli "skuffa" når du kommer dit, og vet akkurat hva du kan forvente.
   2. Hva er byen kjent for? De fleste slaviske byer kan virke "triste", da landene som tilhørte det tidligere Jugoslavia har tross alt vært i en ganske stor krig for ikke så altfor lenge siden, etterfulgt av ganske store gjenoppreisingsprosjekter. De valgte nok å prioritere praktiske og økonomiske løsninger fremfor "sjarmerende bakgater" som appellerer til turister. Poenget her er at det finnes mange perler bak den "triste" fasaden! Jeg har ikke vært i akkurat Zagreb, men i tilsvarende byer har jeg opplevd at ballett, opera, vin og kunst har vært noe de har vært veldig flinke på.
   3. Selv om den greske salaten ikke falt i smak (sånn helt seriøst, hvor mange turister tror du ikke har kommet skuffet hjem fra de franske restaurantene i Oslo?) har Kroatia en utrolig rik matkultur. Book et bord på en anerkjent restaurant som tilbyr tradisjonelle, kroatiske retter, så LOVER jeg at du ikke blir skuffa! Personlig er jeg utrolig interessert i mat, og synes det er en veldig fin måte å bli kjent med en kultur på. Siden dere likevel får turen gratis, hva med å bruke en tusenlapp eller to på en "tasting meny" med passende viner? En tasting menu med seks retter + passende vin til hver rett bruker å ta rundt to til tre timer og er virkelig en opplevelse i seg selv. Kroatisk dessertvin er forresten helt fantastisk!
   4. Bruk litt tid på å lese dere opp på landets historie. I Kroatia er nyere krigshistorie også særlig aktuelt. Se ruiner, dra på museum, ta et pust i bakken og virkelig SE bygningene og historien som ligger i dem. Jeg lover deg at du får en helt ny respekt for det landet og deres kultur på den måten.
   5. Bruk en dag på å bare vandre rundt i gatene, litt unna de typiske turistfellene. Det er absolutt ingenting i veien med å følge etter den tyske turistsquaden på vei inn i en katedral, for det er som regel en utrolig viktig del av bybildet. Når dere er ferdige med å gjøre eventuelt det, kan man gå litt rundt for å se hvordan folk bor, besøk lokale kolonialer eller dra på t-banesafari (min personlige favoritt haha).
   5. Ha en god attitude. Når du beskrive kroatene som "lite imøtekommende" virker det egentlig som om du har generelt lite forståelse for kulturen deres. Folk er så forskjellige fra land til land! Hvordan folk møtte meg i Vietnam var HELT forskjellig fra hvordan folk møtte meg i USA. De amerikanerne jeg kjenner beskriver nordmenn som ganske reserverte og lite åpne for fremmede mennesker, men når man først blir kjent med oss har man en venn for livet. Det var noe de synes var utrolig rart de første gangene de var i Norge, men også noe de satte veldig pris på etterhvert. De mente nemlig at det var helt omvendt i USA (de jeg kjenner er fra Utah, Colorado og Arizona, altså vesten hvor de mener dette er særlig typisk); at folk er VELDIG kontaktsøkende og åpne for nye mennesker, men at relasjonene derfor ofte har en tendens til å bli veldig overfladiske. Mennesker er mennesker, og de aller færreste har en intensjon om å være frekke. Det er bare at de sosiale normene er forskjellige, noe som kan føre til misforståelser og et svekket førsteinntrykk.
   6. VÆR POSITIV! Dette er jo du så utrolig flink til Kristine! Hva skjedde med jenta som ventet flere timer på Gardemoen på et kansellert fly og tok det med et smil? Se bort i fra salaten eller resepsjonisten som ikke slo an en prat mens dere sjekket inn. Prøv å ta inn alt det positive (for tro meg - det finnes!)
   Kos dere masse i Zagreb!

  19. Du er sååå pen på det øverste bildet,og så på neste bilde ser du jo alvorlig sjuk ut.. hvorfor velger du de bildene hvor du ser så mager ut? Det er fælt å se på, det forstyrrer sånn inntrykket av den smarte og jordnære jenta du er. Du veit bedre, Kristine. Når du legger opp til å ha masse bilder på bloggen din, legger på filter og ikke minst, SER SÅ MYE BEDRE UT ENN PÅ LENGE -så kan du vel lage et helhetlig inntrykk av deg selv?
   Tekstene dine og alt er on point, men når det kommer bilder på den måten her, så kjenner jeg vemmelse. Ikke fordi det er vemmelig å være tynn osv, men fordi du selv og må se forskjellen. Hvor mange titalls bilder tar du ikke iløpet av en dag, og hvor mange av de viser ikke deg i en naturlig​ og fin positur med masse glød og glede over livet ditt? Må du velge et sånt bilde? Kunne du ikke valgt to av den øverste rekka med bilder du tok før du valgte det ene – og heller droppa nr 2?
   Jeg er sikkert bare en av mange som har lignende kommentarer, men syns du er på en sånn plass i livet at sånne ting greier du luke ut. Ser noen bilder hvor du viser skuldre og sånn på, og det kan være “classy” i mange situasjoner, men ribbein er IKKE fint på en blogg som dette, spesielt ikke når man ser hvor flott du er på de andre.

  20. Anonym: Har du ikke noe bedre å gjøre enn å rette på andres småfeil? Da må du ha ett utrolig kjedelig liv…prøver bare å hjelpe Kristine.

  21. Om man er uenige i noe Kristine skriver syntes jeg det er på sin plass å heller skrive det på en respektabel måte istedenfor å slenge dritt. Hvis ikke kommer hun jo til å sensurere seg for å unngå å bli bitt av dere haters!! Er bedre at hun sier det hun mener, så kan dere heller rette på henne senere, hun er ett menneske som alle dere og fortjener respekt! Og hvis ikke kan dere jo bare lukke fanen på toppen av skjermen, istedenfor å gjemme dere bak navnet “anonym”.
   Og til Kristine – BE BOLD!!!!

  22. Vil anbefale å prøve dra litt lenger bort i smågatene å finne et spisested der lokalbefolkningen spiser, kjempegod mat og ikke så alt for mye folk. Ellers kan det jo også være lurt å sjekke tripadvisor å sjekke ut andres erfaringer i området du befinner deg i 🙂 Kos deg på tur!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg