jeg var i kirken i går

Som dere vet så er ikke jeg kristen. Ikke i det hele tatt. Men i går var jeg med en venninne i byen, og da vi gikk forbi Domkirken slo det meg at jeg faktisk aldri har vært på innsiden! Det er jo et utrooolig vakkert bygg. Så jeg spurte om vi ikke kunne ta en tur innom, og det var så fint og vakkert at jeg er nødt til å dedikere et eget blogginnlegg til det. Vi satt oss ned, holdt hender, lukket øynene og bare var. Åh, jeg kan ikke beskrive den roen jeg føler inni meg. Som dere kanskje vet sliter jeg med å konsentrere meg. Jeg stresser hele tiden, finner sjelden den roen i meg som jeg lengter sånn etter. Nesten litt ADHD-tendenser? Jeg har aldri tenkt tanken at det kanskje er noe i den duren, men samme det – det som betyr noe er at jeg er bevisst på hvordan jeg er og at det er noe jeg må jobbe med. Så de 20 minuttene vi satt og bare… var? Helt, helt fantastiske. Jeg tuller ikke når jeg sier at jeg følte en ro jeg så og si aldri har kjent på før. Det er noe med de tykke veggene, den lune stemningen, de rolige bevegelsene til menneskene som går ut og inn og de vakre utsmykningene som pryder hele innsiden. Da jeg lukket øynene tenkte jeg ikke på en eneste ting, som om alt var helt klokkeklart for meg. Jeg har prøvd å meditere og gjøre litt yoga i det siste, og det har absolutt funket, men kanskje jeg skal begynne å gå i kirken inni mellom også?

Det er jo et sted for alle. Og akkurat det – det synes jeg er så vakkert ♥

23 kommentarer
  1. Et sted for alle er det absolutt. Du er hjertelig velkommen ❤️Prøv å stikk innom en pinsemenighet også, folkene er så kjekke!

  2. Skjønner deg inderlig godt! At du kanskje stiller spørmål ved tilværelsen og om det er noe mer mellom himmel og jord enn bare det å leve her i noen maks 80 – 90 år som går relativt fort og så skal vi alle dø. Mennesker som faktisk tenker mer på slikt er både heldige, men også mer modne og reflekterte enn de som bare avfeier og maner til å motarbeide at noen vil bruke tid på å finne ut av det.
   Har du hørt om Alpha kurs før? Det er noe du kan google så bør det komme opp hva det handler om samt hvor det finnes: (Alpha er det anledning til å utforske den kristne tro i et åpent og avslappende miljø. Alpha består av 10 ukentlige og tankevekkende samlinger.Bli med oss på å utforske de livsviktige spørsmålene. Alpha finnes i nærheten av deg! )

  3. Velkommen til kirken skal du være! ❤️
   Det virker nesten farlig å mye du stresser. Jeg blir stressa av innleggene dine, og det lyser tvers igjennom at du stresser og overtenker, og ikke klarer å senke skuldrene. Hva med å bare være, og ikke lete etter den dype meningen med alt, og hele tiden legge ut lettkledde bilder?

  4. Kan ikke skjønne hvorfor ikke-kristne folk på død og liv må presisere at de absolutt ikke er kristne?? ‘ikke i det hele tatt’. Neivel, det holdt sikkert å si at du ikke er kristen, ferdig med den. Den der går igjen med de aller fleste som må påpeke at de (absolutt) ikke tror på ditt eller datt.

  5. Anonym: Vil på det sterkeste fraråde å stikke innom pinsemenighet. De mener homofili kan “kureres”.

  6. Velkommen til kirken og så fint at du fant roen!
   Bare en liten ting er at du kanskje bør unngå litt det med å smelle opp med en liten photo shoot der inne og drive å snappe at du er der, ettersom det er et veldig hellig sted for mange, det kan rett og slett føles litt respektløst.

  7. Så herlig Kristine! Du er en rå bra jente som virkelig stråler. Jeg håper tar turen til kirken flere ganger. Jeg bruker å gå frem å tenne et lys eller to der fremme for noen jeg tenker på, og ber litt for dem/sender dem gode ønsker! Det gjør godt for sjela å finne indre ro og bare lukke øynene. Fred være med deg Krissy<3

  8. elle: Snakk om å dra alle under samme kam. Mulig du har møtt noen som mener dette, og det er helt på trynet selvfølgelig, men det gjelder ikke alle pinsemenigheter. Blame people, not the religion. Folk er flinke til å tviste tekst om til det de ønsker å følge selv.

  9. Wow honestly, that is amazing that you feld such peace, this is how I feel praying :)) it is completely different

  10. elle: Går selv i en pinsemenighet, og jeg ser helt likt på homofile som jeg gjør på heterofile. Selv om man er kristen, så kan man være en drittsekk. Gud elsker ALLE. Er jo det som er det fine å tenke på.

  11. Skaldu begynne å gå i kirken for å finneroen så burde du holde deg unna snapchat til neste gang i det minste. Og legg bort kameraet. Som en nevnte lenger oppe så er dette en hellig plass. Jeg er ikke kristen selv, men man bør ha respekt for andre og religion i seg selv. Det syntes jeg ikke du hadde når du satte i gang shoot på snap mens du var der.
   Si meg, er dette egentlig deg, Kristine? ‘Jeg fant roen her’ — sa hun mens hun tilbringte mesteparten av tiden på å legge ut bilder av seg sjæl på sosiale medier. Det virker som en fasade, når du sier én ting og gjør noe annet. Du skriver du stresser hele tiden – men samtidig er det ‘ro, sjelefred, yoga og vin’ klistret over alle innlegg. Du virker så splittet, og det hele startet etter du møtte Fabian. Det er så skremmende å være vitne til hvor nedbrutt du virker etter du møtte den fyren. Vi er så mange som ser det – hvorfor gjør ikke du?
   Sånn du ‘opptrer’ er sånn jeg var med min eks. Utadvar alt vin, kos, solnedgang og sjelefred. Innvendig var alt kaos, da han drev på med ting jeg ikke ville ta en del av. Det var andre damer og det var krangler. Diskusjoner og ett evigmas. Men andre så ikke det. De så bare kosen. Helt til det ble opplagt. Fordi jeg krysset grenser forhvor idyllisk man faktisk kan ha det.
   Tenk over det.
   Har du det egentlig bra?
   — i det hele tatt?

  12. C.: “modne og reflekterte”, sier du, før du promoterer kristendom.
   Det er ikke spesielt modent å ta med seg irrasjonell tro inn i voksenlivet (de fleste legger fra seg julenissen, gud og tannfeen i barndommen). Det er heller ikke et tegn på å være reflektert når man følger dogmer fra eldgamle skrifter som er konstruert av mennesker som gjerne hadde et ønske om å kontrollere befolkningen (hvordan lettere kontrollere dem enn ved å få mennesker til å regulere seg gjennom skam og tankekriminalitet!).
   Oppfordrer heller til å bruke det vi kan vite til å vurdere verden og moral. Altså fysikk, kjemi, fysiologi, biologi og matematikk. Det som er så fint med å ikke følge organisert religion er at man heller ikke trenger å påstå at man vet noe man ikke kan vite. Eller påstår noe uten bevis. Vil bare også nevne at bevisbyrden ligger hos den med en ekstraordinær antagelse. Så det blir meningsløst å prøve å _motbevise_ gud. Da kunne man like godt prøvd å motbevis en hver fantasi, som at enhjørninger finnes.

  13. Anonym: Det er vel kanskje for å understreke at man ikke støtter noe så irrasjonelt og dogmatisk. Kanskje til og med tar avstand. Det er jo dét vårt rike språk er til. Å legge trykk på noe, og å uttrykke tydelig hva vi mener. Noe f.eks gjentakelser eller parafrasering kan bidra til 🙂

  14. Anonym: “men man bør ha respekt for andre og religion i seg selv.”
   Det er ingenting som tilsier at man bør ha respekt religion. Respekt bør komme som følge av at man har vurdert om det man vurderer fortjener respekt. Det samme gjelder forsåvidt _hvem_ man respekterer.

  15. V: når man drar til kirka eller andre religiøse stddee så bør man vise respekt og dets normer og verdier. Ellers om man er anti som du snakker om, når det gjelder religion så hadde man ikke dratt til kirka vel, da er det hypokritt og kognitiv dissonans.

  16. Så utrolig fint å lese, har kjent den samme roen selv ved å bare sitte helt stille i en kirke. Det er utrolig deilig og veldig nødvendig å ta seg slike pauser fra omverden iblant.
   Kjenner meg veldig igjen i det du skriver ang. et jag etter indre ro, var på samme jakt selv for ca to år siden. Så en dag, helt plutselig, spurte min nærmeste bestevenninnene om jeg ville bli med på et møte i misjonskirken. Jeg visste at hun hadde en sterk tro på Gud og hadde hatt det hele livet, men jeg hadde aldri spurt henne noe særlig om det. Jeg har hverken vokst opp i en kristen familie eller hatt noe med religion å gjøre, så jeg ble med ut av ren nysgjerrighet. Med en gang jeg gikk inn i kirkebygget kjente jeg en enorm ro, og jeg klarer fortsatt ikke beskrive hvordan det føltes. For å gjøre en lang historie kort ble jeg kristen selv, og for en ung jente som i lang tid hadde følt på så mye meningsløshet og tomhet så gav dette meg mening. Nå har jeg det bedre enn jeg noensinne har hatt, og jeg er så utrolig takknemlig for all den godheten, kjærligheten og perspektivet dette har gitt meg for livet.
   Dager hvor du har det tungt, føler deg rastløs og tom, så syns jeg du burde ta deg en tur innom Domkirken og bare sitte der. Kjenne på roen og la alle vonde tanker og følelser gå. For det å ha fred på innsiden gjør så utrolig mye, og det er et av de beste utgangspunktene for alt, egentlig! Ønsker deg alt godt, heier på deg <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg