jeg var på pusteprøve i dag!

Image and video hosting by TinyPic

Fries!!! Mm!! Jeg lengter tilbake til denne lille tapas-lunsjen fra forrige uke. Mange av dere spør hvordan det går med magen – nå er det snart et år siden jeg startet å spise glutenfritt faktisk. La oss bare si at det har vært et veldig annerledes år mat-messig! Jeg har prøvd helt nye ting i kostholdet. Kuttet ut noe, lagt til en del. Det som har funket aller best har faktisk vært følgende:

 • Kutte ut Pepsi Max og all kullsyreholdig drikke
  Dette har faktisk gått veldig, veldig fint. Jeg kuttet ut min kjære følgesvenn Pepsi Max på dagen, nå har jeg ikke drukket noe som helst på nesten 3 måneder. Jeg merket ikke noe stor forskjell i starten, men etter hvert følte jeg på hele kroppen at det var godt å bli kvitt all den kullsyren. Og muligens alle e-stoffene, selv om ingen av dem er påvist skadelige tror jeg på setningen som sier “alt i balanse”, og all den brusen jeg skylte ned var alt annet enn balanse, haha. For meg er det enklere å bare kutte det helt ut da, så nå drikker jeg vann 🙂
 • Ikke drikke alkohol
  Visste dere at alkohol gjør hele fordøyelsen tregere? Gjerne i flere dager etter du har drukket alkohol. Om du er over 18 og har drukket har du sikkert merket det selv. Altså, det er jo GIFT, så det er ikke akkurat noe big shocker. De gangene magen min er helt fin og uten smerter har jeg gått lenge uten noe som helst form for alkohol. Nei, uff, alkoholen setter rett og slett bare tarmen ut av spill, jeg merker det veldig, veldig godt.
 • Kutte ut matvarer som kan være kranglete for magen: løk, hvitløk, kål, bønner, diverse frukt (eple, pære, nektarin osv), laktose, gluten
  IKKE kutt ut noe av dette om du ikke reagerer på det. Jeg tålte alt av dette før, og da er det ingen grunn til å gjøre seg selv intolerant ved å ikke spise det, men da jeg hadde hatt mageproblemer lenge måtte jeg kutte ut verstingene. Nå har jeg fulgt lav fodmap-dietten en stund faktisk, ikke rigid, men nesten. Så ja, OM du har slitt lenge med kranglete mage, vil jeg absolutt anbefale å sjekke ut.
 • Spise regelmessig, tygge maten GODT
  Gud, sistenevnte. Jeg er den typen som vanligvis sluker maten, så det har hjulpet mye å spise saktere og tygge alt grundig.

 

Det var egentlig bare noen små, enkle tips til dere som sliter med det samme. Jeg var på pusteprøve i dag, som tok hele FIRE timer. Haha, det gikk heldigvis ganske fort likevel. Vi sjekket bakteriene i tarmen, og jeg får tilbake svar i august tror jeg. Om denne testen ikke forteller meg noe så kommer jeg bare til å starte på helt normal kost igjen. Alt i balanse er noe jeg virkelig tror på. I det siste har jeg følt meg veldig bra, og det har nok mye med å gjøre at jeg har det bra om dagen. Psyken og tarmen henger mer sammen enn vi tror!! 🙂

18 kommentarer
  1. Så bra du har funnet ut hva som hjelper 😍 forresten så har jeg et lite tips som funket fjell for meg (jeg var sykelig undervektig til jeg ble 20). Du har allerede fått stor fremgang, vet hvor sykt vanskelig det er å gå opp i vekt, du er flink! Dette er IKKE fordi jeg synes du må gå opp i vekt, bare et tips hvis du vil! Kjøp weightgainer på apoteket (den jeg kjøpte med sjokoladesmak var sykt god), og lag smoothie. Putt oppi nøtter, havregryn, avokado, weightgainer pulveret og det du liker oppi og drikk 1 t etter hvert måltid. Jeg la på meg 15 veldig etterlengtede kg på 1.5 år! Du ser smashing ut forresten!

  2. Hei Kristine!
   Jeg har prøvd å lete frem innleggene dine som omhandler gluten osv. Jeg vet ikke om det er gluten jeg reagerer på eller ikke, men har tenkt til å teste dette. Spørsmålet mitt er egentlig hvilke symptomer du hadde (hvordan var magen) da du bestemte deg for å begynne å spise glutenfri mat. Vet at jeg må spise helt normalt frem til en eventuell test, men er interessert i symptomene du hadde?

  3. Hei 🙂
   Så snappen din nå akkurat om at du har kommet inn på psykiologi men er usikker på om du vil takke ja eller ikke… TAKK JA. Sånn helt seriøst, jeg sier ikke dette for å styre livet ditt her nå men alle mennesker trenger noe fast, en rutine, en stabilitet. Tror det hadde vært bra for deg å få gjort litt skolearbeid igjen,få tenkt og fundert over ting hvor noen krever et bra svar av deg. Det øker kreativiteten og gjør deg mer reflektert 🙂 er masse positivt, du har jo selv sagt du er interessert i psykologi,så kjør på 😀

  4. Kom du inn på profesjonsstudiet tii høsten?
   🙂 håper du svarer. Kanskje vi ser hverandre hvis det er profesjon ?

  5. Leah: Mine symptom var i alle fall mye kramper (så jeg knapt greide stå oppreist) og konstant forstoppelse. Var også mye kvalm og sliten.

  6. Anonym: det kan feks være at man drikker et radioaktivt stoff, som spaltes/ikke spaltes i tarmen. Så når man puster ut ser man hvor mye av dette stoffet som kommer ut igjen, altså hvor mye det er spaltet/ikke spaltet i tarmen 🙂

  7. Siden jeg har lagt ut navn og e-postadresser m.m. til titusenvis av uskyldige mennesker på bloggen min oppfordrer jeg alle til å bestille masse dritt på nettet i mitt navn.
   Mvh Erik Løvenbalk Ribsskog
   Drammensveien 507, leilighet 119
   1363 Høvik
   Tlf 99424084
   E-post: [email protected]
   Personnummer: 25077030568

  8. Jeg sliter med ulcerøs kolitt, og må derfor gå på lavFODmap dietten. Har du fått påvist hva som feiler tarmen din?

  9. Du burde ta deg en tur innom life Colosseum, de har masse forskjellig glutenfrie alternativer! Det har reddet meg 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg