angst for å miste de jeg er glad i

Løøøøørdah! For en fin kveld i går. Jeg glemte helt å ta bilder fordi jeg koste meg sånn, men vi hang i alle fall på en terrasse med noen av mine venner og noen av Fabian sine venner. Pina colada og middag med hele Oslo som utsikt fremfor oss. I dag derimot, føler jeg ingenting. Jeg kunne skrevet et blogginnlegg hvor jeg latet som alt var helt topp, for egentlig er det jo det, men jeg blir så utrolig følelsesløs dagen etter alkohol, selv om det ikke er snakk om store mengder engang. Ah, når skal jeg lære tenker jeg. Jeg tror kanskje jeg bare må trappe det helt ned i en periode. Sånn, om jeg vil ha det bedre med meg selv… I det siste har jeg begynt å slite litt med… angst? Angst for å miste. Miste venner, miste de jeg er glad i. Det sitter skikkelig i meg, for jeg har mistet mennesker før som har betydd mye for meg, og jeg er så utrolig redd for at det skal skje igjen. Desto mer glad jeg blir i noen, desto mer angst får jeg. I det siste har det slått meg hvor utrolig heldig og priviligert jeg er, jeg har vokst opp i en fin og trygg familie og har egentlig hatt alle odds for å lykkes. Og det har jeg. Aldri tro at jeg tar noe for gitt. Men så går jeg liksom rundt på tå og er livredd for å tråkke feil. Livredd for å ikke være bra nok, livredd for å gjøre noe galt.

Beklager hvis dette ble negativt. Jeg lover å komme tilbake som den positive, sprudlende Kristine!! Livet er vakkert om dagen, det er bare jeg som overanalyserer, dere vet jo at jeg har en tendens til det. Av og til skulle jeg ønske at jeg var litt enklere, bare. Som coachen min har sagt: følelser er bare tilstander. Og de kan jeg skru av og på akkurat slik jeg vil. Så i dag tenkte jeg å gjøre et lite ekspriment: okey, jeg er nedfor. Humøret og sinnet har jeg mulighet til å styre helt selv. Så, hvor bra kan jeg gjøre denne lørdagen?

Jeg sitter nydusjet på en kafe akkurat nå. Etterpå skal jeg spise pizza, fordi pizza er alltid digg. Det går rykter om at byens beste pizza er å finne på Kunsterens Hus?! Har noen av dere Oslo-beboere innspill på det? Jeg tror til og med den har vunnet en eller annen kåring, faktisk. Heeeeellelujah! I kveld har jeg lyst å gå på kino, fordi jeg er blitt skikkelig kino-menneske. Bare… Kjøpe med meg en smågodt-pose med alle favoritt-bitene mine og nyte livet.

Her kommer noen bilder fra Sørlandet som gjør meg skikkelig glad ♥

Gjør lørdagen fin da, folkens <3

29 kommentarer
  1. Lofthus er jo uten diskusjon den beste. Du kan angre på hver krone su har lagt igjen på Villa Paradisio. Spennende at du reflekterer over å miste og er redd for det! Du er unik og reflektert.

  2. Til dere over her; den på Kunstnernes hus er en ny filial av Lofthus! 😀 Lofthus sin aller beste er på originalen, synes jeg, oppe ved Sandaker, men den ligger jo litt fjernt til. Ellers synes jeg både Tranen og Kunstnernes hus er like gode, kanskje litt hyggeligere på Tranen og litt hippere på Kunstnernes hus? Men helt sykt digg uansett <3 Kos deg Kristine!! <3 (Skjønner også følelsene sine dine godt, men min erfaring er at de heldigvis går fort over <3 )

  3. Jeg tror det ofte er viktig å bare anerkjenne den sinnsstemningen og følelsene du har og stå i det. Selvfølgelig kan man til en viss grad styre sitt eget humør ved å tvinge seg selv til å tenke positivt, men det må være rom for et bredt følelsesspekter. I lengden tror jeg ikke man gjør seg selv noen tjeneste ved å undertrykke de negative tankene. Spør seg selv heller hvorfor disse tankene og følelsene kommer, snakk om det med noen, og så går det som regel over etter hvert. Ha en deilig dag! 🙂

  4. Du har en kjempe bra blogg!! Digger bloggen din og deg generelt. Men et lite tips du kunne blitt flinkere å svare på kommentarer du får fra leserene dine, jeg hadde blitt så gla om du svarte meg av og til når jeg la igjen en kommentar.

  5. Vil at du skal være klar over at det ikke nødvendigvis er angst. Det er veldig stor forskjell på å ha angst, og å kjenne på frykt. Det du snakker om, høres ut som vanlig frykt for å miste de man er glad i, det er ikke noe som tar over hverdagen din.
   Jeg har angst. Jeg har posttraumatisk stresslidelse. Noen netter kan jeg våkne i fullstendig panikk. Gråte ukontrollert, kaste opp og besvime. Så stor frykt for å dra på butikken fordi jeg kan møte en viss person, at jeg ikke kan gå på butikken, for da får jeg anfall. Ikke ta for lett på forskjellen på angst og frykt. Frykt er helt vanlig, og ikke minst sunt.
   Jeg vil bare at du skal være klar over at normal, sunn frykt ikke kan sammenlignes med det å virkelig slite med angst.

  6. har slitt med angst store deler av livet og ekte angst er ikke å bekymre seg for vemmer og familie. Ekte angst var da jeg ble lagt inn på sykehus med ukontrollerbar pust og oppkast, og måtte få morfin for å roe meg ned. Ekte angst var da jeg svimte av dagen før eksamen fordi det føltes ut som om verden skulle gå under. Angst er ikke et ord du skal slenge rundt deg, for gjør du det, gjør bloggleserene dine det og da blir det plutselig et nytt ord for bekymret. Digger bloggen din, men serriøst, jeg blir så jævlig lei meg av innlegget her.

  7. Til noen over her; angst er både en psykisk lidelse og et annet ord for frykt. Tror ikke Kristine påstår at hun har panikkangst eller noe i den duren. Jeg er helt med på at folk ikke skal tilskrive seg psykiske lidelser i hist og pist, men samtidig; jeg synes det må være lov å bruke feks begrepet angst, når nettopp det er følelsen man føler på.

  8. ^ Enig at man skaI være forsiktig med å bruke ordet angst, men angst må ikke nødvendigvis være så ekstremt at man havner på sykehus og bIir heIt baIuba. Jeg er diagnoisert med både sosiaI angst og ptsd av psykoIog. Er svært sjeIdent det bIir så iIIe som dere beskriver over. Finnes faktisk uIike grader av angst, noen har miId angst og noen har mer ekstrem som dere forteIIer om. Dere vet ingen ting hvordan Kristine har det eIIer hvordan hun faktisk reagerer, så synes dere også skaI være Iitt forsiktig med hva dere skriver 🙂

  9. Angst er å være redd for noe. Å være bekymret eller urolig for noe. Det finnes flere grader av angst. Angst man må ha hjelp for, og angst man kan leve med. Det må ikke være ekstremt, ikke alle med angst får panikk for eksempel. Så å bruke ordet angst i denne sammenheng er helt ok.

  10. Oda: jeg er veldig enig i det du skriver, men husk også at angst kommer i mange former og nivåer 🙂

  11. Anonym: Som jeg skrev over her til en annen kommentar; husk at angst kommer i mange former og nivåer 🙂

  12. Det skinner igjennom at du snakker om ting du ikke vet nok om. OG, hvis du er livredd for å gjøre feil? Da slutter du med de teite snapstoryene som virker støtende på andre. Når kommer spørsmålsrunden du hadde noen uker tilbake? det var jo på tide å catche opp med leserne dine

  13. Viktig å skille mellom angst og frykt. Frykt er en naturlig reaksjon på noe som utgjør en fare der og da (blir ranet i en butikk), mens angst er fryktreaksjon for fremtidig fare (men som enda ikke har skjedd). Så det er riktig av Kristine å kalle det angst. For det er jo nettopp det det er. Hun er redd for å miste nære i fremtiden.
   🙂

  14. Jeg sliter med samme angst, og det gjorde jeg ikke før. Det er nok fordi jeg har møtt min store kjærlighet (kanskje det har noe med din angst å gjøre også?) og at jeg virkelig har fått øynene opp for at jeg har så mye å miste. Det går opp og ned i perioder, de gangene det er verst så er det akkurat som jeg føler at jeg ikke fortjener å ha det bra – og da kommer deprisjonene også.. Men, det er jo snakk om en mindstate, man kan alltids tenke seg ut av dumme følelser, angst og depresjoner. Det er nok bare en trenings – og vanesak, prøv å tenk på alle de positive tingene ved deg og livet med en gang du våkner, så blir dagen mye bedre. Håper det går bra med deg nå, og husk å nyte det fantastiske livet du har skapt deg, for du fortjener jo å ha det fint <3
   Hilsen x-meny-ansatt fra Oslo City (som hilste på deg før du flyttet til Oslo, hvis du husker, kniiiz)

  15. Når kommer spørsmålsrunden?
   Du har ikke svart på noe rundt ny restylane som du tok, mulig silikon, uthenging på snapchat, Fabian, modellkarrieren, boken og kontakt med Erica, måten du poserer på bilder osv???
   Savner da du hadde så god kontakt med leserne dine 🙁

  16. Heiii. Lurer så fælt på hvor den rosa gjennomsiktige toppen til hun jenta i bildene er fra???? NOEN????

  17. Hei, jeg digger deg virkelig og det har jeg gjort i mange år nå! Lurte på hvor den gjennomsiktige toppen hun venninna de i midten er fra? har letet etter den haha. Takk for svar

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg