en av mine favoritt-sanger på piano

 

Dette er en liten del av den sangen jeg lærte meg aller først på piano. Jeg kunne ikke ta med hele fordi filen ble for stor.. ♥ Men ikke sant den er nydelig?! Intro av Black Elk heter den, til dere som har spurt. Nå holder jeg på og lære meg noter, det er SÅ gøy! Jeg får hjelp av pianolæreren min nå i starten, og som jeg sa: “Det føles som om jeg er i en mattetime igjen”. Og dere vet meg, jeg ELSKER matte. Alt som er logisk og finnes et svar på gjør hjertet mitt glad, haha. Og så er jeg jo alltid sulten på å lære mer, det er få ting som gjør meg mer sprudlende og motivert enn akkurat det. Så ja, jeg har virkelig lyst å lære meg noter, det er ikke noe jeg kommer til “hoppe over”. Selv om det er litt tungt i starten, så SKAL jeg klare det. Jeg klarer å spille litt etter noter nå, men jeg må bare smøre meg med tålmodighet, for det kommer til å ta litt tid. Det er utrolig gøy i alle fall, jeg trodde det skulle bli gørrkjedelig men så innså jeg hvor mye jeg faktisk elsker å lære ting som man VET man kan klare. Det er det jeg likte så godt med matte også. ALLE kan bli flinke i matte.

 

34 kommentarer
  1. Haha wow, harde kommentarer over her. Synes det er kjempekult at du lærer å spille piano og lese noter. Du kommer til å komme til et punkt der du lenge har hatt mye fremgang, men så låser det seg litt, og da håper jeg at du ikke gir deg! Noter er utrolig gøy når du kan det, selv om det er mye arbeid. Har selv endelig lært meg noter i en alder av 22 år, og det er SÅ gøy å kunne. Lykke til!

  2. Håper du kan svare på dette 🙂 Er det Yamaha P-115 du har? Hvis nei, hvilken modell er det? Skal skaffe et digitalpiano selv

  3. Hei! Hvordan går det med pepsi max drikkingen? Jeg drikker det HVER dag og er skikkelig avhengig 🙁 slutta du helt? har du evt tips for å slutte?

  4. Alle kan ikke bli flink i matte, nei. Du er veldig trangsynt hvis du virkelig mener det. Det er litt dumt av deg å uttale deg om ting du ikke har nok kunnskap om.. Alle KAN ikke “bare” bli flink i matte, akkurat som at alle ikke kan bli flink til å synge osv. Folk er genetisk anlagt til forskjellige ting, og i noen tilfeller “kan” man ikke bare bli flink til noe, feks hvis man har dysleksi eller dyskalkuli (matte-dysleksi/tallblindhet). Det blir som å be en blind person om å beskrive landskapet foran seg, liksom. En blind person “kan ikke bare” bli flink til det, hvis du skjønner 🙂

  5. Du mangler noe om du mener alle kan bli gode i matte. Selv er er matte noe som ligger veldig enkelt for meg, og jeg har ekstrajobb der jeg lærer bort matte. Ekstremt mange mennesker sliter med utførelsen av mattestykker og det er helt naturlig.

  6. Yooo….Jeg skjønner at du syntes den kommentaren du fikk var kjip, for det var den. Jeg skjønner at du syntes det er kjipt at ekle mennesker sier spydige ting og slipper unna med det fordi de er anonym. Jeg skjønner at du er lei. Men vær så snill….Ikke gå ned på det nivået da, ikke ta hevn på en jente som kanskje bare er 13-14? Det er helt ok at du tar opp kommentaren og diskuterer det, det er din rett! Men å be folk finne adressen hennes….tenk om det er flere som er knyttet på den adressen og blir anklaget for noe de ikke har gjort….
   #peaceandlove

  7. Jeg syns det er så kult at du bare bestemte deg for å kjøpe deg et piano og lære deg det! Har veldig lyst til å gjøre det samme, men jeg lurer på hvor mye det koster med de piano timene og hva lærer du i timene ?? Du er dødsrå

  8. Husker jeg måtte lære de grunnleggende notene da jeg var liten og i korps, og vi brukte “En Gul Hest Drar Far” og FACE for å huske hvor på notelinjene notene lå. Bare se på de fem linjene og tell nederst til øverst E,G,H,D,F og mellom linjene nederst til øverst FACE. 10 år etter at jeg slutta kan jeg fortsatt lese noter.

  9. Anonym: Blir kvalm av sånne personer som må hakke ned på andre! Hvorfor gidde å lese bloggen hennes hvis du blir så kvalm av henne? Godt hun tjener penger på sånne som deg da 😉

  10. Herregud, du er jo blitt skikkelig flink!!! Og det var sykt fin sang! Gleder meg til å høre mer fremover <3

  11. Anonym: Jeg jobber også som mattelærer, og de aller aller fleste kan lære seg matte med mindre man har tallblindhet. Det krever bare mye jobb!

  12. Erika: Ingen grunn til å gå av skaftet her. Mattekunnskaper er ikke genetisk betinget, ved mindre man har dyskalkuli, som du skriver. Så bortsett fra den marginale delen av befolkningen kan alle bli gode i matte.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg