KRISTINE’S OSLO-GUIDE

Okey, dere! En Oslo-guide! På tide! Eller hva? Jeg får stadig spørsmål fra folk som lurer på hva man kan gjøre i Oslo en helg med venninnegjengen. Hvor spiser man? Hvor shopper man de feteste klærne? Hvor tar man kaffe? Hvor har de gode drinker? Jeg skal fortelle dere! Mat-kategorien er veldig lang her, det er nemlig veldig mange steder jeg er glad i å spise her i byen, haha. Men det er vel bare bra, for da har dere mye å velge i. En helg i Oslo går fort, så det er kult å planlegge litt. Jeg har dessverre ikke tatt med byliv denne omgangen, rett og slett fordi jeg har vært veldig lite på byen og føler dermed at jeg ikke har så mye jeg skulle sagt, haha… Jeg kan eventuelt lage en til del av guiden, hvor jeg går litt mer på aktiviteter – om det er av interesse? Her har jeg fokusert mest på mat/drikke/shopping.

Enjooooy!

MAT

VILLA PARADISO

Villa Paradiso på Grünerløkka. Byens beste pizza etter min mening! (Den glutenfri er helt fantastisk) Hit er det perfekt å dra en lørdagskveld, stemningen er alltid lun og deilig og de ansatte er kjempesøte. Anbefaler å bestille Prima Vera eller Ai Formaggi – sistenevnte er blitt min nye favoritt. Spør om Ruccola på toppen! De to er faktisk de eneste jeg har smakt.

TRANEN

Jeg spiser sjelden frokost ute, men jeg har begynt på dra på Tranen i helgene. Et av de koseligste stedene i byen! Min drømme-søndag er å være her klokka 09:00, sitte ute i sola med en bok og en croissant. Det hjemmelagede jordbær-syltetøyet er HELT fantastisk. Også verdt å nevne: kaffen er helt nydelig. De har masse deilige sandwicher også, jeg bestilte landbrød med gorgonzola-ost forrige gang… Om du har vært ute dagen før og er litt småklein anbefaler jeg det på det varmeste, haha. Åååh, jeg får alltid vann i munnen av å skrive om Tranen. Nei, helt fantastisk, dere MÅ prøve ut.

KAMAI

Åh, jeg har så mye kjærlighet for dette stedet. Jeg og Fabian prøvde ut Kamai for første gang tidlig i år, og vi ble helt forelsket. De ansatte er kjempekoselige, lokalet er fantastisk koselig (og ganske lite, så jeg ville reservert bord for å være sikker på at du får plass) og maten er til å dø av. Edamame-bønner med havsalt og lime, hvete-fries som trolig er de beste friesene du noensinne kommer til å spise, bao, sushi… Mmm. Det er kjempehyggelig å bestille mange ting og dele det med den du er med, enten det er kjæresten din eller venninnegjengen. Jeg feiret både 20-årsdagen min og Valentines her, så det sier kanskje sitt. Hvete-friesene pleier jeg av og til å kjøpe med meg hjem i farten, hihi.

NODEE SKY

Om du vil ha utsikt over byen er dette et kult sted å dra. De har en heis som går skrått opp til toppen av bygningen hvor restauranten ligger, pretty coooool. Maten her har ikke imponert meg veldig, men det er hyggelig å dra hit for en drink og titte utover Oslo!

DELICATESSEN

Om du er keen på tapas ville jeg tatt en tur på Delicatessen som ligger på Aker Brygge. Her var jeg da jeg var på Oslo-weekend for mange år siden (den gangen jeg laget video av hele helgen min, jeg var STARstruck over Oslo liksom), og jeg har drømt om maten siden. Potetbåter, chorizo-pølser, brød med aioli, blåskjell osv… Mye digg snacks her ass. Jeg vil gjerne dra hit oftere men det er litt dyrt synes jeg, kanskje fordi det er en del turister her. Men, veldig hyggelig likevel.

MONSUN

Hvis du vil prøve de berømte sushi-donutsene! Eller bare hvis du vil ha sushi. 

SKUR 33

Ooooh! Dette er en skikkelig fin restaurant med fantastisk utsikt, plassert rett ved havet. Ikke for dyrt, heller ikke blant det billigste. God vin og nydelig mat, du får virkelig valuta for pengene. Jeg anbefaler mozzarella-salaten dere ser på bildet her!! HELT nydelig! (De har kjempedeilig glutenfritt brød også, stort pluss) Pizzaen skal visst nok være veldig god, jeg skal teste den ut neste gang.

CHAMPAGNERIA

Hit drar jeg som oftest bare for å kjøpe søtpotet-fries. Haha. Veldig hyggelig å ta noen småretter her 🙂 Ellers har de en Champagne til 24 000 kroner her om du er keen på å svi av litt penger. Haha.

KLESBUTIKKER

MARDOU & DEAN

Dra hit om du vil ha rocka og unike klær. SYKT edgy, helt min stil. Den ene skinnbuksa mi er herfra. De lager klær du ikke finner noen andre steder. Ja… bare utrolig originalt, jeg skulle gjerne hatt hele butikken.

VELOURIA VINTAGE

Den BESTE Vintage-butikken i hele Oslo. Dere vet hvor mye jeg elsker Velouria… Både jeansen og jakka på dette bildet er fra Levi’s, jeg fant begge to her. De mye brukte frynsejakkene mine er også herfra. Og mange av skinnjakkene mine. Og solbrillene mine. 

HOLM HATTER

Om du vil ha en hatt av ordentlig kvalitet, dra hit. Kjøp deg en fra merket Stetson! De er SÅ fine!

ZADIG & VOLTAIRE

Mens vi er inne på hatter… Hatten her er fra Zadig & Voltaire, men de har SYKT mye fine klær, vesker og skjerf også. Litt sånn røff stil. Her er det faktisk lenge siden jeg har vært selv 🙂

FRETEX (VED OLAF RYES)

Alle de fete beltene mine og skoene (som ikke er likt av alle kanskje, haha) har jeg funnet på Fretex-butikken som ligger midt på Løkka. Anbefaler å dra hit 🙂

MAANESTEN OG TOM WOOD

Hvis du vil ha new bling – fine ringer og øredobber, så MÅ dere innom disse to butikkene. Tom Wood sine ringer finner du jo i veldig mange butikker nå, men de har en egen butikk i Øvre Slottsgate. Nesten alle øredobbene mine er fra Maanesten – jeg har skaffet meg noen nye nå nettopp som jeg ikke kan VENTE med å ta i ørene. Må bare la hullene groooo..

STEDER Å DRA

OSLO MEKANISKE VERKSTED

Hit er det perfekt å dra på sommeren, men det kan også være hyggelig å sitte inne når det er blitt kaldt ute. Kjøp med deg sushi fra sjappa over eller noe frukt fra nærmeste matbutikk, du får nemlig lov å ha det med deg så lenge du kjøper noe der også. (Olivenene de selger er sååå digg!) Her er det suuuuperhyggelig å ta en pause, bare slappe av og skravle. Det ligger på Grønland, så du får med deg en litt annen side av Oslo på samme tid. 

OSCARS HALL

Gå en tur til Bygdøy og ikke glem å besøke Oscars Hall når du først er der. Det er SÅ fint. Føles som om du er i en annen by plutselig…

PIGALLE COCKTAILBAR

Også på Grønland. Koselig å dra hit for en cocktail eller en kaffe, bare.

CHAIR

Om du er over 20; dra hit for en drink. De er spesialister på gin, så du får de beste Gin Tonic’sene her. Du kan velge mellom grapefrukt, selleri og eple, agurk osv… Helt nydelig. Her er det sykt hyggelig å ta en eller to drinker før man drar ut for å spise middag. Eventuelt motsatt. (Jeg er veldig glad i å drikke før middag, men det er meg da 😛 Haha)

SCORPIUS

Hvis du vil ta to hull i ørene for 65 kr eller om du vil ha røkelse/salvie/fete ringer/Patchoul-olje/en Buddha-statue, så er dette stedet å dra. Her sitter vi utenfor butikken, haha. Den er ganske rar, men såååå fet. Jeg kjøpte meg salvie herfra faktisk – så nå går jeg rundt i leiligheten med røkelsen for å bli kvitt all negativ energi. HAHA

JEG ER OGSÅ VELDIG GLAD I: Zara i Bogstadveien, Astrup Feanley-museet, Colosseum Kino, Milla Boutique, Tanum, hele Steen og Strøm, Granit, Kaffebrenneriet på Elisenberg, The Juicery

  1. Elsker mange av disse stedene selv, og tapp for tips for nye! bor i oslo selv og digger smaken du har på butikker/spisesteder hehe;) også digger jeg at du viser hva feks grønland har å by på; mange mennesker der ute som tror man blir skutt om man beveger seg øst for akerselva lol

  2. Kunne veldig gjerne tenkt meg en slik guide om Paris også, vurderer å kjøpe en reise dit i julegave til kjæresten og er åpen for masse tips!! Jeg har litt samme stil som deg når det gjelder spisesteder og steder man burde dra, så kanskje du har noen skatter å dele? 🙂

  3. Anonym: Jeg har dessverre ikke nok erfaring i Paris enda… Begge de to gangene jeg var der var det så kort tur og så altfor mye program at jeg ikke rakk å utforske. Beklager <3 Må tilbake asap og oppleve mer!

   MEN: Jeg anbefaler å ta en drink på La Perle, og spise middag på Le Petit Marché. FANTASTISKE steder <3

  4. Delicatessen har også filialer både på Grünerløkka og Majorstua, det er jo litt hyggeligere enn Aker Brygge. Men prisen er vel den samme 🙂

  5. Tusen takk for tips likevel! Bestilte akkurat tur til Paris, hvor vi får fire hele dager til utnyttelse – gleder meg enormt. Skal absolutt notere meg de to stedene 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg