jeg kan være sinnsykt guttete i stilen

Enkelte dager føler jeg for å gå med en loose Levis jeans, store boots som subber mens jeg går og en oversized skinnjakke fra kjæresten min sin garderobe. Skikkelig guttejente. Med en sassy gange og fargede lepper, så klart. The lipstick stays! Da jeg var liten jente, sånn nå snakker vi barnehagen, så hadde jeg omtrent bare guttevenner. Selv om jeg elsket barbie-dukker og alt det der. Jeg kom skikkelig godt overens med gutter, bare.. De er så enkle å ha med å gjøre og går ikke like dypt inn i følelser på den måten vi jenter gjør, som om de har et litt annet perspektiv på livet enn oss. Om dere skjønner hva jeg mener? Jeg tror jeg har en fin balanse mellom det maskuline og feminine egentlig, jeg vet i alle fall at jeg ikke er glad i å være altfor feminin. Prinsesse-kjoler, løsvipper, masse sminke og alt det der er ikke meg i det hele tatt. Selv om jeg ELSKER å stæsje meg opp. Bare på…. min måte.

Vel, her er dagens antrekk. Et typisk antrekk de dagene jeg bare vil være comfy og ikke føler for å løpe rundt i stramme jeans og hæler.

JAKKE, BUKSE OG BOOTS FRA VELOURIA VINTAGE, HETTEGENSER FRA ADIDAS, ØREDOBBER FRA MAANESTEN

55 kommentarer
  1. Skjønner hva du sier, men synes vi seriøst må slutte å label things som barbie-dukker bare er jentete. Og det med at gutter ikke går inn på følelser slik som jenter gjør, når man sier sånt bidrar man til “toxic masculinity”. Klart gutter ikke gjør det fordi det er tabu for gutter å snakke om følelser og være sårbare, og samfunnet, ei heller dette innlegget, lar dem få lov til å være det. Det er for mange ingrained stereotypes i dette innlegget, sier ikke det er din feil, fordi dette er noe som sitter så godt fast i samfunnet vårt, at vi må begynne å omgjøre det. Synes offentlige plattformer slik som dette er det viktigste stedet for å ta slike første steg mot å bryte ned stereotyper of forventinger av enkelte typer kjønn!

  2. Anonym: Enig med deg! Det var ikke meningen å sette en label på noen av kjønnene. Alt jeg mente var egentlig bare at jeg kan være ganske maskulin i stilen min av og til, at jeg elsker å gå litt bort fra det feminine til tid og annen. Skal bli flinkere på å ikke innprente stereotypene, og jeg håper folk kanskje leser innleggene mine med en klype salt også <3 Men helt enig med deg, det er kult at du sier det!

  3. Utrolig flott du har blitt! Både hud og hår er helt magisk. Så deg på snap i går og dag og du bare stråler 🙂 og den leppestiften må være den fineste du har brukt hittil.

  4. Stilig og behagelig antrekk, som jeg kunne brukt selv! Utenom jakka.. Får litt sånn “narkis på Oslo S” vibber av den.. Men noens søppel er jo andres gull! 🙂

  5. Anonym: Men i alle dager? Fikk du en bedre dag av å skrive det der? Følte du det var konstruktiv kritikk som kan bidra til å gjøre denne bloggen bedre? Forstår ikke greia med å bare slenge ut sånn.

  6. Hvorfor er det slik at det blir sett på som noe interessant og positivt å være/ha vært “guttejente”? Det er vanvittig mange, både kjente og ukjente, som skryter av at de bare hadde guttevenner og klatret i trær da de var små, mens å være “jentegutt” blir brukt og sett på som noe utelukkende negativt. Samme med “pappajente” og “mammagutt”. Noe å tenke på.

  7. Åh, jeg bare elsker stilen din og deg generelt i det siste! At du er mer fri, kunstnerisk og jeg vet ikke, annerledes? Før har jeg egentlig sett på deg som “en av alle de bloggerne”, men nå! Du og annijo, dere må jeg bare følge med på- tusen takk for at du har blitt en inspirasjon

  8. Anonym: Ro nå ned, var et enkelt ord. Ser man ut som at narkotika er det første i nattbordskuffen, er det lett å melde vrak. Tviler hun driver med slikt, men hun kjører stilen som ligner. Grått, hardt og trist. En så vakker jente burde stråle, har man en blogg må man tåle kritikk på et antrekk man etterlyser meninger om. Noen mener det er et fælt ord, andre ikke.

  9. Tenk litt over hva du skriver. Selv om du ikke mener det sånn så er du med på å reprodusere ideer om at jenter bare er full av følelser, mens gutter er enkle? Trodde du var bedre enn dette. Du burde virkelig sette deg mer inn i ting. Jenter er mer enn bare rosa prinsesser og gutter kan ha like mye følelser som jenter uten at det bør være rart

  10. Hei Kristine!
   Jeg så nettopp mystoryen din på snapchat om at du trenger å finne et sted å bo innen tre uker. Jeg vet om en utrolig fin leilighet, med fint naturlig lys, nyoppusset kjøkken og bad og med peisovn! Leiligheten ligger på Torshov, gjerne send melding om interessert 🙂

  11. Hvorfor er det så vanskelig å følge regler? Igjen er merkingen feil på snapchat. Første snap merket holder ikke, ALLE snapper med reklameinnhold skal merkes. Kom gjerne med et motsvar hvis du mener jeg tar feil.

  12. Matilda: det eneste som står er dette på forbrukerrådets veileder: På Snapchat kan du merke reklame ved å skrive klar tekst på bildet, eller benytte andre virkemidler så fremt det er klart gjenkjennelig som reklamemerking. Kristine har merket det med reklame fra start, så da bør du forstå at det er reklame.

  13. Hei! Helt urelevant men hvor er vinglassene dine fra? De fra storyen din med julebrus haha
   De er sykt fine!

  14. Anonym: Skriv det da heller, ikke bare sleng ut negative enkeltord uten forklaring. Skjønner uansett ikke hva folk får ut av å skrive sånn til andre folk. Jeg syns heller ikke dette antrekket/denne stilen er noe fint, men jeg ville da aldri kommentert en kommentar uten noe konstruktivt og som ikke har noen annen funksjon enn å såre. Veldig spesielt å gjøre…

  15. Anonym: Det stemmer ikke. Dette skriver de: “All reklame skal tydelig fremgå som reklame. Derfor skal alle reklamevideoene i en story tydelig merkes som reklame.”
   https://forbrukerombudet.no/sos-reklame-some
   Se gjerne denne artikkelen fra 16.nov. https://www.nrk.no/kultur/mye-skjult-reklame-i-sosiale-medier-1.13779416
   Jeg skjønner at det er reklame selv om den er skjult, men det er det ikke alle som gjør, det gjelder gjerne de yngre.

  16. Anonym: Hvem har sagt noe om omfanget av hvor mye det sårer? Det stilles bare spørsmål om hva du/dere får ut av å skrive slike kommentarer. Det virker også å være vanskelig å svare på for du/dere.

  17. Anonym: I en digital verden som nå syns jeg det er vanskelig å tro på at du ikke forstår hva vi får ut av å skrive slikt. Noen skriver åååå super fint antrekk, andre skriver vrak? Helt seriøst, hva er forskjellen? I mine øyne er dette et antrekk jeg hadde brukt om harde stoffer og 10 pakker røyk om dagen var innafor, for det er de signalene denne viben sender ut. Er nok flere som sitter med det inntrykket, så jeg forstår ikke helt hvordan noe så simpelt kan være så ille å melde.

  18. Anonym: ta å klapp igjen din hore! «vrak» er ett vanlig ord så gi faen å lag krig ut av det! måten du klager på gjør at du ligner på bæsjen min

  19. Fikk inn leppestiften «velvet teddy» ett eller annet fra Mac idag !! AHHAHAH og den er jævla sexy! elsker leppestiften, takk krissy for bra leppestift tips!! Virkelig fin farge for leppene ass

  20. Det var et veldig stygt antrekk.. hadde jeg sett deg på gata hadde jeg nok forvekslet deg med en narkoman, men det er kanskje meningen? Jaja, alle er forskjellige og jeg har skjønt at et av målene dine er å skille seg ut, så kjør på.
   Uansett.. dette innlegget renner over av generaliseringer. Jenter leker med barbi. Gitter går ikke dypt inn i følelser. Gutter er enkle å ha med og gjøre og har et annet perspektiv på livet. Nei. Dette blir for dumt.
   Det eneste du gjør med dette innlegget er å bidra til å oppretteholde et press om at gutter skal være «sånn» og jenter skal være «sånn». Og det er jo ikke rart gutter «ikke går dypt i følelsene sine» når de forstår at det er det samfunnet forventer av dem. For om de gjør det- så er de mindre maskuline?
   Jeg mister så mye interesse i deg og bloggen når du fremstår på dette måten. Siden du ikke har noen tydelige holdninger som guider atferden din blr du kanskje holde deg til HELT nøytrale temaer. Leppestift og hårspenner liksom

  21. Anonym: ESEL! nå syns jeg du kan spise bæsjen min! kristine mente ikke det at gutter er sånn og sånn og at jenter er sånn og sånn…hvis du vil gjøre en forandring i verden så fiks det selv! Og ikke ta dt utover den dama her! får ikke nok av disse eselene tydlighvus

  22. Loool! Dere som sier hun har en anneredes/orginal stil bør komme til oslo, så ser dere hvor annerledes denne stilen er. Man går forbi minst 20 hipstere hver eneste dag, som kler seg akkurat sånn som Kristine. Så ikke så veldig annerledes eller unik det der as.

  23. Folk er så hårsåre! Over all er jenter mye mer følsomme enn gutter, og sånn er det bare! Det er helt naturlig.

  24. Janice: dere er kanskje «prikk lik» men dere kom ikke ut av samme fitte ihvertfal AAAAAHHHHAAAAHHH OOOOOOOOOOOOUUFFF

  25. Jeg blir veldig overrasket over at mange forsvarer at det er greit å skrive “vrak” til en ung jente dere ikke kjenner. Det er uten tvil negativt ladet. Jeg kan for min egen del si at jeg hadde blitt lei meg om jeg hadde lagt ut et bilde jeg selv syntes var fint og noen hadde kommentert det. Det er langt ifra det samme som å kommentere at noen er pene eller fine osv.
   Den eneste hensikten med det er å såre. For det finnes ikke konstruktivt, bare ondt og nedlatende.
   Jeg håper dere får mulighet til å forstå dette, for vi mennesker må være snille og støttende mot hverandre. Dette er det motsatte av det. Ha en fin dag.

  26. Thea: haha? Nei det er det ikke. Absolutt ikke naturlig. Det er samfunnet som har formet oss sånn. Ikke uttal deg om ting du ikke har peiling på. Idiot

  27. Anonym: eeh.. Nei? Generelt er gutter født mer maskuline enn jenter. Det ligger i naturen, men det vet du vel ikke så mye om, da du åpenbart ikke studerer biologi.

  28. Thea: du sa ikke at gutter var mer maskuline, du sa at jenter var mer følsomme. Og det er ikke biologi. Selvfølgelig er det en ting under eventuell graviditet mtp hormoner. Men ellers stemmer nok ikke det der

  29. Pernille: Det er mye mulig, men uansett er det kjekt å vite det til senere anledninger. God jul 🙂

  30. Anonym: Det er riktig at høyere nivå av testosteron gjør deg mer aggressiv, og bidrar til at du ikke gråter like lett. Kvinnelige kjønnshormoner gjør deg mer tilbøyelig til å gråte.
   Man kan kanskje argumentere for at menn og kvinner – på generell basis – (ikke anekdoter) er like følsomme, men har da forskjellig fordeling av de ulike følelsene; menn reagerer oftere med sinne, kvinner oftere med gråt.
   I tillegg er kvinner generelt sett tettere knyttet og mer opptatt av sosialt “drama” enn menn, noe som gir fullstendig mening om man ser på vår evolusjonære utvikling, som ville blitt et manifest i seg selv.
   Menn er generelt mer stabile. Det har blitt selektert for evolusjonært. Selv om dette ikke betyr at menn ikke _kan_ gråte eller aldri trenger trøst, dype samtaler og nærhet. Men jeg skjønner veldig godt hva hun mener i teksten sin, og det jeg tror hun har ment kan jeg si at stemmer (Jeg studerer biologi).
   Måtte bare dele dette siden det er noe jeg kan en del om 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg