jeg har egentlig sluttet med nyttårsforsetter

Jeg tror ikke på “new year new me”, jeg tror heller på new day new me. Egentlig har jeg sluttet å lage nyttårsforsetter, men i år fikk jeg veldig lyst å sette meg et par mål for året som kommer. Det er ikke sånn at “fra 1. januar skal jeg begynne å trene”, “fra 1. januar skal jeg ta mer vare på meg selv”, jeg har allerede begynt og jeg er godt i gang. Men det er fint å ha noen mål. Og vet dere hva? Jeg tror 2018 vil bli en ny start på mange måter. 1. januar er jeg i ny leilighet, og bare det for meg kjenner jeg skal bli godt. Selv om jeg har hatt et veldig fint år her jeg bor nå, så har det skjedd mye greier her som jeg gleder meg til å si farvel til. Altså, dette året her… Jeg pratet om det da jeg var på kaffe-møte med de som har regi i Bloggerne; det har vært litt av et år. 2017 har vært bra, men humpete. På mange måter. Jeg har truffet noen helt unike mennesker dette året, og jeg har truffet en del mennesker som har gjort ting veldig vanskelig for meg. Gud, er det en ting jeg har lært om meg selv dette året så er det å ikke være så innmari naiv. Det er vakker egenskap å tro på det gode i mennesker, men det kan gjøre deg veldig vondt også.

FOTO: VENDELA SUNDELL

GJØRE YOGA OG MEDITERE. Dette er mitt hovedmål for det kommende året. Jeg har ønsket meg medlemskap hos Puro Yoga på Frogner av mamma og pappa til jul. Er du sånn som meg? Litt i overkant sensitiv, utrolig følsom, tenker litt for mye og skaper egne situasjoner oppi hodet? Det er slitsomt, ufattelig slitsomt, jeg har vært sånn siden jeg var liten pike og jeg vet egentlig ikke hvordan det er å ikke føle ekstra mye på alt. Jeg husker da jeg kom hjem fra skolen da jeg var yngre og jeg skulle fortelle mamma noe som plaget meg; for eksempel at jeg hadde hatt en konflikt med en venninne. Ofte klarte jeg ikke å sette ord på hva som hadde skjedd engang. Fordi nesten alt var oppi hodet mitt. Det høres disillusioned ut, men det er ganske normalt. Oversensitivitet. Jeg trodde jeg måtte leve med det resten av livet, og det må jeg nok til en viss grad, men endelig har jeg funnet noe som faktisk hjelper meg ut av mitt eget hode. Yoga! Hver gang jeg føler for mye, så gjør jeg en yoga-stilling og sørger for å puste ordentlig. Inn, ut, inn, ut. Det handler bare om noe så enkelt som å kjenne på kroppen din i stedet for hodet ditt. Jeg anbefaler forresten på det sterkeste å lese INNER ENGINEERING: A YOGI’S GUIDE TO JOY BY SADHGURU. Har lagt ut en del utdrag fra den på Snapchat, og jeg vet mange har lurt på hva boken heter. Sadhguru er helt fantastisk.

FORTSETTE I GODE TRENINGSRUTINER. Jeg er inne i en kjempegod treningsperiode nå og aldri før har jeg følt meg så bra i egen kropp. Trening gir meg mestringsfølelse, energi, motivasjon og glede. Jeg har ikke annet valg enn å fortsette i de gode rutinene, for det er så forbanna bra for meg.

DRA OFTERE HJEM TIL FØRDE. Dra hjem en helg her og der. Se vennene mine hjemme i Førde mer enn med et års mellomrom mellom hver gang. Være mer med familien min.

SPARE, SPARE, SPARE! Jeg har planer om å kjøpe meg leilighet, og jeg vil at den skal være fin, så jeg har fem måneder på meg til å være ekstra økonomisk. I utgangspunktet er jeg veldig flink å spare, jeg spiser lite ute, jeg setter inn penger på sparekonto, jeg kjøper ikke dyre klær. MEN, jeg kan ta mindre taxi. Faktisk er det det eneste jeg kommer på, haha.

BLI FLINKERE Å SVARE PÅ MELDINGER. Jeg er helt håpløs på det. Det er kanskje noe av det som irriterer meg mest i hverdagen?? Fordi jeg skjønner ikke hvordan jeg skal ha tid til å tekste hele tiden når jeg samtidig også skal: jobbe, trene, være tilstede med de menneskene jeg er med og ikke minst; være tilstede i livet. Skjønner du hva jeg mener? Jeg HATER å tekste mens jeg går på gata for eksempel, man går jo glipp av alt rundt seg. På samme tid er det plagsomt å ha så mange meldinger jeg VET jeg må svare på, så jeg må virkelig skjerpe meg og få mer orden på dette. Svare med en gang meldingen tikker inn, i stedet for å si til meg selv at jeg svarer etterpå for da glemmer jeg det bare.

Jeg er klar for 2018!! Er dere? Xx

22 kommentarer
  1. Tror ikke du er oversensitiv. Alle mennesker tenker og føler og “er inni hodet sitt”. Følelser er menneskelig og normalt.

  2. Hvorfor er du ikke egentlig nominert til Vixen? Du er jo en av de som faktisk blogger regelmessig og ikke bombarderer leserne dine med reklame:)

  3. Det var et veldig fint bilde av deg, Kristine! Vet ikke om du er sminket eller helt naturlig, men du ser i hvert fall veldig bra ut! Og for noen fine ‘nyttårsforsetter’. God jul! 🙂

  4. Du er så fin du, du tør å vise deg sårbar til hele verden og det står det virkelig respekt av. Personlig mener jeg at det å tørre å vise seg sårbar er noe av det tøffeste vi mennesker gjør. Slike mennesker får jeg rett og slett umiddelbar respekt for! Husk at du er en fantastisk blogger og at du er bra uansett, aldri la noen komme å fortelle deg hvordan du er eller ikke er, hva du føler eller ikke føler. Det vet du best selv <3 god jul Kristine!

  5. Skjønner ikke hvorfor man skal kategorisere seg som oversensitiv. Ingen vet nøyaktig hvor mye andre føler, så skjønner ikke helt at man kan si at man føler mer eller mindre enn andre. Selv om jeg synes jeg er følsom så tror ikke jeg at andre ikke føler ting like sterkt. Det har kanskje noe med måten man reagerer på, at enkelte ikke viser følelsene sine, og derfor tror man at man føler så mye mer enn de.

  6. Anonym: Du har kanskje rett…MEN det er en test hvor man kan sjekke om man er oversensitiv eller ikke

  7. Kristine Ullebø: ja, men jeg tror ikke det er sånn at det er du nødvendigvis resten av livet.. det må å overtenke osvosv gjør man jo ofte fordi man er litt usikker, noe som går over (forhåpentlivis hehe) med årene:-)

  8. Skal du diagnosere deg, så bør du ta en tur til legen. Du kan ikke bare si “jeg er ditt og jeg er datt”, det er det legen som skal finne ut av. Må bare beklage hvis jeg fremstår som pirkete, men synes det er meget spesielt av folk som sier at de er deprimert/oversensetiv feks., uten å ha fått en diagnose av legen

  9. Vixen: Jeg syns bloggen din er ok, litt lite variasjon i innleggene og mye som ikke gir mening, men du er nesten fri for reklame i motsetning til andre bloggere. Det er veldig bra! Men jeg tror du hadde blitt mer interessant dersom du startet og studere, og blitt bedre likt dersom du slo opp med Fabian. Snikfilmingen hans av de svakeste i samfunnet, måten han omtaler me too-kampanjen og kvinner, og generelt oppførselen hans, er ikke noe du burde assosiere deg med. Du blir et ekstremt dårlig forbilde av å være sammen med en fyr som det. Bare nevner det. Ganske sikker på at du hadde blitt nominert hvis du brydde deg litt mer om leserne dine, og assosierte deg med litt bedre personer:) ha en fin kveld!

  10. Hei, fine deg! Hvor er de strømpene med hvit blondekant og den nydelige, hvite kjolen fra? Elsker komboen<33

  11. Bloggleser: Preach. Blir helt dårlig av synet hans på svakere i samfunnet, eller bare folk som ikke gjør alt som han. Og det er ganske fælt at du godtar det, haha. Hva tenker du når du ser storyene hans liksom? Ler du med? Klarer ikke forstå det.

  12. Anonym: Du er klar over at det er lov til å ha nyttårsforsetter selv om det ikke er noe man pleier å ha? Hvis ho ikke skulle hatt noen ville det ikke blitt nevnt heller.

  13. Bloggleser: selv om jeg heller ikke syns noe særlig om typen hennes synes jeg det er litt sykt at folk tenker det er greit å fortelle andre at de «burde gjøre sånn og sånn» jeg mener hallo liksom?? Skal man forandre seg helt bare for å bli likt av andre? Om hun er sammen med han er det faktisk hennes valg som ingen andre har noe med. Det er bedre å ikke være alle sin kopp te når man er seg selv enn å bli likt for noe man ikke er…

  14. Dette er det absolutt kuleste bildet av deg jeg har sett. Hadde heller hatt det bildet på veggen enn det av Kate Moss alle har.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg