jeg har de feteste leserne

PUST I BAKKEN

Processed with VSCO with b1 preset

Processed with VSCO with b1 preset

Fashion Week i Stockholm er over. Pjuuuh. Jeg ligger i senga nå, Helene har sovnet i rommet ved siden av. I morgen tidlig suser vi hjemover, jeg er så glad for at jeg ikke var alene om å ville ditche afterparty i dag. Desto eldre jeg blir, desto mer takker jeg nei til. Da jeg kom til Oslo var jeg så innmari glad og gira for alt jeg ble invitert på, like glad og gira som da jeg ble invitert på fest i Førde. De få gangene det skjedde i løpet av ungdomstiden min. Dere som inviterte meg kommer jeg til å digge for alltid. Om dere leser så vet dere hvem dere er. Mwuaaaah! Når jeg tenker tilbake på det nå skulle jeg ønske jeg heller samlet den lille gjengen min litt oftere, bare ha det dritlættis sammen for å så vrake byen. Haha. Vi gjorde vel for så vidt det også når jeg tenker meg om. Den sommeren jeg og Guro festet sånn ca. hver eneste helg og inviterte mennesker vi absolutt ikke var i gjeng med over på vors, noe som egentlig ikke er “lov”. Lol. Jeg har hatt det fint, virkelig. Det har jeg. Jeg er så glad for at ting var som det var og at det ble som det ble. I morgen tidlig flyr jeg hjem til Oslo og jeg gleder meg sånn til å komme tilbake til den fine leiligheten min. Det var nesten (nesten!) litt vemodig å forlate de vakre plantene mine, skjønner dere eller? Dere skal få housetour, mas på meg om den ikke kommer. Og mens vi er inne på det, herregud tusen takk for alle plante-tipsene jeg fikk av dere. Haha, dere er så fete. Føler jeg har den smarteste gjengen med lesere ever, uansett hva jeg prater om så er det noen som har noe å komme med. Yaaaaaaaa. Vi er de feteste folka i bloggnorge, dere. Kjenner jeg trenger å sette meg ned med et glass rødvin og skravle høl i huet på dere. Video, altså. Og nei, jeg er ikke alkoholiker, jeg hater at folk slenger det ordet rundt som om det skulle vært hei eller hade. Det gjelder vel for så vidt alle mulige diagnoser. Jeg kjenner folk som har vært preget av alkoholisme og det er lite gøy for de som står nær. Det er normer, da. For nordmenn er det mer akseptabelt å drikke seg drita torsdag og lørdag hver uke, mens å ta seg et glass rødt til middagen et par ganger i uka? DA har man et problematisk forhold til alkohol. Haha. Ikke meningen å virke destruktiv og sur nå, I’m not. Jeg bare hater drikkekulturen i Norge, selv om jeg så klart er en del av den til tider. Men i mye mindre grad nå, enn før. Ja. Jeg har i alle fall hatt det helt topp her i Stockholm med jentene, virkelig. Nå skal jeg klappe sammen Mac’en, drømme søtt og kanskje jeg våkner på samme måte i natt og får et innfall om hvor takknemlig jeg er over livet. Haha. Jeg ELSKER at livsgnisten min smitter over på dere. Får meldinger og mailer fra folk som bare “eeeeeyyy den snappen gjorde meg så glad!!!” og det betyr ALT for meg. Vit det. Sov godt, dere. Jeg er så så så glad i dere alle! Skrives mer i morgen xx

35 kommentarer
  1. Ærlig talt, du er en legende!! Hver gang du kommer med noe så er det hilarious. Det mener jeg. Og det verste av alt (det beste) er at jeg leser innlegget med din attitude og dialekt i hodet. Og ditt engasjement. Du kan virkelig det å spre glede og smitte over. Nå ble jeg gira. Ønsker deg virkelig alt vel Kristine. Det du har oppnådd skal du v være så stolt over og gi deg femti klapp på skuldra for. God natt, sov godt!

  2. Sitter på nattevakt og kjeder livet av meg, vil ikke gjøre en eneste oppgave og bare sove. Dette innlegget fikk meg i humør, så nå skal jeg opp fra stolen og shine hele sjappa, haha! Skulle ønske jeg hadde din positive energi hele tiden, men heldigvis smitter det over når jeg klikker meg innom bloggen din! Kyssss fra meg

  3. Åh, sendte deg faktisk melding på Facebook hvor jeg skrev om hvordan din positive energi smitter over 😀 tror ikke du har sett den enda, men vit ihvertfall at din unike formidlingsevne når hele veien opp til nord <3 Keep that good shit comin?, you rock!

  4. Hei!
   Husker du i sommer skrev at du hadde kommet inn på psykologi studiet på UiO. Har ikke hørt noe mer om det etter det innlegget. Ble det til at du ikke startet?
   Håper foresten alt står bra til med deg utenfor bloggen også! Du er flink i jobben du gjør 🙂

  5. Jeg er helt enig med deg om at det å slenge rundt seg med ord som alkoholiker og andre lidelser ikke er greit.
   Her om dagen leste jeg et innlegg av deg og jeg husker at jeg stusset over hvordan du skrev at du kanskje til og med ble litt manisk i en periode.
   Akkurat som du synes det er upassende at leserne dine kaller deg alkoholiker, synes jeg at det er like feil av deg å kalle deg selv for manisk.
   Jeg skjønner på en måte at du skrev det for å sette ting litt i perspektiv, eller at du ikke helt tenkte over betydningen bak ordet, men mani er ikke noe man «kanskje ble» i en liten periode.
   Synes ikke du skal kritisere leserne dine for å misbruke et ord, når du gjorde det samme for noen dager siden.
   Du er den eneste bloggeren jeg følger, og jeg liker virkelig innholdet på bloggen din, Men følte jeg bare måtte kommentere noe på dette. Bare litt konstruktiv kritikk Hehe

  6. Hei, i mange land i Europa er det helt vanlig å ta seg et glass vin til maten. Vin er finkultur og det er helt lov å nyte et glass deilig vin på kvelden. Rødvin er det beste jeg vet, det gjør meg ikke til alkoholiker.

  7. Enig i det du skriver om alkohol! Fikk en kommentar engang på at jeg drikker skikkelig mye. Og det var liksom ett glass vin til biffen eller en øl en lørdagskveld “Hvorfor drikker du øl alene?” Noen klarer faktisk å drikke en enhet som kos. Å kun drikke for å bli drita, det er da man ikke har kontroll. En drink på byn uten å feste helt er faktisk helt ok også

  8. AN: Manisk er en tilstand, alkoholisme er en lidelse. Jeg er ikke en tilhenger av å bruke “manisk” i alle mulige sammenhenger, men det kan OVERHODET ikke sammenlignes. Du er ikke ute etter å gi konstruktiv kritikk, du er ute etter å ta Kristine. Gi henne litt pusterom.
   Nuss og klem fra bipolar;)

  9. Jeg anbefaler å lage colaisbiter hvis du har omgangssyken. Tar vekk litt av kvalmen. Jeg hadde det sist uke, helt jævlig! God bedring!

  10. tips til omgangssyke:
   – drikk sukkerfri brus (sukker er med på å mate de dårlige bakteriene i magen som gjør deg syk)
   – ikke spis eller drikk meieriprodukter (bidrar til det samme som sukkeret)
   – riskaker, tørre kjeks, potetgull er gull.
   – unngå frukt eller mat med naturlig sukkerinnhold
   god bedring!

  11. Jeg driter i hva som er riktig, spis og drikk bare det du selv har lyst på! Nytter ikke å tvinge i seg noe du ikke vil ha. Utrørt cola så det ikke er igjen noe kullsyre, epler(!!!), salt kjeks.. friskt eller salt pleier å være det eeneste jeg får i meg hvis jeg har en periode med dårlig matlyst, så blir jo det samme med omganssyken. Håper du blir fort frisk fordi fyfaen det finnes faktisk ikke noe vondere. Varme tanker til deg!!

  12. Hei Kristine!
   Så innmari GLAD for at du skriver her at du hater at alkoholisme er et ord som bare blir slengt rundt som et hei og hade. Jeg er like gammel som deg og har en mor som er ekstremt alkoholisert og det er virkelig utrolig tungt for oss nære og har gjort livet veldig vanskelig. Sitter igjen med traumer og frykt, selv om å flytte bort fra “problemet” har gjort det litt lettere. Blir så oppgitt når folk kaster rundt på ordet som at det er et uskyldig ord, når det er en forjævlig sykdom/lidelse og som preger andre i nær sirkel.
   TUSEN takk for at du er du og for at du skrev de ordene der. Du inspirerer meg <3 Og du gjør veldig ofte dagen min!
   Klem fra Nord-Norge

  13. Hei! Så snappen din ang omgangssyke. Jeg lå inne hele forrige uke med det samme, så da tenkte jeg å gi deg tips som hjalp meg å holde meg hydrert. Jeg drakk mye vann med sitron, men i små mengder. Så spiste jeg ritzkjeks, mariekjeks, salte sild (det lakris godteriet). Om jeg følte meg litt bedre prøvde jeg å få i meg litt chips. Salte ting hjelper (på meg ihvertfall) masse god bedring:)

  14. Kjøp reisesyke tab på apoteket d tar kvalmen og oppkasten. Da kommer d bakveien isteden. De gir det på sykehus av og t e best for kroppen å få d ut men om du ikke makter d få noen t å skaffe postafen på aptek

  15. Det eneste som hjelper meg i starten av omgangssyke er å blande 50/50 eplejuice og farris naturell. Ikke det beste smaksmessig men hjelper kroppen sånn at man får i seg litt sukker samtidig som litt salt (noe kroppen må ha). Drikk små slurker så det ikke kommer opp igjen med det første 🙂

  16. ritzkjeks, farris blandet med eplejuice, chips, rett i koppen (feks potetstappe), loff! Viktig å drikke MASSE, da du mister mye væske og salter når du kaster opp:)

  17. Hei!
   Så snapen din ang. Omgangssyke og først og fremst: god bedring! Salte kjeks som f.eks Ritz eller helt vanlig salt chips pleier å hjelpe meg. Det er sjeldent at jeg får i meg noe mer enn det eller at noe annet frister. Få i deg rikelig med væske og gjerne noe som innholdet kalorier så du har noe å gå på. Pepsi Max (selv om du har sluttet med det) eller annen sukkerfri brus? Styr unna sukker for det kan forverre omgangssyken, spesielt om du har fra begge ender❤️

  18. Ritzkjeks og polarbrød er det eneste som funker på meg. Bare at du trenger vel en glutenfri variant, men det tror jeg du finner!

  19. Det hedder altså bipolarlidelse og mani er den ene af to halvdele af lidelsen. Nogle dør som konsekvens af deres maniske tilstand. Det er både en tilstand og en lidelse. Hilsen en der rent faktisk læser psykologi 🙂

  20. Hvis du har omgangssyke så anbefales det å drikke eplemost blandet med farris/bris for det binner det som er i magen og salt kjeks! Bare ikke drikk for mye eller spis for mye da kan det fort gå gale! God bedring!

  21. Så snappen din ang omgangssyke, og jeg mener ikke å være slem eller noe sånt nå, men du er nødt til å holde deg hjemme i 48 timer etter symptomene har gitt seg dersom du ikke skal smitte andre, så når du er på casting eller hva det var så er sannsynligheten utrolig stor for at du har smittet mange av de som var der. Og det er veldig dumt! Hold deg hjemme og ikke spre smitten er mitt beste tips. Og masse god bedring selvfølgelig!! Så du skrev at hun du var med i Stockholm var matforgiftet – du skjønner sikkert nå at det var omgangssyke og at det var hun som smittet deg. Utroooolig kjipt!! Omgangssyken er min største frykt og alt jeg ber om er at de som er syke holder seg hjemme og ikke sprer sykdommen.. håper du tar det til etterretning selv om du har et busy liv og slik. Ta deg noen sykedager. Og farris og juice hjelper en god del!
   God klem!

  22. Heia! Et tips under omgangssyke er mariekjeks, ris, og cola/farris. Et annet tips er elektrolyttblanding, for å gjenopprette væskebalanse (den blir ganske forstyrra ved omgangssyke). Blandes ut i vann og drikkes vanlig. Dette kan man sikkert få kjøpt på apotek/helsekost, eventuelt så har de aller veterinærkontor det inne i butikk til salg. Fungerer like bra på hunder med omgangssyke, som folk med hangover/omgangssyke. GOD BEDRING, hilsen veterinærstudent! 🙌

  23. Så enig med det om drikkekulturen! Jeg er en person som liker å drikke et glass rødvin noen kvelder, og bare chiller. Det er sånn jeg koser meg, har egentid og faktisk slapper skikkelig av, og jeg mener det er utrolig viktig i det samfunnet vi lever i i dag. Og nei, selv om jeg slapper av med et glass rødvin betyr ikke det at det er noe jeg MÅ ha, og heller ikke noe jeg er avhengig av for å slappe av. Jeg gjør blant annet yoga hver morgen, og trenger ikke å drikke rødvin for å me me-time da. Skjønner bare ikke hvorfor folk skal hakke og bry seg så voldsomt om hva andre gjør hele tiden?!
   Sorry for rant, men er bare så enig i hva du sier, og din holdning til livet generelt! Du inspirerer meg til å bli en bedre person xx

  24. Anonym: bipolar lidelse pleide å hete “manisk – depressiv lidelse”, så jeg mener at mani er en stor del av lidelsen. Men som psykiateren sa til meg; har du møtt en person med bipolar lidelse, så har du bare møtt én. Alle er forskjellige, pappaen min er for det meste manisk i flere måneder av gangen, så for min del så forbinder jeg bipolar lidelse med mani. Men allikevel, kanskje du har en annen sykdomshistorie. Men for all del, du kan tolke min kommentar slik du vil, men jeg mener fortsatt at det er konstruktiv kritikk 🙂
   ha en fin dag/kveld videre!

  25. Så bra du svarer litt tilbake på alkoholisme.. det du skriver er veldig sant, det å drikke litt til maten her og der kan absolutt ikke sammenlignes med de som virkelig sliter :/

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg