suck it up

Våknet opp og søker opp dagens schedule i mailen min.

Casting etter casting, dør etter dør slengt i trynet. Ikke ta det personlig sa de, jeg gjør ikke det. For jeg vet at jeg er en fet jente, men det bryr ikke de seg om. De bryr seg om hun asiatiske jenta med bob som kan bære antrekket bedre enn meg, for det er det som betyr noe. Og pokker, hun så bra ut. Men jeg ser ikke sånn ut.

Tar på meg jakka, jeg hater å være en av mange men jeg innser der jeg står at det er akkurat det jeg er. I høye hæler fra Zara som alle har løpt og kjøpt for castingene, svart bukse og svart singlet. Spiser matpakken min, er det egentlig lov å spise inne i et casting-rom lurte jeg på i et sekund. Sånn, sosialt akseptabelt. Fuck, jeg fikser ikke å ikke bli likt innser jeg. Jeg kjenner det på tunga, det smaker ikke godt, det smaker forjævlig.

River med meg veska, drar hjemover. “Men jeg har aldri følt så lite før, bare” sa jeg i telefonen mens jeg hadde maten i munnen og forbipasserende på gata kastet et ekstra blikk bort på den fortvilende jenta med det oransje, bølgete håret hengene etter seg. Sitter på bussen og stirrer ut vinduet, lurer på hvordan jeg kan muntre meg selv opp. For det å gå rundt fra dør til dør får meg til å føle meg komplett tom, det er fader meg ikke rart jentene ser ulykkelige ut. Kjøper med meg en ny stringtruse og en rosa, vegansk burger, drar hjem og skrur musikken på full guffe. Jeg hadde en idé om at det ville få meg til å føle meg som meg selv igjen, og det gjorde det.

Kristine. Bare Kristine.

28 kommentarer
  1. Det er det nydeligste bilde jeg har sett av deg. Du er alltid nydelig, men det bilde tok pusten fra meg, fader for en fin jente du er. Flott på innsiden og utsiden. Du bærer noe med deg som er så fantastisk vakkert, klarer ikke sette fingeren på det. Kanskje det er det som er så fint med deg, du er mystisk, spesiell, elegant på den fin måte,
   Ha en strålende dag <3

  2. Det du føler er den lille stemmen i hodet ditt som sier at du ikke burde vært modell og at du kanskje ikke står for det modellyrket representerer. Du har vel vært på nok castinger nå at du ser forskjellen mellom deg og de jentene som faktisk booker jobber? Du er ikke modellpen, du er Kristine pen! Hadde du hatt potensiale ville du ha booket en BRA jobb for lenge siden 🙁

  3. “(…) lurer på hvordan jeg kan muntre meg selv opp (…)” Gjør meg så glad at du har en positiv holdning til livet og til deg selv, tror man lever bedre da. Selv om du møter litt motgang, gjør du det beste ut av situasjonen og det digger jeg.

  4. Har du noe særpreg ved utseende ditt egentlig? Det kan være grunnen til at du ikke får booket noen jobber, de aller fleste (super)modeller har et særpreg ved utseende sitt, også har jo det mentale mye å si

  5. Kan du værsåsnill å legge ut det bilde du la ut på instastory for noen dager siden? Med kaffe koppen og siggen? Ligner på disse bildene!! Fyfader d er det kuleste bilde jeg har sett!!! Trenger å se det igjen haha<3 naturlig vakre deg

  6. Anonym: Det har hun jo absolutt 🙂 Et flott kjeveparti og nese. Samtidig flotte øyne med en “fasong” som skiller seg ut. Jeg tror hun kan bli en stor modell, men det krever selvsagt at hun har motivasjon (men det kreves jo uansett hvilket yrke man velger).

  7. Det gikk akkurat opp for meg hvorfor du ser så død ut i ansiktet på bilder. Du er jo død på innsiden også. Du smiler jo ikke med øynene lenger. Blir alltid så trist og nedstemt av å lese bloggen din, det er jo bare klaging og syting men jeg klarer liksom ikke la være. Jeg trekkes mot det melankolske og triste, det gir meg en trøstende varm følelse på en måte. Forstår ikke hvorfor man torturerer seg selv på denne måten.
   Over på noe annet forresten;
   Håper du finner en jobb som gir deg en god følelse, og som ikke ødelegger selvtilitten alt for mye.

  8. Herregud folk kan være så ekle! Det er egentlig litt tragisk hvordan noen klarer å flette så sårende ord i en setning som liksom skal være konstruktiv. Kristine, jeg synes ikke du er verken klagete eller sytete. Er man nedfor, så er man det, og det er helt lov å si høyt. Det er så klisje å si, men det viktigste er at man alltid reiser seg igjen. Virkelig, jeg synes din positive holdning til livet er så oppfriskende og beundringsverdig. Du har så mye potensiale, Kristine, og om du til slutt finner ut at disse modell-greiene ikke er noe for deg, så er det så sykt mye annet du kan gjøre og som du vil mestre. Modellyrker er jo tross alt blant de mest overfladiske yrkene man kan finne.
   Men lykke til uansett, jeg håper alt går din vei!

  9. DU KAN FÅ TIL ALT DU VIL <3 De aller fineste tingene tar tid. Og nei, at du hadde blitt oppdaget tidligere hvis du var penere/mer spesiell etc. er ikke sant. Du er allerede vellykket, og alt skjer til sin tid. DIN tid. <3 Stå på, og vær så snill ikke la andre snakke deg ned og ut av drømmene dine. Verden trenger slike som deg.

  10. Syykt fine bilder, og bare husk at du er MER enn modellyrket! Ikke la castingene definere deg. Du er rå uansett

  11. Anonym: hva er det du snakker om? hun er da absolutt modell pen. Har veldig typisk modell utsende. kroppen , høyden osv.

  12. Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves! Husk at Roma (Milano ;-))) ikke ble bygd på en natt! Gi det litt tid, det blir bedre!

  13. Kanskje du begynner å kjenne på at modellyrket ikke er så glamorøst og meningsfylt som du har trodd. Ut i fra de tankene du deler her på bloggen virker det som du behøver noe mer i livet. Kanskje du skulle ha takket ja til psykologistudiet? 🙂 Det er bare en måte og finne ut hva man vil her i livet da, prøve å se om man liker det, ikke, fortsette videre 🙂

  14. Elsker at du skriver så ekte, hvordan ting faktisk er og hvordan du føler deg. Stå på! Livet skal være litt hardt til tider, da man vokser og finner styrke i seg selv! <3 <3 sender litt love fra Norge <3

  15. har noen filmtips 🙂
   three billboards outside ebbing, missouri
   the florida project
   blue is the warmest color
   moonlight
   grand hotel

  16. Har selv vært i modellyrket i såpass mange år at jeg føler jeg kan uttale meg om det. Er det en ting jeg har lært så er det at det får meg til å føle meg jævlig og verdiløs. For hver shoot så står jeg der bare som en dukke, på en hel arbeidsdag så er det kun et par sekunder noen faktisk ser meg i øynene, og ikke på resten av kroppen min. 5+ personer har formeninger om hvordan buksen jeg har på sitter over lårene mine. Dette er slitsomt, og jeg har innsett at for meg så finnes det andre ting i livet med større verdi, som gir meg en langt bedre følelse!
   Håper det går bra med deg, og at du føler deg bra! Klem <3

  17. Tydelig at du kommer med motsvar selv, der hvor “anonym svarer” i kommentarfeltet. Ikke helt heldig. Bedre at du da skriver navnet ditt.
   Ps. du ser sliten ut om dagen, har du det bra? <3

  18. Stå på Kristine og takk for ærligheten din! Jeg ser deg allerede som en modell, men jeg synes det er synd at modellyrket kan gjøre en så nedstemt på grunn av så stort fokus på utseendet.

  19. Jævla stygge noen er!! Sånne mennesker som er giftige, og som ingen ønsker å ha som venn. Kristine er så mye mer enn sånne som deg/dere. Dere som prøver å trykke andre ned.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg