slik kan du oppbevare olivenolje!

Inneholder sponset produkt fra Culina

LA OSS SNAKKE OM NOE AV DET VIKTIGSTE I KOSTHOLDET MITT

Hvis du spør hva jeg er avhengig av så er olivenolje en av punktene på lista mi. Det går vel kanskje litt for mye ned på høykant her i huset, spiser du frokost med meg får du muligens sjokk over mye olivenolje jeg presterer å helle over knekkebrødet mitt før jeg tar på pålegg, he-he. Kan nok lære å begrense meg LITT, men til mitt forsvar er det kjempesunt for kroppen på alle mulige måter. Og vanvittig godt, ikke minst. Jeg bruker olivenolje i all matlaging i tillegg til erstatning for smør. Det beriker maten, gir flyt i fordøyelsen, stabiliserer blodsukkeret og apetitt-hormonene, og kan til og med øke antioksidantverdien i f.eks grønnsaker når man steker dem i oljen. Det beskytter også mot en rekke sykdommer som diabetes, blodpropp og hjerneblødning. OG! Sist men ikke minst, gjør huden SILKEMYK. Det siste året har jeg fått utrolig myk hud både på kroppen og i ansiktet, og det har olivenoljen mye av takken for. Faktisk, kun det og vann. Før drakk jeg bare Pepsi Max og brukte ikke olivenolje noe særlig i kostholdet mitt, nå har jeg byttet ut brus med vann og får i meg olivenolje hver dag. Små endringer, store forandringer. Sorry om dette ble et litt nerdete avsnitt, men jeg er utrolig fascinert over sånne her ting 🙂

Det jeg egentlig ville vise dere i dag er denne fancy måten å oppbevare olivenoljen på. Hang on guys, nå blir det mer kjøkken og matlaging på bloggen fremover! Jeg henger kanskje mer på kjøkkenet enn noe annet rom i leiligheten for tiden, nettopp fordi det er en greie som har blomstret i meg nå nylig. Dette var faktisk Fabian sin idé, så han skal få credit, hi hi.

DU TAR BARE EN TOM WHISKEYFLASKE, SKYLLER DEN OG PUTTER PÅ EN SKJENKETUT. FYLL HELE GREIA MED OLIVENOLJE. VOILA, EN MYE PENERE FLASKE!

Skjenketuten får du kjøpt til en kjempebillig penge på CULINA SOM LIGGER I TORGGATA 33 I OSLO. (Sponset) Den gir en mye tynnere strålene som forresten gjør det enklere å helle oljen over maten 🙂

Og så var det utrolig mange som lurte på hvor fruktskålen min på Snapchat er fra. Den er også fra Culina! Den koster seriøst nesten ingenting og ser så sjukt fin ut, jeg har nesten hele denne keramikk-samlingen av skåler nå. SÅ delikat farge, den passer perfekt inn på kjøkkenet 🙂 Dessuten elsker jeg å ha frukt og grønnsaker stående lett tilgjengelig på kjøkkenbenken, da spiser jeg det faktisk i stedet for at jeg glemmer at jeg har det, haha.

16 kommentarer
  1. Olivenoljen kan faktisk harskne og bli dårlig av å ha den i en sånn flaske, for hele poenget er at oljen ikke skal bli eksponert for lys (derfor mørk flaske).
   En annen ting er at olivenolje egentlig ikke bør brukes som stekeolje da sterk varme kan forandre strukturen i oljen og gjøre at den smaker dårligere og blir mindre bra for deg. Anbefaler heller rapsolje som stekeolje (også ganske sunn), men selvfølgelig olivenolje i kaldere retter (som f.eks. i salat eller på knekkebrød som du sier).

  2. Stine: Man kan bruke oliven olje i steking men ikke kaldpresset! Kaldpresset/ extra virgin går på kald mat mens varmpresset brukes til steking! Varmpresset er mer nøytral og tåler sterk varme. Mulig at det finnes en hybrid mellom disse to som er mer anvendelig, ikke vet jeg. Men det er sant at oljer som rapsolje tåler enda høyere varme enn varmpresset olivenolje, og er derfor enda mer anvendelig!

  3. Anonym: Jeez, hva skjer med deg? Jeg skjønner jo at det er henne, men jeg nekter å tro at jeg er den eneste som synes hun ser fremmed ut!? Jeg hadde aldri gjettet at det var henne hvis jeg hadde sett dette bildet i annen setting.

  4. Hei!
   Synes du er sykt flink til å blogge ofte, det setter leserne pris på!!
   Håper du har en fin dag!!

  5. Du vanner marginataen din for mye, “stammen” skal være grå og ikke brun, som jeg ser din er. Olivenolje bør heller ikke oppbevares i en klar flaske, den bør oppbevares i en mørk flaske, ellers blir den harsk 🙂

  6. Og dette har ikke noe med i nlegget og gjøre…. Men kan du PLEACE fixe så du får flere lesere enn hi der sraad eller hva hun heter. Gjør meg gaaal at slike mennesker får så mye oppmerksomhet. Og d er KUNN pgq utseende. D er jo aldri noe smart, tenkende, drømmende,gjennomtenkt eller dypt som kommer ut av den bloggen. Tragisk at D er d unge jenter ser opp til. Jeg er 31 og synes d et ekstremt trist å se utvikkingen som forgår. Når jeg var på din alder så vi ikke opp til paradise pupper og falske rumper. Det er skremmende. Altså, jeg er All for at man kan pumpe kroppen full av dritt. Har selv silikon og testa 1 gang restylane. Men går ikke å skriker ut om d og gjør d til mity levebrød. Hvem er de om 10 – 15 år?
   Du derimot er mer med i den ekte verden. Nede på jorda. Litt svevende og drømmende. Det Var/er jeg og. Hold fast på det. F*** de som stiller spørsmål ved din eksentriske side. D er herlig. Du er herlig!
   Ønsker å se deg mer og driter i om du lager tullete click baits for å få kidsa inn på bloggen din. Hehe! Bare få med deg ungdommen. Gi de ekte verdier og få de til å tenke. Om seg selv og ikke minst andre. Få frem empaten i de.
   Måtte bare få d ut.
   Sorry sraad. But the truth hurts. Det blir kjedelig og litt som en bilulykke… Må se.. kan ikke se bort. #Sauer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg