NRK DEBATTEN 21:25 I KVELD

Hei kjære dere! Åh, jeg har ikke rukket å sette meg ned på Mac’en og skrive ordentlig i dag, det skjærer alltid litt i hjertet mitt. På ekte, ja. Litt på grunn av dere, mest fordi jeg er så glad i den roen og energien jeg får når jeg setter meg ned fremfor tastaturet. I dag er ting litt hektisk, men jeg er sterkere tilbake i morgen! Så, hvem skal følge med på debatten i kveld? Kult at så mange av dere er engasjerte! Det føles veldig fjernt at jeg sa ja til å være med for å være ærlig, i dag har jeg vært på yoga hvor jeg fikk privat time med en fantastisk yoga-instruktør og etterpå skal jeg møte Håkon for en kaffe. Høres litt rart ut når jeg sier det på den måten, for vi to er altfor uformelle til å ta en kaffe egentlig, haha. Det er mer “skal vi munche mat på kjøkkenet og prate dritt om folk?”, men vi bor jo ikke hjemme lenger.

Ja. Vel. Uhhh… jeg tror jeg er litt nervøs. Det merker dere kanskje. Nå spiser jeg en sen lunsj og skal straks levere noen bukser nedi gata her for å få sydd dem inn. Følg med i kveld, så prates vi i morgen! Dette blir utrolig spennende! X

NRK DEBATTEN KLOKKA 21:25

96 kommentarer
  1. er det mulig å få sett debatten på nett? da jeg ikke har tv
   gleder meg til se deg! your gonna kill it<3 lykke til!!!

  2. Står å lager mat, og plutselig hører eg navnet ditt på tv’en haha måtte bare sette meg ned å se på denne debatten. All støtte til deg Kristine! Gøy å se at du er komt så langt as c:
   Mvh Svenn din venn

  3. Off, blir flau over debatten (ikke deg!). Men, føler egentlig at NRK har fått tak litt feil folk i debatten. Altså, du representerer ikke det Ulrikke “kjemper” mot. Og du er jo ikke kroneksempel på en rosablogger. Du ønsker å være modell og har en helt annen vinkling. Altså, jeg føler ikke at du skal måtte kjempe denne kampen. Du må få være deg selv. Du ønsker å være modell. Hun er skuespiller. Du må jo få legge ut bilder og posere – da det er det som på en måte skal være jobben din? Du skal skape en stil og et image for å få jobber og. Da blir det litt rart å legge ut bilder og videoer slik Ulrikke gjør? Altså gaaaad.

  4. Anonym: veldig enig!! Virker ikke som om du prøver å forstå poenget Kristine.. vet det er en av de første debattene dine, men her var du veldig i forsvarsmodus. Digger bloggen din! Og håper neste debatt er bedre 🙂

  5. Hei!
   Du fremstår umoden og ureflektert på NRK. Ikke bable så mye, pust og tenk deg om og lytt til det hva andre sier. Du kakler høyt og i munnen på andre, ingen av de andre avbrøt så mye som deg. Vis respekt for andre og vær ydmyk. Du er en fin jente, men du må tenke deg mer om når du snakker.

  6. Jeg ble faktisk veldig positivt overrasket over deg i debatten Kristine! Hvorfor skal ikke du å legge ut bilder du er fornøyd med, det er som du sier; det er lov å trykke unfollow.
   Jeg heier på deg!

  7. Blir flau over hvor brautende/arrogant du virker 🙁 ikke avbryt andre, det er frekt – og pust(!) og litt evne til selvkritikk er jo ikke helt galt!

  8. Kult av deg å stille opp i debatt! Vil veldig gjerne høre dine refleksjoner nå i etterkant. Fikk du frem det du ville? Hvordan hadde du det underveis, var du komfortabel, følte du deg angrepet? Og sist og kanskje viktigst av alt, har du blitt påvirket av standpunktene til de andre som var med (altså ikke at du har ombestemt deg, men tatt det til ettertanke)?
   Igjen, så kult av deg å stille opp! Håper du fortsetter med dette <3

  9. Du seier i debatten at ein ikkje bør skrive om buksestørrelse xxxs. Er det spesielt betre å skrive at du skal få sydd inn noen bukser?

  10. Bare meg som la merke til den nye restylane reklame du kristine la ut for bare noken veker sida? Er den plutselig irrelevant? Djupt skuffa over deg på debatten i dag.

  11. Synes det du leverte var bra jeg, på et tidspunkt tente du endel men du klarte å roe deg fint utover. Mest synd at ingen argumenterte noe imot Ulrikke, for hun er ikke en engel hun heller. Fortsett å stå på og kjempetøft at du tørr å delta i noe sånt! much love fra en sint vestlending til en annen<3

  12. Flott innslag. Synes litt synd for deg, som ble en syndebukk for «alle bloggere», men slik blir det når ingen av de værstinger ikke har guts nok til å stille til debatt. Vil samtidig ikke at det skal gå inn på deg for mye, jeg og sikkert mange flere mener at du er et godt forbilde, som viser livet til en ung jente slik det er med alle usikkerheter, følelser, opp- og nedturer.
   Så en gang til, flott innslag, stor respekt at du stite opp og fortsett med den gode jobben

  13. Å sy inn noen bukser er noe alle kan gjøre. Det eneste det forteller er at buksen er for stor og man derfor vil sy den inn slik at den sitter penere. Skal ikke mer til enn at man kjøpte en bukse som var hakket for stor likevel liksom #skjerpdeg

  14. Du har tidligere fremmet restylane i et blogginnlegg fra 2016. Du sa du var fornøyd med kroppen din, slik den var?

  15. Sitter og ser på deg på debatten, nå ble den akkurat ferdig. For det første, jeg synes du blir angrepet av de andre, spesielt Ulrikke og Kristin som rotter seg sammen mot deg. DU blir ansiktet til alle bloggere i hele landet, og det blir feil, men jeg forstår at det fort blir sånn i en sånn situasjon. For det andre så synes jeg det du sier om maten er helt riktig. Hvem faen kan si at man ikke har lov til å legge ut «I dag spiste jeg denne middagen, kjempegod og sunn og jeg ble god og mett. Her er oppskriften.». Overvekt er et så stort problem i Norge og verden i dag at folk faktisk ikke aner. 6 år gamle barn er overvektig fordi foreldrene ikke tar ansvar. Å oppfordre til sunn og god mat er ikke annet enn positivt. For det tredje, det er faktisk aldersgrense på feks instagram. Lillebroren min er 12 år, og han får ikke lov av mamma og stefar til å ha instagram eller facebook. Han har snapchat, der han bare får være venn med folk han kjenner. Jeg er så enig med deg, at foreldrene har et ansvar de og. Nei, de skal ikke se gjennom mobilen til dattera eller sønnen sin hver dag, men det må gå an å ha et øye på hva de ser på og gjør. IKKE MINST, ta den samtalen med barnet ditt! Snakk med barnet ditt om kropp, press, selvtillit og lær de fra de er født at ingen andre enn de selv kan fortelle de om de er stygge eller pene!
   Ja, jeg synes at bloggere og andre har et viss ansvar, men ikke så mye som de andre skulle ha det til. Det er ikke deres skyld at ei jente får anoreksi, psykiske lidelser er ikke så annerledes enn fysiske. Den jenta var antageligvis utsatt for det fra før, og hun hadde blitt syk av et eller annet før eller siden uansett, desverre.
   Jeg synes du er flink, jeg synes du er klok og reflektert og jeg synes ikke noen skal få pisse på deg. Kristin og Ulrikke har mange gode poeng som jeg er enig i, og som jeg også tror du er. Men det finnes grenser for den veien de går også. Vi må ha litt av begge deler!
   Du var flink på debatten, og hadde jeg vært deg (vi er like gamle), så hadde jeg begynt å gråte på direkte tv fordi jeg hadde følt meg angrepet…. hahaha. Klem til deg Kristine!!!!! You go girl!

  16. Skulle så gjerne sett en annen blogger enn deg i den debatten, ikke fordi du ikke gjorde en god rolle, men fordi du representerer ikke problematikken som herjer i bloggmiljøet. Forstår hvis dette var noe ubehagelig for deg?
   Du fremstiller gode og sunne matvaner gjennom bloggen, du koser deg jo med god mat! Trykker i deg en hel ost om du føler for det, fordi det er sykt digg, tipser om flotte spisesteder som har gitt deg en fin opplevelse. Go you!
   Jeg ser andre bloggere som gjør en big deal av å “skeie ut” ved å spise verdens minste sjokoladebit til kaffen, og det gir meg absolutt ingen glede av å lese. Derimot å høre hva slags spennede mat du har oppdaget og har dilla på, det syns jeg er gøy å lese.
   Jeg syns også du balanserer bildene du legger ut i sosiale medier veldig greit i forhold til modellkarrieren din, og jeg har selv ikke noe problem med å skille mellom bilder ment som kunst, og bilder ankret i en annonse. At du satser på drømmen din til tross for nedturer er så utrolig inspirerende og motiverende, og din drivkraft er ikke til å kimse av.
   Du skriver godt, du fremmer realfag, du har beina godt ankret til bakken. Du har lite reklame, det gjør deg troverdig i mine øyne. Du skriver om tanker, følelser, livet ditt med alle oppturer og nedturer det medfølger, og det gir meg noe å trykke meg inn her å lese hva du skriver.
   Jeg syns du er et flott forbilde Kristine.

  17. Jeg får inntrykk av at du ikke helt har forstått at denne debatten ikke handler om deg personlig? Du glefset tilbake som om noen hadde angrepet deg personlig, avbrøt flere ganger når andre hadde ordet og viser lite innsikt i helheten av debatten. Jeg håper du tar til deg noen av tilbakemeldingene i kommentarfeltet her til neste gang.

  18. Så deg på debatten i dag, og synes du utgjorde en fin figur, jeg! Du viser at du nettopp er et MENNESKE, så om du avbrøt litt her og der, viser bare at du er oppriktig engasjert. Synes også synd at det var du som ble frontet som «blogg-norge», for du er absolutt langt ifra verstingene. Du viste at du nettopp er åpen for konstruktive tilbakemeldinger, og at du er åpen for «forbedringer». Håper du ikke lar de negative tilbakemeldingene gå alt for hardt innpå deg og får deg til å angre på at du deltok, for jeg synes du nettopp gjorde debatten reflektert og nyansert! Ulrikke påstår at hun fremmer og står for mangfold, men konsekvent tillater hun ikke «folk som deg» å være med i detta mangfoldet..

  19. Kjempebra 🙂 Synes du fremsto både selvsikker og reflektert, ikke nervøs eller usikker på eget standpunkt

  20. OMG, korr skal eg starte? Va så sjukt spennande å se på debatten! Eg føle og har lenge følt meg nesten mobba av Kristin spesielt, det føles som om ho seier at eg e ei dum høns som ikkje klare å tenke sjøl. Eg har hatt det jævlig tøft på barneskulen og mellomtrinnet, men etter at eg begynte å lese din blogg har eg høg sjølvtillit, og du gir meg uendelig med inspirasjon! Eg lot meg treffe av kroppspress når eg hadde det dårlig, men hvis en blogg ikkje har det du ser etter så tar det et google søk på “thinspiration” så har du det! Og ikkje minst MOBBINGA av atletisk bygde folk i dagens samfunn, KEM e det som lager kroppsfokus egt da? Og at eg som e en petite jente, kort og timeglass, skal behøve å forsvare andre sier jo litt. Eg e et reflektert ungt menneske, 9. Klasse, veganer, treninsglad, prøve bare å finne ut ka eg ska gjøre liksom. Nei, måtte bare få d ut haha. Men du e digg da! Eg tenke at man heller burde prøve å opplyse til og med små barn om korr viktig det e med GOD sjølvtillit og det å føle seg bra! Sørge for at barn har gode foreldre, og e glad i seg sjølv. Det ville ha hjulpe meg meire enn å peke pekefingeren på andre eldre jenter som prøve å finne ut av ka dei vil i livet. Vi alle vil det samme, kvifor kan ikkje bare alle jenter & damer støtte kverandre? Istedenfor å kalle deg ig slut, si at Damg Gurl, og bli inspirert til å for eks trene og gjøre yoga? Ahh, vil bare folk veit at everyone is responsible for their own happiness!

  21. Først om fremst skal det sies at jeg synes du er tøff som tørr å stille opp i denne debatten, det er nok andre toppbloggere som har fått forespørsel som ikke har mot til å delta. Kudos.
   Desverre synes jeg du gjør en dårlig profil, du fremstår som enormt arrogant og med lite vilje til refleksjon. Periodevis så virker du nesten litt aggresiv og fornærmet.
   Du kjører ansvarsfrakrivelse til den store medaljen. Jeg reagerer på at du sier “når du var ung og usikker så skyldte du ikke på magasiner o.l for din dårlige selvtillitt” (fritt gjengitt) og du får det til å virke som at det er så lett å tenke slik du gjorde. Ting er ikke så sort/hvitt, du virker ikke til å ha forståelse for hvor mektig sosiale medier og influencere er. Samme holdning viser du også når du sier at det er foreldrene sitt ansvar å passe på hva barn/ungdom utsetter seg for. Dette er et argument jeg ser flere bloggere bruker. Hvorfor er det så innmari vanskelig for bloggere å ta LITT ansvar selv? Gjør det så vondt i sjelen for deg å poste litt mindre bilder hvor 90 % er bar hud? Det må jo være så mye annet i livet ditt som gir deg bedre følelse enn x antall klikk og “GOALS-kommentarer” på semi-nakne bilder? Yoga, god mat, Fabian, gode stunder med venner. Er ikke det godt nok til å dekke behovet ditt?
   Jeg synes du virker som en kjekk jente og jeg hadde faktisk troen på at du kunne være den toppbloggeren som var villig til å reflektere litt over posisjonen du innehar som forbilde. Du skal ha for å ha positiv fokus på det å være glad i seg og positiv selvbilde. Desverre overskygges det av den enorme trangen til eksponering av kropp.

  22. Syns du gjorde en god innsats, jeg! Overhodet ikke enig med deg i alt, men du kan i hvert fall argumentere for handlingene dine, og tar selvkritikk der du mener det trengs. Mer av det! Respekt for deg som stiller opp, de som faktisk er verstingene hadde aaaldri hatt guts til å stå opp for handlingene sine.

  23. Må dessuten legge til at unge jenter som har vært utsatt for kroppspress og lagt seg under kniven kan føle seg langt værre av for eksempel måten Kristin har uttalt seg på om plastisk kirurgi i tidligere videoer, og jeg syns det er langt fra feministisk å stå “i mot” jenter som er usikre. Jeg tror ikke hun og Ulrikke innser selv at det er nettopp dette de gjør en gang. De påpekte jo i debatten at vi må stå sammen, men jeg syns det er nettopp de som setter opp et skille mellom “oss” og “dere”. Denne hakkingen på andre er jo det verste, selv om de påpeker at det ikke er ment til noen personlig. Ta Linni Meister som et eksempel; hun har utført plastisk kirurgi og bruker masse sminke, men jeg har ALDRI hørt henne snakke nedlatende om andre, verken personlig eller om “grupper” mennesker, mens denne debatten lyste fordommer. La andre gjøre deres greie, så finner de nok ut av det sjæl.

  24. Så flink du er, Kristine!
   Når de tok opp dette med instagram ble jeg provosert. Bildet til Ulrikke viste like mye kropp som ditt bilde, om ikke mer. Hvorfor får DU kritikk men ikke hun? Er det fordi du har en kropp som likner mer på det «kroppsidealet» vi har i 2018, og dermed ikke «er sunt» for oss unge lesere? Mens Ulrikke derimot, som ikke er «perfekt», for henne er det greit, til og med creds, å legge ut. Det blir for dumt. Jeg er veldig enig at vi skal presentere mangfoldet i befolkningen. Her stiller både du og ulrikke 50/50 og har derfor like stor «rett» til å legge ut lettkledde bilder. Ingen av dere gjør noe mer riktig eller feil enn den andre.
   Jeg så forresten at Kristin nettopp lagde et blogginnlegg om en sunn, god og vegansk frokost. Med porsjonsbilder! Denne annonsen var det INGEN ting galt med. Og HVORFOR skal man ikke få lov å legge ut porsjonsbilder? Skal det ikke være lov å være matblogger? Og hva med kokebøker?
   Hvis et så strengt regelverk skal til, har verden gått for langt. Men det har den kanskje gjort allerede?
   Jeg digget deg uansett i debatten, og synes det var dumt at du måtte være den eneste bloggeren som ble hengt ut. Skulle i likhet med Kristin gjerne sett noen andre bloggere der og….
   Stå på!! U rock

  25. Du går alt for fort inn i dramamodus.
   Du bør roe deg ned litt, for jeg syntes du angriper veldig fort. Du må skille mellom personsak og fakta.
   Det er tydelig at du er litt usikker:/
   Du kan ikke si at unge jenter har ansvaret selv. De har ikke kommet dit enda kognitivt, at de kan ta ansvar for hva de klikker inn på. Du kan heller ikke hevde at du ikke påvirker i feil retning, for gå inn i deg selv… hallo!

  26. Jeg må bare si at jeg synes du gjorde det kjempebra i debatten i dag!! Du er så modig og veldig flink!!

  27. Synes det var veldig merkelig at du ble valgt ut til å være med, da du verken reklamerer i nærheten så mye som de andre bloggerne eller normaliserer operasjoner. Jeg synes måten du viser kropp i de aller fleste tilfellene er naturlig eller på en estetisk måte – de glemmer at du ikke bare er blogger men også modell og de fleste modellene i dag er avhengige av å også være store på instagram. Så ja, skulle heller sett sraad eller sophie elise der! Men du gjorde en god figur uansett 🙂

  28. Kjempe tøft av deg å stille til debatt, det skal du ha! Stå på vidare med ditt, du er eit kjempe førebilete for min del, handla ikkje berre om bildene dine på Instagram, men måten du skrive på bloggen og generelt måten du framstår på. Blid, positiv, intens, følelserik, du har det glimte liksom. Det som gjer at man nyte kvardagen litt ekstra om det går ann å sei.

  29. Dette viste deg ikke i verdens beste lys, men det er vel bare usikkerhet og en følelse av å miste kontroll. Du skjøt haken opp, hadde en veldig arrogant mine i ansiktet og angrep mer enn du debatterte. Du må innerst inne vite at du har en ansvar. Hadde du virkelig vært trygg på det du sa og det du står for, så det ikke vært like anstrengt. Kanskje du burde gå inn i deg selv og finne ut hva som egentlig er din stemme?

  30. Fader så krass du var i den debatten. Det minste du kan gjøre er å holde deg saklig. Du var arrogant, overlegen og avbrøt de andre hele tiden. Blir så sinnsykt oppgitt, hadde du faktisk vært litt mer rolig og jordnær hadde du kanskje fått frem budskapet ditt.

  31. Hei Kristine. Sitter nå og ser på debatten, men må rett og slett sette på pause for jeg blir så sinnsykt stresset av deg. På starten hadde du veldig gode poeng, som det at man må jobbe med seg selv innenfra først og fremst. Jeg selv har skrevet et innlegg om akkurat dette og hadde akkurat samme mening som du hadde på debatten i kveld.
   Etter hvert begynte argumentene dine bare og bli dårligere og dårligere, det du sa handlet på en måte ikke om noe de andre sa i det heletatt føler jeg. Det er gøy at så mange sterke stemmer blir samlet til debatt, for gudsskyld, men la nå folk få prate også da. Blir oppriktig sliten av å se på en stykk stresset Kristine der det virket som at hele debatten handlet om deg til slutt.
   Misforstå meg rett, for vi har faktisk samme syn på dette, noe jeg ble overrasket over. Jeg håper virkelig du blir invitert til flere debatter, men at du da klarer og ro deg ned å ha fokus på hva det handler om og faktisk ha litt forståelse for hva de andre sier også.
   Ha en fin kveld videre!

  32. Synes du gjorde en veldig god figur på debatten, jeg. At ingen ser at denne Ulrikke Falch hele tiden forsøkte å angripe deg er sjokkerende. De nevnte denne porsjonen, at du ikke skal legge ut bilde av det osv… Herregud, jeg må le. Fortsett akkurat slik du gjør! Stå på, Kristine !

  33. stå på kristine! jeg syns du var flink, tiltross for masse krass kritikk vendt mot deg av Ulrikke. Det som jeg sitter igjen med er at vi må bare godta at vi alle er forskjellig og at selve problemet kommer innenfra.

  34. U fucking go girl, virkelig imponert av deg som tar denne debatten! Så glad for at noen står opp for dette synspunktet som jeg nesten trodde jeg var alene i å ha. Du burde være så stolt over deg selv!

  35. jeg digger at du ikke er redd for å si at du er stolt over kroppen din. For få folk sier d! Jeg synes d burde vært med flere på din side med sterkere stemmer så d ikke ble 2 mot 1 hele tiden. Det irriterte meg at de kunne gå sammen mot deg, mens du bare måtte forsvare deg selv hele tiden. Da ble debatten vinklet veldig til deres favør og alle bloggere virket som verdens verste. Hvorfor er ingenjng lov i 2018? Var d ikke meningen at folk skal få være seg selv? Når var d d ikke ble lov å ta bilde av en digg middag på restaurant liksom? Det EE jo ikke bloggeren som bestemmer størrelsen på porsjonen det er restauranten!

  36. En ting er at bloggere skaper kroppspress ved å legge ut bikibilder osv… men når man henger seg opp i bilder av matretter fra restauranter og sånn r d dratt litt langt.

  37. Du reagerte på en skikkelig umoden måte i dag! Du bør passe deg for utstrålingen din fordi det der var dumt. Skjønner sidene dine men dette handlet ikke om deg fordeom du er en blogger, kjære:) du oppførte deg rett og slett barnslig i motsetning Til de andre

  38. Kari: Å måtte sy inn bukser kan nå mennesker i alle størrelsee også måtte trenge.

  39. Helt enig, er så lei av at man kun kan si man er stolt av kroppen sin dersom den ikke er en modellkropp eller man har valker. Discrimination much. Og hvor mye en person spiser/har på tallerkenen er da VIRKELIG ikke noe for andre å legge seg opp i? Ser jeg noen har to druer på fatet tenker jeg ok, kanskje de hadde middag først, kanskje ikke, men de må få leve sitt eget liv herregud

  40. Hei Kristine! Syntes du kom godt fra det på Debatten på NRK1 i går kveld…Skjønna godt du ble litt hissig iblant, men alt i alt svarte du godt for deg!!! Du kan vel ikke for at du er født vakker!! Og man skal jo ikke skamme seg over å være vakker, slik det virker som noen her til lands vil…Med de såkalte politisk korrekte folka i spissen!! Lykke til videre, og ha en fin dag!!
   Kurt, Bodø.

  41. Hvorfor ble ikke jeg invitert, lurer jeg nå.
   For jeg har den mest leste bloggen i landet da.
   Noe sånt.
   Og jeg overhørte i 2003, at jeg er forfulgt av mafian.
   Og det er mulig at den negern på Rema, i Trondheim, er medlem av den her mafian da.
   For den her Remabutikken selger mat som gjør at jeg promper mer enn vanlig.
   Noe prompevendetta fra Rema-negern (kan det virke som)

  42. Ingeborg: Helt enig med deg! Syns ikke måten hun svarte på var særlig innafor. Forstår at det er en debatt, men følte hun hisset seg for mye opp.

  43. Huvudpoängen med en blogg är yttrandefrihet.
   Förstår inte varför de ska vas riktlinjer.
   Vi läser bloggar fördi vi vill läsa om bloggarnas liv utan filter.
   Är man upptagen av vikt, mat, Restylane etc så tycker jag man ska blogga om det!
   Jag tycker de var värre för 20 år sedan då kändisar nektet till att de tog skönhetsoperationer, botox etc. De fick folket att tro att deras skönhet var uoppnåelig. För att lägga allt på bordet så är största problemet i Norge idag inte folk som är för smala utan de är överviktiga.
   Och att du skulle påstå att du äter 10 hamburgare per dag skulle inte hjälpa dessa tjejer.
   Att påstå att du är orsaken till att jenter mår dåligt är det samma som att säga truecrimenorge är orsaken till att folk blir mördare, de blir för dumt. Ansvaret ligger hos föräldrar att uppfostra sina barn till smarta starka individer.
   Stå på Kristine var stolt över kroppen din & det du gör! Ibland kan man också undra om det är jenteloven som spökar, när överviktiga får skryt när de står fram i bikini och de som lever sunt får dritt för samma sorts bilde. Just saying 😉
   Jag har både varit väldigt smal och överviktig & kan säga man mår inte bra när man har för många kilon. Man är som en val fångad i egen kropp, det handlar inte om ideal eller klädstorlekar. De handlar om att du mår fysiskt mer dåligt.
   Ska inte du få lägga ut maten du äter men trrningsfrue får eller passion4baking är inte de dubbelmoral?
   Yo go girl
   Takk för mig 🙂

  44. Blir helt satt ut av den ansvarsfraskrivelsen du og andre bloggere driver med med tanke på påvirkningskraften og makten dere har. Dere har tusenvis av lesere, mange av dem unge, de blir påvirket, uansett hva dere bloggere mener. Enten så er dere så dumme at det ikke burde være mulig, eller så kyniske at det er en skam.

  45. Maka: Ja på NRK nett-tv kan du se denne debatten —–Bare å gå inn på nRK sine nettsider…

  46. Jævlig bra i går, Kristine!! Selv om du kanskje hisset deg litt opp, synes jeg ikke det gjorde noe. du fikk frem poengene dine godt og det var tross alt første gangen. Har så mye på hjertet når det kommer til dette, men er som oftest enig med deg og følte Ulrikke og Kristin rottet seg sammen

  47. Jeg synes du fremsto veldig reflektert og fornuftig på debatten. Er enig med andre her om at du kanskje så litt streng ut, men kan godt hende du var nervøs, noe som er helt forståelig. At folk mener du avbrøt hele tiden er jeg uenig i, du avbrøt ikke mer enn andre i debatten. Jeg må også nevne at jeg synes Falch hadde en belærende og nedlatende holdning mot deg i begynnelsen, noe som virkelig svekket hennes argumentasjon og fikk henne til å fremstå useriøs. Jeg synes du gjorde en god profil, og du kan være stolt over deg selv. Ha en fin dag!

  48. Veldig viktig at du tar til deg kritikken fra gårsdagen. Du må ikke gå i angrepsposisjon med en gang noen snakker

  49. Så bra at du var med i debatten! Skikkelig kult å våge å stille opp for å ta en sunn diskusjon, uansett tema! Du er tøff

  50. Personlig er jeg ikke enig i det du sier under NRK debatten, men vi mennesker er forskjellige med forskjellige syn og meninger. Men jeg sier heller ikke at jeg er 100% enig i hva Ulrikke sier heller. Jeg tenker heller at det må være en mellom ting, noe mellom deg og Ulrikke. Uansett vil jeg bare si at jeg er positivt overresket over deg og selv om jeg ikke er enig i alt du sier, så sitter jeg her med beundring over at du står for dine meninger, og du tar kampen. Jeg synes du er super tøff som ikke er redd for å gå på tv for å si dine meninger. Jeg irriterer meg over bloggere som har meninger de enkelt ytrer på bloggen sin, men med engang de har mulighet til å få formidle det videre høyere enn bare via bloggen sin, så feiger de ut. De gjømmer seg bak tastaturet, og derfor blir jeg imponert over deg som tar muligheten du fikk på strak arm, og stod i det! Uenighet eller ei så er du super tøff som gjennomfører det.

  51. Åh, ELSKET debatten! Ulrikke og Kristin nailed it! Du fremsto som sta, naiv og dum.. hver gang noen kom med et velformulert argument, svarte du så barnslig og dumt. Til den grad st debattlederen måtte stille deg samme spørsmål på nytt..
   Jeg leste bloggen din i noen år. Og jeg fikk aldri noe som helst positivt ut av det. Du påvirker på en så dårlig måte. Og du er et ræva forbilde med dårlige verdier. Og det er direkte skummelt at du fremmer et slik kroppspress som du gjør, helt ukritisk. For ikke å snakke om at du mener det er helt hverdagslig å «fikse» på kroppen sin. Da sier du akrisk at folk ikke er bra nok som de er. Med en litt smal overleppe, litt mer fett, litt mindre blankt hår.
   Du fraskriver deg ansvar, og leker naiv og er arrogant. Fy søren så kvalmt. Her mista du siste rest av respekt fra min side. Er så glad jeg ikke leser bloggen din lenger. Du føler deg angrepet i debatten, og det skal du.
   Så fortsett å poser, drikk rødvin for å få et bilde og gå rundt i jeans uten topp. Du er så overfladisk og lite reflektert, at du kommer jo aldri til å «finne deg selv», selv om du skryter av å ha funnet deg selv med jevne mellomrom. Du utstråler usikkerhet, Kristine. Så kom deg ned fra den høye hesten din og åpn opp øynene

  52. Hei,
   Jeg har bare et spørsmål angående debatten i går: Der sa du nemlig at du ikke er feminist – av nysgjerrighet lurer jeg bare på hva du legger i begrepet? Det feminismebegrepet de aller fleste bruker i dag handler vel om at kvinner og menn skal ha like rettigheter? Det betyr selvfølgelig at kvinner skal ha rett til å legge ut bilder av kroppen sin uansett fasong, at man skal bestemme over eget liv og virke, at man kan jobbe som modell eller som håndverker – men er begrepet noe annet (og mer negativt) for deg siden du ikke definerer deg som feminist?

  53. Så også på debatten og syntes nok at mye ble litt barnslig drittkasting fra Ulrikke. Syns både Ulrikke og Kristine er flink som står for det de tror på men de er bare i starten av 20 årene. Det burde vært litt mer faglig innhold og ikke bare henvisning til “forskning” som Kristin Gjelsvik stadig gjorde. Den ene med kompetanse på feltet som var Psykolog sa kun noen få ord, men med veloverveid tyngde til debatten. Temaet ble ødelagt av mye synsing og føling og ikke henvising til kilder eller fakta.
   Ser også flere som skriver at Kristine ikke er den som burde stått å forsvart alle bloggere, det er jeg enig i. Tror nok at management til de unge bloggerne burde vært bedre representert i en slik debatt.

  54. Anonym: Syns ikke verken Ulrikke eller Kristin nailed it. De tar initiativ til debatt uten ordentlige argumenter, de stod der å kastet ut info uten tyngde. Kristin henviste stadig til “forskning” uten å kunne henvise til kilder.

  55. Selv om du var 15 år og ikke ble påvirket av sosiale medier, betyr det ikke at ei jente på 15 nå ikke blir påvirket. Har INGENTING å si om foreldrene dine er tilstedet eller ikke. Når du fikk gratis Restylane var jo det også fordi du hadde blitt påvirket og du trodde at du måtte ha store lepper!
   Greit at leseren sitter med litt ansvar, men det gjør fader meg du også!

  56. Først og fremst vil jeg si gratulerer med overstått debatt. Når det er sagt syns jeg det var synd at du ikke fikk komme til ordet så mye som jeg håpet på. Du er en inspirerende jente og jeg skulle likt å høre mere om dine synspunkter.
   Videre syns jeg at alle må få være seg selv. Er det ikke nettopp dette kvinnedagen over handler om? Likestilling, med eller uten silikon, med eller uten dobbelhake, med is eller veganburger. Altsååå… vi kan ikke slutte å fremme oss selv kun for at andre kanskje muligens blir påvirket. Og når det er snakk om spiseforstyrrelse så er ikke dette en nytt fenomen. Jeg garanterer at dette fantes leeenge før bloggernes tid. Jeg tror det handler mer om hvordan man har det med seg selv. Om man er usikker vil man alltids kunne finne kilder som bekrefter dine usikkerhet med eller uten bloggere. Selvsikkerhet kommer innenfra og det er det vi må fremme. Noe jeg syns du gjør mye av.
   Vær deg selv og riktig god natt :))

  57. Andrea: Helt enig. Og hvorfor skal vi plutselig begynne å bodyshame alle som er slanke? Alle fasonger er vel og bra, ja til mangfold.

  58. Helt enig: Vil bare legge til at jeg selv ikke er spesielt slank, men mener at alle har rett til å legge ut bilder av seg selv. Irriterer meg stadig over at det nå bare er de som har litt ekstra som får legge ut bilder med lite klær. Er kjempemange jenter som er naturlig slanke, kan ikke kalle de et dårlig forbilde av den grunn. Når jeg vokste opp hadde vi ikke instagram, likevel så leste vi motemagasin og ble påvirket av ting vi leste, men vi klarte likevel å gjøre opp vår egen mening om hva vi syntes var rett for oss selv. På den tiden var Kate Moss en stor modell og hun røykte og misbrukte, likevel har folk plakat av henne i stuen den dag i dag.

  59. Du ser voksen ut, har en voksen stemme, men du oppfører deg ikke som et voksent og reflektert menneske.

  60. HERREGUD så aggressiv du er. Totalt umulig å ta deg seriøst i denne debatten. Slutt å avbryt, slutt med angrepsmodus.

  61. Ble veldig skuffet over at du ikke vil definere deg som feminist… dette er selvfølgelig noe du velger selv, men synes det sender et uheldig signal til yngre jenter om at likestilling er uviktig. Å være feminist betyr jo ikke å være radikal feminist/SJW sånn som Falck. Hadde ihvertfall satt pris på et svar angående dette.:)

  62. Opplevde hele debatten som veldig merkelig. Kristin og Ulrikke har sterke meninger men ingen konkrete tiltak for endring. Du måtte svare for alt som er galt i blogg verdenen, det er helt feil. Det å mene at bloggere som legger ut inspirerende bilder av mat kan resultere i økt forekomst av spiseforstyrrelsen f eks, er ikke riktig. Det er viktig å huske på at de fleste som leser blogger reflekterer over egne valg og kan lese litt mellom linjene når det gjelder «perfekte» bilder av mat eller kropp. Er du i en sårbar livssituasjon hvor du lett kan påvirkes i negativ retning kan selvfølgelig kropp og mat trigge dette, men dette er et fåtall og ikke hovedgruppen av mennesker som leser blogg – her er jeg veldig enig med Peder Kjøs i debatten. Stå på Kristine, du er sunn, frisk og har all grunn til å være stolt av egen kropp og det du får til. Det ser jeg heller på som inspirasjon!

  63. Hei Kristine! Jeg synes du var kjempeflink i debatten, og sa mye smart. Det går ikke ann å gi bloggere all skylden, eller å gi én person ansiktet for alle bloggere. Du gjorde en god profil og kom med mange gode poeng! Det var bra du talte den siden av saken.

  64. Gud bedre, vedder på at NRK angrer på at de inviterte to barn til debatten. Både Kristine og Ulrikke er mer opptatt av å virke hardtslående og standhaftige (og voldsomt konfronterende og aggressive til tider) enn å si noe av substans. De kunne klippet ut det meste av det dere sa uten at det hadde påvirket innholdet i debatten på noen som helst måte.

  65. Synes du gjorde en solid jobb i går, Kristine! Misliker måten debatten ble moderert i går. Fokus syntes å være å stille deg opp som en representant for et segment av bloggverden som du ikke har så sterk tilknytning til.
   Sitter og leser gjennom de kommentarene som går på din fremtoning og tenker at det hadde føltes guffent å lese gjennom etter å ha vært på tv. Rist det av deg! 🙂 Det mange her peker på som aggresjon og avbrytelser tolker ser jeg på som frustrasjon over argumentasjon som ikke holdt mål og ofte var selvmotstridende. Ulrikke sa flere ganger at det hun gjør ikke er bedre enn det du og andre gjør, men alt hun sa innimellom disse eksplisitte poengteringene vitnet om en mer dømmende og nedlatende holdning overfor deg og andre bloggere (ganske så anti-feministisk må jeg si). Synes du gjorde en god jobb, særlig med tanke på å faktisk få frem hva den andre parten faktisk mener og på den måten sette dem litt ut av spill. Virker som om noen av de konkrete tingene Ulrikke kjemper mot er ting som ikke er særlig utbredt i bloggsfæren lenger (eks størrelse- og vektinformasjon). Å ha en dogmatisk holdning synes jeg er farlig, særlig når man gjennom bygger seg opp en virkelighetjern idealistisk forståelse i samme slengen. Å gjøre bloggere til “trigger-frie” soner er uoppnåelig, og heller ikke noe jeg mener at man ukritisk bør strebe etter. Å alltid skulle passe på å ikke offende noen synes jeg er en farlig utvikling, og gjør ikke samfunnet noe godt i lengden.
   Håper du har en fin dag! 🙂

  66. Jeg er på Ulrikke sin side, men jeg har vært fast leser av bloggen din lenge, og det er fordi du har innlegg som inspirerer meg! Du er absolutt ikke en av verstingene, jeg skulle likt å sett Isabel Raad eller Sophie Elise der. Du er tøff som gjennomførte det! Og som første debatt skjønner jeg at du kanskje ble litt stressa og følte at de «angrep» deg, men det er jo sånt man blir bedre på. Politikere kjefter og skriker til hverandre like mye selv 🙂

  67. Jeg vil bare si at du er skam tøff som stilte opp til debatt! En ser at VELDIG mange andre bloggere kommer med unnskyldninger til at de ikke kunne være med, sannheten er jo at å sitte bak en skjerm å skrive meningene sine er en ting, men å være tøff nok til å stille opp på direkte sendt TV- DET er respekt!!
   Ikke ta til deg noe kritikk for det som ble sagt, du gjorde det veldig bra, og vær stolt over at du stilte opp!!

  68. Synes du var flink jeg. Men feil person å ha i debatten fordi du har en god blogg – og pusher ikke reklame hemningsløst på unge jenter!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg