hva med likestilling mellom kvinne og kvinne?

Hei dere,

Woah! Hvor skal jeg begynne? Tusen hjertelig takk for alle tilbakemeldingene på gårsdagens debatt. Jeg har ikke fått tid til å svare alle enda, men jeg har sett alt. Alle meldingene på Instagram, alle mailene. Dere er ufattelig gode, SÅ mye kvinnepower jeg fikk kjenne på i går. Dette er noe av det mest interessante og lærerike jeg har gjort på lenge, det var SÅ gøy å prøve seg noe helt nytt. Jeg er ingen politiker og heller ikke en person som har stått frem noe særlig i samfunnsdebattene (utenom på min egen blogg), men jeg gikk inn i studio i går som Kristine og kun Kristine. Det er viktig å kjenne på det å engasjere seg for noe, å føle på noe. For en fin miks av mennesker det var på panelet i går, det var så herlig stemning backstage at jeg var redd for at jeg ikke ville tørre i argumentere mot noen av dem. (Haha, sjukt typisk meg å bli altfor myk) Heldigvis ble debatten veldig fort interessant, så det var ingen problem. 

Helt ærlig? Jeg sa til NRK at jeg var usikker på om jeg ville være med fordi jeg VET at min mening er upopulær. Jeg vet at de fleste holder ved Ulrikke Falch, jeg vet at jeg blir den “store stygge ulven”. Det viste seg jo at vi er enig i mye, og det var det som var så fint med debatten. Dette er min første debatt noensinne, og selv om jeg er kjempefornøyd så er det så klart tusen ting jeg ikke fikk sagt. Det er jo typisk da, men alt gikk så fort og plutselig var vi ferdig å snakke om temaet hvor jeg kanskje hadde mest å si. Som hvorfor det er lov å legge ut bilde av maten sin dersom det er usunt og man “skeier ut”, og hvorfor det er lov å være lettkledd dersom man gjør seg selv flatterende på en humoristisk måte. Når ble det kun plass til humor? Jeg er HELT åpen for humor og følger selv mange av disse Instagram-brukerne (nettopp fordi det er et friskt pust i 2018), men jeg synes ikke det henger på greip at det skal eliminere alt annet. Jeg synes det blir for tynt å vise pekefinger til enkelte kroppstyper som eksponerer seg, for her er den veldig enkle sannheten: ingen kropper er like og de vil aldri kunne bli like. Aldri. Mangfoldet er her allerede, vi ER et mangfold.

Likestilling mellom mann og kvinne? Hva med likestilling mellom kvinne og kvinne? Hva med at hver eneste kvinne kan få retten til å være stolt over seg selv?

Når det kommer til markedsføring er jeg helt enig i at vi trenger innstramminger. Jeg er helt enig i at man ikke trenger å nevne klesstørrelser på bloggen sin, at man ikke skal vise hvor mye mat man spiser i løpet av en dag. Det er mye å snakke om debatten fra i går, jeg får ikke plass til alt i et innlegg. Men ja. Vær stolt over deg selv for faen og ikke la noen ta det fra deg. Som kvinne kunne jeg aldri funnet på å ta ifra den stoltheten til en annen kvinne. Kroppen din er DIN og ingen andre sin. Du kan være stolt av den i stillhet, du kan bruke den humoristisk til å få frem budskapet ditt, du kan være så sexy og hot du bare vil. Fordi det er din kropp og du har alle rett til å være stolt over din natur.

Klems Kristine

116 kommentarer
  1. Jeg syns ikke du ble framstilt som den store stygge ulven. Det jeg synes er feil er at både du og Ulrikke har vært veldig slanke. Hun var syk, du sleit med å legge på deg. Nå. I dag er hun fornøyd og stolt med kroppen sin og viser seg fram mer i trusa enn det du gjør, men det skal være greit fordi det er krydret med humor. Du har endelig klart å legge på deg og er stolt som faen over kroppen din, men da er det IKKE greit fordi du ikke veier over 70kg. Om man er stolt over, og glad i kroppen sin, synes jeg man skal få vise den fram uansett hvor mye man veier.

  2. Du formulerte deg best i går. Hadde du veid 100 kilo mere så hadde folk HYLLET DEG; men siden du er konvensjonelt pen og modellslank så skal du skamme deg for sexy bilder? Det synes jeg blir drittpreik fra hyklerske moralister som proklamerer self-love og body positivity til alle andre. Du skal være faen så stolt Kristine, det er plass til deg også! Jeg har slitt masse selv, men det er ingen sin FEIL.
   Kristine, you my main bitch.
   LOVE. <3

  3. Helt enig i at det var litt deilig å kun få se deg som «bare» Kristine i action. Du utstråler på en bra og ærlig måte på alle plattformer. Heia deg!

  4. Anonym: Ah, lite som skaper mere troverdighet og gyldig argumentasjon enn “ANONYM” på toppen av en kommentar. Kritikk eller uenighet er ok, men “skam deg”? Kjære ANONYM; skjerp deg. Hun er en moden kvinne som taler bra for seg. Peace out.

  5. Du virker ekstremt bitter gjennom hele debatten for å være ærlig, og ikke minst irritert. Jeg forstår det ettersom du kanskje følte mye av det var personangrep mot deg, men det virket virkelig som at du ikke greide å ta til deg kritikk.

  6. Jeg er så enig i det du sier! Synes det er veldig dobbeltmoralsk av Ulrikke å insinuere at det hun gjør er mer riktig enn det du gjør, for å så si at “jeg vil ikke si hva som er rett og galt”. Som du sa: Hvorfor ikke begynne fra innsiden istedet for å “skylde” på influencere? “Likestilling mellom kvinne og kvinne” er noe av det beste jeg har hørt så langt i år, er sykt lei at jenter skal hakke ned på hverandre og moralisere. Selv om man sier man er feminist, betyr ikke at man er et moralsk godt menneske, og motsatt. “Du er dine handlinger” ? Jean- Paul Sartre. Heia!

  7. jeg er enig med deg. Jeg trener , spiser sunt , har en aktiv hverdag. Og jeg er stolt over kroppen min. Hvorfor skal ikke jeg da ha rett til å vise det?

  8. Jeg har lest bloggen din lenge, og trodde ærlig talt at du var mer reflektert enn hva du fremstod som i debatten i går. Du spiller jo helt åpenbart på det faktum at du er tynn, ved at du suger inn magen, tar bilder i vinkler som får deg til å se enda tynnere ut enn du allerede er, og kler av deg så mye som mulig. Jeg har tidligere trodd at du gjorde det for å provosere eller for å få oppmerksomhet (du tjener tross alt penger på klikk), men ut i fra debatten i går fikk jeg inntrykk av at du faktisk prøver å rettferdiggjøre at du ikke gjør deg til eller spiller på at du er tynn, og at du ikke forstår at du bidrar til et alvorlig sykt kroppsideal. Hvis kroppen din er “naturlig” aka. du spiser godt, trener fornuftig, og den fungerer som den skal så har du all rett til å være komfortabel med kroppen din. Men om du skal fronte den som et ideale på den måten som du gjør og samtidig hevde på en naiv og dumdristig måte at “kropp er kropp” så kan du se lenge etter respekt fra denne bloggleseren ihvertfall.

  9. HERREGUD! Du er det råeste jeg har sett i en norsk debatt. Snakk om å bare fortsette å STÅ på og ikke la seg knekke. Jeg følger deg på snapchat, instagram og leser bloggen din hver gang det er nye innlegg, om ikke flere ganger daglig fordi det er gamle innlegg jeg vil lese på nytt fordi jeg kjenner meg sånn igjen i det du skriver – og det føles bra! Jeg er 20 år, men likevel usikker på kroppen min og utseendet mitt. Jeg har likevel aldri vurdert å fikse på kroppen min. Og av å lese bloggen din, så har det verken gjort den tanken sterkere eller svakere, fordi for meg – handler alt om, som du sier; det som kommer innenfra. Jeg snakker med meg selv om det hver dag, finner ting jeg liker med meg selv hver dag – og om jeg velger å la meg bli påvirket eller ei av hva jeg leser og hører, er HELT og 100% opp til meg. Kun jeg kan velge å la det påvirke meg til å ville gjøre det selv om du feks tar en heftig rompeoperasjon (noe du ikke trenger altså, ?cause you have a BOMB but). And guess what – IT DOESNT. Så stå på and do you! I love it

  10. Det var første debatt altså, hadde jeg aldri trodd. Du holdt en veldig selvsikker ro, bare merk deg hvordan toneleiet ditt gikk nedover i setninger og var avbalansert og konkret.
   Helt konge, håper vi ser mer til deg i debatter i fremtiden.
   Ja til likestilling mellom kvinne og kvinne! Altfor lenge har sjalusi og dårlige egenfølelser blitt skyldt på utenforstående faktorer. På tide at mennesker går i seg selv og tar ansvar for eget liv.
   Når jeg i år bikker 30 kunne jeg fint tenkt meg sixpacken til Ronaldo og manken til George Clooney, men jeg går da ikke rundt skriker hver kveld når jeg ikke har det. En må lære fra ung alder å være fornøyd med seg selv, samt opprettholde en viss sunnhet som. så får verden seile sin egen sjø.
   Sammenligne seg med sitt gårsdagens “jeg” bør være eneste sammenligningen man skal foreta seg.

  11. Synes du var superflink og modig som møtte opp i en debatt du visste du var litt utsatt i! Utrolig rolig og flink var du til å formulere deg også.

  12. Jeg syns du var veldig flink og tøff som ble med på det!
   Har fulgt bloggen din i en lang periode og føler bare du blir et bedre og bedre forbilde for hver dag<3 Stå på!

  13. Du sa i debatten at du angret på å ha reklamert for restylane på bloggen din en gang for flere år siden, og at dette var noe du ikke kunne stå for – men du reklamerte jo for det igjen på Instagram her for et par uker siden?

  14. Jeg er så enig med deg. Du framsto irritert, men jeg forstår deg og du har min fulle forståelse for det! Ulrikke peker og peker og peker på alle andre rundt seg, men det hun gjør er heller ikke bra. Har det blitt sånn at alle uten valker og ekstra fett på kroppen ikke får lov til å legge ut bilder av seg selv? Hvis man er tynn og har fine former får man ikke være stolt av seg selv, for da fremmer man liksom noe farlig. Bullshit. Min mening (og den er nok svært upopulær) er at slik som Falch og Piateed holder på med, ufarliggjør overvektighet blant kvinner (selvfølgelig til en viss grad, men den kan sammenlignes med dine bilder og ufarliggjøring av anoreksi). I dagens samfunn skal man ikke få lov å peke på de som er overvektig, selv om det kan være like farlig som det å være undervektig. Det virker som at man i 2018 enten kan være super sterk med synlige muskler og delta i fitness, eller slik Falch og Piateed fremstår, for å unngå hets og fæle kommentarer om «usunn framstilling av kropp».
   Jeg mener absolutt ikke at du må slutte å legge ut bilder, for det må du. Jeg er glad på dine vegne for at du har lagt på deg og er stolt av hvordan du ser ut. Likevel synes jeg noen av bildene dine kan holdes tilbake fra bloggen. Man kan ikke nekte for at bildene dine er blitt funnet på sider hvor de fremmer anoreksi. Det er trist, og i teorien ikke din skyld, men det er sånn det er. Mennesker blir fort påvirket av miljø og omgivelser, og det kan man heller ikke nekte på. Som offentlig person er det viktig at du ikke «mater» de som kommer inn her for å finne inspirasjon til slikt. Jeg forstår tankegangen om at det ikke er ditt problem, men som offentlig person får man mer ansvar enn man kanskje håper på.
   Jeg mener at man heller kan ta hensyn til andre faktorer; selv om du mener ribbein og forskjellige positurer er kunst, ser andre på det som en trigger til å sulte seg. Heller ta hensyn, velg bilder med omhu, men ikke slutt å legge ut bilder av deg selv! Kropp er fint, og man må få være stolt av seg selv uansett om man har lite eller mye fett på kroppen! Heier på deg.

  15. Synes du gjorde en bra jobb på debatten, men ang. det med markedsføring; har du noen kommentar/mening om at du nylig postet et innlegg på instagram hvor du reklamerte for restylane? Jeg synes du har all rett til å legge ut bilder av sunn mat, og jeg har aldri reagert på porsjonsstørrelsene dine eller matbildene generelt. Men burde det ikke være til litt hodebry for deg selv at restylane og botox ikke burde reklameres ut til din unge og lett påvirkelige følgerskare? Bare et spørsmål, jeg er nysgjerrig på hvordan du forholder deg til det, da jeg ikke hadde forventet et slikt innlegg fra deg, særlig siden du står for så mye bra.

  16. Fin debatt igår, må nok si jeg var mest enig med ulirikke og Kristin, men du hadde noen gode poeng du også! Det jeg reagerte mest på var at du sa du ikke var feminist.. feminisme handler om likestilling og rettferdighet for begge kjønn, du trenger ikke slutte å barbere deg osv av den grunn.
   Så egentlig er du nok feminist, håper jeg😊 det burde alle damer (og menn) i 2018 vere.

  17. I?m from sweden and I watched the debate on nrk. Except from that you did not want to call yourself a feminist which is a very uneducated thing to say as a women in today?s society. That is the only thing I would beg you to read into and develop further knowledge about what feminism stands for.
   Otherwise, you were very good and talked for so many other women. People like Ulriche sort of makes the feminist phrase disgusting in most men?s eyes. That is negative. She also shame slim people that shows up their body, Ulriche shows up her body in the exact same way and women like you get criticism for having a slim (in society more appreciated) body.
   You did a great job Kristine. Keep going in this direction.

  18. Hei! Du gjorde en utrolig bra figur i går på debatten. Syns du skal vært skikkelig stolt av det selv 🙂

  19. Hei Kristine! For det første vil jeg si at det er så kult at du gikk utenfor din egen komfortsone. Tenkte jeg bare ville lufte og reflektere litt hvorfor Ulrikke, og andre reagerer på bildene du har lagt ut. Det er IKKE feil å være stolt over sin egen kropp. spesielt du. Du har gjennomgått perioder hvor du har hatet høyden din, manglen på former og pupper. Så det at du nå har fått en mer kvinnelig kropp, med rumpe hofter og pupper er 👌🏻 Og jeg skjønner at du vil vise den frem til verden. Og det er her det desverre er sånn at jenter med fin kropp ikke skal få lov til å hylle den. Det er «bare greit» å vise kropp hvis man har litt ekstra magefett, cellulitter eller dobbelthake. Og det er så urettferdig! For som du sa – kropp ER KROPP. Jeg har også alltid vært tynn. På ungdomsskolen tok folk meg rundt midjen på stranden og sa «herregud så tynn du er, har du anoreksia eller?» det å få høre at man er for tynn, er like sårende som å høre at man er tjukk – for en frisk person. Har du en lidelse, er saken en helt annen.
   Men du må ikke glemme alle som klikker seg inn på bloggen eller instaen din. Jenter i alle aldre som sliter med dårlig selvbilde. Som ser din perfekte kropp, og vil ha den selv. Og dette er ikke noe du har skapt – det er samfunnet, reklamebransjen og de som sitter å bestemmer hva skjønnhetsidealene skal være. Og desverre blir du en av de store stygge ulvene da, ikke med noe du har kjøpt og betalt, men noe du er født med – kroppen din. Og du kan desverre ikke skuffe under teppet at du bidrar til dette kroppspresset. Jeg forstår at bildene du tar er kunstneriske, at du liker å eksperimentere med fotografi og at du selv syntes bildene er drit kule. Men la oss si at du ikke var deg, at du var en dame på 40 år med en 13 år gammel jente som leste bloggen din. En dag kommer hun å sier; mamma, hvorfor ser ikke jeg sånn ut? Mens hun viser et av dine bilder? Hva ville du tenkt da? Gjort da? Følt da? Jeg sier ikke du skal kle deg i baggy klær å skjule kroppen din, jeg prøver vel heller å si at du kan ta en ekstra tenkerunde neste gang du legger ut et bilde som kan trigge disse følelsene hos sårbare!
   Klem

  20. Likestilling mellom kvinne og kvinne, åh, ja!
   Jeg synes det har blitt alt for mye fokus på at man kun skal få lov til å være lettkledd offentlig dersom man bruker humor eller er overvektig. Er man slank eller normal, da kritiseres det med en gang.
   Ingenting er galt, og man må da få lov til å eksponere seg selv på den måten man selv ønsker. Vi kvinner burde støtte hverandre mer istedenfor å angripe hverandre bare fordi kroppene våre er forskjellige.
   Om jeg velger å være lettkledd på Instagram, så er det mitt valg, min konto og min kropp.

  21. Syns du har fått ufortjent mye pes etter debatten i går. Jeg er helt enig i at det burde strammes inn på enkelte regler, og settes litt retningslinjer for hva folk skal dele, men samtidig så er det som du sa, at vi må jobbe med oss selv. Du er kjempeflink til å remme dette med å fokusere på seg selv, dyrke egne interesser og gi en liten faen i hva alle andre tenker. Du jobber beinhardt for å nå de målene du setter deg, og dette er mål som andre bare kan drømme om å tørre å sette seg, og selv om du har fått mange muligheter servert på et sølvfat gjennom bloggen så tar du det ikke for gitt. Inntrykket etter denne debatten er at du kun legger ut lettkledde bilder av deg selv og spiller på kropp og seksualitet, men det er jo helt feil, for jeg har fulgt deg i mange år. Skal ikke kvinnedagen handle om å bygge folk opp? Hvorfor står Falch og Gjelsvik og forteller at det du gjør er feil, bare fordi det er noe de selv ikke driver med? Klart folk lar seg påvirke, men det er som du sier, vi kan ikke skylde på en blogger fordi vi har dårlig dømmekraft. Jeg veier 130kg og burde sikkert vært på et treningssenter istedenfor å skrive denne kommentaren, men jeg skylder ikke på Ida Gran Jansen for det? Det er jo ikke slik at hennes kakeoppskrifter tvinger meg til å bake og spise.
   Jeg ser heller på deg som et forbilde, fordi du jobber hardt for å nå målene du setter deg, du tar grep i egen hverdag for miljøet, du dyrker dine egne interesser og står for *nesten* alt du skriver på bloggen. Selv om jeg syns kvinnekroppen er fin og flott, i alle former og farger den kommer i, så betyr ikke det at jeg kommer til å filme meg selv i dusjen mens jeg synger til sjampoen. For meg handler det like mye om å pynte seg litt ekstra med sminke eller en fin bluse på en tirsdag helt uten grunn, fordi jeg kan.
   Syns det er synd enkelte ikke kan feie for egen dør og, før de stiller opp på sånt. Gjelsvik har jo skrevet flere innlegg om hvor fælt det norske landbruket er, og oppfordret til boikott av blant annet kjøtt til fordel for et vegansk kosthold. Med bilder fra utenlandsk landbruk hvor det ikke eksisterer mattilsyn og regler. Har ikke dette påvirkningskraft da? Hun, med sin stemme, påvirker jo folk til å ta et standpunkt uten å gjøre egen research?
   Fin debatt, men syns helt ærlig NRK hanket inn feil person. De skulle fått med noen som har litt flere urene mjølkorn i posen enn deg. Du har nok stor påvirkningskraft, men for oss som har lest bloggen din lenge så vet vi at den fremmer et sunnere liv rent fysisk og psykisk, mer enn restylane, botox og kirurgiske operasjoner. Hilsen ei som skrev en rotete kommentar, men som ikke gidder å lese den på nytt. Du er flink, stå på 🙂

  22. synes du gjorde en flott jobb, og jeg var totalt på din side! I tillegg har jeg skrevet et eget innlegg om debatten, med mine tanker rundt det, hvor jeg støtter deg helt. Gjerne les innlegget om du vil det 🙂 Anyways var du toppers!!

  23. Det var superinteressant å se, og jeg digger alle menneskene som var der i går, det var et veldig fint knippe med folk. Synes det var synd at du til tider måtte representere den andre siden enn den man kan si Ulrikke og Kristin står på, fordi jeg mener du heller er en av dem i midten som klarer å finne en god balanse. Det gjorde kanskje at dine syn på saken ikke fikk komme frem på riktig måte. Si for eksempel den porsjon-saken, det handler jo bare om praktikaliteter, ikke at du er for å skulle fortelle folk hvor mye man kan spise, og det tror jeg både du og representanten for blogg.no mente, og synes derfor det er synd at det blir fremstilt som noe annet enn det. Jeg håper du får være med på flere slike ting, for jeg mener at stemmen din og meningene dine er viktige. Hvis det er en ting du kanskje skal jobbe med er det hvordan du fremstår, da jeg tror at for de som ikke kjenner deg eller følger deg kan det virke som du er sint når du egentlig bare er engasjert, og da forsvinner de viktige tingene du sier <3
   Men godt jobbet i går, og godt, relevant og fint innlegg! Måtte sende et utklipp av det til vennene mine siden det virkelig satt ord på noe av det jeg mener om saken <3

  24. Har bare så vidt hørt om deg og sett bilder av deg, men spissa ørene forleden kveld da jeg så Ulrikke stå på NRK med Ingunn Solheim og liksom skulle få en hel Debatten-sending om sine synspunkter!!! Allerede da bestemte jeg meg for å se på programmet…La merke til at Ulrikke Falch kom litt ut av det, da du kom med dine synspunkter!!! Fryda meg faktisk, for det vistes på henne (Ulrikke) at du traff henne med dine motargumenter!! Flott innsats…Og ikke bry deg om surmaga kritikk av de som sier at du ble for hissig…Synes faktisk det var helt på sin plass at du ble småheit i toppen iblant!! Lykke til videre i livet ditt!! Og stå på!!
   Kurt, Bodø

  25. Det er et problem at bloggere stadig redusere en viktig debatt til stråmannsagumentet «det må være lov å være tynn og pen også». Ingen har sagt at en ikke får være tynn og pen, og ingen sier at en ikke fortjener å være stolt over kroppen sim uansett størrelse. Dette handler om at man skal ha i bakhodet hvilket publikum man har og hvordan dette budskapet kan oppfattes av dem. Du tar feil om at mennesker kan velge hva se påvirkes av, dette vet alle som har studert ett semester psykologi, medievitenskap, markedsføring o.l. Det du imidlertid har rett i er at foreldre spiller en viktig rolle i å forberede barna sine på hva som kan møte dem på Internett, og at sosiale medier ikke nødvendigvis speiler virkeligheten på en realistisk måte. Men ikke alle foreldre følger med i tiden, og vi VET at unge er ekstra sårbare for påvirkning. Peder Kjøs har rett når han sier at vi faktisk ikke kan si at Instagram og blogger fører til psykiske lidelser. En slik påstand har ingen per nå bakgrunn for å fremme. Det er ikke ditt ansvar om andre lar seg påvirke. Og vi vet at de som er ekstra sårbare, som for eksempel spiseforstyrrede, kan finne «inspirasjon» over alt. Det skal ikke du som individ føle deg ansvarlig for. Men jeg vil likevel anbefale deg å tenke over det, dersom du ikke allerede gjør det.
   Å si at «kropp er kropp» er jeg imidlertid helt uenig med deg i. En naken/halvnaken kropp signaliserer ulike ting avhengig av hvordan den ser ut/hvordan den fremstilles, og oppfattes dermed også forskjellig avhengig av disse faktorene. En tynn og estetisk, «objektivt pen», kropp som din føyer seg inn i rekken av alle de flotte kroppene vi bombarderes med hver dagen gjennom reklame og sosiale medier. Film, TV og reklame benytter seg av kropper som din egen langt oftere enn de benytter seg av tykke og lave jenter med uren hud. Kroppen din passer inn i «normen» for hva en fin kropp er. Mindre «objektivt attraktive» jenter som kler av seg på sosiale medier kan bidra til at skjønnhetsnormene ikke blir så smale som mange kanskje opplever det som. Derfor er mange skeptiske til dine avkledde bilder, og positive til Ulrikke Falck sine. Dine bilder kommuniserer en norm som mange opplever som for trang, mens Ulrikkes bilder kommuniserer mangfold fordi den er underrepresentert. Jeg forstår at dette oppleves som urettferdig for deg, men det er forskjell på likhet og rettferdighet. Likhetsprinsippet sier at du og Ulrikke kan legge ut lettkledde bilder og hylles like mye. Rettferdighetsprinsippet sier at Ulrikke bør hylles mer, fordi hun løfter frem de kvinnene som vi ikke ser på TV, film og reklame, de kvinnene som føler at de er mindre attraktive fordi de ikke passer inn i «normen».
   Ulrikke er en idealist, og samfunnet vil nok aldri bli helt sånn som hun ønsker seg. Spørsmålet er bare: hva slags samfunn ønsker du deg, Kristine? Når jeg leser bloggen din oppfatter jeg deg som en som er opptatt av flere ting enn utseende, selv om du jo selvfølgelig skal få lov til å være opptatt av dét også. Selv ønsker jeg er samfunn der unge jenter bruker litt mindre tid og energi på utseendet sitt, og ikke lar kviser eller noen ekstra kilo gå hardt utover selvtilliten sin. Derfor bruker jeg ikke min egen Instagramkonto til å fremme utseendet mitt, selv om jeg er fornøyd med det. Jeg bruker det heller til å vise frem andre ting som er viktig for meg, som venner, dyr, natur etc. En Instagramprofil kommuniserer et budskap til følgerne. En profil preget av lettkledde bilder og fokus på kropp kommuniserer nettopp at kropp er viktig og sentralt i denne brukerens liv, selv om det i virkeligheten kanskje ikke er tilfellet. Det er et faktum vi ikke kommer vekk fra, uansett hvor lite vi liker det. Når du filmer din egen rumpe på traileren til bloggerne og ler av hvor slapp den er, kommuniserer du indirekte at en slik rumpe et stygg og latterlig. Indirekte sier du også at alle som har en lik eller «styggere» rumpe enn du mener du hadde på denne traileren, ikke ser bra ut. Jeg vet du det ikke er det du mener, men vi kommuniserer så mye mer enn det vi sier direkte. Hvis vi skal ta hensyn til de aller svakeste i samfunnet vårt, må vi kanskje tenke litt over disse tingene, og kanskje moderere atferden vår noe. Ingen kan tvinge bloggere til å gjøre dette, dere står per nå frie til å si at dere ikke bryr dere eller ikke ønsker å ansvarliggjøres. Men vit at jenter som Ulrikke ikke kjemper for å trykke deg ned, men for å forsvare de mest sårbare i samfunnet vårt.

  26. FORTSETTELSE PÅ KOMMENTAR OVER
   Til slutt vil jeg gi deg et lite tips til neste debatt: Målet med en debatt er ikke å vinne, men å komme nærmere «sannheten». Av og til blir vi så opptatte av å argumentere for eget ståsted, at vi glemmer å lytte og ta til oss det de andre sier. Det er ikke et tegn på svakhet å endre mening eller ta selvkritikk, det er snarere et tegn på modenhet og evne til refleksjon. Verden hadde virkelig blitt et bedre sted om vi kunne si «oj, det der hadde jeg ikke tenkt på», eller «jeg vet ikke», da kunne vi faktisk lært noe av hverandre istedenfor å bare stå og krangle. Det er tøft og vanskelig, men det er virkelig verdt det.

  27. Om Ulrikke kan danse halvnaken på Instagram så kan faen meg du og! Stå på Kristine . Du e rå! Alle skal kunne elske kroppen sin og være stolt uansett om man har former, er tynn eller lav. Digge også kor mye du normaliserer det at vi ikke alle har D i bh størrelser. Du e så sexy, ikke fordi du e tynn og høy, men nettopp fordi du elske kroppen din og har en rå holding rundt kropp og seksualitet❤️

  28. Mangfoldet er ikke der det syns mest; i sosiale media! Det er det debatten dreier seg rundt, og det er problemet. Det er ikke mye mangfold på blogg og Instagram. Det påvirker.

  29. Hei! Jeg har full forståelse for din side av saken, men jeg føler det er noe du ikke helt klarer å innse når jeg hører argumentene dine. Dette gjelder forøvrig både deg og mange andre lesere jeg har sett er aktive i denne debatten. jeg tar det punktvis for å få mer oversikt (for egen del, slik jeg vet jeg formulerer meg tydelig og riktig).
   1. Det handler ikke om å ikke legge ut hva man spiser, men hvor mye. Dette forslaget antar jeg stammer fra CBE som tidligere var ganske skyldig på dette området og la ut hvor lite hun spiste og ga en relativt detaljert mat- og treningsplan, som for de fleste ikke er mulig å gjennomføre. Dette kan føre til at man føler seg “mislykket” hvis man ikke klarer å gjennomføre like mange treningsøkter eller spise like lite som den man ser opp til, og vil derfor føre til dårligere selvfølelse. Oppskrifter og restaurantmat faller derfor innenfor en helt annen kategori enn dette (mener jeg).
   2. Det er relativt tydelig at den som klarer å ha blogging som levebrød faller innenfor en “mal” (i mangel på bedre ord). De sentrale faktorene er veldig slank og veldig pen, eller de som klarer å skape kontrovers ved å endre på utseendet. Det er ikke slik at alle er like heldige som deg og har hatt en sterk psyke og flotte foreldre som gjør at man klarer å tenke selvstendig. Hjernen er ikke ferdig utviklet før man er rundt 25 år og mellom 18 og 25 har man rukket å ta ganske mange bevisste eller underbevisste valg. Det er ganske naivt å påstå det er et mangfold i bloggnorge, når man tydelig ser hvilke suksessfaktorer som trengs for å lykkes.
   3. Ja, et mangfold krever også deg og andre i din gruppe og det er på ingen måte sagt at noen skal slutte med blogging, men å forstå ansvaret ytringsfrihet og påvirkningskraft burde være et minimumskrav i denne bransjen- ergo kan det være hensiktsmessig med en regulering. Dette er den eneste bransjen jeg vet om der aktørene kan gjøre nøyaktig som de vil uten at det skal ha konsekvenser – det er en bedrift, ikke en dagbok.
   4. Man ser til bloggere for å bli inspirert, dette er det ingen tvil på, men mange bloggere fremstiller også livet som rosenrødt og helt uten utfordringer, og ettersom bloggere oppleves som mer tilgjengelige og oppnåelige en f.eks modeller og andre kjendiser blir det lettere å ta råd og inspirasjon fra dere. Dette kan også føre til at mange sitter med en følelse av at livet ikke er slik det skal være, mtp trening, mat og lykkenivå. Her synes jeg derimot du er veldig flink i forhold til mange av dine kolleger – du forteller oss når ting er kjipt og du forteller også når ting er fantastisk. Jeg for eksempel inspireres veldig av hvor glad du kan bli over enkle ting som keramikk og vinglass, det gjelder å finne glede i de små tingene!
   For å sette ting på spissen: Det er ikke noen som hadde hatt komplekser for f.eks lepper eller nese før noen fortalte de at det er slik et pent fjes skal se ut. De mest sårbare av oss vil da gjennomføre kirurgiske inngrep uten at dette nødvendigvis hjelper. For som du sier: det kommer innenfra og det er det som må jobbes med. Dessverre er det ikke alle som har selvinnsikt eller refleksjonsevne nok til å forstå dette.
   Jeg synes det var utrolig tøft av deg å kaste deg ut i en debatt på denne måten! Det står det enorm respekt av.
   Jeg tenker også: er det så veldig viktig å legge ut det ene bildet der ribbeina stikker ut hvis man vet det kan stoppe bare én trettenåring fra å ha et kjipt selvbilde og ikke føle seg bra? Dette handler ikke om at du ikke skal få lov til å være stolt av kroppen din, det har du all grunn og rett til, men å gjøre sitt beste for at andre også skal ha mulighet til å være like stolte, til tross for at kragebeina er litt bedre gjemt.

  30. Enig med mye av det du sier, Kristine, og syntes du gjorde en god profil på debatten i går. Jeg er som Morten sa; vil bli inspirert av deg til å teste ut nye klær, se på bilder og høre på musikk, samtidig som jeg ser på instagrammere som Ulrikke der man kan le og vise fingern til kroppspresset og kjønnsnormene. Alt handler om balanse liksom.
   Når det gjelder sunn fornuft plakaten så sa du at du ikke ville signere enkelt og greit på grunn av at du ikke kunne legge ut bilde av en middagsporsjon? Her begynner jeg å tenke på prioriteringer og verdier. Er det virkelig så viktig å få lagt ut bilde av en mattallerken? Å signere plakaten har ingenting med lovverk å gjøre, men det er et spørsmål om moral.
   Digger deg og bloggen din og vil at du skal gjøre det godt både i jobb og privat, men jeg tror faktisk det vil være smart å svelge den kamelen og signere på sunn fornuft plakaten. Så kan vi heller se middagsporsjoner på story. God helg!

  31. Hei Kristine😄
   Så debatten på NRK, veldig bra at du deltar i slike debatter og forsvarer ditt stå sted! Jeg liker veldig godt å se bildene dine, da jeg selv har vært slank hele livet og hørt mye dritt på grunn av det. Du har også veldig nydelig langt og rødt hår, som inspirerer meg til å gå fra årevis med farging til å ha det naturlig rødt igjen😊

  32. Anita: Dette! Takk for et godt og reflektert innlegg i denne debatten. Du fikk satt ord på akkurat det jeg tenkte etter å ha sett debatten på nrk, og lest innlegget til Kristine.

  33. hvafaen fuck ulrikke, hun skriker til kriss jo? hun tror man skal vinne i en samtale med noen. Kristine veldig bra svar du kom med mot henne, men du skulle heller Vært litt lattermild, for da hadde ulrikke blitt mer frustrert! hvis du shamener<3 fyfaen hva er det som har blitt viktig i verden...vi glemmer sult og krig i verden og dere sitter her å snakker om skløtter og cunts

  34. Anita: Takk for at du sa det mange av oss tenker, men unnlater å skrive. I en debatt handler det like mye om å lytte som å snakke. Å bli en god debattant krever trening, og her er det er rom for forbedring (for å parafrasere Anne Brith).

  35. Kira: Enig, du er jo like mye anonym, du. Har ikke en drit å si om du skriver navnet ditt eller ikke, fordi ingen vet vel hvem du er uansett.

  36. Amalie: Det du sier til dattera di da er at alle ser ulike ut – vær fornøgd med det du har. Ferdig snakka. Er ikke internett sin jobb å oppdra døtrene i dette landet.

  37. Jeg er svært lite fan av Ulrikke etter gårdagens debatt. Hvis man er feit, har dobbelthake og viser seg fra en svært lite flatterende side så kan man legge ut hva faen man vil. Men hvis man er pen, tynn og tar fine bilder så legger man kroppspress på unge følgere? Noe så dumt. Jeg er dritt lei av trenden om at jo feitere man er, mer lettkledd og mer hud man viser jo mer creds får man. Har man derimot kroppen de fleste drømmer om- og de kan fornekte det eller ei, vi har ALLE ønsket oss tynnere og penere, og vi har ALLE tenkt at den eller den er for feit, stygg eller gud vet hva- for alle har en eller annen gang tenkt en sånn tanke om noen andre, så kan man legge ut hva faen man vil. Dette var en debatt som uten tvil var laget istand for å fremme seg selv og gjøre seg selv mer populær, for etter MIN mening hadde ikke Ulrikke et eneste svar på direkte spørsmål. Hun vil ha regler men vet ikke hva? Lurt å sende den ballen videre til Kristin Gjelsvik, for det var åpenbart at dette ikke kom fra sjelen.
   Skal gå å operere nesa, rumpa og puppene i protest av denne debatten. Vil man ha større pupper så gå å kjøp deg større pupper da. Hvorfor sitte der skamfull og misfornøyd hvis man ønsker å forandre noe så mye at man har lyst å legge seg under kniven, og hvem i helvette er dem til å fortelle andre at dem IKKE kan gjøre det? Hilsen uoperert kvinne 25, som skal oppfordre ALLE som vurderer å forandre noe man ikke er fornøyd med. Livet er for kort til å gå misfornøyd med seg selv.

  38. Dette kunne vært en veldig bra debatt. Men du gikk rett i forsvar, selv når Ulrikke snakket generelt om mange bloggere. Ble mange aggressive svar fra din side, dette sikkert fordi du følte deg truet. Men som du sier, din første debatt 🙂

  39. Hadde satt pris på om du svarte på hvorfor du ikke vil kalle deg selv feminist. 🙂 oppriktig lurer, og det er det mange andre som gjør og, ser det ut til!

  40. For det første, hva skjer med dialekten din?! Du snakker bokmål med noen eg og ikkje, dialekten din er helt borte?
   For det andre, du virker tverr og umoden.

  41. Eg såg Debatten i går, og som alltid er det “hundre” avbrytelser i løpet av programmet, programleiaren er den som avbryter mest.En god programleiar avbryt ikkje en debattant, men lar vedkomande snakke ferdig.Og ein god programleiar bør ha styring nok til å sørge for at debattantane ikkje avbryter kvarandre.Neste gang du deltar i debatt må du ikkje avbryte so mykje, Kristine.Det var dessutan litt vanskelig for meg som nynorskmann å forstå kva du sa, eg måtte virkelig skru opp volumet, og spisse øyra, for å få med meg det.Ei salig blanding av nynorsk og bokmål er ikkje spesielt fint å høyre på.Snakk nynorsk du, og vær stolt av målføret ditt.Det var faktisk mykje lettare for meg som snakkar og skriv nynorsk å få med meg kva dei som snakka kav bokmål sa.Ellers synest eg du virka veldig heseblesande, hissig, og en smule arrogant.Du roa deg litt utover i programmet.Og til det du sa, eg er enig i noke, og uenig i anna.

  42. Anita: Tusen takk, det var akkurat dette jeg satt å tenkte når jeg leste over kommentarene over. Takk for at du satte ord på det, og så godt forklart.

  43. Har sett de fleste av debattene på nrk, men dette var direkte FLAUT å se på. Holdingen din var forferdelig. Skremmende at unge mennesker har bloggere som dette som forbilder..

  44. Utrolig bra debbatert, Kristine! Synes du framstår utrulig fornuftig og klarte å holde deg saklig- tross mange pekefingre. Må si meg enig i de over her, som ikke skjønner hvorfor det er greit å legge ut lettkledde bilder om man har noen ekstra kilo, men at det er feil av deg og gjøre det – for Ulrikke legger ut mange lettkledde bilder hun også. Må være vanskelig å stå oppi alt. All creds til deg.

  45. Ja, alle kropper er forskjellige. Forskjellen er at det er kun ok å legge ut bilder av tynne og “perfekte” kropper. Selv ville jeg aldri lagt ut bikinibilde av meg da jeg er litt overvektig. Og når du presser inn magen på hvert eneste bilde så er du med på å lage press. Ikke fordi du er tynn generelt (for det er Seff helt ok), men fordi du prøver så hardt å være “enda tynnere” og mest perfekt

  46. Herregud Kristine tror ikke du skjønte helt hva du diskuterte i den debatten… Det var rett og slett pinelig å se på. Det virket mer som at du trodde det var et personangrep enn et angrep mot bransjen. Du er sikkert en kjempe flott og hyggelig person, men denne debatten var ikke stedet for deg. Fortsett å stå opp for det du mener, men jeg er ikke enig med deg.

  47. Anna: haha oops. Følte at budskapet var ganske tydelig selv om det kom en liten skrive feil med…

  48. Trine: helt enig, synes du virket sykt frekk. Helt ok å ikke være ening men slipp den negative arogante framtoningen.

  49. Enig enig enig, og for all del hyll hyll hyll Kristine! Du har virkelig vokst til et fantastisk individ! Jeg elsker en frisk pust som deg, som gir litt mer faen enn enkelte, og som faktisk er seg selv. Kjenner debatten i går gjorde meg forbanna.

  50. Nå er det faktisk på tide at du som blogger og generelt person tar å reflekterer over din egen posisjon i samfundet. Jeg forstår at du kan føle deg angrepet av Ulrikke, men samtidig så må du reflektere litt over hvordan du presenterer deg på sosiale medier. Det skal jo være lov til å poste hva man vil, men samtidig er den eneste måten de fleste bloggere fremstiller egen kropp på sosiale medier komplett urealistisk. Alltid trekk i magen, strekk ut bena, ut med rompa, frem med puppene, det er ikke noe nyansert bilde av ens egen kropp. Og kropp blir fremstilt som det man skal putte mye fokus på i livet. Noe som er utrolig upraktisk da vi alle blir gammel en dag.
   Dessuten så er det ikke noe synd i deg som tynn person bare fordi du får kritikk for hva du poster. Det er masse personer på nett som poster like ting som du, men som ikke er tynn. Det er en forskjell på å poste bilder av seg selv halvnaken for å vise “hvor hot” man er, enn å poste ett bilde hvor man viser ” hei man må faktisk ikke være tynn, slank eller uansett for å føle seg fin. Samtidig synes jeg fokus på kropp hele tiden som om det skal ta så stor plass i selvfølelsen sin. Hva skjedde med utdanning, eller å ha ett talent? Kan vi ikke sette mer verdi i det.
   Jeg er utrolig lei av at bloggere ignorer sin rolle i media, og deres posisjon hvor unge barn ser opp til dem som en slags mal til hva suksess er. Og bildet er ikke nyansert, da det er bestående av svært like kropper, med samme agenda på hvordan den skal bli vist frem.
   Jeg leser bloggen din av og til, og du skriver veldig fin om ting du er glad i, som yoga, mat, og hva som foregår i tankene. Det jeg da lurer på er hvorfor må kropp være så stor del av det? jeg forstår behovet for å vise “hvor hot man føler seg” men helt ærlig så er å putte verdi i det årlig valuta for fremtiden. For om du må vise til andre “hvor hot” du er, så blir det ikke lenger for din egen del. Du passer også veeeeldig godt inn i dagens skjønnhetsbilde, så du får jo så klart bekreftelse fra omverdenen om at du er hot. Kan se hvor gøy det er å poste kropp da.

  51. Meningene dine er ikke så dumme, og jeg var enig i mange av dem. Dessverre, ødelegger du mye for deg selv med å «miste» det totalt, ved å stå der å være kjempesur og arrogant. Når de andre pratet og kameraet var på deg sto du å himlet med øynene, så utrolig sur ut og tok alt som et personangrep. Bare noe å ta med seg videre tenker jeg 🙂

  52. Hvis man skulle beskrevet yrkestittelen din nå, ville vel det vært “influencer”. Smak litt på ordet. Påvirkningskraft. Det du legger ut, følger flere 1000. Du kan ikke legge ansvaret hos en 16-åring som ser ribbein.. du legger ut noe du synes er fint, og det følger de. Sånn er verdenen. Vi fungerer som en saueflokk, leter etter en leder, en “influencer”, som forteller oss hva som er riktig. Det er en grunn til at dere blir betalt for innlegg og sponset av diverse; det er nettopp dette.
   Jeg er ikke for fedme og jeg er ikke for undervekt. Jeg er ikke for å legge ut valker eller ribbein med captionen; “er bare menneskelig”. Men, tenåringer/dine lesere er forvirrede små, som ikke enda vet hvem og hva de er, som leter etter noe og noen som kan fortelle dem det. Og det er her de søker dere.

  53. Hei, jeg fulgte med på debatten i går og følte bare jeg måtte skrive noe til deg. Jeg syntes du er en fantastisk jente, og det at du er åpen om hva du gjør på dagligbasis og hvordan du ser ut syntes jeg er modig. Har fulgt med deg i et par år nå og jeg vet at det ikke alltid kan ha vært så lett for deg å takle kommentarer du får som offentlig person. Debatten i går følte jeg handlet mer om dritt slenging mot dere bloggere, enn det handlet om et ønske om å skape en verden med unge modige kvinner, som står opp for seg selv uavhengig av kles- og porsjonstørelser. Jeg som mange andre ser at en forandring kunne blitt gjort, men vi er mennesker og vi blir alle påvirket uansett om vi vill det eller ikke. Derfor syntes jeg det å legge skyld på noen blir feil. Du er en jente i 20-årene, og du må blogge om det du liker, det din hverdag inneholder, det hadde blitt feil om du skulle laget en annen versjon av deg slev, der du prater om skolehverdager eller barbiedukker, bare fordi du har yngre lesere. Da hadde jo ikke du vist det ved deg selv som alle vi leserene dine elsker. Du har alltid vært ærlig om valgene du tar, og du har på ingen måte sakt at noen andre skal bruke deg som en mal for sin egen hverdag. Jeg håper du kan fortsette å være som du er, og at alle en dag klarer å godta at folk er forskjellige, og at slik vil det alltid være. ( kan ikke bare alle få være seg selg liksom?) Egentlig så ville jeg bare fortelle deg at jeg er stolt over hva du takler, og håper alle kan finne motivasjon, selvtillit og modighet gjennom din blogg. <3

  54. du la jo ut i februar om sponset behandling med lipfillers på instagrammen din? får ikke dette helt til å stemme, med tanke på hva du svarte på innlegget ditt om lipfillers i 2015 i debatten..

  55. Kvinner er og forblir hverandres fiende. Se hvor lite aksept det er å høste siden det er uttalt at man ikke er feminist. Se på hvor mange kvinner som MÅ markere at de er feminist. Hvorfor? Det er viktig å markere at man “er den riktige”. De som har annet tankegods? De skal hundses og hetses til stillhet.
   De marsjerende blodrøde illsinte kremfeminister – kaster alle andre under bussen uten å bry seg! De illsinte blodrøde feminister bryr seg lite eller intet om alt det som ikke passer inn til deres kirsebærplukket verden. De illsinte med røde faner – bryr seg kun om seg og sitt – hvor higen etter makt er dominerende. Det at man har egne tanker, egen stil, helt uten å måtte bade i en saueflokk? Da starter jakten …
   Aksepten hadde blitt større hadde denne kvinne vedlagt det lille gullkort merket med ordet “feminist”. Gleder meg ellers til den dag hvor menn markerer at de jobber for menns goder, glitter og ære. Gleder meg stort til den dag propaganda blir trykket til plagg, med ordlyd “guttemakt” … enn så lenge er det helt inn i tiden med å hetse, hundse og jakte ned alle de som ikke vil stille seg i bås. Enn så lenge får de raljerende kvinner uten substans kose seg i saueflokken.
   Den politiske røde saueflokk har ikke rom for de annerledestenkende. De har kun rom for de som søker samme makt, samme trang til å tråkke på alle andre som heller vil være fri. Alle som er et frittenkende menneske, skal jages ned til stillhet.
   Kvinner skal ikke ta ansvar, så – de vil selvsagt aldri bli imøtekommende mot de kvinner som mener annet. Er det andre meninger, annet politisk ståsted – er det fritt åte …
   Ganske så likt hvordan jenteklikker starter oppvekst innen skole. Det er hviskende og tiskende ord som søker karakterdrap. Det er skulende blikk rettet mot jenter med den rette veske – for mye popularitet, for lite populær. Jenter har alltid likt makt eller en flokk som kan mate det dårlige selvbilde.
   Oppmerksomhet, oppmerksomhet, oppmerksomhet – hvordan oppnår man det enklest og best? Om man ikke har nok styrke – er det selvsagt å la seg innlemme til saueflokken, hvor alle skal tenke, føle, mene og markere det samme …
   Stor applaus for viljen til egne veier, egne meninger og eget ståsted!
   Mvh. Nest øverste nestleder innen machoklubben guttegubbeklubben alfahann av Norge.

  56. Anonym: Helt enig! Influencere må slutte å skyve ansvaret over på andre, innse at de faktisk har enorm påvirkningskraft.

  57. Vet ikke om det passer seg for en mann å skrive om hvordan jenter er så forferdelige mot hverandre under ett innlegg som handler om hvor fint det er at jenter som er uenige i en sak likevel kan snakke og debattere sammen.
   Ta deg en bolle, Bakken.
   Bra jobba til hele debatt-gjengen!

  58. Anita: Du kan få sagt det! Takk for en veldig klok og velformulert kommentar. Du sier alt jeg tenkte, pluss litt til.
   Kristine: håper du gjør deg noen refleksjoner over det Anita skriver her. Du har mye å lære når det gjelder å lytte til andres argumenter. Og så blei jeg veldig skuffa da jeg så at du hadde reklamert for leppefillers på instagramkontoen din i februar. Vær så snill – prøv å innse at du har et ansvar. Og aller viktigst, tenk over spørsmålet Anita stiller deg: hva slags samfunn ønsker du deg? Ønsker du et samfunn der unge jenter fikser på leppene sine for å føle seg fine nok for seg sjøl og andre? Du som helt tydelig er ei intelligent ung dame med en stor følgerskare har virkelig muligheten til å bidra med noe positivt til dem som følger deg. Hva har du lyst til at det skal være? Hva er viktig for deg å kommunisere, hva er det du brenner for? Hvordan kan du få andre til å føle seg bra gjennom det du gjør?

  59. Synes du fraskriver deg mye ansvar og at du holder på disse «små endringene» som hadde hjulpet mange unge jenter i en mer positiv retning, rett og slett for at det er det du tjener penger på…tenker at vi må prøve å ikke være så egoistiske og heller yte den goden som gagner fellesskapet best.

  60. Jeg skjønner argumentet at kropp er kropp, men det virker litt kunnskapsløst når man ikke ser problemstillingen rundt at 99% av lettkledde kropper vi eksponeres for, i reklame, i blogger, ja overalt, er av en noenlunde lik kroppstype. Slank og det man vil kalle et ideal, og for mange uoppnåelig. At man mener at man har rett til å eksponere seg selv om man tilhører dette idealet er greit nok det, men man kommer ikke unna at denne eksponeringen også vil påvirke mange der ute negativt og at man bidrar til usikkerhet, kroppspress og spiseforstyrrelser. Å hevde at man ikke har påvirkningskraft fordi folk bare kan la være å se på det er et dårlig argument. Selv er jeg mann og leser ikke blogger (med unntak sv denne gangen fordi jeg synes debatten er interessant), men jeg eksponeres for bildene til slanke eller ihjelopererte kvinnekropper mange ganger for dagen, i reklame, i nettaviser når jeg leser nyheter osv. SELVFØLGELIG påvirker dette hele samfunnet og SELVFØLGELIG skaper dette et kroppspress uten at man trenger å oppsøke bilder, av idealkroppen, de er overalt og alle eksponeres for de mange ganger for dagen. Det er flott at du står for det du mener, men vær også ditt ansvar bevisst, du er en bidragsyter til dårlig selvfølelse hos andre, og mange føler seg tjukk og jævlig på grunn av deg. Du må gjerne mene at det er deres eget problem, det er en mening du har rett til å ha. Jeg spiser masse drit og er allikevel veltrent, jeg kunne lagt ut bilder av meg selv i bar overkropp i sosiale medier. Men jeg vet også at det ville fått mange av mine overvektige kompiser til å føle seg uvel. Jeg velger å ikke legge ut slike bilder, fordi jeg mener at behovet mitt for å legge det ut kun handler om meg selv og mitt eget behov for å eksponere meg selv og at det behovet vil påvirke andre negativt. Men det er min mening.

  61. Når du fikk splrsmål om; «hva er forskjellen på det du gjør og det Ulrikke gjør?» Så skulle jeg såå ønske at du sa; «Det er ikke så stor forskjell, jeg har lettkledd-bilder og hun har lettkledd-bilder»!
   For hvorfor er det greit å legge ut lettkledde bilder av seg selv når du er hun men ikke deg? Mener hun at hennes kropp er et bedre forbilde enn din? Da sier jo hun at unge jenter «burde» se om som hun da..? Da har hun bestemt hva som er greit da? Det blir helt feil og jeg skulle ønske noen sa det til henne under debatten.

  62. Jeg liker deg! Du er en god blanding, og det i seg selv er ganske sunt! Føler nesten at du ikke burde å ha vært med, fordi du er virkelig ikke en av de verste bloggerene! Men kjekt at du var med i hvert fall. Ja, folk skal få lov til å dele hva de vil, men det må skje mer bevisst enn det som promoteres fra «influencers» i dag!

  63. Jeg er av den generasjonen som kunne vært en av besteforeldrene dine og jeg er glad jeg slipper å beskymre meg for at du er en av mine barnebarn. Da hadde jeg mistet nattesøvnen. Dette er egoblogg og ekstremt ødeleggende.Beklager å si det frøken men slike egeoblogger er mer ødeleggende for deg selv enn om du hatet noen. Får du tilbakemeldinger som du liker kjenner du glede og får du tilbakemeldinger fra folk som er uenig med deg kjenner du ubehag.Begge type tilbakemeldinger er like ødeleggende. De hindrer deg i å være fokusert på livets gleder som handler om å oppdage magien i skaperverket. Råder deg til å forsøke noe. Bruk 6 måneder av livet ditt til noe som du ikke forteller til et eneste menneske. Ikke når du gjør det og ikke i ettertid. Ja noe så enkelt som å plukke plastikk i naturen og kaste det i søppelet. Og sørg for at ingen ser deg. Du vil kjenne på en glede du ikke trodde var mulig. Og når du er hjemme og ingen ser hva du gjør pugg hvert eneste land og hver eneste by i hele verden. Og ikke si til noen at du kan det. Det er her hemmeligheten ligger. Da blir tankekjøret fra egoet ditt drept levende. Som du skjønner skriver ikke dette “bare” til deg. Det er også tanker jeg ønsker formidle til alle dere unge som er på facebook og nett hele døgnet. Vi gamle er bekymret for dere. Dere er ikke tilstede i øyeblikket. Vi savner barna ( ja i våres øyne er dere barn) i det åpne samfunnet hvor latteren og spontaniteten skal sees og høres. Dere glaner inn i en mobiltelefon og ser hva naboen har lagt ut av middagsbilder, klæsbilder, korte skjørt, sminke…ja som et teater hvor alle kjemper om å være hovedrolleinnehaveren. SE MEG . SE MEG SE MEG HØR MEG HØR MEG JEG MENER JEG MENER JEG MENER JEG MENER HAN TAR FEIL….EGOETS LEKEKASSE
   Forsøk en måned å ikke sminke deg slik at vi kan få se ditt virkelige ansikt. Fortell om ditt indre liv. Fortell om angsten din som gjentar seg i hjernen. Fortell denne tanken som surrer og gjentar seg tusenvis av ganger i døgnet. Da vil du oppdage hva angsten er. For angsten er egoet. Egoet er tilstede i livet ditt for å ødelegge ditt potensiale.
   Ja det var tankekjøret/ egoet som fikk profeten Jesus til å være 40 dager i ørkenen hvor han skrek. Min far min far hvorfor har du forlatt meg ? Han mistet fokuset på stillhet som eksempelvis Meditasjonen gir.
   Det er så trist å se hvordan du og tusenvis av andre skjønne jenter blir brukt av media, nettaviser osv for å utlevere dere. I dag går halvparten av alle ekteskap til helvete på første klasse. Ja for nå er begge i ekteskapet i full jobb og skal være med på karrierejaget ( egoets marathon). I dag er det nesten ingen som går i abeid for å gjøre jobben som sådan. I dag skal man gjøre karriere. Det er ingen som plukker plastikk anonymt som gjør det for å bli sett og gjøre karriere. Den type mennesker plukker kun plastikk for å bli sjef i plastikkgruppen og deretter bestemme, gå på møter og være stor kar/ kvinne og tjene mye penger.
   I dag ser vi en endring i samfunnet. En endring hvor feite leiligheter til 30 millioner er low class. Og snart er det low class å vise trynet sitt på jenteblogger med sminke, donald duck lepper og kroppsfikserte ungjenter som krangler med jevnaldrenede hvem som har rett og hvem som kom best utav et tv program.
   Du har et sinnsykt potensiale. Men da må du sette fyr på egoet ditt. Det kan du bl.a. gjøre ved å slette bloggen din, slutte å sminke deg og kjøpe klær på Fretex. Ja vi savner hippiejentene………….🎶🎶 som visste at alle you neeed is NOT love. All you need is freedom. Ja det er eget som trenger kjærlighet også……

  64. Det er ikke en menneskerett å være fornøyd med seg selv. Nå skapes en selvgod generasjon med oppblåsbar selvtillitt.
   Selvfølelse er noe man skal holde for seg selv, hvis det er noe du ikke er fornøyd med, hold munn eller gjør noe med det.

  65. “Hvorfor skal overvektige hylles for å vise kroppen sin, mens tynne kritiseres for det samme”.
   Det er et argument jeg har hørt fra både deg og typen din, og mange andre også, dessverre. Og det virker kanskje som et gyldig argument, hvis man velger å ikke tenke dypere over hva det egentlig betyr. Men det er en viktig forskjell, som jeg håper jeg kan forklare deg/dere:
   Med en gang du tar et bilde av deg selv der fokuset er kropp, og du legger det ut på sosiale medier, så er det ikke lenger bare et bilde, men et budskap. Du vil at andre enn deg selv skal se det, og respondere på det. Og når du har det som i dagens samfunn er ansett som idealkroppen for kvinner (slank, timeglassfigur, pupper), så er ikke budskapet ditt “se så bra jeg har det med meg selv, TILTROSS for idealkroppen min”. Nei, da er det “se så flott idealkroppen min er”, noe som ikke er et budskap noen trenger, men heller en dyrkning av seg selv.
   Det som er forskjellen når noen som har en kropp som «avviker» fra denne samfunnsdefinerte idealkropppen legger ut bilde av den på sosiale medier, er at budskapet er noe annet. Da er det «se så bra jeg har det med meg selv, tiltross for at jeg ikke er innenfor rammene for hva som defineres som en idealkropp» og DET er et budskap noen unge faktisk trenger. Ser du forskjellen? Og de som mener at overvektige fremmer en usunn livsstil på denne måten: jeg tror de fleste av oss skjønner at de færreste ønsker å bli overvektige eller ha en usunn livsstil av å se en overvektig jente som har det godt med seg selv. Derimot kan ingen benekte at man har et konstant press fra alle kanter om å oppnå denne såkalte idealkroppen, og at dette presset i noen ekstreme tilfeller kan føre til spiseforstyrrelser. Grunnen til at debatten nå fokuserer på bloggere, er fordi at dere har en ufiltrert plattform som er lett tilgjengelig for lettpåvirkelige unge, og det er egentlig litt skremmende at så mange av dere er så ansvarsfraskrivende.
   Jeg tror også at du misforstår, det er ikke sånn at folk som Ulrikke ønsker at du skal dekke deg til og ikke eksistere, for du har jo den kroppen du har. Hun ønsker bare at folk som er i sosiale medier og som har mange følgere, utviser skjønn, og ikke har et så stort fokus på kropp, der budskapet ikke er mer enn «se så fin idealkropp jeg har». Og du har en blogg fordi du ønsker å nå ut til folk, ellers kunne du jo bare skrevet vanlig dagbok. Og derfor har du også et visst ansvar for hva du presenterer på bloggen din, budskapet, og potensielle konsekvenser. Bare vær det bevisst, og ikke fraskriv deg alt ansvar, slik du gjorde i debatten.

  66. Enig!! Hvorfor skal slanke folk få gjennomgå og få kjeft for å legge ut bilder av kroppen sin når folk med mer former blir hyllet for at de gjør det?? Når skal man innse og akseptere at alle er forskjellige og alle er like flotte!?! Jeg vet at unge jenter kan få dårligere selvtillit av å se alle de tynne modellene på sosiale medier, men man burde ikke skylde på modellene for det. Som bruker av sosiale medier kan man så godt det går velge hva man vil eksponere seg for.. Syns det er ufortjent at bare de tynne modellene får gjennomgå for det kan være motsatt, altså at tynne jenter ønsker seg mer former som større rumpe, lår osv. Bør man ikke da si til de som har de formene og legger ut bilder av sin kropp at det er fyfy og kan skade selvbilde til unge jenter. Så lenge det er maturlig og ikke redigert mener jeg at alle skal få lov til å være stolt av sin kropp og få lov til å vise den frem, og har man ikke lyst til å se slike bilder så er det ditt eget ansvar å ikke følge folk som legger ut slike bilder! Stå på Kristine!!

  67. Først et spørsmål. Hva når kvinner motarbeider likestilling. Og det helt ned i førskole alder.
   Les det her: http://blackrubberduck.blogg.no/1520499678_8_mars__kjnnssegregering_i_skolen.html
   Og så skal naturligvis kvinner/jenter få lov til å være stolte av kroppen sin.
   Ikke bare det, de skal få være stolte av alt det de gjør – når de føler for det.
   Men husk at det er alltid øyet som beskuer, som er dømmende av handling, utseende, holdning etc.
   Alle kan ikke gjøres slik at alle liker det samme.

  68. Ser på debatten nå, og ville bare gi deg en liten klapp på skulderen for innsatsen. Tøft av deg! Når det kommer til min mening sier jeg litt som Morten: vi trenger litt av begge deler. Det er ikke team Falch/Gjelsvik mot team Ullebø. Jeg er enig i noen av dine påstander, men også enig i at saken har blitt et problem som trenger innstramminger. Det er et utrolig interessant tema, og det var faktisk dette som er problemstillingen min til semesteroppgaven jeg nå skal skrive. Ikke visste jeg at denne debatten kom til å komme, men den bidrar utrolig mye når jeg nå skal skrive oppgave. Og igjen: du blir på en måte framstilt som den store stygge ulven, men hele Norge vet at du ikke er det. Det var modig av deg å stille opp for å representere de styggere ulvene i blogg-Norge. Fortsett å engasjere deg!

  69. Ah! Du fortsetter å skuffe. Du sier og skriver så mye dumt, jeg blir helt målløs. Du oppfører deg som et angrepet barn, kanskje på tide å vokse opp? Ikke meningen å være ekkel, men du virker strengt tatt ikke spesielt smart. Ønsker du virkelig å fremstå som mindre smart?

  70. Hvorfor så mange stygge kommentarer?? Jeg syntes dette var et KJEMPE-fint inlegg! Begynte faktisk å like Kristine mer nå enn det jeg har gjort før. Krsitine – Du har helt rett når du sier at vi skal all få lov til å legge ut litt tabu-bilder (sånne som er litt uttafor) nettop fordi vi burde være frie mennesker å få lov til å gjøre som vi vil! Om man vil legge ut fine bilder av kroppen sin – så gret! Sett i gang. YOU BE YOU. Dere som ikke liker å se på det – Kan jo bare velge å SLUTTE å følge henne!

  71. Amalie: Slutt å angrip personer på den måten, ta så voks opp sjæl! Ta så få litt respekt for andre mennesker å ikke sett deg sjæl som så jævlig smart, er så dritt lei folk som deg som klikker seg inn på en blogg for å snakkes stygt om andre mennesker, skaff deg liv, gå ut en tur og hat på noe anna! Stå der selv du på direkten med 3 stk leid inn for å hate på deg, får se om du tåler det selv!

  72. Freedom: Helt konge innlegg! Og absolutt til ettertanke, er noe trist og kunstig påtatt over det hele.

  73. Anonym: Noen ting er imidlertid verdt å merke seg, uansett hvor ubehagelig det måtte være. Markedsføringen om dagen (se bl. annet facebook) eller “wanted” iskrem som selges, SV osv.., , bruker klar symbolikk i retning av reelle hatytringer jf. § 185 i straffeloven. Snøen som har falt i det siste viser bare hvor stor makt sosiale konstruksjoner har i menneskers liv. Vi har blitt fortalt massevis i lærebøker om global oppvarming. Hvis det er noen som kan få det bedre av at dette formidles, gjennom en “oppvåkning”, så er det på sitt rette å formidle det til de som rammes. Ta vare på deg selv! Det er lov å ha med båndopptaker i samtaler med mennesker (uansett om det er fagfolk eller ei). Noen tjener rått på andres undergang, men la det ikke være deg.

  74. Vi bor i “verdens beste land”. Desto større er forskjellene innad i landet. Noen glir bokstavelig igjennom dette livet uten en enste skramme. Andre dør tidlig. Syntes det er helt forferdelig å tenke på hvordan det er å vokse opp i dag om du er snill og god.

  75. Anonym: Hvem er egentlig frekke, grådige og griske her til lands? Selv opplevd, som etnisk norsk, kriminalitet som ikke ble fulgt opp på grunn av diskriminering.

  76. Andre Tider: FREEDOM haha, den var god. Her er det folk som bevisst er ute etter å gjøre andre paranoide gjennom språket og ikke minst medvirker til alvorlig kriminalitet. Er vi virkelig inni en periode med særdeles utspekulert krigføring her i landet? Sakte, men sikkert skal en siles ut gjennom frafall i skolen og rekruttering til psyk o lo gi en.FRi SØR.- haha, språket altså. MINSK – hviterussland.

  77. Noen flere som opplever hacking på datamaskiner og mobiltelefoner her inne? Ikke minst spenninger i huset sitt? Bare lurer, for selv har jeg opplevd dette som etnisk norsk.

  78. Synes det er ufattelig trist at du på TV sier du har sluttet med å reklamere for fillers for flere år siden, og at du ikke kan stå inne for det, og så har du et innlegg på insta hvor du tagger et firma ang fillers fordi de har vært greie og fiksa deg opp. Hva med flere år siden som ble til en måned……

  79. Fikk hakeslepp av debatten, underlig fokus. Er det virkelig blitt så galt med Norge at en kvinne skal bli stilt til veggs og debattert fordi hun har tatt bilde av seg selv og lagt dette ut. Det ble til og med foreslått å utarbeide et “sertifikat” for bloggere?? Med “sertifisering” kan bloggere siden styres til både å skrive og avbilde seg selv på en politisk korrekt måte, alternativet er at de mister “sertifiseringen”. Hvem gidder da å lese og hva blir der i det hele noen vits i å blogge.. ?
   Ingen tvil om at Kristine U. gjorde den beste opptreden. Hun forsvarte individets rett til å være seg selv, dette er endel av https://snl.no/ytringsfrihet vi verdsetter høyt i Norge. Det å utarbeide og dele ut en “godkjent” plakat er en type politisk (korrekt) sensur. En er inneforstått med at “mainstream media” ikke vil referere til en blogg uten “godkjent” plakat, ihvertfall ikke i en positiv setting.
   At Kristine U fremstår som en kvinne med sunn livsstil er ubetinget positivt. Det blir helt galt når hun i en statskanal blir bedt om å ta ansvar over for individer i snowflake generasjonen.
   https://no.wikipedia.org/wiki/Generasjon_sn%C3%B8fnugg

  80. Hei Kristine! første gang jeg er inne og kommenterer på din blogg, men har så klart vært innom noen turer før 😉 jeg må bare si at jeg så NRK debatten og du klarte deg kjempebra! er veldig enig i mye av dine synspunkter og syntes du var tøff og sto på ditt! les gjerne mitt siste innlegg på bloggen min, jeg tror du vil like det 😉 stor klem 🙂

  81. Hei Kristine! Første gang jeg også kommenterer på bloggen din, men har selvsagt også vært innom tidligere. Må slenge meg på i rekken av gratulasjoner for en fantastisk flott debatt du gjorde og jeg syns du er knalltøff og stiller opp! Du står opp mot flere tøffe eldre godt profilerte bloggere som jeg selvfølgelig også ser veldig opp til. Ingen kan noe for hvilken kropp man er havnet i og jeg syns du gjør helt rett i og være stolt over kroppen din. Stå på videre!

  82. ENIG!!! blir for dumt å si man bare kan legge ut kroppen om det er på en humoristisk måte eller har litt fett på kroppen! Synes alle kan legge ut kroppsbilder slik de selv ønsker, det er jo det som skaper mannfold.

  83. Hei. Likte bloggen din helt til du stilte opp på debatt, lite reflektert og trangsynt.. jeg syns du var umoden. Å virket som du lekte veldig tøff, det ble totalt katastrofe

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg