til deg på en søndag

DANCING ALL NIGHT LOOKING FOR A TASTE OF REAL LIFE

Jeg tenker mye på drømmene mine om dagen. Hvor ofte gjør du det? Nok til at håpet fortsatt er der, eller sjeldent nok til at du glemmer hva du egentlig har lyst å få til? I går kveld tok jeg frem pianoet mitt igjen, jeg vil spille en sang for dere. Skrive tekster dere, kanskje sammen med pianoet mitt. I et sekund begynte jeg å leke med tanken på å ta sangtimer, men jeg stoppet meg selv midt i tanken, haha. Greit nok, alle kan kanskje lære seg å synge, men jeg tror helt ærlig jeg skal fokusere på et instrument i stedet. Å kjenne sine begrensninger? Noen ganger gjør det deg mer lykkelig. Akkurat nå sitter jeg på stor kafé rett ved meg, det er alltid så mange mennesker her og vanligvis pleier jeg å bli sliten av det, men i dag var det bare utrolig deilig å sitte midt i folkemengden. Studievenninner, småbarnsfamilier, kjærestepar, det er alt mulig her. Jeg vil føle for mye enn for lite, alltid. Heller kaos og femten ulike følelser i hodet, enn å være stum og ikke føle på en eneste ting. Jeg gjorde det her om dagen, og det er så bittert og vondt at man tror man aldri skal komme ut av det. Føles som å skrike inn i en pute. Ingen hører deg. Altoppslukende. Heller tårer langs kinnene, kyss som gnistrer, sanger som gir deg gåsehud. Problemet er bare at jeg ofte blir litt tom etter det har skjedd mye. Debatt, reising, nye mennesker, nye inntrykk, hit og dit. Så kommer man hjem, og det er kun deg. Deg og ingen andre. Noen ganger har jeg pratet så mye at jeg ikke har noe mer å si, jeg vil ikke ta telefonen og jeg vil slette alle samtaler på telefonen. Jeg vet ikke, jeg sliter virkelig med å godta at livet ikke alltid er latter og løping i medvind med sjelevennen din. At håret ikke alltid blafrer etter deg, at hjertet ikke alltid pumper like hardt for noe eller noen. Vi lærer fra vi er små at livet ikke er en dans på roser, men man glemmer liksom akkurat det. Så jeg minner meg selv på det akkurat nå. Og deg, hvis du har en litt emosjonell søndag. Det er helt lov, det er meningen at du skal kjenne på disse dagene. Våren er på vei, sola kommer til å komme frem igjen. Løvetennene er på vei opp fra jorden på samme måte som du er på vei dit du skal. Du skal gå gatelangs med favoritt-antrekket ditt og favoritt-låta di på ørene på vei til parken med vennene dine, du skal kjenne lykkerusen i blodet en sen sommerkveld mens du lurer på hvordan i all verden du var så heldig å end opp akkurat her med disse menneskene. Du skal dukket hodet under saltvann og sveve under vannoverflaten, mens alt er så stille at du kun hører din egen puls. Og så skal du komme opp fra vannet, dra saltvannet bort fra ansiktet og kjenne at du gjorde noe riktig. At da du var redd for at du valgte feil valgte du egentlig helt riktig. For nå er du her.

26 kommentarer
  1. satt å spiste brownies og føler meg nå tykk og ekkel pga bildene.. vet det er min egen feil som går inn her og min egen feil som sammenligner meg med andre, men er sykt vanskelig å la være.. ville bare få det ut.

  2. Synes det var vanvittig tøft gjort av deg å stille opp på debatt om kroppsfokus! Synes begge hadde gode poenger 🙂

  3. :(: jeg tror du bør ta kontakt med fastlegen din og si at du trenger å snakke med noen (psykolog f.eks) for dette bør du ta tak i. Og si det gjerne til en voksen du stoler på. Du trenger nok litt hjelp til å finne en måte å bedre takle at det finnes andre som er tynnere enn deg! Jeg tror du vil klare det med litt arbeid 💖

  4. :(: taper. ekke alle som har mulighet til å kose seg med brownies og du sitter her å klager…fyfaen

  5. Unnskyld at jeg spør, men hadde du drukket når du skrev dette? Du skriver vanligvis ikke så rotete og uorganisert!

  6. :(: Jesus… Sammenligner du deg selv med folk du ser på gata også? Skal vi bare fjerne slanke folk fra jordas overflate? Kropp er kropp, og det er heller du som må jobbe med din egen selvtillit og selvbilde. Ikke legg dine egne problemer over på Kristine.

  7. Veldig bra skrevet! Jeg har nettopp vært på reise over en uke, og etter jeg kom hjem har jeg hatt det utrolig tungt psykisk og følt meg så utrolig ensom. Får det alltid slik etter det har skjedd mye, også er det plutselig helt stille.
   Forresten, du var kjempeflink på debatten <3

  8. Elsker når du skriver sånne innlegg…det blir en evig, liten film i hodet som jeg bare elsker å drømme om

  9. Anonym: Til Kristine først og fremst, kan du få sperret anonym over her. Det spres så mye galle fra denne personen….

  10. Fysøren Kristine jeg digger deg og måte du skriver på så mye, dette varmer hjertet gleder sjela og bare gjorde dagen min bedre, rett og slett! Fortsett akkurat som nå, du er inspirerende og helt rå! :-):-)

  11. Artig å se stilforandringen din fra du startet. Man kan liksom se på hele deg at du har fått andre verdier.

  12. M: klapp igjen tryne ditt er galle! jeg har seff rett i at det ekke alle som kan kose seg med brownies og tilogmed noen som ikke vet hvordan man kan lage, så jeg har helt rett i hva jeg mener med budskape mitt.

  13. Vil du legge ut en “tutorial” eller lignende til håret du hadde på debatten og på snap? Sånn oppsats med en kul klemme bak. Så utrolig kult ut!

  14. Anonym: jeg fatter bare ikke hvorfor du føler behovet for å kommentere hele tiden? Tror du at du gjør verden en tjeneste ved å komme med disse uttalelsene? Hva er vitsen liksom? Ingen spør deg hva du mener….

  15. Måten du skriver på får meg til å drømme meg bort i noe vakkert selv på de tyngste dagene. Tusen takk for det Kristine. Og om du noen gang har vurdert å skrive en bok så vil jeg bare si; værsåsnill å gjør det. Jeg ville ihvertfall lest den.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg