et par tanker

Bare noen tanker i dag.

Milano var jævlig bra når jeg ser tilbake på det. Faderullan, det må ha vært årets tur (jeg har reist fire ganger i år allerede) selv om det var utrolig slitsomt psykisk. Morgenen på verandaen med sola i ansiktet. Ah, Italia har noe helt spesielt ved seg, jeg føler meg utrolig heldig som fikk dra når jeg ser tilbake på det hele.

Å ikke kalle seg selv feminist. Jeg kan gjerne si at jeg er feminist. Spørsmålet mitt er, spiller det noen rolle hva vi kaller oss selv? Er det ikke det vi kjemper for som betyr noe, og ikke minst, hvordan vi kjemper? Feminist er ikke noe du bare kan kalle deg selv, det er noe du må bli gjennom handlingene dine. Og når ble det forresten ikke lov å ha sin egen identitet? Jeg hadde helt ærlig aldri trodd jeg skulle få så mange direkte stygge kommentarer om meg selv fordi jeg ikke vil stemple meg selv som feminist (selv om veldig mange har vært enige med meg!)??? Liksom, som om det er den kampen vi kjemper? Det er da ikke selve ordet som er kampen?

Jeg har tatt hull i ørene og jeg hater å ta nye hull i ørene. Av en grunn: fordi jeg må sove på samme side om natten i ukesvis!! Det plager meg sånn. Selv om det er verdt det, for jeg elsker å ha mye bling i ørene. Nå sover jeg med ansiktet mot Fabian og det gjør meg litt stressa, for jeg liker å ligge vendt mot han så jeg slipper å puste han i ansiktet. Han må så klart også ligge vendt mot meg fordi han hat tatt hull på andre siden. Ha-ha, håpløst er det.

Dere MÅ se på Peaky Blinders. Feteste serien jeg har sett på lenge! Manuset, karakterene, klærne, konseptet, ALT. Når jeg får lyst å drikke whiskey bare av å se på en serie vet dere at det er en inspirerende serie. Jeg er ikke spesielt glad i whiskey engang. Ligger på Netflix, gjør dere selv en tjeneste og se. Har et ørlite crush på Thomas Shelby.

Jeg er veldig usikker på hva jeg skal gjøre med håret mitt??? Nå skal jeg la luggen gro, men føler håret begynner å bli for langt selv om jeg egentlig ikke er keen på å klippe meg. Forstår dere hvor slitsomt det er å være ubesluttsom?

Jeg jobber veldig med å bli mindre sensitiv om dagen. Det er min største svakhet her i livet (også min styrke på mange måter, jeg skal bevare det gode). Overnanalyserer litt mindre, føler litt mindre de gangene jeg nødvendigvis ikke trenger å føle så mye. Jeg har blitt såpass “gammel” nå at jeg VET hvilke situasjoner jeg ofte har en tendens til å bli ekstra sensitiv, så jeg klarer på en eller annen måte å fortelle meg selv at nå må jeg skru av. Ikke gå så dypt i det. Det funker av og til, og så funker det ikke alltid like bra. Det er jo tross alt slik jeg er. Men jeg tror på at jeg kan forandre noe av det, så slipper jeg at det blir indre konflikter av absolutt alt. Jeg vil være litt mer rett frem og drite i hva/hvis. Faen heller, livet er ikke så farlig. Er jo veldig flink på det når det gjelder businessen min og meg som “offentlig” person, men på det private er jeg helt håpløs. Så ja, det jobber jeg en del med. Gjør livet mitt hakket enklere 🙂

34 kommentarer
  1. Hei 🙂 Digger bloggen din og måten du skriver på!
   Tenkte på siste punkt med å bli mindre sensitiv. Har du tenkt over at p-pillene du bruker kan trigge disse følelsene enda mer, eventuelt om du burde forsøke et annet prevansjonsmiddel. Husker selv da jeg gikk på p-piller og var veldig emosjonell og sensitiv ovenfor det meste, men etter jeg sluttet på dem ble alt mye bedre og jeg ble mer “meg selv” igjen.
   Håper du ikke tolker meldingen som noe negativt, kom bare på tanken når jeg leste innlegget 🙂
   Ha en super dag videre!

  2. Eeeeeelsker peaky blinders! Den blir bare bedre og bedre. Bare vent til Tom Hardy dukker opp etterhvert, seriøst bra casting i den serien der.

  3. um om ein serie inspirera deg til å drikke kan da ikkje vere ein så god serie.. for om eg må vere drita for å sjå noko må da vere jækla dårleg ass… men sorry ikkje prøv å romantiser det å drikke plz

  4. Hei!
   Jeg digger all musikken du har spilt til forskjellige tider, og lurte derfor på om du kunne dele spotifyen din? (vet ikke om du har gjort det før eller ikke hehe)

  5. Hei vennen!!!! Hvis du ikke har sjekket Pinteresten min så kan jeg love deg det er neste challenge. Der finner du alt, fra klær, hår, negler, til bil lakk og just what you needed. Have a look!!!!! Gå via bloggen min til Pinterest.

  6. PS!!! Det er bedre å ta piercing med nål enn med gun. Du får mindre smerte i ettertid. Det gjør vanligvis ikke vondt etter piercinger med nål. Men av egen erfaring kan det være vondt i flere mnd med gun.

  7. Poenget med å definere seg selv med et navn som er representativt for en bevegelse (slik som feminist/feminisme) er at det skaper solidaritet og samhold slik at ønsket om likestilling innenfor kjønn og i sammenlikning med andre kan bli oppfylt. Det er nesten slik som en fag forening, sammen blir man sterkere enn «autoriteten»!

  8. Som fortsettelse på det hun ene skrev over her ang p-piller! Er jo et kjent faktum at hormoner gjør litt av hvert med psyken og kroppen ens, og for meg har det i alle fall alltid vært trøblete, så jeg satt inn spiral, og det er det beste valget jeg har tatt! Det er et helvette å sette inn (Aldri hatt så vondt i mitt liv som de sekundene det tar) men så er man liksom ferdig med det. Sikra i 3 år, mindre mens, og kun hormoner lokalt. Aka, den sender bare hormoner til eggstokkene, ikke gjennom kroppen og blodet og sånt. Selvsagt funker det ikke for alle, men det er verdt å sjekke ut!

  9. Å være feminist er jo selvfølgelig noe du kan kalle deg selv uten at du har “feministiske handlinger”? Det er jo en ideologi, et tankesett om likestilling du støtter. Du trenger jo ikke kalle deg det overhodet, jeg synes ordet høres ekstremt ut selv. Men det å kalle seg feminist står jo ikke i strid med å ha en egen identitet? Skjønner ikke helt hvordan du kan trekke linjer mellom at man enten er feminist eller så har man en egen identitet?

  10. Hadde vert så gøy om du en dag kunne sminket deg som «gamle» Kristine med winged wetliner, mye maskara, en god dose fondation og knall røde lepper, samt rettet hår. Kanskje til og med tatt på noen av klærne dine som absolutt ikke er «din stil» lenger. Syns det virker gøy.

  11. Hei, synes bloggen din er veldig fin og inspirerende.
   Kom over dette blogginnlegget, som for meg forklarer veldig godt hvorfor man blir provosert når folk velger å ikke kalle seg feminist: https://halcyonyouth.wordpress.com/2018/03/09/noen-ord-til-de-som-ikke-vil-kalle-seg-feminist/
   Om du har tid, les gjerne denne artikkelen om folkemord av jenter/kvinner i India, kun fordi de er jenter: http://www.verdidebatt.no/innlegg/11716246-mens-vi-sover#.WqKRnmgZHqU.facebook
   Synes du er veldig tøff og fin!

  12. Ser flere har nevnt det før meg, but still:
   Altså, selve definisjonen på feminisme er “en fellesbetegnelse for ideologi, idétradisjon, etikk, politikk, og akademisk virksomhet som handler om frihet, likestilling og rettferdighet for begge kjønn” Så hvis du er FOR dette så er du feminist.
   Og nei, det er ikke sånn at man MÅ kalle seg feminist hele tiden, men du fikk spørsmål om dette på direkte-tv og sier da nei. Men det du sier nå i etterkant er jo at joa, du er jo i teorien feminist, men at dette ikke skal definere deg som person. Men det gjør jo ikke det? Det eneste det sier om deg er at du er for like rettigheter, uansett om du er mann eller kvinne. Du får det til å virke som noe negativt, noe jeg ser på som svært uheldig. Hvorfor ikke bare si JA?

  13. når det er så viktig for sånne som deg og Sylvi å ikke bli definert som feminist, så er det kanskje litt viktig da?

  14. Tror nok at mange som vet hva feminisme står for, ikke velger å kalle seg det pga. av alle de ulike tankene folk gjør seg opp om det, ikke pga. bevegelsen i seg selv. Spesielt når man er en kjent person og har tusenvis av følgere om dagen, kan det hagle inn med folk som dømmer deg pga. du sier du er feminist, ikke fordi de er uenige med bevegelsen, men kanskje de ikke vet hva det betyr engang. Opplever selv at folk jeg møter har ekstreeemt ulike syn på hva en feminist er, så nei, det er ikke bare å si “du ER feminist enten du liker det eller ikke”, fordi, det er konstruert begrep og folk legger ulik mening til ordet. Litt samme årsak som at enkelte ikke vil si åpenlyst til alle hvilket politisk parti de stemmer på, siden selv om personen vet hva partiet står for, kan andre folk har forvridd syn på hva det partiet står for, og orker ikke å bli dømt opp og ned og hetset hele tiden. Å si at man står for likestilling holder jo lenge.

  15. Det blir litt som Judas som ikke ville erkjenne seg å være Jesu disippel fordi det var en upopulær mening.

  16. Anonym: Jeg er så enig. Det å ikke ville kalle seg for ordet impliserer at det å kalle seg det er en negativ ting, siden man ikke ønsker å gjøre det selv. Dette skaper splittelse. Det er litt som å si at “Jeg vil ikke kalle meg menneske jeg, ser ikke noe behov for det”. Man er menneske så lenge man har menneskelig DNA. Så lenge du er for likestilling mellom kjønnene så er du feminist, og man burde kalle seg det med stolthet.

  17. ” Det er da ikke selve ordet som er kampen?”
   Jo, det er en del av det. For det er de feminine trekkene som blir devaluert av samfunnet, og har blitt det til alle tider. “du løper som ei jente”, “bare jenter griner”, mindre lønn til kvinner, kvinner anses som annenrangs, kvinners følelser anses som hysteri osv. De feminine trekkene er såpass devaluert at de skaper en machokultur blant menn. “Ikke oppfør deg som ei kjerring” – noe som er giftig for samfunnet vårt.
   Derfor er ordet en viktig del av det, for det er de feminine egenskapene som pisses på, og må likestilles maskuline egenskaper. Håper du forstår litt bedre nå.

  18. Jeg vet ikke hvordan du tidligere har fått huller i ørene, men vil anbefale at du får dem piercet istedefor at man bruker pistol. Jeg har prøvet begge deler og det heler så utrolig mye fortere når man stikker en nål igjennom istedefor å skyte! Tror det gikk 3 dager til det føltes semi normalt igjen, og jeg kunne sove på den side hvor jeg tok hull igjen, hvor jeg piercet i øreflippen 🙂

  19. Å nekte kalle seg feminist impliserer at det er noe negativt. Å nekte kalle seg feminist og å snakke høyt om at du ikke kaller deg det, kaster bensin på “hater alle feminister”- og “likestilling er unødvendig”-bålet, hvilket vil si du er med på å sverte en sak du sier du står for (men ikke vil vedkjenne deg ved å kalle deg for den korekte termen for definisjonen). Du sier det er det man GJØR som teller, fremfor hva man kaller seg, men nå har du plutselig gjort mere mot enn for. Skjønner?
   Å være feminist er ikke noe skummelt, mannshatende, kult-aktig. Det er rett og slett å tro på kulturell, sosial og økonomisk likhet mellom kjønnene, det er definisjonen. Simple as that. Om du tror på de nevnte tingene, er du feminist, det er faktum. Det er ikke en hemmelig jenteklubb, det er et ord som betyr noe. Det handler om at alle mennesker skal ha samme muligheter, hverken kvinner eller menn skal dominere. Hvordan går det an å være imot det? Og du går vel ikke rundt å sier “jeg vil ikke kalle meg antirasist assa, men jeg synes alle etniske og religiøse opphav er like mye verdt”? Det blir nøyaktig det samme.
   Tror du oppriktig at du mister din egen identitet ved å kalle deg feminist? Betyr det at du ville mistet din egen identitet ved å kalle deg antirasist?
   Så ja, det spiller en rolle hva man kaller seg. Det er en bølge, en samlet ideologi, men også ganske basic. Ble særlig overrasket, da du er litt sånn avante garde heroin chich/bohem kunstneraktig type. De pleier gå litt i front og ha gode meninger og viktige stemmer.

  20. Hei. Jeg kommenterer dette her på forskjellige blogger for å prøve å spre dette mest mulig og kanskje få flere som bidrar. Jeg og mamma har verken råd til mat eller husleie, og når de pengene jeg allerede har samlet inn er tomt, så har vi til overs 0 kr til mat. Bokstavelig talt. Hadde satt stor pris på om noen kunne bidra med litt penger.
   Vipps: 95493377
   https://www.spleis.no/project/33121

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg