for en slående vakker by

CT Coffee & Coconuts! Her må dere dra om dere skulle ta turen til Amsterdam! Skikkelig fresh café med en helt sjuk takhøyde og cool bahamian interiør, man får følelsen av at man kommer inn i en jungel med masse mat, haha. Appelsinjuicen var så god at jeg har lyst tilbake akkurat NÅ, vi bor jo faktisk ikke spesielt langt unna. Jeg våknet nettopp etter en middag i går med litt for mye Gin Tonic, haha. Marie har allerede dratt videre til New York og jeg og Helene ligger på hvert vårt rom og dør i senga. Haha, nei da. Det er strålende vær ute og jeg gleder meg til å komme ut i varmen, det er ingenting som heter dagen derpå her i gården!

Amsterdam, hva kan jeg si? Jeg hadde aldri trodd denne byen var SÅ slående vakker! Foooooor en levende by! Det var som om våren plutselig ble stilt et par uker frem i tid, for her har alle trærne blitt grønne og blomstrene har kommet frem for lengst. Det er synd at vi kun er her i 24 timer for jeg kunne lett utforsket denne byen i en god stund. Jeg har ikke røyket og kommer ikke til å gjøre det heller, forresten. Weed er det verste jeg vet, virkelig, haha. Noen gjør det jo bare fordi “man er i Amsterdam”, men for min del ender jeg bare rett i senga så det er å ville ødelegge kvelden med vilje. Får IKKE noe gøy effekt av det overhodet. Kroppen min vil ikke ha det. En Gin Tonic med lime for meg, takk!! Det holder for denne frøkna, ass!

Har dere noen tips til oss de siste timene? Kafé, steder å se? Nå er det froooookost! Mmm, ligger egentlig altfor godt i sengen nå, ass.

46 kommentarer
  1. du burde absolutt besøke Anne Frank Huset!! min erfaring er at køen er lang, men at det går fort. 🙂 absolutt verdt det.

  2. Så kleint og irrelevant at du måtte nevne at du har prøvd weed før?! Hadde bare holdt med den ene setningen vel “Jeg har ikke røyket og kommer ikke til å gjøre det heller, forresten.”?

  3. hahaha tragisk!!!
   ingen bryr seg om det. alle vet weed er awesome! mn bare for du ikke hatt rolig omstendingheter eller kost deg når du har prøvd det før skjønner jeg at du har hatt bad trip. men lærer man å kose seg med det og ta det med ro og ikke få noia er det den bestee opplevelsen. er hva du gjør det til selv. legger du deg på soffaen og daffer selvfølgelig ber du om å bli slapp og sovne. for min del blir jeg kreativ og har lyst til å gjøre mye nytt og spennende ting.

  4. For deg som er så glad i second hand: loppemarknaden på Waterlooplein må vere midt i blinken for deg! Har fleire gongar funne fine klede der 🙂

  5. Er jo trossalt weed Amsterdam er kjent for:) så er nokk derfor hun nevner noe om det. Å virkelig, ikke hate på weed. Visste du at det ikke går an å dø av, eller overdose på? Itillegg til det blir brukt som medesin for b.la kreft og psykiske sykdommer.
   Så for real, skal noen hate på rusmidler, plz dropp å hate på weeden:) alkohol er så mye værre, men det kommenterer ingen av den enkle grunn at det er lov. Les dere opp, og åpne øynene.
   Bare vent, kommer til og bli lovlig i Norge også etterhvert. Men legemiddelindustrien taper mye penger på at det blir legalisert med weed da det kan brukes til s pass mange sykdommer:)

  6. Queen C: WORD!!! Det er umulig å dø av cannabis, det er mye verre med alkohol – noe man faktisk kan dø av, men det er legalisert og da klarer jo noen mennesker å ikke bruke hjernen. Og btw, cannabis er ikke «ulovlig» i Norge lenger. Man blir ikke straffet. Ingen burde vel drikke egentlig, men det er digg så vi gjør det. Cannabis kan være dumt for de med dårlig psyke, så det beste er kanskje for mange å holde seg unna. (Sorry krisssy men jeg sier aldri neitakk til litt vennlig debatt.. haha)
   Ey Kristine hvor bor dere? Det så veldig nydelig ut det hotellet, med DE vinduene da! *død*
   Har alltid ønsket å dra til Amster <3 kos deg masse! Du ser så smashing ut!

  7. I starten av forholdet ditt til Fabian så var det sjukt lett å se at du ikke kun drikker alkohol, på snap! Du har nok røyka, men bare skal være så “sunt forbilde” nå… Så jo på snap at du muncha mat mens du hadde røyka! Fabian røyker jo, så hvorfor skulle ikke du? Du som var sååå gira på å finne deg selv og sånn, så du prøvde det nok…..
   Så folk veit det, sikkert derfor du må “unnskylde” deg nå og liksom hinte. Men øynene og blikket ditt på snap juger IKKE!!
   Er lenge sida da, så du har vel skjerpa deg, og det er bra!

  8. helene: du er så jævla taper. det du skriver er ikke sant. jeg prøvde weed og jeg fikk helt panikk og noia, uten at jeg ville bli det. og jeg har forsatt anxiety idag. har bare røyka 7 ganger. og alle kropper er forskjellig og det betyr alle får ulik reaksjon på kjemikalier. og det har vært en del dødsårsaker av hasj som følge av hjerteinfark

  9. Bare lurer på om du har prøvd å røyke det? Og om du har prøvd andre rusmidler? Kanskje du kunne skrevet ett innlegg om det, hadde vært så interessant!!

  10. Når du sier du havner rett i senga regner jeg med det er fordi du blir så trøtt at du bare vil sove? Er helt vanlig, man blir trøtt fordi man røyker for mye enn det man er vant til. Når man blir litt mer tolerant slipper man det, og det er bare digg. Nå skal det sies at det er derfor man gjerne røyker på kvelden, fordi man vil sove! Men fint for deg hvis du ser det ikke funker, noen liker det,andre ikke:)

  11. Kan noen av dere som legger frem argumenter som at: “weed er ikke farlig, weed kan man ikke dø av, weed blir brukt som medisin mot kreft og psykiske sykdommer” vennligst legge frem noen kilder på hvor dere har fått dette i fra? Da gjerne godkjente medisinske studier og ikke subjektive meninger fra forums. Forresten, weed vil aldri bli legalisert eller “lovlig” i Norge, men man er i gang med å utarbeide reglementet slik at man kan bli dømt til behandling kontra straff. Dette vil sannsynligvis gjelde for tunge narkotikamisbrukere med flere hundre politianmeldelser på seg for bruk/salg/oppbevaring av blant annet weed, slik at man skal få bukt med rusproblemet og ikke skape en ny situasjon der de igjen må ut å kjøpe narkotika. Dette betyr ikke at man kan sitte ute i parken i Oslo mens politiet ser på at man røyker weed og komme unna med det. Ja, avisene lager gode overskrifter, men det lønner seg å klikke inn på de og “lese seg opp” som noen så fint presterte å si i en debatt om bruk av narkotiske stoffer.

  12. Kan de som mener at weed er farlig legge ut noen kilder på dette? NEI, det kan dere ikke, for det finnes ikke. Det finnes ikke et eneste dødsfall over weed. Alkohol derimot…
   Alkohol er det mest SKADELIGE rusmiddelet og kan ikke engang sammenlignes med cannabis. Les dere opp litt.

  13. anon: så du mener at at all bruk av ulovlige rusmiddler er misbruk?
   Jeg røyker weed, spiser sopp, tar LSD, men drikker ikke en dråpe alkohol. Jeg studerer, jobber, har masse venner bla advokater som gjør akkurat det samme, og ikke er til skade for NOEN.
   Hvorfor skal det straffes? Hvorfor skal samfunnet og staten bestemme HVA vi skal ruse oss på?
   Alle har rett til å utforske seg selv og sin egen bevissthet såfremt det ikke er til skade for noen andre.
   Ironien er at det er sigaretter og alkohol som tar flest liv i verden.

  14. Ayla: For å snu litt på det da. Hva er det med weed som potensielt er farlig da, sett bort i fra fysiologiske faktorer. Kan du se for deg at weed er et angstfremmende stoff? Psykoserelaterte argumenter er også interessant her. Gøy å se hvor lite opplyst dere som bruker weed er. Bare fordi det ikke oppleves skadelig for dere så betyr ikke det at stoffet ikke er potensiellt farlig for andre enn deg selv.

  15. Anonym: hørt om alkoholpsykose? Det er risiko i alt vi gjør, weed lager ikke psykoser, men det kan kickstarte underliggende psykoser som er grunnen til at mentalt ustabile personer ikke bør røyke. Hadde weed fremkalt psykoser ville vi sett en økning de siste 10 årene – og det har vi ikke 🙂

  16. Aaa: hei aaa! Jeg mener ikke at all bruk av narkotiske midler er misbruk. Jeg legger bare frem hvordan reglementet kommer til å se ut i Norge i fremtiden. Tunge rusmisbrukere som ruser seg i selvmedisineringsøyemed skal heller behandles enn straffes. For å svare på spørsmålet ditt om hvorfor bruk av narkotika skal straffes så kan du lese forarbeidene til straffelovens paragraf 231 og legemiddelloven paragraf 24 jamfør 24. Har du tenkt på hva som har skjedd for at du skal få trippen din på LSD eller sopp? Hvor mange ulike straffebestemmelser som er overtrådt for at du skal få “utforske din egen bevissthet”? Før du inntar det stoffet så er det produsert, smuglet og kjøpt av mennesker som tjener ekstremt mye penger på dette. Du bidrar til en kriminell virksomhet, og så lenge du gjør det så må staten straffe dette. Det er et samfunnsproblem. Nei, det skader kanskje ikke deg og advokatvennene dine, men da har dere ikke tenkt tanken på denne onde sirkelen som narkotikaindustrien er.

  17. Anonym: man kan jo ikke akkurat vite om man er det du kaller en “mentalt ustabil person” eller ikke.

  18. anon: Interessant at du hevder folk ikke greier å finne forskning knytta de positive sidene ved normal bruk at marihuana, men selv er MEGET selektiv i det du finner. Du kan ikke komme med sånne ovenifra og ned påstander uten selv å linke til en eneste artikkel som beviser det motsatte. Og ikke dra inn kjemisk fremstilt mariuhana eller produkter med altfor høye verdier thc, det blir det samme som å dra inn “tresprit” og “96%” alkohol inn i alkohol debatten. Du kommer til å bli sjokkert den dagen Norge også ender opp med å legalisere 😉

  19. «The war on drugs» er den mest feilslåtte og ressursstagende krigen i verdenshistorien. Det er en grunn til at så mange land avkriminaliserer og legaliserer marihuana. Det er bare et spørsmål om tid før Norge følger etter, de som ikke skjønner at det er en BRA ting er rett og slett kunnskapsløse.

  20. anon: Og her er du inne i kjernen for hvorfor det bør legaliseres. Om den norske stat har full kontroll på det som blir produsert vil forbrukerne få bedre varer, den norske staten tjener inn skatt OG det svarte markedet vil ikke lenger tjene penger. Jeg røyker ikke selv, men jeg mener at mennesker som gjør det ikke er kriminelle. Vis meg linker til saker der barn blir slått, familier går i oppløsning, for ikke og snakke om alle de milliardene av utgifter den norske stat har på alkoholrelaterte skader. Vi meg noe lignende knyttet til legalisert bruk av mariuhana…..Samme hva paragrafene sier nå vel…

  21. anon: Nei psykoser knyttet mariuhana bruk er ikke interessant…. Hadde mariuhana vært lovlig ville det aldri bli solgt med så sterke nivåer med thc som man dessverre får når man må kjøpe på gata…… Da ville ikke psykoseraten være så høy. OG det er veldig viktig å vite at mennesker som går inn i en psykose knyttet rus ofte har en disposijon for dette fra før. OG det skjer ofte i den alderen der psykiske lidelser viser seg for første gang….

  22. Anonym: taper. er en grunn til hvorfor det ikke er lov med narko. det dreper. dere som romantiserer drugs, ser synd på dere as

  23. Hva tror dere er grunnen til at flest liv går tapt ved røyk og alkohol?
   Selvsagt fordi det er mange mange flere som benytter seg av det og ikke weed.

  24. Til deg som kaller deg lege over her, men åpenbart ikke er dette. Ingen i hele verden har dødd som følge av weed. Noen mennesker er predisponert til å havne i psykose, og det kan bli utløst av alkohol, weed, stress, andre narkotiske stoffer osv. Man kan ikke forby alt som noen få kan bli psykotiske av, da dette ikke går an. De folkene det gjelder ville blitt psykotiske før eller siden uansett. Og til argumentet ditt, disse tallene gjelder i hele verden. Også steder hvor weed er like vanlig. Alkohol er blant de topp 3 rusmidlene som tar flest liv. Marijuana har ikke tatt noen liv. You do the math.

  25. Pleier egentlig aldri å kommentere, men klarte ikke å dy meg nå. Det å åpenlyst drikke alkohol, og “oppfordre” til å drikke en gintonic istendenfor å røyke weed, er så utrolig hyklersk. Two wrongs does not make a right. Both of the substances are damaging in their own ways. Så det å putte alkohol på en høyere platform enn weed, ville jeg vært forsiktig med.

  26. Til anon: det finnes ingen dødsfall knyttet til weed alene, så det er ikke skadelig i sammenheng med overdose eller død. Jeg anbefaler deg å gjøre litt research, se noen dokumentarer og lese deg litt opp på temaet før du kaster ut meninger som du selv ikke har noen kilder på. Dessuten er faktisk medisinsk marijuana bruk lovlig i Norge! Du kan gå til fastlegen og få utskrevet resept på det, men du må dessverre reise til et land (som for eksempel Nederland) for å få kjøpt. Men med resept kan du lovlig bringe det tilbake igjen til Norge. Jeg mener det finnes en Oljebarna-episode om dette på youtube. Så om du kan du resept på weed av fastlegen din i Norge, hvor farlig er det da? Men selvfølgelig – alt med måte. Weed kan misbrukes, akkurat som alkohol, og er på den måten ikke noe sunnere. Men man kan nyte alkohol, og dermed også nyte å røyke om man gjør det med måte.

  27. Vi følger med på blogger vi også, vi ser hva barna våre leser.
   Jeg synes synd på deg. Men vi forventer ikke at så mange kjenner til de store dødstall vi har på weed. Bare nevner, du skriver at de som blir psykotiske ville blitt det uansett, NEI, heldigvis. De ville ikke det. Skremmende men heller ikke uvanlig å lese slik du beskriver. Hadde alle visst hvor dødelig det er, ville færre brukt det. Hvorfor tror du jeg vil bruke av min tid til å kommentere her? Tror du jeg leser blogger av interresse? Nei, jeg ville bare bistå litt.

  28. Til du såkalte Lege: Dette blir for dumt, om du vet om dødsfall knytta til bruk av mariuhana hvorfor i alle dager bare linker du ikke til info om det? Du “vet “, eh, ok, hva med å opplyse oss andre. Og nei, ikke til kjemisk fremstilt weed, vi vet at en gutt dessverre døde av dette i fjor, en enda større grunn til å få det regulert og trygt… #venterspent

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg