dere spør hvordan jeg har det

skrevet 22. desember 2017

“Hvordan du gang på gang kunne gå fra meg uten å se deg tilbake spiste meg opp fra innsiden og ut. Og hvordan du kom tilbake hver eneste gang var kanskje det som ødela meg mest. For du kom jo alltid tilbake. Hvorfor gjorde du det? Jeg løper fortsatt etter deg. For hvert eneste skritt jeg tar lar jeg enda en liten del av meg selv dø, det er ingenting vakkert i det å vinne deg tilbake. Jeg burde aldri ha vunnet deg tilbake. Jeg burde aldri ha stått på mine to knær i den triste snøslapsen i en gate i Oslo og tryglet deg om å bli, for det er ikke meningen at du skal bli.”

God mandag fra Egmont,

Jeg føler meg veldig bra, spiste yoghurt til frokost og har fått kjempedilla på det. Med hjemmelaget syltetøy, musli og cottage cheese. Mmm! På vei hjem fra jobb i dag skal jeg kjøpe Alpro sin yoghurt i stedet, og så dropper jeg cottage cheese – plantebasert er jo det aller beste. Tusen takk for alle forslagene i forrige innlegg, jeg kjenner jeg gleder meg skikkelig til å sette av tid til bloggen nå fremover. Dere spør hvordan jeg har det, helt ærlig føles dagene bedre nå enn de var på slutten i forholdet, og det var kanskje derfor det var en så stor lettelse for meg å bare slippe taket på alt. Jeg har ikke hatt det noe bra de siste månedene, jeg gråt så mye hver eneste dag at jeg ikke har flere tårer igjen. Vennene mine klarte ikke å se meg mer, jeg kuttet kontakt med familie, Håkon ville ikke prate med meg. Alt var bare så fullstendig kaos at det eneste jeg kunne gjøre var å rydde kjøkkenbenken for å føle at ting var på stell, og jeg fryktet kjærlighetssorgen så ufattelig sterkt at når det hele først var over… så var det liksom ikke så farlig. Ensomhet er det minst farlige i hele verden, vær så snill og skriv ned den setningen et eller annet sted så du ikke glemmer den. For du kommer til å måtte minne deg selv på det. Jeg var redd for at jeg skulle knekke sammen da jeg kom tilbake til leiligheten i Oslo, men jeg gråt ikke en eneste tåre da jeg låste meg inn. Det gjorde ikke vondt et eneste sted i kroppen min. Du må ikke se deg tilbake, du må ikke se deg tilbake i det hele tatt. Hadde jeg snudd meg tilbake og sett han i øynene en siste gang hadde jeg falt sammen.

Nå skal jeg på et møte på en kafé hjemme på Løkka, med en skuespiller. Haha, hva gjør jeg. Forteller dere mer senere. x

42 kommentarer
  1. Hei. Ser flere skrive på jodel at de så deg og F sammen på lørdag. Jeg bare lurer på hvorfor du var sammen med han? (for å snakke ut etc?)

  2. Ååå jeg blir så SINNSYKT glad på dine vegne! Kom meg akkurat ut av et overraskende lignende forhold selv for noen uker siden, og jeg er så happy og lettet nå!! Klarer ikke negative mennesker, og det gjør at jeg blir ekstra glad i deg! «Tårer i stillhet» innlegget ditt var point on for meg. Virkelig, jeg lagret teksten i et eget dokument for aldri å miste den. Har så lyst til å møte deg, snakke med deg og bli kjent med deg. Denne energien er så bra, u ou go girl!
   Og om du vil snakke, eller henge og finne på noe spontant og gøy så har du mailen min
   Klems

  3. Utrolig at du klarer deg så godt. Personlig startet jeg å jobbe på hotellet jeg hadde bodd på med han, finne ut ting om han via venner og se etter han hvor enn jeg gikk, den første tiden. Jeg er ennå deppa for at jeg ikke fikk han, et år etter.. men herlighet, som du sier: føler man at man mangler en annen person så er det vel heller noe vesentlig i en selv som mangler, og det problemet var der jo før fyren kom inn i bildet. Jeg jobber med å like meg selv hver dag, det hjelper. Sikkert derfor du klarer deg så godt, fordi du er ei selvsikker og sterk jente. Virker iallefall sånn <3

  4. Helt sykt at du i det hele tatt kunne like, desto mindre elske noe så fælt å jævli som den fyren der ass.. Kler seg som en retard, ser ut som en som hadde blitt kalla Biffen i en tegneserie, å klarer faen ikke oppføre seg uansett hva han gjør.
   Hva i alle dager tenkte du med o.O

  5. Sofie: å ha det behovet du har her ved å trekke frem så mye negativt ved en person uten en spesiell mening eller viktig hensikt gjør deg ikke til en bedre person. Han har sine feil og mangler, og hvordan han er eller oppfører seg er en direkte refleksjon på hvordan han har det med seg selv. Man bør ta avstand fra sånne folk absolutt, men uten å dømme de. Ha heller empati/forståelse, eller ikke tenk eller men noe og la de være helt i fred.

  6. Er rart med det. Jeg opplevde en intens kjærlighetssorg, før jeg begynte å se fyren som såret meg igjen. Frykten for å ha det så vondt som jeg hadde det i sorg perioden, gjorde at jeg lot han slippe unna med alt: løgn, utroskap osv. Jeg var så redd for å ha det like vondt at jeg heller lot han suge ut alt av livsgnist jeg hadde igjen, og tilga han gang på gang. Når jeg til slutt kom meg unna og innså at: det ikke gjorde så vondt som jeg hadde forestilt meg det skulle gjøre, så angret jeg på at jeg ikke kom meg unna tidligere. Skulle ha tatt støyten med en gang, men ikke så lett å se når man står i det. Godt at du endelig slapp taket! Kjærlighet skal ikke være lett.

  7. Du skriver så utrolig vakkert! Jeg blir helt fenglset i ordene du bruker, setningene du skriver og budskapet du forteller!
   Du er flott ☺️
   Ha en fin kveld!

  8. Åh du virker så herlig Kristine!! Så lyst til å bli bedre kjent med deg. I en alder av 20 har man lyst til å oppleve livet, reise til nye steder og bare ta en kaffe i parken for å prate om alt og ingenting. Hadde en bestevenninne(vil ikke si at vi er det mere) som jeg alltid har støttet. Har hele tiden tatt intiativ om å finne på noe, gjøre noe hyggelig sammen osv. Den siste tiden har jeg spurt så mange ganger, men ikke fått særlig svar. Ser hun henger med andre, men når jeg spør er det ofte noe som kommer i veien. Stiller alltid opp med fine bursdagsgaver og julegaver siden vi ble enig om å gi hverandre i fjord. Gaven fra henne har jeg ikke sett til enda.
   Blomster bruker jeg å gi i ny og ne fordi jeg setter pris på henne, men aldri opplevd å få tilbake.
   Er så vanskelig med slike vennskap hvor man ikke vet tilslutt hvor man har hverandre. Har innsett den siste tiden at det er et vennskap som jeg syntes er vanskelig å beskrive med tanke på alt som har skjedd. Om man skal gi slipp på det å gå nye veier eller ikke.
   Skulle så gjerne pratet med Kristine. Du virker så betryggende og er alltid opptatt av at fine nærmeste skal ha det bra. Vurderer sterkt å flytte til Oslo til høsten/våren og bare nyte livet. Innsett og at jeg ikke trenger 100 venninner, men 3-4 som jeg har som mine nære.

  9. Jeg håper virkelig at det som blir skrevet på jodel er rykter. Kjente jeg ble oppriktig skuffa! Heier sånn på deg og gleder meg sånn til å se deg blomstre. Uten han.

  10. Kjenner meg svært igjen i innholdet du beskriver, Kristine. Forholdet mitt med min eks endte for noen få måneder siden. Ikke før jeg leste dette innlegget har jeg klart å beskrive riktig hva som fikk meg til å kjempe for forholdet. I mitt tilfelle var det han som slo opp, og det helt plutselig. Skulle ønske jeg var like sterk som deg den gangen, men som du sier; man roper høyt i et rom der man bare hører ens egen stemmer, egne følelser. I mitt tilfelle var dette forsterket, grunnet at jeg ikke fikk en ordentlig forklaring, eller avslutning på forholdet. Balansen mellom å gi og få tilbake, er noe man lærer fra alle typer relasjoner, men særlig i kjærlighetsforhold. Takk for at du deler dine tanker og erfaringer. Slik forsoner vi oss med fortiden og heller minnes om de gode øyeblikkene 🙂

  11. Du skriver helt nydelig, Kristine. Jeg ser på måten du skriver at du har det bedre. Har tenkt mye på deg det siste halvåret og lurt på hvordan du egentlig har hatt det. Kunne ønske jeg kjente deg. Godheten din skinner igjennom<3

  12. Fy flate, jeg mangler egentlig ord for å beskrive hvordan dette innlegget traff meg. Kjenner meg så igjen i å være i et sånt forhold, hvor vanskelig det er, kjærlighetssorg.. Ja alt. Kanskje du på en måte allerede har sørget ferdig, og at det derfor føles litt lettere. Jeg har fulgt bloggen din i mange år og må innrømme at jeg ikke likte hvordan du ble av å være i det forholdet (slik du er framstilt gjennom bloggen). Derfor er gleden desto større nå, for du skriver helt fantastisk, og du har så mye bra å komme med, og jeg håper at du fortsetter og blogge i mange, mange år til. Skulle ønske jeg hadde ei venninne som deg. Stor klem <3 det er så mye godt i vente. Det vet jeg! Har forresten et spørsmål til deg, har du lest noe om "hemmeligheten" ("the secret")? Loven om tiltrekning, at likt tiltrekker likt osv. og at man kan bruke det til å manifistere ting? Jeg kom over den i min kjærlighetssorg og har prøvd å bruke positiv tenkning til å tiltrekke meg gode ting, og det hadde vært gøy å lese om flere har troen på det.

  13. Husk at du har lov til å bryte sammen, kjenne på savnet og ha det vondt også!! Det er viktig å slippe til de følelsene, og ikke bare kjempe på for å bli lykkelig igjen med en gang. Du har mistet en form for trygghet og kjærlighet(selv om det kanskje var en usunn en som det var riktig å komme seg bort fra), det er vondt og vanskelig. Ikke glem å tillate deg selv å ta ting i ditt tempo! <3

  14. Du er reflektert! Stort å være så engstelig for kjærlighetssorg og så innse at dette…dette går greit. Vikitige life lessons ❤️

  15. Han er en arbeidsledig tulling.Ikke noe å gråte over det. Han har nok så store problemer derfor er han som han er.
   Mennesker som ikke gjør deg godt er det bare å holde seg unna.

  16. Håper du har det bedre, det fortjener du<3 OMG, har spist Alpro kokkosnøtt yoghurt til frokost hver dag i 2 år nå. Prøv med mandelsmør, kokosnøtt flak (eller råkakao) og akasie honning, helt syyykt digg!

  17. Måtre bare kommentere denne. Jeg hørte nemlig et fint/lurt ordtak engang jeg føler passer i din situasjon nå Kristine. Og det er : det er bedre å være alene enn å være med noen som får deg til å føle deg alene ❤️ kjærlighetssorg er uansett det verste. Håper du har det bra.

  18. Må spise mine egne ord her. Trodde faktisk det skulle ta deg MINST seks måneder å være der du er nå, men så klarte du faktisk å stå på egne ben fra dag én. Du er SÅ STERK som har klart deg så godt etter å ha vært sammen med en fyr som har revet deg så mye ned. Du er laget av enda sterkere materiale enn jeg trodde. <3

  19. He´s shit. Han kommer kun til å ende opp med unge usikre jenter, for det er de kan klarer å manipulere inn i sin verden. Ingen selvstendig, mektig kvinne med respekt for seg selv vil noen gang ønske å være med noen som han. Hvem vil ha en alle andre kan få uansett? He´s a slut. Virkelig. Det var alltid noen andre ved siden av deg. Han ville ha det beste av begge verdener. Tilfeldige jenter å ligge med, men samtidig en trofast jente å komme hjem til. You go girl. Heier på deg.

  20. Altså.. Æ e så glad på dine vegne. Og trist. Litt. Fordi det er tøft. Det vill nok komme og slå deg i tryne om noen uker. Den kævla savn følelsen. Æ håpe su slipp unna. D e vår og d finnes ikje noe bedre enn og være 21 år og d går mot sommer i Oslo. Elsket den tiden. Og du med alle dine opplevelser:) Du er heldig og æ blir gla når æ les at du virklig ser hvor heldig du er (du har jobba hardt, dont get me wrong:) med livet ditt ❤ Glefe meg til å lese en gang om da du finner den neste kjærligheten. Nå vet du hva du IKKE ønsker og hva du trenger mer av. Han playa deg hardt. Tror han brukte deg litt desverre. Kan ikke tenke meg kor vanskelig d må ha vært og hele tiden få høre at du burde dumpe han osv av fremmede folk. Æ beklage for d har æ og skrevet hær.. Men man ser ting og vill beskytte. Men d hjelper ikke deg.
   Ikke legg dette ut. Eller gjør hva du vill:) Men ville bare si d. Du e ei flott livat jenta æ kjenne meg i igjen i. Stå på frøken. Æ heie på dæ❤ Kine René

  21. Husk at ensomhet og det å være alene, ikke er det samme. Ensomhet er skummelt, nesten en ny folkesykdom. Fordi det er mange uten venner, spesielt når de blir voksne. Å være alene derimot, det er mye bedre og ikke så skummelt. Det er viktig å trives i sitt eget selskap.

  22. Hei du fine menneske!
   Nå skal jeg prøve å ikke la dette bli en veldig rotete melding. For å gjøre en lang melding kortere; jeg var sammen med en idiot over en ganske lang periode, og når jeg først så deg og Fabian på de første bloggerne episodene sammen ble jeg helt kvalm innvendig. Jeg så at denne personen var kliss lik vedkommende jeg var sammen med, og jeg syntes allerede da det var utrolig leit at du var med han. Når jeg nå hørte at du hadde slått opp med F ble jeg så utrolig glad og stolt og rørt på én gang. For jeg vet hvor vanskelig det er å komme seg utav et slikt forhold, jeg vet hvordan det blir til at man tenker om seg selv, hvordan man setter den andre parten høyere enn himmelen når dem egentlig ikke fortjener deg og din tilstedeværelse i det hele tatt. Det er nå 6 mnd siden jeg klarte å gå ifra vedkommende jeg var sammen med, det er ett av det tøffeste men viktigste valget jeg har tatt for meg selv. Jeg gråt av å lese teksten i dette innlegget. Fordi jeg kjenner meg så utrolig mye igjen i det du skriver. På slutten av forholdet måtte jeg lyge til dem rundt meg, jeg valgte vekk nære venner og familie fordi de var så bastant på at jeg burde gå ifra han, og at jeg hadde kun meg selv å takke når jeg var mildt sagt ødelagt på grunn av dette forholdet. Jeg håper du tar vare på deg selv i denne tiden, som det dog virker som du gjør. Og at du bruker tid på folk som gir deg glede og som hjelper deg oppover i livet – og ikke kun trekker deg ned. Uff, håper ikke denne meldingen er helt kaos nå. Og håper den når fram til deg! Takk for at du deler – jeg vet at jeg setter veldig pris på det!

  23. Noen ganger har man «tatt tapet» på forhånd og det blir en lettelse når det man gruer for skjer. Det kan gjelde ved sykdom og andre ting også. You go, vakre Kristine 👍

  24. Som anonym over her skrev, så er det stor forskjell på ensomhet og det å være alene. Ensomhet kan faktisk være farlig, spesielt helsemessig, for alle aldersgrupper. Ensomhet er en ubehagelig følelse av å ikke ha tilknytning til mennesker når du ønsker å være tilknyttet noen. Å være alene derimot handler om noe helt annet, og det er ingenting negativt med det dersom man ønsker det selv! 🙂 Tenkte bare å opplyse om dette ettersom ensomhet allerede er et svært stigmatiserende begrep for de som opplever det, og som anonym kaller det: «en ny folkesykdom». Ensomhet er noe av det vondeste man kan oppleve som menneske, og burde ikke glorifiseres

  25. Ikke for å være stygg nå, men jeg er virkelig genuint glad for at det ble slutt mellom dere! De siste mnd har jeg fulgt deg på snap, og du så virkelig ulykkelig ut. Syntes så synd i deg, fordi vi alle visste hvor duche han virkelig er. Det er så fantastisk å se deg så lykkelig nå, og du ser MYE bedre ut også! Stå på Kristine! Ønsker deg alt godt, selv om jeg er en fremmed, og det blir gøy å se og lese mer av det du poster.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg