jeg skal bli 100% plantebasert i 2018!

I 2018 SKJER DET!

Okey!! Dere! Jeg har tenkt veldig mye de siste dagene. På planeten, dyrene, min egen kropp og helse, fremtiden. Plutselig ble det så aktuelt for meg, og da jeg var på workshop på Egmont i går med en rekke andre influencere begynte hodet mitt å spinne enda mer etter en samtale med en jente som har vegansk kosthold. Jeg føler det er på tide at jeg setter et mål. Og jeg setter IKKE mål uten å fullføre dem, for det gjør meg bare kjempedeppa. For et år siden sluttet jeg å drikke Pepsi Max (jeg var avhengig: 2-3 liter om dagen), nå er det på tide å gjøre endringer som ikke bare er for meg selv – men for miljøet som angår oss alle. JEG SKAL BLI 100% PLANTEBASERT I KOSTHOLDET MITT I LØPET AV 2018!

Det vil si; jeg kommer til å bruke sommeren og de neste månedene fremover, til å teste ut veganske produkter og erstatninger for kjøtt og meieriprodukter. Jeg skal lese meg opp, bli kjent med den veganske verdenen, finne ut hva jeg må holde meg unna – ofte kan enkelte matprodukter se veganske ut uten at de er det. Så ja, jeg må lære! Dette blir gøy! Vet også at mange av dere kan ALT om dette – dere må vite at tipsene deres er gull verdt for meg som er ny i gamet.

Å kutte ut kjøtt og erstatte med bønner/linser/tofu er ikke noe problem (sistenevnte har jeg faktisk ikke prøvd enda, det blir spennende!), for meg blir det heller en utfordring å kutte ut ost først og fremst, for det er jeg så utroooolig glad i. Skal ikke lyve, dere vet at jeg elsker det. Jarlsberg, parmesan, Manchego, chevre… Jeg må gi slipp på noe av det beste jeg vet, men planeten er så utrolig mye viktigere enn mine ostebehov.

Ellers vet jeg jo at det finnes gode erstatninger for rømme og Crème fraîche for eksempel, jeg har enda ikke prøvd det ut, men tror ikke det blir noe problem. Har hørt at dette smaker ganske likt – det er jo ikke sånn at jeg synes rømme smaker så INNMARI digg akkurat, man har det jo bare på toppen av tacoen for å fremheve smaken og det tror jeg den veganske gjør det like fint. Mandel- og havremelk har allerede sin faste plass i kjøleskapet mitt, så det er ikke noe problem. Oh, forresten! Frokostblanding med havremelk, dere! Jeg har fått helt dilla.

Jeg elsker frukt og grønnsaker, å spise noe som kommer rett fra jorda føles riktig og bra. Så, nå skal planteriket utforskes! Jeg kommer til å ta dere med på hele reisen og gi dere oppskrifter, tips og triks underveis. Det er også veldig viktig at jeg får i meg alle de vitaminene jeg trenger når jeg legger om til denne livsstilen, så dette kommer jeg også til å ha fokus på.

OG DERE? REKK OPP HÅNDA OM DERE ER MED MEG PÅ ET PLANTEBASERT KOSTHOLD I 2018! LA OSS GJØRE DET SAMMEN!

80 kommentarer
  1. Du har kanskje fått det med deg allerede, men det er Oslo vegetarfestival denne helga, hvis du vil ha inspo og masse god mat:D

  2. Yeeeeeey😄👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼 Dette gjør meg så glad!! Du er flink – stå på! Det blir kjempebra, og tenk på alle dyrene du kommer til å redde☺️❤️❤️❤️

  3. Ah blir SÅ GLAD når dere bloggere med så stor påvirkningskraft bruker makten deres på noe viktig! Dette har jorda og helsa godt av, håper flere blir påvirket av de kloke tankene dine <3

  4. Åååhhh så gøy å høre! Har vært veganer selv en liten stund nå, og det føles helt fantastisk. Å vite at du faktisk er med på å gjøre en forandring, for det gjør man faktisk, føles såååå bra. Ønsker deg masse lykke til videre med dette!!

  5. Ååå, nå ble jeg så glad!! Heier på deg!
   Jeg var også helt frelst av ost når jeg for ett år siden bestemte meg for å bli veganer, men det har vist seg å være null problem å holde seg unna. Kroppen din kommer til å føles helt magisk uten alle disse animalske hormonene surrende rundt inni der, lover deg! Masse lykke til <3

  6. Du burde sjekke ut ei jente på YouTube. Hu har bare sånn 1500 følgere; men hu spiser vegansk og kommer med masse gode tips og råd og hvor man kan få tak i ting osv 🙂 hun heter Inger-Johanne. Søk på feks food haul – vegansk, eller «hva vi veganere kjøper i Sverige» eller noe sånt ❤️ Jeg er ikke veganer selv men har syntes de har veldig interessante; og gir jo lysten til å prøve ut andre alternativer enn kjøtt 🙂

  7. Såå stolt av deg. Er selv pescetarianer og ønsker å bli helt vegetarianer før jeg går over til veganer. Synes at du bør være stolt over deg selv som tar et så godt tak, men også er et godt forbilde for oss andre. MEN please husk at det er greit om du ikke klarer det for det er ikke bare bare. Har troen og ikke la noen andre dra deg ned 😀

  8. Dette gjør meg virkelig glad! Anbefaler deg å se youtubevideoer (tessbegg, frommybowl, naturallystefanie, rawvana, bonnyrebecca, jessbeautician, anniejaffrey, ellen fisher, Rachel Ama, Niomi Smart ++) de gir meg utrolig mye inspirasjon. I bloggverden må du sjekke ut minimalistbaker!!! Sikler seriøst etter alt den dama lager. Greenbonanza er bra hvis du vil ha en norsk blogg.
   Håper du får den samme energien og ‘rene’ følelsen i kroppen. Litt sånn ‘my body is a temple not a graveyard’ 😎
   Anbefaler deg også å se dokumentarer bare for å tenne en ild under lidenskapen hvis du skjønner, alt blir veldig mye lettere hvis man virkelig brenner for det. Ville sett earthlings hvis du ikke har sett den.
   Lykke til ❤️❤️

  9. Husk at tage supplement af B12-vitamin, da du ikke kan få vitaminet gennem plantebaserede produkter <3 Klem <3

  10. Wohoo! Selv har jeg vært pescetarianer siden jeg var 16 og ble veganer nå i vinter/vår. Det er virkelig ikke noe problem!! Kanskje litt stress de to første ukene men etter det blir du vant med det, så det er absolutt verdt det.
   Noe jeg merker alltid er greit å ha i kjøleskapet er: – kikerter, bønner eller linser
   – grønnsaker, for eks: potet, gulrot, spinat, squash, sopp, paprika, brokkoli osv. (Ikke alt med en gang men alltid noe er greit å ha)
   – Løk og hvitløk er et must å ha uansett. Bruker det i nesten all mat
   – Masse forskjellig krydder. Veldig greit å ha: Spisskumin, paprikapulver, hvitløkspulver, gurkemeie, garam masala, chilipulver, koriander, muskat og selvfølgelig salt og pepper.
   – soyamelk, mandelmelk osv og soyafløte/havre
   – Noe nøtter til å ha i smoothie og spesielt cashew brukes ofte til å lage en slags base av kremsaus.
   – Av litt mer spesielle ting syntes jeg det alltid er greit å ha: tahini(har det blant annet i hummus), kikertmel, chiafrø og sist men ikke minst Nærringsgjør. Hvertfall hvis du er svak for ost. Jeg spiste ost så og si hver dag før. Men nå savner jeg det ikke en gang. Næringsgjær er en type sopp og har osteaktig smak. Du kan for eks. lage ostesaus. Du kjøper det på helsekosten. Også vilolife sin vegansk ost er også veldig greit å ha når du vil ha ost på pizza, i taco osv. Kjøpes også på helsekosten. Disse tonene har du lengeee. Selvom det koster litt akkurat når du skal kjøpe det. Alt i alt tror jeg man sparer en del penger.
   Masse lykke til!! Gleder meg til å følge med på hvordan det går😄

  11. Så gøy! Har vært veganer i 5 år og elsker det. Kjøp bøker (anbefaler blant annet boken “Sykt godt”), google oppskrifter og meld deg inn i inspirasjonsgrupper for oppskrifter på Face, så blir dette veldig bra! Var også osteavhengig som deg men har gått overraskende og nesten skuffende lett og har ikke savnet ost på mange år. Anbefaler Violife-ostene forresten, kan kjøpes på helsekost blant annet her i Norge, og vanlige matbutikker i utlandet.
   Slet med diverse vitaminmangler og spesielt jernmangel før jeg ble veganer, men blodprøvene mine har aldri sett så fine ut som de gjør nå! 🙂 Ellers kan du forvente at huden din bryter ut de første ukene/månedene etter du kutter ut melkeprodukter. Min så forferdelig ut før den plutselig ble renere. Har ikke hatt cysteacne siden før jeg endret dietten min. Ellers lever jeg normalt, ikke noe hokus pokus hippieopplegg. Spiser godt mat og fått en helt ny matglede! Du er god på kjøkkenet så dette blir null prob!

  12. Hvis du gjør det for planeten også, les deg opp på soya industrien og prøv og hold deg unna soya. Mange kjøtt/ost erstatninger inneholder soya. Kjempegøy at du har dette som mål! Masse lykke til 😀

  13. Wihuuuu, gratulerer!
   Tips: Tofu er veldig fint å bruke i wok, og det finnes erstatninger for ost, både vanlig, smøreost og parmesan! Av kikertmel kan du lage “omelett”, og hvis du tilsetter noe som heter næringsgjær får det en litt ostete-smak.
   Lykke til!

  14. Såå morro! Jeg kan anbefale osten fra violife, kan fåes i helsekostbutikker 😊 Masse lykke til ❤️

  15. Veganer: vil bare si at nesten all soya som dyrkes går til å fore opp industridyr. Sier ikke at soyaindustrien ikke er problematisk, men man vil jo faktisk nesten kutte ut bidraget sitt til denne industrien ved å spise plantebasert, så ville ikke tenkt på det i første omgang. Men absolutt et viktig tema! 🙂

  16. Så fantastisk at du vil bli plantebasert! Det er SÅ viktig, og med din inflytelseskraft, nesten enda viktigere. Heier på deg!
   Vil anbefale Dairy is Scary på YouTube, siden du har problemer med å gi opp osten. Kort video som forteller veldig godt om melkekndustrien. Anbefaler også Mic the vegan. Han lager content basert på forskning og viser og linker rapportene. Har lært kjempemye av ham!
   Men vil også bare si, at for meg er ikke ost (eller andre dyreprodukter for den del) mat lenger. Det tar en stund, også savner du ingenting lengre. Når jeg spiser sammen med andre som ikke er veganere, så kjenner jeg at det finnes ikke noe i meg som har lyst på det samme som de har. Så ostecravingene blir du nok kvitt, skal du se😄 masse lykke til på reisen mot å bli plantebasert! Gleder meg til å følge med!

  17. Jeg er ikke Veganer, eller vegiterianer. Men jeg følger med på noe Som heter vegansnappen. Der er det masse fine tips å få 😄👌🏻

  18. Veganer: hørt at alpro tar hensyn til soya problematikken, gjør research! Ditt viktigste hjelpemiddel er å lese mest selv og ikke høre på for mange mennesker som ikke har så mye peil.

  19. Dette var gode nyheter!! Er det beste valget jeg noen gang har tatt, har aldri følt meg bedre!
   Når det kommer til ostealternativer anbefaler jeg deg å prøve ut Violife (fås kjøpt på helsekostbutikker og meny), Coop sin veganske ost, både strøost og skiveost, Synnøve Finden har skivet vegansk ost og den kommer også snart i blokkform!
   Oatly har både smøreost, “rømme”, “creme fraiche”, vaniljesaus og “iMat” for matfløte i de fleste dagligvarebutikker.
   Du kommer til å storkose deg (enda mer) på kjøkkenet fremover! En nymatverden åpner seg:) Få med deg Oslo Vegetarfestival nå i helgen også, hvis du rekker!
   Stor klem, takk for at du inspirerer!

  20. Har selv hatt en lang reise med plantebasert/vegetarianer/pesc. Gikk inn for å bli 100% plantebasert for 1 år siden. Hatt mye av og på med sjømat og egg, meieriprodukter er satan selv for min kropp, gikk 2 runder med accutane og det viser seg at grunnen til mine hudproblemer var meieriprodukter hele veien! Var ikke før jeg kuttet ost helt (kuttet alt av melk/rømme etc en stund før) at huden min ble bra.
   Har gått på noen melk og egg tabber, hvor jeg ikke har visst at det var ost/melk/egg i. Jeg kvimser litt på dressinger o.l når det kommer til egg. Ellers er alt ute av kostholdet. Klarte å få i meg en god del mat med melk på 17.mai, begynte å crave mat med melk (Ikke så veldig tilfeldig når det er avhengighetskapende), begynte å føle meg skikkelig dritt og fikk skikkelig hudreaksjon over hele ansiktet og kroppen! Aldri mer!
   Vil også anbefale deg å gjøre så mye research du kan, ikke hør på for mange mennesker, vær alltid kritisk! Er så mye tull noen kan komme med inkludert dokumentarer!
   Jeg er 100% for plantebasert, men jeg sluker ikke alt som jeg får “servert” av info for det, altfor mange som gjør det dessverre. Gjør egen research!!
   Ost er veldig vanskelig å finne erstatning for. Jeg var hardcore osteelsker. Du kommer til å bli skuffa over vegansk ost, det er virkelig vanesak. Jeg hata alt i begynnelsen! De fleste smaker bare smør, de blir ofte ekle og slimete når du smelter de, men heldigvis er det er stort utvalg noen steder, prøv deg frem, prøv alle!! Noen er bedre enn andre, alle har forskjellig smak også, så bare fordi du blir anbefalt en og ikke liker den så ikke gi opp forde. Jeg ble anbefalt en som liksom skulle være den beste mozarellaen, jeg skulle egentlig ha en som var utsolgt, han hevdet at den skulle være så mye bedre enn den jeg likte fra før av, var virkelig ikke god altså!
   Lykke til, det er en lang reise, hvor du må være innstilt på å bli mye skuffa over erstatninger, men det finnes mange gode og bra! Ikke glem at krydder er din beste venn! Veldig gøy å lage mat også, du lærer mye og hvis du faktisk går inn for å lage mye selv så blir du en sabla god kokk!
   Kjærestene jeg har hatt opp igjennom og nå (4stk) har alltid spist det jeg har spist og likt det uten å savne kjøtt engang. Kjæresten: herregud, det er jo lekende lett, jeg har jo ikke spist kjøtt på 1 uke å savnet det engang!

  21. Hei! Du burde ta turen på Vegetarfestivalen i morgen i Kubaparken for å få masse god inspirasjon! Masse god mat, foredrag og kokkekurs for vegansk mat! Kjempebra å starte det på den måten 🙂

  22. yess! så bra!! har aldri kommentert på bloggen din før (som jeg kan huske hvertfall), men nå måtte jeg legge igjen en kommentar.
   Etter snart 4 år som veganer har jeg massevis av tips! Det beste er egentlig å melde seg inn i “veganpreik” og “hva slags veganmat lager du i dag?” på facebook. Førstenevnte gruppe kan du spørre om alt veganrelatert, eller bare være med i gruppen for oppdateringer. Hver gang det kommer ut noe nytt på markedet, blir gruppa spamma med det, så lett å følge med! Sistenevnte er til inspirasjon, alle deler bilder av deres middager/desserter og deler oppskrifter. Det er nesten et must som veganer å være med der, hadde ikke klart meg like lett uten!
   Det finnes SÅÅ mange erstatningsprodukter der ute.. Parmesan fra violife (fåes som oftest på sunkost) er KJEMPEGOD! Ellers er det litt forskjellige meninger om resten av ostene… Personlig liker jeg violife sine best, men de er også dyrest, haha.
   Ellers finnes det mye, men man må bare være oppmerksom i butikker og se der man vanligvis ikke har sett før. Det gjemmer seg produkter overalt! litt forskjellig fra butikk til butikk og. Spar og meny har masse utvalg, spesielt en vegan ferdigpizza fra Folkets, ellers diverse pålegg og andre produkter som erstatter melkeprodukter osv..
   Bor du i Oslo har du også røtter som har masse, alt fra gode sjokolader til pølser, dessinger, majones o.l. Det er en hel verden der ute av nye smaker, man må bare være villig til å utforske litt. Det er ikke lett om man lever i sin gamle boble av mat. For man finner ikke noe i kjøttdisken lenger, haha..
   men er nok mange der ute som vil hjelpe deg, og jeg kan alltids gi masse tips! Det er det beste jeg vet. Har laget såå mye mat i 4 år som er vegansk, så er så og si ingenting jeg ikke kan eller ikke vet om, haha.. Men ja, lykke til!
   ps. tofu smaker lite alene, men med masse krydder og god stekeskorpe blir det veldig godt!

  23. Jeg spiser nesten helt vegansk, og er kjempeglad for at du setter det som mål også<3 Det finnes uendelig med oppskrifter på YouTube til veldig gode retter som du kan lage. Lykke til!!!!

  24. Osten ER vanskelig å kutte, men det finnes sykt gode veganske alternativer!!
   Vil tipse deg om osten Violife! Den får du kjøpt på internett (kolonial og veganermat), eller i Sverige. Skam at Norge ikke har begynt å selge den enda. Av den får du disse typene:
   Violife – Pizzaost (smelter som en gud)
   Violife – Smoked
   Violife – Cheddar
   Også finnes det mange versjoner av mozarella, her prøver jeg meg enda frem til den beste 🙂
   Å gå over til plantebasert kosthold vil du aldri i livet angre på, det er så GØY og DIGG!
   Lykke til 🙂

  25. Herregud så utrolig kult at en som du har lyst til å bli veganer. 😍😍 Med du, da mener jeg en som har en ganske stor impact.
   Hilsen en som har vært veganer i 2 1/2 år

  26. Ååå gøy! Har vært veganer siden jeg var 15 (3 år) og det er fantastisk. Anbefaler virkelig dokumentarene “what the Health” og “cowspiracy” som er på Netflix hvis du ikke har sett dem enda. Er forresten mye bra veganske oster i f.eks. Australia og USA og andre land men akkurat Norge har dessverre ikke kommet så langt på ostefronten. Anbefaler å kjøpe masse digg Chorizo-soyapølser og annet snadder i Sverige og fylle opp fryseren. Ser det er andre som har skrevet det over meg også, men DRA PÅ VEGETARFESTIVALEN I MORGEN. Er i kubaparken. Sååå mye digg veganmat 😍😍
   Lykke tiiiillll. Klem

  27. Yaaass🙏 Tips : Se “Best speech you will ever hear” av Gary Yourofsky, han er syyyyyykt flink til å få frem det etiske ved den veganske levestilen.
   For å få det logiske ville jeg lest “The China study” av T.Colin Campell. Den er lettlest ( men litt vell lang…) og inneholder mye viktig, samt har den med masse interessante studier på det vestlige kostholdet som er rikt på kjøtt vs kosthold uten 🙂

  28. Anbefaler å steke tofu i stekepanna med sesamolje. Også strø over sesamfrø, tahini og soyasaus mot slutten! SYKT DIGGG!! Spiser det med en god salat til (og seff ketchup på toppen, men det er min guilty pleasure haha). Men når du skal tilbrede tofu er det viktig å ta ut mye av vannet først slik at den tiltrekker seg smak 🙂
   Også måå du prøve å lage nokrell i tomat hvis du liker makrell i tomat: https://veganeren.com/2016/03/nokrell-i-toma/ DET SMAKER OGSÅ SYKT DIGGGG

  29. Dette var herlig å lese!❤️ Anbefaler å finne noen youtubere å følge som legger ut oppskrifter på god vegansk mat, mine favoritter er Cheap Lazy Vegan og Madeleine Olivia 🙂
   Etter jeg kuttet ut kjøtt for noen mnd siden har jeg merket hvor mye matlagingen min generelt har forandret seg – jeg bruker mer tid på kjøkkenet, lager sunnere mat og har endelig nådd målet mitt om å gå ned i vekt. Kroppen føles også fantastisk og jeg er mye mer opplagt enn før! Det gjelder bare å ikke gå i fellen med å spise ensidig, det er viktig å utforske og fokusere på alt det nye man kan legge til i kostholdet😍 men for deg som er så flink på kjøkkenet blir jo dette sikkert et problem

  30. Jeg har hatt et plantebasert kosthold i over tre år nå (startet med et vegansk kosthold da jeg var 14), og jeg elsker det! Det finnes så mange gode alternativer på markedet, festivaler og restauranter rundt om i verden (også Skandinavia) <3 Dette får du til!

  31. Meld deg inn i veganpreik på Facebook og søk deg frem der masse gode tips og du kan stille alle mulige spørsmål dersom du trenger det❤️ Heier på deg!

  32. Så utrolig kult Kristine! Selv har jeg kuttet ut kjøtt, men er fortsatt ikke i mål på meieriprodukter og skalldyr.. det er jo så godt hjelp. Har en enkel oppskrift på vegansk parmesan som er nydelig på pasta: ta noen never cashewnøtter, litt salt og næringsgjær (helsekosten) i en blender og blend til du har noe som ligner revet parmesan. Faktisk helt sykt hvor ostete det smaker på grunn av næringsgjæren <3 Lykke til!

  33. JAAA, jeg er absolutt med deg!! Jeg har hatt lyst til det så lenge, og har vært vegetarianer i mange år uten problem, men så er det den fordømte osten jeg elsker og generelt problem med pålegg. Men ja, og du må love oss å holde oss oppdatert på din nye kunnskapen du tilegner deg og på oppskriften i fremtiden <3

  34. Jeg er med! 💪🏼 Har vært veganer i 4 år og gleder meg til fortsettelsen! 🌱 gleder meg til å følge deg!!

  35. Hvordan sluttet du med pepsi max? Bare rett over natten eller tok du det litt etter litt? Jeg er avhengig av cola og ser hva det gjør med kroppen min, så nå har jeg bestemt meg for å slutte for godt, men jeg er så redd for å falle tilbake

  36. Du burde følge Vegansnappen på snapchat! Utrolig mange gode tips og veldig variert innhold da det er forskjellige snappere hver dag. Lykke til ♡

  37. Dette er jo helt nydelig Kristine!
   Som mange andre også sier; gjør research. Men det er mye frem og tilbake i den plantebaserte verden rundt hva som er sunt og ikke sunt; noen heller tahini på salaten og promoterer dette som det sunneste man kan gjøre, mens andre mener at “the fat you eat is the fat you wear”. Det kan være ekstremt forvirrende og noe man bør prøve å unngå å henge seg for mye opp i, for det viktigste er tross alt at man holder seg unna det animalske! Ellers tror jeg du kan få litt pes for bruk av skinn og ull, men “don’t do nothing because you cant’t do everything”.
   Lykke til på prosjektet!

  38. Dette er fantastisk!!!
   Mine beste vegan-retter inneholder alltid maaasse sopp, sopp-verden har SÅ mye digg! Sopp i taco, sopp til frokost, sopp på brødskiva. Altså, stekt sopp med krydder er en rett i seg selv. U go girl, lykke til!!

  39. fyfaen du er rå ass!!!!! du bruker stemmen din og det er så sinnsykt bra!
   veganmisjonen og vegetarbloggen har masse digge oppskrifter!
   næringsgjær er veldig godt og har masse b12 og proteiner så det burde du kjøpe deg 😀 hjemmelaget aioli som smaker helt likt som vanlig: http://blog.fablunch.com/how-to-make-vegan-mayonnaise/ så bare tar du masse hvitløk i 😀
   jeg må bare si at etter jeg ble veganer har jeg fått en helt annen matglede enn før. Jeg gjorde det mest for dyrenes del, og tenkte helt ærlig at det kom til å bli kjipt og kjedelig å ha begrensninger i matveien. Men opplevelsen har vært heelt motsatt. Det gir meg SÅ mye glede å finne veganske måltider på restauranter, nye lanseringstilbud i butikker, og hvis venner lager vegansk til meg blir jeg overlykkelig. Jeg føler aldri jeg spiser noe som er dårlig for kroppen min. Å spise noe som er godt for smaksløkene, helsen OG samvittigheten gjør underet for livskvaliteten og selvtilliten din. lykke til!! 😀

  40. Anbefaler godvegangmat.no. Sjukt enkel og billig mat, som smaker godt!! 100% vegansk og det meste får du tak i på den vanlige matbutikken

  41. Jeg har sagt det her før med du MÅ(!!!) prøve The Vegan woken til Tunco, enten på St. Hanshaugen, Frogner eller Vippa. Den har tofu så du får prøvd det, men det aller beste er at de pøser på med lime, koriander, peanøtter, chilli +++ jeg er i himmelen❤️

  42. ÅÅ masse lykke til! Send meg en mail om du trenger noe hjelp, jeg deler mer enn gjerne tips og triks eller anbefaler steder du bør besøke. (Har vært veganer i flere år nå og sluttet å spise kjøtt og fisk for 4 år siden)

  43. Er allerede veganer, og vet du hva? Jeg digger det! Og jeg digger at du også vil gå over til å gjøre det samme!! Stå på!♥️🌱🌎

  44. Kult! Velkommen i klubben 😀 Håper fler og fler “verver” seg. Jeg har ikke angret et sekund, og fordelene har vært mange! Gled deg:D
   mariasvalastog.blogg.no

  45. Du bør sjekke ut cam&nina på youtube! De lager helt utrolige matvideoer og blant annet hjemmelaget vegansk ost!
   Lykke til, har troa!

  46. Dette gjør meg så hinsides GLAD!!!! Jeg gleder meg slik til å følge videre og til å bli inspirert mer <3

  47. Men du redder ikke planten ved å kutte ut kjøtt. Hva tror du er bedre: spise kjøtt transportert fra trøndelag/oppdal(hvor de ikke kan dyrke særlig mye annet enn bygg) eller soyaburgere importert fra brazil hvor de kutter ned regnskogen og frakter det med ETT lasteskip som forbrenner like mye som 50.000 personbiler ila et år?
   Jada, så nevner du kansje at kyr slipper ut mye metan og bla bla bla. Vel, for ett par tusen år siden utryddet/reduserte mennesker i n.amerika bison bestanden fra 50mill til rundt 1mill som vi ligger på i dag. Det samme skjedde med drøvtyggere i asia/europa. De slapp også ut metangasser, i dag har vi bare kuene i fjøs istedenfor i ville bestander. Jaja, du får jo god samvittighet i hvertfall.
   Mvh biologen.

  48. Opprinnelsesland er viktig når det gjelder soya. Det er ikke all soyaproduksjon som er uetisk.. Regnskogen hugges ned for å skaffe større dyrkningsarealer til produksjon av soya- soya som går til dyrefôr.
   Hilsen ei som spiser masse soya, veganer.

  49. Fint om du sjekker fakta før du pøser ut med ting som ikke stemmer. Soya fra regnskogen blir brukt hovedsaklig til fór til dyrene i kjøtt bransjen! Vi veganere kjøper soya som ikke kommer fra regnskogen!

  50. Hei!
   Anbefaler deg å følge “vegally” på instagram for å få masse tips om ting i butikker og resturanter i Norge som er veganske 🙂
   Ha en fin dag videre!

  51. You are so inspiring! Keep going! The vegan lifestyle is one of the best things that ever happened to me!
   Good luck from a danish reader of yours!

  52. SÅ bra at du endelig følger etter! 😀
   Vegansk mat er ingen problem i dag, slet litt mer for bare 4 år siden ettersom det nesten ikke fantes noen ferdig produkter da!
   I dag er utvalget helt enormt og jeg føler meg så mye bedre som veganer enn det jeg gjorde før, har jo også fått melkeproteinallergi så melkeprodukter er uansett utelukket nå!
   Anbefaler deg virkelig å sette deg inn i dyretesting i tillegg ettersom det å støtte det er helt uaktuelt som veganer, så håper du klarer det også! 🙂 Heier på deg og andre influencere som går dyrenes vei <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg