et langt innlegg om inspirasjon

alle bildene er lånt fra jacquemus @ Instagram

JACQUEMUS

DET HER GJØR MEG SÅ INSPIRERT AT JEG IKKE VET HVOR JEG SKAL GJØRE AV MEG

Følger dere denne accounten på Instagram? Jeg kom nylig over denne designeren, men ser jo at mange digger fyren allerede – HE.RE.GUD. Dette er så inspirerende og deilig å se på at jeg nesten sprekker! Så delikat, så nydelig! På alle mulige måter! Jeg tror mote for mange også handler om livsstil. Du vet, ah, hvordan skal jeg forklare det. Hvordan vil du leve livet ditt? Jeg klarer sjelden å svare på spørsmål om “hvilken type stil jeg har” eller “hvilken butikk jeg handler mest på”, for meg handler det bare om visjonen man har oppi hodet. Ikke bare om klær heller, men om livet, hva du vil når du står opp om morgenen. Pene stoffer, organiske omgivelser, hjemmelaget kaffe, jeg vil spise fersk frukt og dyppe føttene mine i saltvann, jeg vil ha en sunn og lean kropp, jeg vil drikke mye vann slik at huden min er myk og gløder, jeg liker ikke å være på byen fordi jeg føler ikke jeg får noe ut av det, økologisk, silke, farger, spise frukt med skallet på, pene linjer, en drink hjemme med favorittkjolen på, JEG VET IKKE JEG BARE HAR SÅ SJUKT MYE INNI MEG SOM JEG IKKE ALLTID VET HVORDAN JEG SKAL FÅ UT. Jeg så et bilde av Kate Moss med en dødslekker som satt løst, men helt perfekt på kroppen hennes, og med en Martini-drink i hånden, det var forrige lørdag og vet dere hva jeg gjorde? Jeg satt på favoritt-albumet mitt på høyttalerne, åpnet vinduene i leiligheten så sola skinte inn, tok på meg silkekjolen min og bare levde ut all den inspirasjonen jeg hadde inni meg. Det høres kanskje teit ut for noen og det er helt OK men jeg må leve på denne måten. Jeg må få det ut, jeg må spille piano, ha samtaler jeg tenker på i dagevis, spørre hun dama på gata hvor hun kjøpte blusen sin, se på en rumpe selv om jeg ikke blir forelsket i jenter, observere, se pene objekt, linjer, setninger jeg ikke får ut av hodet. Jeg må skrive en låt, designe den perfekte kjolen som er gjennomsiktig men akkurat ikke så gjennomsiktig at du ikke kan gå med den på gata, ha huset fullt av lin, si at jeg elsker deg før det er for sent, gå med favorittkjolen til den blir utslitt. 

Jeg vet ikke. Eller jo, jeg vet, men ja. Alt dette begynte med at jeg fant denne designeren på Instagram i går kveld og jeg ble liggende å scrolle i evigheter. Når jeg våknet neste dag fikk jeg lyst å gjøre… ALT. Alt i hele verden. Alt som er fint for meg og den Kristine jeg har inni meg.

  1. Jeg blir alltid så fascinert når jeg leser innleggene dine – for du skriver så sinnsykt nydelig! Om du noen gang skulle finne på å skrive en bok så kommer jeg til å være den første i køen for å kjøpe den!!

  2. Jeg elsker måten du skriver på, og hvordan energien din smitter over på leserne dine, meg selv inkludert. Likevel vil jeg gjerne dele noe jeg har tenkt på en god del ganger om dette med «inspirasjonsbilder». Mange, eller så og si alle bloggere er raskt ute med å fronte at alle må elske sin egen kropp, uansett form og størrelse. Men hver eneste gang noe er inspirerende eller nydelig, er det alltid en slank og tynn kvinne som fronter bildet. Jeg syns dette dessverre er med på å svekke troverdigheten til mange bloggere, om at «alle» har en flott kropp, uansett form. Hvorfor er det sjeldent eller aldri en kvinne som er strl 38-40 som er inspirerende? Jeg lurer litt på hva du tenker om dette, eller om du har tenkt på det i det hele tatt?
   Stå på videre. Jeg elsker bloggen din og synes du virker som en fornuftig og skikkelig kul jente!

  3. Du skriver så bra! Jeg blir alltid inspirert av innleggene dine og jeg føler at vi er sååå like! Elsker deg og elsker at du tørr å være deg selv. Du er ikke som de andre rosa bloggerne, du er unik. Du bør definitivt skrive en bok <3 En bok der du får ut alle følelsene og tankene dine... åhh også lurte jeg på om du kan lage vlogs. Hadde vært gøy å få litt innblikk i hverdagen din.
   Del gjerne flere instagram kontoer....der du finner vintage and just some good vibessss.....
   Much love!

  4. Har du noen gang tenkt over hvordan det å ønske å bli en del av destruktive industrier som feks motebransjen, bidrar til at forskjellen mellom rik og fattig i verden forblir stor/øker – og egentlig kun er en refleksjon over de urettferdige maktforholdene i verden? Ditt største ønske, som er/var å bli del av Victorias Secret fashion show, bidrar på en måte til at korrupte bransjer beholder makten sin – og at menneske som lager klærne (de som faktisk gjør den største jobben) som lever i ekstrem fattigdom, forblir fattige. Hvorfor er det ‘goals’ å være i toppen av noe så undertrykkende og overflatisk? https://www.youtube.com/watch?v=OaGp5_Sfbss

  5. Jeg har det på heelt samme måte, og blir trigga av det du skriver nå. Drikke varmt sitronvann om morningen, skrubbe hele kroppen med organisk svamp, smøre seg inn i gode oljer, gå tur i skog og mark og puste frisk luft helt ned i lungene, lage deilig mat helt fra bunnen med gode, økologiske grønnsaker mens lounge-lista står på. Aah. Poenget mitt her var vel egentlig om du har noen instagram-kontoer, youtube-kanaler eller nettsteder å følge for å bli fylt med denne typen inspo? Det hadde vært alfa og omega!
   (Sier meg også enig i kommentaren om VS, det er så lite forenelig med alt det fine, naturlige, bærekraftige, rettferdige:/)

  6. Åhh, ja. Helt enig. Det er den følelsen av å skape din egen verden utifra den verdenen du har inni deg, sånn at de matcher på en måte.. Haha, vanskelig å beskrive det, men det er derfor jeg virkelig likte dette innlegget. Du setter ord på den følelsen <3

  7. Yess! Nederste bildet <3 takk for at du poster et bilde av en kvinne med hårete naturlige ben <3 Hvem sier at det ikke kan være sexy/pent? ...åja - kulturen det. På tide å drite i.

  8. Kris: hår er der for å beskytte. det er ikke der for å kose å more seg eller no? det er ivertfal ikke der for å se sexy ut! så der tar du litt feil

  9. Lisa: Jeg er dypest sett enig med deg. Likevel er jo inspirasjon ekstremt subjektivt. Man kan jo på en måte ikke “velge” hva man skal bli inspirert av. Og jeg har inntrykk av at de fleste lar seg inspirere av det som på en eller annen måte relaterer seg til deres liv, livsstil, utseende eller stil. Eksempelvis fortalte en mørkhudet venninne av meg at hun blir mest inspirert av andre mørke jenter når det kommer til stil og sminke, fordi de ligner mer på henne.

  10. Anne: Man bruker ordet inspirert her, ikke trigga. Trigga går på hvis man kjenner på vonde følelser, feks man kan bli trigga av en som ligner på en som misbrukte en eller trigga av en lukt som setter igang kaos. Inspirere og motivere og sånne ord er riktige her…

  11. Jeg overhørte på Rimi, at jeg er varulv.
   Og jeg får ikke rettighetene mine, av Nav da.
   Og nå må jeg prompe.
   Noe sånt.

  12. Må bare si at jeg var i sykt dårlig humør helt fram til jeg leste dette innlegget. Innstillingen din og humøret ditt smitter noe helt sykt!! Fysøren you Go Girl :)!

  13. Såå fint innlegg! Elsker Jacquemus, og instaen hans! Kan du anbefale flere slike ting? Instagramkontoer, YouTube, filmer, bøker osv? Elsker sånne inspirasjonsinnlegg. <3

  14. A: Der har du et meget godt poeng faktisk.. Det kan jo nesten høres egoistisk ut, at man inspireres av ting/personer/fasonger/farger som ligner på en selv, men jeg tror det ligger noe i det altså!
   Utenom det, som mange andre allerede har nevnt Kristine, etterspør jeg også en liste med instagrammer osv med denne type inspirasjon. Det hadde være AWESOME!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg