få katt?!

mandag

min favoritt-dag

nesten så jeg ikke vil at den skal ta slutt

Jeg har lyst på Bengalkatt. Har blitt helt obsessed med katter og har så sinnsykt lyset på mitt første kjæledyr. Har alltid tenkt at det er uaktuelt i en bygård midt i byen, at jeg naturligvis må vente jeg til at jeg er voksen og har egen hage utenfor byen, men så har jeg hørt litt med folk og det finnes tydeligvis katter i bygårdene her i Oslo??? Har noen erfaring? Trives katten med det eller frarådes det? Nå flytter jo jeg til 4. etasje, kanskje helt umulig, men jeg har så sjukt lyst på katt. Da måtte jeg i så fall ha tenkt meg grundig om først, for ingenting er verre enn dyr som ikke får nok tid og pleie med en eier som aldri er hjemme (til tross for at katter er veldig selvstendige). Problemet er bare at jeg sikkert hadde blitt enda mer glad i å være alene. Se for dere meg, i egen, pen leilighet på St. Hanshaugen, med en katt. VI HADDE ALDRI GÅTT UTENFOR DØREN. Jeg hadde aldri sett mennesker!! Hadde gått ut og luftet katten og latt den leke i naturen, men jeg hadde sikkert følt at katten ga meg nok sosial stimuli. Farlig. Men ja, jeg tenker mye på katt om dagen. De eeeeeeeer så nydelige og gode.

På lørdag traff jeg på Emilie (Voe) helt tilfeldig på Løkka og det var så sjukt hyggelig å se henne igjen!! Vi har ikke sett hverandre siden vi var på julebord sammen i Tønsberg for to år siden, da jeg var helt fresh i Oslo. Det fikk meg til å savne henne i bloggnorge. Hun var en fin blogger, hun. Jeg orker ikke sjekke så mye av blogglista osv men så mye vræl det er??? Jeg forstår at folk blir sinna og trenger å mase fra seg på Jodel, ass. Det finnes kanskje fire-fem ordentlig bra bloggere i Norge, synes jeg.

(Og jeg er obviously den beste)

(Nei da)

(Jo da)

(Jeg håper dere vet jeg tuller litt nå, jeg mener så klart at folk skal få gjøre absolutt det de vil. Ble veldig redd for at dere skulle tro at jeg var en bitch nå. Det her er en sånn ting jeg kunne tullet med på video eller i et intervju men med en gang man skriver det ned svart på hvitt så føles det så brutalt.)

Jeg elsker at det er overskyet og regner litt. Herregud, føles som det ble høst nettopp, det har jo nesten vært sommer i to måneder allerede. I går bladde jeg gjennom bilder av den siste tiden og jeg begynte nesten (nesten!) å gråte. Kan ikke fatte hvor heldig jeg er. Som har dere, først og fremst, vennene mine, kollegaene mine, familien min. For en måned siden var jeg og badet på Bygdøy og når jeg ser tilbake på det var det kanskje en av de fineste kveldene jeg har hatt i år. På samme måte som når du ser tilbake på de første ukene av en forelskelse, du vet hvor SJUK den perioden er. Man bare svever på en rosa sky, og i ettertid skulle man nesten gjort alt bare for å oppleve det på nytt. Og det er litt av sjarmen, synes jeg. At vi aldri får oppleve det samme på nytt. Alt ligger fremfor oss, det beste ligger enda fremfor oss. Sånn føler jeg at livet er, i alle fall.

JEG HAR MENSEN! JEG ER KJEMPESENTIMENTAL! Sorry. ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Alt er bare hjerter og takknemlighet og sene sommerkvelder i vinduskarmen og store smil og litt gråting, jeg tror det er lykkelige tårer

  1. Jeg har katt og elsker det! Men du må velge en rase som “tåler” å være inne. Bengal er det nærmeste man kommer enn villkatt så tror dette passer veldig dårlig i en leilighet da de er avhengige av å få jakte/bruke seg for å trivest. Og et tips fra meg: velg en rase uten alt for mye pelsstell 🙂 lykke til

  2. Husk at det å skaffe seg katt legger en del begrensninger for deg som reiser mye. Katten kan åpenbart ikke være igjen alene når du er ute på tur. Som personen over skriver, så må du også velge en rase som egner seg som innekatt. Bengalkatter er nok ikke best egnet til dette. Håper du lar denne tanken gro litt til før du eventuelt tar et valg!

  3. Hei. Anbefaler deg å melde deg som fosterhjem for katter. Da har du katten hjemme hos deg mens den venter på å få et fast hjem. Litt trist å gå fra seg en katt man er blitt glad i, men når man vet at en gatekatt får det bedre er det en god følelse! Da er man heller ikke knyttet slik man er om man kjøper en. Man kan dra på ferie i de periodene man ikke har noen katt hjemme, og man får mye hjelp fra dyrenes beskytter. Katten må være inne mens han bor hos deg, noe som kanskje passer bra i og med at du bor midt i byen(?) og i 4.etg 😊

  4. En bengalkatt vil nok overhodet ikke trives i en leilighet, så akkurat den rasen må du nok vente med til du har hus og hage i boks! De trenger nemlig mye aktivitet 🙂 Fosterhjem som nevnt over høres ut som en gylden middelvei for ei som er mye ute og farter.

  5. Fosterhjem høres ut som en veldig god løsning om du reiser mye. Selv har jeg hatt katt siden jeg var liten og begge de jeg har nå har bikket 18 år. Jeg bor heldigvis på landet og selv om den ene katten min er innekatt, så er hun også en god del ute om sommeren når vi lar dørene stå åpne. Ville 100% anbefale å vurdere en omplasseirngskatt om du først skal kjøpe en. Det er utrolig mange voksne katter som trenger et godt hjem der ute.
   Har ingen egen erfaring med Bengal, men har hørt at de både er ekstremt aktive og gode jegere, så ville nok ikke bodd i blokk da om jeg var deg.

  6. Ingenting står i veien for å skaffe seg katt selv om man bor i Oslo, men så klart må du ha tenkt grundig gjennom dette først, og du må skaffe deg katt som passer deg og din livsstil. Utekatt i Oslo er jo kanskje ikke det beste med tanke på all trafikken, men innekatt er jo absolutt en mulighet. Men som sagt, da må det være en rase som egner seg til å leve et liv inne. Husk også at om man skaffer seg innekatt, så kan man ikke bare plutselig slippe den ut og tro at den skal klare seg. For den vil jo da ikke være vant til å vike unna biler osv.
   Vil bare gjøre deg litt obs på at siden du skal flytte opp i 4. etasje (?) så må du passe på vinduer og sånn. Har jobbet som dyrepleier i Oslo, og det er dessverre en del “flyve” katter som kommer inn med store skader etter å ha falt/hoppet ut av vinduer fra høye etasjer.
   Som noen andre allerede har skrevet så må du også tenke på det at du kanskje reiser en del. Katten kan ikke være alene. Det å ha katt er absolutt ikke noen enklere oppgave enn å ha hund. En katt må også få mosjon, stimuli, pelsstell, kos, vaksiner osv. Og så anbefales det også å kastrere/sterilisere alle katter.
   Så bare sørg for at du tar deg tid til å gjøre god research og tenker godt igjennom anskaffelse av katt før du gjør det. Ikke kjøp på impuls. Husk at katter kan leve i godt opp mot 15 år 🙂

  7. Vi har også fosterkatter gjennom Dyrebeskyttelsen og anbefaler det på det varmeste. Har kattene som regel i 3-4 uker, max 6 uker. De trenger masse kjærlighet og får ikke lov å gå ut, så du slipper å ha dårlig samvittighet for at de ikke får gå ut. 🙂

  8. Jeg har et familiemedlem som har katt midt på st.haugen. Den er ute hele tiden og det går helt fint siden det er så rolig området. Jeg har også flere venninner med innekatt i små byer.Man må bare finne rett katt til området man bor i, og at katten er tilpasningsdyktig:) Så det å ha katt i Oslo, er null problem:)

  9. Har katt selv og har hatt det siden dagen jeg ble født, og er helt enig i det mange over her sier: en bengal vil nok ikke være det beste valget til innekatt. Da den er såpass aktiv, rett og slett litt hyperaktiv, og er totalt avhengig av konstant stimuli i form av jakt og klatring. Da er det også dumt om den må være alene, bengaler kan minne litt om hunder på det området med at de kjeder seg alene.
   Det finnes derimot veldig mange katter som trives og passer perfekt som innekatter. Litt latere raser som ragdoll feks. Men veldig lurt tips ovenfor her å melde deg som fosterhjem hos dyrebeskyttelsen så kan du teste ut hvordan det vil være å ha katt!

  10. katter kan fint være innekatter, kan ikke savne noe man ikke har opplevd 😀
   Skal hente en katt i morgen, har en fra før, håper de går bra sammen <3

  11. Jeg har katt og kunne ikke levd uten bestevennen min<3 MEN!!! For all del ikke bare skaff deg en katt, sånn uten videre. ALTFOR mange dyr som ikke får den omsorgen og oppmerksomheten de fortjener. Og du som reiser mye burde vel strengt tatt ikke få deg en da. Ja, man kan ha dem på fosterhjem, venner kan passe osv, men katter er VELDIG hjemme-kjære, og blir fort deprimerte om ting ikke er som dem er vandt til. Skal du skaffe deg et dyr skal det ikke bare være til ditt beste det skal være til DYRETS beste. Husk det!

  12. Jeg bor rett over deg på St Hanshaugen og har en katt som stortrives. Bor i 3 etasje, og sa bare i fra til naboene at de må slippe katten inn i gangen om den står utenfor, så da går det fint! Men han er veldig lydig og litt eldre- vet ikke hvordan den opptreningen skjer med en kattunge… De er uansett verdens fineste dyr<3

  13. Jeg har katt selv, en innekatt og det er min aller bestevenn! Det er fantastisk å ha en katt.
   Jeg gjorde det hos dyrebeskyttelsen så jeg føler meg mer tilknyttet til han siden jeg reddet han. Han var bare 4 uker da vi tok han inn som først fosterfamilie men jeg forelsket meg i han så vi tok han inn. Og det har jeg ikke angret et sekund på❤️
   Vi bor i blokk, i 5 etasje og det går bra med han. Han har både klorestativ og han kan gå ut på altanen da vi har laget til med hønsenetting på gelederet slik at han ikke prøver å hoppe opp på det. Så han stortrivst her, en aldri kjedelig stund for han. Vi bruker også å ta han med til familien min som bur 1 1/2 time unna, så han blir med overalt😁

  14. Jeg har bengalkatt som er innekatt. Trodde de fleste bengaler var det? Tror det funker fint med bengal i leilighet så lenge du aktiviserer den med å leke og evt. lære den å gå i bånd. Dette er ganske vanlig i utlandet. Den kan ikke gå ute alene da folk stjeler slike katter siden de koster den del – så du må for all del ikke la en dyr rasekatt gå rundt alene i en storby. Vår får gå ute i hagen, og går aldri lengre bort fra huset enn kanskje 50 meter. Ville nok ikke hatt en utekatt i Oslo uansett, ettersom det er myyye trafikk etc. Anbefaler å høre med eier av katten/bengalen du kjøper om foreldrene har vært mye inne selv – da ligger det i naturen for kattungene at de også er mer vandt med å være inne.

  15. Mye vræl? Det som er vræl er toppbloggere som hermer etter hverandre og svarer typ akkurat det samme på spørsmål de får. Det er bare bra at det er normale mennesker som ligger på blogglistene også spør du meg. Ikke kun de som lever glamlife.

  16. Er så sykt enig i det ang. blogglisten, morsomt du nevner det. Er så lei click bites, nelly links i hytt og pine, reklame for drit og lort++ men fortsatt troner de øverst og tjener shitloads med penger… Savner gamle blogg-Norge :/
   Du er flink, du! Du skriver så fantastisk bra, fortsett sånn!! Kan kjenne meg igjen i så masse, og er bare så stolt av deg som kom deg ut av det forholdet, innrømte hvordan det egentlig har vært, men som nå syntes å ha det bedre enn noensinne (?). Og jeg blamer deg ikke for at du satt opp den fasaden du gjorde, for som du skrev i forrige innlegg- alt passer seg ikke å blogge om. Men du er fantastisk sterk, Kristine. Gleder meg til å følge deg videre 🙂 Skal forresten flytte til Oslo(!!) og St.Hanshaugen ila sommeren, så blir morsomt å gå gode tips du kommer til å gi! Ikke minst spennende med ny by wææ

  17. Adopter gjennom dyrebeskyttelsen. Det er katter som allerede er født som trenger et hjem, ikke gidd å kjøp en katt som blir avla frem. Trenger ikke være rasekatt for å være en fin katt

  18. Jeg er oppvokst med katt og andre dyr, og selv har jeg hatt og har katt etter jeg flyttet hjemmefra. For meg er det null problem, sånn egentlig. Nå er jeg student og er for det meste hjemme, så sant jeg ikke er med venner etc. Jeg elsker å kose med hun og prate med hun, og leke med hun. Det eneste som er når du velger å bli en dyre-venn som dette, er at du må tenke at dette er individer og du kan ikke bare reise fra den, eller ha den der for at den skal se pen ut. Min katt er nå en innekatt-ish, hun er gammel og de andre kattene der jeg bor er veldig dominant. Det har endt med at hun faktisk ikke vil gå ut! Derfor må jeg aktivisere hun siden hun ikke vil ut, og det er helt greit for meg.
   Tenker bare at det er viktg å tenke seg godt om, du er jo enda ung og muligens kommer du til å reise en del? Katten kan du ikke bare plassere hos noen venner av deg, da er det mye mulig at den kommer til å bli veldig forvirret og mistrives imens du er borte og h*n er bare omplasert et sted. Så når du får deg et dyr som kan leve opptil 20 år, så må du virkelig forplikte deg. Det finnes altfor mange her i landet og verden ellers, som bare hiver kattene sine fra personer til personer, og til dyrevernsorganisasjoner pga de “ombestemmer seg” og ikke har tid “likevel”.
   Hadde det ikke vært for at jeg, ironisk nok, sa ja tl å ta imot denne katten jeg har nå pga eieren dro for å reise verden rundt. Så hadde jeg nok ventet litt, med tanke på at jeg selv liker å reise og skal reise i 10 dager nå. Katten blir så og si alene.

  19. Det finnes raser som er innehatt. Det vil si at de ikke trenger å være ute. Det passer når man bor i feks 4 etasje. Har noen venner som hadde det, og det funket visst veldig fint!

  20. Jeg kan si med en gang at den bengalrasen er en meget aktiv, sprek og utspekulert kattetype! Har to stykker i nabolaget som enten sniker seg innpå bikkja og samarbeider om å “ta den” når den står bundet i hagen, som vandrer opp på hustaket vårt og glor inn vinduene, eller driver og spretter flere meter opp i treet vårt på jakt etter fugler. Jeg ble en gang omringet av disse og kom meg ingen steder, de er litt skumle! Virker som om de er ute hele sommeren.
   Ellers er de jo kule katter, sikkert smarte og forhåpentligvis snillere mot eieren enn de er mot naboene… hadde heller ønsket meg en skogskatt, men synes katter generelt er creepy. Haha.

  21. Altså, etter jeg fikk meg hund så kunne jeg si «bye bye» til kjærlighetslivet😂 han gir meg all kjærlighet jeg trenger❤️ så grensen for hva jeg finner meg i når det kommer til menn, er relativ liten..
   Bare sånn for å advare! Kan se for meg du blir litt lik🙈

  22. Enig med deg om mye vræl. Clickbaits, sutring og reklameinnlegg. Før var det mer skjult reklame, men etter strenge regler for merking er det lett å se at de fleste slenger ut noe tekst for å reklamere for mer eller mindre seriøse produkter. De er jo rene markedsføringskanaler og målet er selvsagt å selge mest mulig. Da blir det clickbaits, usannheter og selvmotsigelser.
   Voe var fin og naturlig, blid og hyggelig. Imponerende at hun ga opp bloggen og inntekten for å leve et mer normalt liv.
   Du tør å si at blogging ikke er jobb 24/7 i motsetning til mange andre. Selv om de ferierer halve året er det jobbing 24/7 🙂
   Angående katt er jeg enig i at de er skjønne. Prøv med omplasseringskatt som mange foreslår. Da vil du få en takknemlig katt som ønsker og gir mye kjærlighet. Man blir også bundet av en katt, og er viktig at du har en fast kattepasser som katten kjenner. Feks din bror.

  23. Ikke skaff deg en bengal katt om den skal være innekatt, sånne katter bør ha en utegård å være i, og da mener jeg ikke en bakgår, nei de trenger inngjerding. Skaff deg heller en katt som passer bedre som innekatt. Les deg opp på det. Blir veldig slitsomt å ha en katt som innekatt om den er en veldig aktiv katt.

  24. Du kan ikke skrive at du skjønner at folk vil mase fra seg på jodel.. det meste av det som skrives om bloggere på jodel er ren mobbing, så du kan faktisk ikke skrive at du forstår det..

  25. Hei!
   Jeg har verdens herligste katt i rasen Ragdoll. Kjempe kosete og passer godt for deg da det er innehatt:)

  26. Som innekatt vil jeg gjerne anbefale ragdoll, en kjemperolig rase som elsker kos, og som i tillegg er veldig leken selv etter den har blitt voksen. De er litt hundeaktige fordi de ofte følger etter eieren og vil være med på alt som skjer, og den jeg har løper alltid til døren og møter meg når jeg kommer hjem. Men de liker ikke å være alene, så om du skal være mye borte må du vurdere om det er noen som kan passe den eller om du evt. kan ta den med deg noen av stedene

  27. Du som har tatt steget til å bli mer eller mindre fullt veganer (og håper selvfølgelig at dette bunner i dyrevelferd), vææærsåsnill å fostre/adopter. For å si det enkelt – det finnes altfor mange hjemløse dyr på denne planeten for at vi trenger avle flere. Folk sier man skal holde på rasene blabla – nå snakker jeg fra et hundeperspektiv, men tviler på at det er så annerledes med avl av rasekatter – alt handler om PENGER. Mørketallene over “fabrikker” som produserer valper og kattunger er enorme, både i Norge og utlandet. Her snakker vi ikke bare dårlig levestandard – men bevisst avling på “attraktive trekk”, ofte innavl og/eller “avle ihjel” dyrene med bra potensiale. Se for eksempel på mops/fransk bulldog – ganske sikker på dette gjelder for katter med flat nese etc. Tatt fra Wikipedia: “Bengalkatt, gjerne kalt bare bengal i kattekretser, er en tamkatt skapt på 1960-tallet. Den er et resultat av bevisst kryssavl mellom viltlevende leopardkatt og flere tamkattraser”. Den er altså menneskeskapt… Og prisen er ofte skyhøy. Alle jeg kjenner som har bengalkatt har en kjempefin pusekatt.. Å se på, that is. De jeg har møtt på er ekstremt skeptiske og redde, det er sjeldent man får klappet dem. Osv. Selvfølgelig, det trenger ikke nødvendigvis bare ha med rasen å gjøre!
   Ble kanskje litt negativt, men åhh hadde du bare visst hvor mye elendighet det finnes i denne verdenen når det gjelder dyreoppdrett! I Norge er faktisk løskatter et stort problem – folk steriliserer ikke kattene sine (og når uhellet er ute så er det jo sååå koselig med kattunger) i tillegg til folk som kvitter seg med kattene før de skal på ferie eller det ikke passer dem lengre. Innekatt hadde jeg foretrukket i Oslo, særlig når du skal bo midt i smørøyet. På en måte er jeg litt lei av å høre at folk ymter til at det er dyremishandling å ha innekatt – katter som har fri tilgang på mat, vann, leker, kos (og aldri får gå på verandaen alene, det er faktisk krise) har det x1000 ganger bedre enn løskattene på gata. Om så du reiser litt her og der, det gjør da ALLE. Så lenge det finnes gode folk med trygge omgivelser så er det ikke noe å utsette på. For tenk den forskjellen du kan gjøre bare ved å ta inn den éne katten!
   Jeg tror mange kanskje føler at man ikke får “velge det man liker selv” når man adopterer, kanskje de ikke har rasen eller fargen eller utseendet eller lynnet du tenkte deg, og det er jo en ærlig sak (dog litt overfladisk). Mem plutselig møter du på en liten pjokk som du ikke har valgt men den har valgt deg og så vipps ligger du i sengen med (i mitt tilfelle) to hårballer du aldri hadde valgt som førstevalget om de var presentert på rekke og rad men akkurat derfor er det såå rett ❤️
   Og det at du har muligheten til å fremme dette, er såå rett! Det finnes flusst av organisasjoner i Oslo. Bare å slå ut kattehåret ❤️

  28. Skjønner godt at du syns bengalkatter er flotte, og det er de! Men du bør kanskje skaffe en mer “bedagelig” katterase siden den skal være innekatt:)
   Bengalkatter er veeeldig hypre og trenger masse stimuli.
   Anbefaler deg å lese litt på denne siden
   http://dyresiden.no/katt/stor-guide-hvilken-katterase-passer-til-deg/
   Der ser du at bengal har fått lavest score som innekatt 🙁 Men perser og ragdoll har derimot fått full pott som innekatt 🙂 Du bør også ha 2 katter hvis du skal ha innekatt, fordi katten kjeder seg veldig alene.. og masse leker og klatrestativ, helst ved vinduer og i høyden. Du må også tenke på at det er svært ofte katter faller ut av vinuder, så du må skaffe enten netting eller være ekstremt forsiktig med åpne vinduer.. Ellers er katte absolutt å anbefale, har selv 2 stykker. 1 som er innekatt (hun er ikke kastrert, derfor hun er inne.)

  29. Har selv to innekatter (siamesere) som trives godt med livet i leilighet i Oslo. Det er fantastisk koselig med katt, men de viktigste tipsene jeg selv har fått og benyttet meg av ift. til deres trivsel er følgende:
   – Skaff deg 2 katter, helst samtidig. De har så mye selskap og glede av hverandre (og det gjør litt mindre vondt i samvittigheten når man går på jobb/skole om morgningen).
   – La det estetiske vike litt i enkelte deler av leiligheten til fordel for klatrestativer, katteseng etc. slik at de har litt boltreplass og sine egne ting.

  30. Anbefaler katterasen perser. Verdens snilleste og fineste katter. Utrolig rolige og behagelige, samt at de fleste trives best med å være inne:-)

  31. Heisann!
   Jeg tenkte jeg kunne gi deg noen tips angående katt😊 jeg er veterinær student og har gjennom de siste 3 årene fostret 15 ulike katter og funnet dem nye hjem. Dette da altfor mange katter blir satt ut på gata spesielt kattunger som ikke har vært planlagt. Er det noe jeg har lært så er det at katter har så sjukt forskjellig personlighet. Ingen katt er lik, og noen katter vil selvfølgelig passe en bedre enn andre. Når det gjelder Bengal katt så har jeg ikke hatt en selv, men en av vennene mine har en. Hun er oppvokst med katt og var litt skuffet da dette i mange tilfeller er en veldig selvstendig lite kosete katt. Bengal katter er også glad i å være ute og være aktive.
   Å få seg katt er imidlertid noe du ikke kommer til å angre på. Å ha dyr er det beste som fins, og jeg ville aldri levd uten. Hvis jeg var deg ville jeg kontaktet dyrebeskyttelsen. Er så mange fantastiske katter som trenger et hjem. Da går det an å fostre først og hvis du liker katten adoptere etterhvert. Kan også hilse på flere mulige katter og adoptere med en gang, men det er jo opp til deg. Uansett hva du velger håper jeg du finner en katt som passer deg😊

  32. Anonym: man kan definitivt savne noe man ikke har opplevd. Hvorfor skulle en ellers søke lykke, partnerskap osv da? Hvorfor skulle noen ønske barn? Selv om noen ikke har opplevd noe og sånn sett ikke vet hva en bør savne, så vil ikke det rettferdiggjøre å holde noen innestengt. Uff sorry om jeg kanskje misforsto noe her, men kommentaren din er noe av det tristeste jeg har lest på lenge.
   Håper uansett også at kattene dine går bra sammen!

  33. Katt er superkoselig! 😀
   Hadde en katt når jeg bodde hos mamma som var halvt bengal. Og nå som jeg har flyttet med samboer har vi skaffet oss vår egen pus, som er kvart bengal. Bengal er en fin rase, selv om mine ikke er 100% har dem mange av bengalkatt trekkene, både utseende og oppførselen.
   Nå har vi hage og bor ved skogen så pus har jo mye uteplass.. noe en bengal ofte trenger. Skal dem være inne trenger dem mye plass og trenger å bli aktivisert(dem er veldig glad i å løpe, klatre, hoppe og jakte) men finnes katteraser som er avlet opp til å passe som innekatter, som er litt roligere. Og FOD og dyrebeskyttelsen (og andre omplasseringa organisasjoner) har noen katter som må være inne pga. forskjellige grunner 🙂

  34. Jeg er på ingen måte noe katteekspert, men jeg er nok bare en lik sjel som også har veldig lyst på katt, og derav gjort mye research. En ting jeg kan si med en gang, er at bengalkatter krever EKSTREMT mye oppmerksomhet. De er som små babyer som konstant må bli underholdt. Har lest utrolig mange triste historier om bengalkatter som blir omplassert fordi de ikke fikk nok oppmerksomhet. Bengalkattene har veldig sterk personlighet, så de har en tendens til å utagere hvis de blir etterlatt mye til seg selv. Det innebærer å bruke hele leiligheten som toalett, skrape og ødelegge møbler og rett og slett bare drive faenskap, hehe.
   Jeg tenker at det ikke er noe i veien for å ha en innekatt som til tider går ute i en utegård, men hvis du er veldig travel så tror jeg det er lurest å få en katt som ikke er så travel og som passer bedre til å være mye inne.
   Det er utrolig mange hjemløse katter som trenger et hjem, så jeg anbefaler deg å ringe til dyrebeskyttelsen nærmest deg. De har åpne lokaler som du kan komme innom å møte kattene. De er også veldig flinke til å gi råd og hjelp i startfasen. Det er også en mulighet å være fosterhjem en periode for å prøve ut om “kjemien stemmer”, og eventuelt adoptere senere.
   Håper du finner ut av det!

  35. Ville nok ikke skaffet meg en bengal for å ha som innekatt. Jeg har en bengal selv, og de har ekstremt mye energi. Hun er mye ute, men på vinteren nekter hun å gå ut. Og da blir det liv skal jeg si deg, haha! ALLE gardinene i huset har kloremerker etter at hu får sånne energi-utbrudd. Veldig koselige og pratsomme, men de passer virkelig ikke som innekatter.

  36. Jeg skjønner at du vil ha katt, men så lenge du bor i leilighet i byen burde du smøre deg med tålmodighet 🙂 Det er så unaturlig for kattedyr å være inne hele livet, eller å gå i bånn. De vil jo løpe fritt, akkurat som deg 😉 <3 Vent noen år, det er verdt å vente på! Kjenner jeg blir trist av å tenke på innekatter og katter i bånd 🙁
   Smask

  37. Vi har to innekatter! en vanlig blandingskatt og en Ragdoll. Ragdollen overtok vi fra en venninne da hun måtte flytte. Ragdollen er en innekatt, så den liker seg best snorkende i sofaen og labber rundt her å loker. Den andre derimot vil ut og nyte livet og blir fort rastløs. Nettopp kastrert og skal få gå ut når vi har flyttet til ett sted med mye skog, hage og vekk fra veier. Jeg anbefaler deg og eventuelt sjekke raser som passer best inne, da frustrerte katter går løs på sofaer og andre ting om de ikke får løpe fritt ute. Ville også ha sjekket katter som trenger hjem fra dyrebeskyttelsen da det er alt for mange katter i Norge som trenger ett godt hjem!!! katt er snåle men gøyale skapninger, og de gjør så utrolig mye morsomme ting. De er generelt gode å ha rundt seg. Anbefaler det virkelig 😀 😀 Vi er storfornøyd med vår lille kattefamile. Det er også mulig å “lære” en “vanlig” katt å være innekatt, men dette er enklest om den fåes som kattunge. Men det er deilig for de å kjenne litt på å få løpe ute også, eventuelt i bånd om den er veldig nervøs. (og om den liker seg i bånd selvfølgelig)

  38. Kristine Ullebø: Holy, nå ble jeg starstruck på ekte. Made my day, takk kjære deg!<3

  39. Hei Kristine, jeg har en bengalkatt som stortrives inne, han er veldig redd for å gå ut 🙂 jeg har også en hellig birma så de har godt selskap i hverandre og leker med hverandre. 0 problem å ha en Bengal inne! 🙂 anbefaler også hellig birma da de er ekstremt rolige og bedagelige 🙂

  40. Å ha katt i leilighet i fjerde etasje tror jeg ikke er noe problem. Katter er smarte. Ta sykehjemmet jeg jobber på som eksempel: vi har en katt som bor oppe i etasjene. Katten tar heisen opp og ned og går ut selv. Bommer innimellom på etasjene, men da bare går den inn igjen og sitter på videre til den finner sin etasje. Har du trapp er det enkelt for dem å finne frem. MEN innekatt er jeg personlig sterkt imot. Det er forsket på og man har funnet ut at katter som aldri får være ute kan og faktisk ikke sjeldent utvikler demens. Bengaler er gærne, haha. De har ekstremt mye energi. Men igjen, katt i leilighet er ingen problem! Lykke til.

  41. Og! Så lenge de har mat og vann (og do) klarer de seg hjemme ganske lenge egentlig. Vår katt har vært hjemme i tre uker alene. Da har vi hatt naboer som passer på at den har mat og får gå ut litt. Men en liten uke har den klart seg inne helt alene uten problem.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg