jeg vil være den jenta

grapefrukt og favoritt-rødvin og de saftigste tomatene jeg har smakt på lenge og solskinn og stearinlys fra i går kveld

JEG VIL VÆRE DEN JENTA…

Ro i hjertet. Jeg vil være rolig inni meg. Utadvendt og pratsom og eksplosiv kommer jeg alltid til å være, men jeg vil at folk skal se meg inn i øynene og kjenne på fred, ikke demoner og fortrengte følelser og en jente som aldri klarte å stoppe opp i speilet hjemme for å møte seg selv. Jeg vil være den jenta som ikke stresser med å være der alle andre er, hun som klarer å sette pris på solskinn inn vinduet om morgenen selv når livet stormer på sitt verste, hun som ikke trenger å ha folk rundt seg til enhver tid for å føle seg hel. Føler du deg ensom i sommer? Omfang ensomheten. KJENN på den. Lær deg veien rundt og opp og frem i ensomheten. Bare aldri bruk et annet menneske sine følelser for å fylle tomrommet i deg, for det er ingenting som kommer til å gjøre mer vondt og føles mer tomt enn nettopp det.

Ikke date når du føler deg alene og trenger noen til å holde rundt deg,

Dra på date den lørdagen du elsker livet og føler deg dritbra

Jeg tror jeg kaller dette min sommer. Kristine-sommeren! Det er ingenting i verden jeg ønsker mer enn å våkne opp alene og være så lykkelig at jeg sprekker. For den dagen du ikke trenger et menneske for å kjenne på lykken, den dagen er du fri på ekte. Skal jeg si dere hva som gjorde vondest? Hva som brøt ned hele den  ideen jeg hadde av “hjertesorg”?

Jeg savnet ikke han engang,

Jeg savnet bare alt han fikk meg til å føle

Og det var jeg som følte på alle de følelsene,

ingen andre enn meg

Hvor trist og vakkert og nydelig og vondt og alt på samme tid

Er ikke det å innse

At alt jeg egentlig var savnet hele veien

Var

Og er

inni meg

Nå skal jeg lage meg te og sitte på balkongen. Herregud, den balkongen tok livet mitt til et nytt nivå. Jeg har begynt å FaceTime helt sjukt mye forresten, det kommer fra en jente som FaceTimer mye. (Elsker å FaceTime det er så sykt kos????) Perfekt sosial aktivitet for en introvert. Jeg gleder meg til å våkne opp i morgen, jeg gleder meg til å bade i havet, jeg gleder meg til mye for tiden merker jeg. I dag var jeg og hentet bildet mitt hos rammemakeren OG JEG HOPPET  OPP OG NED AV GLEDE FORDI DET VAR SÅ FINT!!! Og hun som jobbet der sa det var så hyggelig å se noen være så glad og engasjert. Hi hi. Jeg skal fortelle dere absolutt alt om det bildet forresten (verdens hyggeligste opplevelse å få det stelt i stand), men jeg vil ikke vise det til dere før jeg har malt veggene. Så prippen har jeg faktisk blitt.

24 kommentarer
  1. hør her. du kan være independet og ikke trenge folk rundt deg, eller ha noen til å holde rundt deg ogsån. men det fins faktisk andre som trenger akkurat det. jeg feks. trenger nettopp det. jeg kan ikke være alene heletia. jeg blir syk faktisk. jeg må ha noen å holde meg rundt nesten 24/7. og hva mener du med å ”ikke bruk et annet menneske”…jeg kjønner hva du mener man skal ikke bruke andre. men som sagt vi mennesker er flokkdyr, så det sier jo litt. du kristine er jo veldig sterk og klarer alt alene, men så er det andre kvinnfolk som er ekstra sårbare som meg. som kan ikke det. jeg trenger en manne-mann i live ellers så faller jeg sammen..seriøst å :/

  2. hæ: hvis noen fortalte henne dette da hun jaget disse følelsene hadde hun nok reagert på samme måte som deg. Ja vi er flokkdyr, men å tilbringe tid sammen med andre kan man gjøre uansett hva som foregår inne i hodet ditt. Å innse dette er en reise kun en selv kan ta. Refleksjon krever ro. Betyr ikke at kjærlighet eller sosiale settinger aldri vil skje etter man har vokst litt. Jeg vil si at alt blir da desto mer ekte.

  3. Beklager Kristine…..men jeg greier ikke helt å tro på denne nærmest «hysterisk» lykkelige deg… Jeg tar meg selv i å tro at dette er en maske som du tar på deg….for å fortrenge alle de vonde følelsene som du kanskje sitter igjen med etter bruddet. Eg godt råd: Ta deg TID til å kjenne på det vonde…dyrk det om du må…Men ikke fortreng det, for da tar det mye mye lenger tid før du kommer over han. Jeg forstår at det kan være vondt å åpne seg opp om dette på bloggen, men du har tidligere sagt (tror jeg…?!?) at skriving er som terapi og at vi leserene er «vennene» dine. Kanskje vet du at F. leser bloggen din, og vil ikke vise han at du fremdeles savner, lengter osv osv?
   Men Kristine: Bruk oss for det det er verdt, og ikke lyv til oss, kjære deg….Beklager altså, men jeg greier bare ikke helt å tro hvor syyyyyykt lykkelig du er nå. Og det må også være slitsomt for deg å gå å late som…for å ikke tape ansikt….For masken vil falle til slutt. Og da er jeg redd den faller hardt, dessverre. Mulig blir du provosert av denne kommentaren. Mulig treffer den et sårt punkt. Og vær ikke ærlig på bloggen min skyld. Eller for leserene sin skyld (jo….litt de også da). Men for din egen skyld!!!! VÆR SÅ SNILL. Tror nok ikke det er bare meg som gjennomskuer deg, Kristine. For det lyser veldig tydelig igjennom, når det blir så ekstremt.
   Og en ting til….Du skriver at du er utadvendt øverst i innlegget….og deretter at du er introvert…..Mulig tar jeg feil, men er ikke introvert det MOTSATTE at utadvendt? Altså, skriver du at du både er innadvent og utadvent…?!?

  4. Åå, kunne ønske jeg hadde nummeret ditt på kontaktlisten min<3 Du virker som en fryd å være med. Og det med rolig til sinns; jeg vet akkurat hvordan du mener. Tror jeg. Før, eller jeg er det fortsatt, ei jente med masse energi. Og på kun noen få år har jeg blitt roligere innvending, mens utstrålingen er nok like energisk og glad. For min del handler alt om ikke å stresse med livet. Virkelig. Det har hjulpet meg så mye. Roe ned og nyte alt livet har å by på. Det å bli en behagelig person å være med. Og husk - meningen med livet, er meningen du selv gir til ditt liv. Klisjé, men sant!

  5. Anja: Angående siste del av kommentaren: som jeg har forstått det handler det å være innadvent/utadvent mest om atferd og er i sosiale settinger, hvor flink du er til å prate med nye mennesker. Rett og slett om du er en som gjør mye ut av deg og prater mye og lett med andre, altså utadvent, eller en mer stille og sjenert person, altså innadvent. Introvert/ekstrovert handler mer om hvor godt du TRIVES i selskap med andre. En introvert henter energi av å være alene, mens en ekstrovert henter energi av å være sammen med andre. Selv synes jeg disse definisjonene blir litt feil å bruke for bastant, fordi de fleste vil ha behov for begge deler. Man er sjelden 100 prosent enten eller, liksom. Uansett, det er mulig å være en utadvent introvert, som Kristine, fordi det er egentlig ikke det samme. Hun er flink i sosiale situasjoner, men liker seg godt alene.

  6. Merker jeg liker mer og mer av innleggne du skriver, kristine. Det kan være fordi det treffer meg mer personlig. Liker å lese at du har en drivkraft inni deg som vil mer. Man ønsker å være den jenta som klarer å komme seg igjennom de tøffe periodene i livet. Så er det også det som skjer «etter krisen». Det var det jeg selv syntes var vanskeligst. Det å droppe personen som såret deg og gå videre var for meg den «lette» delen, men å lære meg selv å vokse og utvikle meg selv etterpå var verre. Ser du får så gode tilbakemeldinger fra andre også hver dag, og jeg unner deg det. Tror du vil lykkes mer enn du noen gang har gjort videre!

  7. Du er på rett vei kjære, dette var nydelig å lese du aner ikke!!
   Men du, hvor i Oslo bader du?? Jeg bor i Drammen og vil innover til Oslo for å bade, gå litt rundt omkring, spise og og bare henge med meg selv. Huk må jo være stappfullt om dagen

  8. hæ: Du kan ikke styre hva livet gir deg, men du kan styre hvordan du tar det livet gir deg. Å trenge andre er fint, for vi er som du sier flokkdyr. Føler du deg sårbar er dette noe du helt klart kan jobbe med 🙂 Budskapet til Kristine er kjempe fint synes jeg

  9. Jeg elsker at læse din blog! Du skriver så fint og jeg kan genkende mange af de ting du skriver, da jeg f.eks. selv er introvert <3
   Mange knus fra Danmark <3

  10. Jeg blir så glad og inspirert av deg, Kristine. ELSKER hvordan du er deg selv og klarer å spre vingene dine å være fri. Det må være så deilig. Skulle ønske vi var venner. Tror jeg hadde hatt godt av å lære av deg på den måten, men heldigvis lærer du også ved å skrive slike ting som dette. Jeg kan takke deg for så mye. Takket være deg skal jeg våge, og la den kunsteriske delen i meg slippes fri. Kjøpe meg lerret og male. Drikke vin og nyte hver en dag som om det var den siste. Elske livet og meg selv. For det blir for domt å ikke gjøre det.
   Jeg kan takke deg for så mye. Jeg er så takknemmelig! Tusen takk for du er den du er. Du STRÅLER! Fysøren så rått det er! Du er en STOR inspirasjon for meg og for mange andre. STÅ på med ditt og fortsett med å spre vingene dine. Det er sunt og viktig! Du er viktig for mange. Å kunne puste i sin egen by er viktig. Håper du får en fantastisk dag og koser deg mye!
   Lurte også på om du kunne laget et innlegg om interiør og stilen din rundt det? Er så fint slik som du har det! 😀

  11. Anja: Jeg tror hun kan være så lykkelig. Har selv vært det etter at jeg kom meg ut av et forhold.. Tror det kommer veldig an på hvordan man er som person, og at jeg var fri fra den fyren var helt fantastisk! Og den lettelsen etterpå, og ja jeg ble veldig lykkelig etterpå, fordi jeg hadde vært så ulykkelig i det forholdet.

  12. Vet du hva? Jeg er uenig med deg i så mye og mangt. Men dette her var bra skrevet, det traff meg og det er noe universelt i det… Jeg er nesten 40, og føler på det samme du beskriver her. Akkurat nå.

  13. Kan ikke annet å si enn at jeg «elsker» den jenta du er! Haha høres så dumt ut, men gang på gang leser jeg innleggene dine og blir helt stum. Jeg klarer aldri å kommentere fordi jeg ikke vet hva jeg skal skrive, er dårlig på å formidle meg selv. Men vil si TUSEN TAKK FOR AT DU ER DU!! Gud som jeg ser opp til deg og den personen du har blitt, på så kort tid!! Husker så godt bloggen din for noen år siden (hehe evig fast leser) da var du liksom som «alle andre» men nå, wow!
   Innafor å sende mld på facebooken din å spørre om vi kan møtes? Ovenfor kaffe, vin hva som helst?

  14. Altså – det innlegget her. Det traff meg så langt inn i hjertet! «Alt han fikk meg til å føle».. Herlighet, følte nesten jeg fikk en oppvåkning her. For det er jo så sant, det var mine følelser hele tiden. ELSKER det du skriver her. Og bloggen din. Takk for at du er den sterke, sårbare, ekte stemmen du er ❤️ Du er bare vakker!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg