lunsjtips: thai-nudelsuppe

Oppskriften fant jeg på godt.no ♥ Har laget denne flere ganger, og jeg absolutt elsker smakene i denne retten. Det skal egentlig være kylling i, men jeg går jo mot et plantebasert kosthold nå, i tillegg synes jeg ikke at kylling i suppe er noe særlig digg. er Så det blir heller en lunsj, det her. Eller en lett middag!

DETTE TRENGER DU (JEG FANT ABSOLUTT ALLE DISSE INGREDIENSENE UTENOM EGGNUDLER PÅ ASIATISK DAGLIGVARE!)
– EGGNUDLER
– OLJE
– RØD CHILI
– 
SITRONGRESS
– INGEFÆR – HVITLØKSFEDD
– KAFFIRLIMEBLADER
– KOKOSMELK
– HØNSEBULJONG
– FISH SAUCE
– VÅRLØK
– KORIANDER
– MYNTE

FREMGANGSMÅTE

  1. Varm opp solsikkeolje i en kjele, tilsett finhakket sitrongress, chili, hvitløk, raspet ingefær og kafirlimeblader revet for hånd. (Sistenevnte er helt sinnsykt godt, forresten, så jeg tar alltid litt ekstra av det)
  2. Tilsett kokosmelk, kyllingbuljong blandet med kokende vann og ca. 1 ss fiskesaus 
  3. Skvis en halv lime i suppen og dryss over fersk koriander og mynteblad
  4. Hell kokende vann over eggnudlene til de blir myke, sil av vannet og legg nudlene i serveringsskålen. Hell suppen over nudlene og dander med vårløk – ferdig!

Jeg bruker aldri mål når jeg lager mat, bare kutter opp så mye jeg vil ha av de ulike grønnsakene. Chili er noe av det beste jeg vet, så det tar jeg alltid mye av. Jeg brukte 2,5 dl kokosmelk denne gangen, men skulle jeg laget for to hadde jeg brukt mer 🙂 HER finner du nøyaktige mål til oppskriften. Jeg blir helt gærn av å måle opp alt men vi er jo forskjellige.

Haha <3

Naaaaam!! Dette ER så godt! Tar heller ikke lang tid å lage. Jeg spiste nettopp det siste som var igjen nå, mm. X

35 kommentarer

Siste innlegg