lukten av høst

Jeg husker da jeg var 12 og mamma hadde vinkveld med “vinklubben” sin hjemme. En av mine favoritter. Mamma vasket hele huset, kjøpte inn nye blomster for anledningen, ikke et eneste rom i huset var uten levende lys. Til og med lyktene ute på verandaen var tent, jeg fikk en sånn varm følelse i hele kroppen som jeg klarer å føle på men ikke beskrive. Jeg slapp å delta, eller, jeg fikk naturligvis ikke lov, men jeg elsket å sitte inne på rommet mitt med mine egne greier å høre på latteren, lukten av nystekt focaccia og en suppe som hadde småkokt på kjøkkenet hele dagen. I min egen lille verden, den verdenen jeg liker best.

I går da jeg skulle legge meg ble jeg liggende å se på bildene til en av favorittfotografene mine, pierrot @ Instagram. Bilder av jungler og fjelltopper og fregner på et pent ansikt og mennesker som bader langs kysten i Italia, var det virkelig alt som skulle til for at hjertet mitt skulle banke litt fortere? Det høres jo helt tåpelig ut, og kanskje jeg er det. Litt tåpelig. Noe i meg skjer om dagen, jeg vet ikke hva, det er som om hele barndommen min strømmer gjennom blodet mitt på nytt. Et bilde av glitrende vann treffer meg på midten av hjertet, jeg får lyst å ta av meg alle klærne og hoppe uti slik jeg gjorde da jeg var sju. Hver gang vi var på familieferie og vi hadde kommet til siste dagen før hjemreise pleide jeg å ta det siste badet og flyte på vannoverflaten. Henda ut som en sjøstjerne, halvveis dekket i saltvann, ørene akkurat under vann slik at jeg ikke kunne høre noe som helst. Og litt sånn føles det nå. Så stille at alt jeg hører er følelser. Høst.

Ja. Høst.

<3

St. Hanshaugen er lydløst på morgenen. Bladene på bakken kjennes ut som små skår av en sorg som ikke egentlig finnes, men jeg har fortsatt tid til å ta årets siste bad. I fjor badet jeg jo helt til slutten av september.

17 kommentarer
  1. Aww, så koselig innlegg. Jeg også elsker høsten, beste tiden på året. Den friske kjølige vinden som ikke er så altfor kald, de mørke kveldene, regnet, løvet som skifter farge. Og inne med mørket utenfor vinduene så skinner det fra de tente lysene. Lag gjerne flere sånne innlegg, det bare setter meg i en sånn herlig sinnstemning.

  2. Du skriver så vakkert! Fikk litt høstfølelse i meg, gleder meg til så mye til det blir ordentlig høst!

  3. Wow, dette innlegget var utrolig bra skrevet! Følger deg for det meste kun på Instagram, men etter å ha lest dette innlegget skal jeg definitivt titte innom bloggen oftere. Ble helt imponert over fortellerstilen.

  4. Du har en evne til å trekke leseren med deg inn i tekstene dine, og danne scenarioer og vekke følelser på en helt unik måte. Jeg vil lese alt du skriver, og om du en dag gir ut bok vil jeg definitivt lese den, fordi du har et talent.

  5. Får vondt i hjertet av videoen fra jodel på insta. Du ser så alene ut når du tar bilder med selvutløser.. Det gjorde serr vondt

  6. “Så stille at alt jeg hører er følelser”. Den setningen traff meg, og er det fineste jeg har lest den siste uka. Du har et talent når det kommer til skriving, Kristine, og jeg kjenner meg mye igjen i det du skriver. Takk for at du deler, sånn at vi som kanskje tenker litt ekstra gjennom ting, vi som føler alt mulig veldig sterkt og kanskje legger merke til ting som de fleste ikke tenker over. Det er godt å føle at man ikke er den eneste som er sånn. Av og til er det slitsomt, men mest av alt er det fint. Det er litt godt å vite at helt vanlige hendelser på helt vanlige dager kan være magisk nok til at vi er i lykkerus resten av dagen <3

  7. Wow, dette innlegget traff hardere enn noe du noensinne har skrevet😍 Kjente klumpen i halsen her jeg sitter på t-banen. Du er så utrolig dyktig, du burde skrive bok.

  8. Du er virkelig helt fantastisk! Du var den første bloggeren jeg begynte å følge med, og det er helt utrolig å ha sett deg utvikle deg og ikke minst følge deg på veien. Du har blitt et så fantastisk menneske og verdiene du har i livet er beundringsverdig. Begynte å leste bloggen din når jeg var 14-15 og nå er jeg snart 20, og føler jeg har vokst med deg! All creds til deg, du virker som verdens kuleste jente

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg