syv ferske fiken

Kjøper meg en hvit langermet, blir min nye favoritt. Oppdager at stekt spinat og sopp er så godt at det blir mitt nye tilbehør til frokosten hver morgen. Veggene mine er tomme etter at de ble malt sent i august, jeg har bestemt meg for å henge opp bildene og rammene og all veggpynten min i dag for nå ser det så tomt ut at jeg blir litt lei meg. Jeg har aldri satt inn en eneste spiker i leilighetene jeg har bodd i her i Oslo før, jeg eier jo dette stedet, kom jeg på. Gleder meg til min første høstmiddag, jeg må bare få meg sofa først, så gjestene kan slappe av litt også. Masse tente lys og latter og bare fine mennesker, plutselig sitter vi der i november og snakker om hvor mye vi koste oss i juli på den sommerfesten som varte helt til sola stod opp. Åh, den var skikkelig fin den. Den kvelden.

Senere på dagen hjelper jeg Helene å bære ut sofaen fra leiligheten hennes, hun skal få ny og det blir så fint. Smiler for meg selv når jeg går ut derfra, tar bussen til Grønland for 2. gang fordi jeg glemte lommeboken tidligere, kjøper med meg syv ferske fiken, forrige gang kjøpte jeg bare tre og de spiste jeg opp før jeg var hjemme.

Nå skal jeg i et møte. Jeg reiser til Amsterdam i morgen kveld og jeg gleder meg skikkelig selv om Oslo er så fint nå at jeg ikke helt vet hvordan jeg skal nyte det, annet enn at jeg stopper opp ved en solvegg her og der for å lukke øynene og puste før jeg går videre og fortsetter dagen. Det er en stund siden jeg har gledet meg så mye til å reise som jeg gjør nå. Tror det blir skikkelig fint, selv om det bare er for en natt. Det står en rødvin på kjøkkenbenken hjemme som jeg gleder meg til å ta et glass av når jeg kommer hjem med siste fly onsdags kveld. Jippi. Dette blir en gøy uke. Jeg føler meg hjemme om dagen, hjemme i meg selv.

17 kommentarer

Siste innlegg